FINALE: Njemačka - Argentina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stargate Punk

#26 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Stargate Punk »

Njemačka sa rezultatom 4-0
x_lecter

#27 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by x_lecter »

Švabe osim što imaju bolji tim imaju i bolje pojedince ... Miler trenutno puno bolji od Mesija, Klose od Aguera (ovog nisam ni upration na prvenstvu), o Kediri, Gezeu i drugim da ne govorim ... Argentina kao i svi latini bez discipline i konkretne taktike vec se sve svodi da ce ga Mesi zabiti (kurac ce ga zabiti kad nema Inieste i Xavija) ... sve u svemu ja ne vidim da su Argentini u bilo kom segmentu bolji ... Svabe djeluju svemirski
sumirprimus

#28 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

e sad,svabe su vise pokazale tokom turnira,a opet argentinci su konstantni u ovim svojim guzovacama...takvi obicno na kraju i pobjede...
svabo je svabo,a opet ovi imaju mesija...tim vs one man show...
mislim da su svabe napaljenije,da se nece povuc i igrat saha ko van gal...oce li argentinci izdrzat vvidjecemo...

p.s a i sto god je havatar dosad predvidio bilo je kontra... :D
L u c i f e r

#29 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by L u c i f e r »

Moje idealno finale, pošto najviše mrzim Argentinu, a najviše gotivim Švabe. :)

Volio bih 8:0 za Njemačku, min. :D

Realno će biti vjerovatno 2:1.
Tomahawk11
Globalni moderator

#30 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

Cuj imaju Messija....pa ne igra Messi ove hrkljus taktike, njegov je ucinak u napadu, a zadnje dvije utakmice je to 0 :oops:
Mada, eto, u finalu bi trebao biti neka prevaga. Cuvao se za SP, na SP se izgleda cuvao za finale, da vidimo....
Inace, mislim Njemacka. Nece ih odnijeti ko Brazil, ali trebali bi pobijediti ovu juznoamericku Grcku :D
ljutiajvar

#31 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by ljutiajvar »

Vidim hvalite švabe .... sto su posebni? Zbog gresaka brazilaca? Vidio sam ih protiv alžira i protiv ghane. Jedva.
Tu su negdje sa Argentincima.
sumirprimus

#32 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Cuj imaju Messija....pa ne igra Messi ove hrkljus taktike, njegov je ucinak u napadu, a zadnje dvije utakmice je to 0 :oops:
Mada, eto, u finalu bi trebao biti neka prevaga. Cuvao se za SP, na SP se izgleda cuvao za finale, da vidimo....
Inace, mislim Njemacka. Nece ih odnijeti ko Brazil, ali trebali bi pobijediti ovu juznoamericku Grcku :D
cuj nemaju... :evil:
pa mesi ih bolan bolan gura sam na ledjima citav turnir,i to ne kazem ja,nego ljudi od struke i nauke...da nije mesija ovo bi bila jedna osrednja reprezentacija kojoj bi cilj bio 2 kurg i nista vise...
JThomas

#33 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by JThomas »

nema ko da mu da loptu, nema ničega što bi ličilo na sistem i plan, a cijele se ekipe fokusiraju da njega zaustave.

što opet ne znači da trenutak genijalnosti ne može odlučiti i finale.
Tomahawk11
Globalni moderator

#34 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:Cuj imaju Messija....pa ne igra Messi ove hrkljus taktike, njegov je ucinak u napadu, a zadnje dvije utakmice je to 0 :oops:
cuj nemaju... :evil:
pa mesi ih bolan bolan gura sam na ledjima citav turnir,i to ne kazem ja,nego ljudi od struke i nauke...da nije mesija ovo bi bila jedna osrednja reprezentacija kojoj bi cilj bio 2 kurg i nista vise...
Pa bi bili prosjek, Messi pravi razliku u ovoj reprezentaciji. Ali sinoc da su stavili treceg golmana umjesto njega ne bi se nista bitno promijenilo, jer je takva taktika bila.
Objektivni navijac

#35 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Objektivni navijac »

x_lecter wrote:Švabe osim što imaju bolji tim imaju i bolje pojedince ... Miler trenutno puno bolji od Mesija, Klose od Aguera (ovog nisam ni upration na prvenstvu), o Kediri, Gezeu i drugim da ne govorim ... Argentina kao i svi latini bez discipline i konkretne taktike vec se sve svodi da ce ga Mesi zabiti (kurac ce ga zabiti kad nema Inieste i Xavija) ... sve u svemu ja ne vidim da su Argentini u bilo kom segmentu bolji ... Svabe djeluju svemirski
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Argentina i Urugvaj su takticki najpotkovanije ekipe na svijetu since 1930 :D Disciplina,cvrstina,grubost,ostrina odlika su prvenstveno Urugvaja i Argentine,mada i ostale Latino ekipe dijele taj stil osim donekle Brazila,koji je uvijek bio malo pickast :D
Argentina je to juce dokazala,u izvanrednoj utakmici su prvenstveno takticki i disciplinom sjebali Holandeze a u tome sjebati Holandeze sa Van Galom na celu je velika stvar.
Svabe nece imati odgovor na argentinsku disciplinu i borbenost. Ili ce otici u produzetke i penale,gdje ce celicni zivci Gaucosa prevagnuti il ce Messi i kompanija i prije uvaliti jednu Svabama a jedna ce biti dovoljna da igraju do iducega ljeta :D
sumirprimus

#36 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

pa sabela jos i dobro radi,sta da radi s onakvom ekipom,igra totalni fudbal?daj nemoj zajebavat ba..
statixx

#37 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by statixx »

Ako trojac Svajn-Kros-Kedira odigraju dobar presing na sredini, kao protiv Brazila kada su ih ganjali kao ose, Argentini se lose pise.

U svakom slucaju mislim da ce Svabe razvaliti argentininu mirnu igru na sredini i u odbrani, te nametnuti svoj tempo u kojem ce se ovi pogubiti.
x_lecter

#38 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by x_lecter »

Objektivni navijac wrote:
x_lecter wrote:Švabe osim što imaju bolji tim imaju i bolje pojedince ... Miler trenutno puno bolji od Mesija, Klose od Aguera (ovog nisam ni upration na prvenstvu), o Kediri, Gezeu i drugim da ne govorim ... Argentina kao i svi latini bez discipline i konkretne taktike vec se sve svodi da ce ga Mesi zabiti (kurac ce ga zabiti kad nema Inieste i Xavija) ... sve u svemu ja ne vidim da su Argentini u bilo kom segmentu bolji ... Svabe djeluju svemirski
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Argentina i Urugvaj su takticki najpotkovanije ekipe na svijetu since 1930 :D Disciplina,cvrstina,grubost,ostrina odlika su prvenstveno Urugvaja i Argentine,mada i ostale Latino ekipe dijele taj stil osim donekle Brazila,koji je uvijek bio malo pickast :D
Argentina je to juce dokazala,u izvanrednoj utakmici su prvenstveno takticki i disciplinom sjebali Holandeze a u tome sjebati Holandeze sa Van Galom na celu je velika stvar.
Svabe nece imati odgovor na argentinsku disciplinu i borbenost. Ili ce otici u produzetke i penale,gdje ce celicni zivci Gaucosa prevagnuti il ce Messi i kompanija i prije uvaliti jednu Svabama a jedna ce biti dovoljna da igraju do iducega ljeta :D
vidjecemo tu potkovanost u nedelju ... zapamti moj post :)
Objektivni navijac

#39 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Objektivni navijac »

statixx wrote:Ako trojac Svajn-Kros-Kedira odigraju dobar presing na sredini, kao protiv Brazila kada su ih ganjali kao ose, Argentini se lose pise.

U svakom slucaju mislim da ce Svabe razvaliti argentininu mirnu igru na sredini i u odbrani, te nametnuti svoj tempo u kojem ce se ovi pogubiti.
To i jeste kljuc utakmice-tempo. Retardirani Portugal i Brazil je prihvatio tempo i naravno popusio. Alzir je isto dosta naivno usao u trku ali je imao srece. Dok US i Gana su uspjeli izbjeci prihvatanje trke i Svabe su bile bespomocne. Ne sumnjam da ce Argentina uspjeti smiriti trku i onda je Argentina u ogromnoj prednosti. Jedino se moraju cuvati prekida,jer tu su Svabovi dobro uigrani i dosta visi. Znaci izbjegavati praviti faulove u zoni slobodnih udaraca,ici na puno profesionalnih faulova na svapskoj polovini. Valjalo bi odmah u startu ici na incidente i prekide,guranja,svadjanja,pljuvanja-ujedanja :D i slicno,nemaju Svabovi i njihovi azilanti psihe da to izdrze :D
JThomas

#40 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by JThomas »

sumirprimus wrote:pa sabela jos i dobro radi,sta da radi s onakvom ekipom,igra totalni fudbal?daj nemoj zajebavat ba..
ma nema čovjek sa kim da igra napadački, ima samo messija, aguera, di mariju, higuaina i lavezzija :-)

došao je do finala i ovako, ali u napadu nema bilo čega što bi ličilo na bilo kakav plan, koncept, zamisao...
sumirprimus

#41 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

JThomas wrote:
sumirprimus wrote:pa sabela jos i dobro radi,sta da radi s onakvom ekipom,igra totalni fudbal?daj nemoj zajebavat ba..
ma nema čovjek sa kim da igra napadački, ima samo messija, aguera, di mariju, higuaina i lavezzija :-)

došao je do finala i ovako, ali u napadu nema bilo čega što bi ličilo na bilo kakav plan, koncept, zamisao...
u sustini imo je mesija i di mariu...higuain je za go jaci od freda...lavezi zuji i samo zuji...agero vise se i ne sjecam kad se on povrijedio...
one man show...
Tomahawk11
Globalni moderator

#42 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

Pa zar se nisu manje vise patili u svim utakmicama? Oni su se s Iranom strasnim patili...nemoj ti zayebavat. Igracki kad uporedis vanzemaljci za taj Iran. Druga stvar, zar nije bila prica da Argentina ima jedan od najjacih napada na prvenstvu?
Ne trazi im niko totalni fudbal, ali ne stvoriti priliku u 120 minuta....kome se to gleda? Razumijem ja da je navijacima Argentine najbitnije da su u finalu, ali ja sam ono gledao kao dosadan film.
sumirprimus

#43 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
Pa zar se nisu manje vise patili u svim utakmicama? Oni su se s Iranom strasnim patili...nemoj ti zayebavat. Igracki kad uporedis vanzemaljci za taj Iran. Druga stvar, zar nije bila prica da Argentina ima jedan od najjacih napada na prvenstvu?
Ne trazi im niko totalni fudbal, ali ne stvoriti priliku u 120 minuta....kome se to gleda? Razumijem ja da je navijacima Argentine najbitnije da su u finalu, ali ja sam ono gledao kao dosadan film.
dobro kontam ja tebe,jebe tebe to sto bi mesi bog barcelone mogo podignut i jedini trofej kojeg nema,a koji mu se spocitava...i tu sva realna prica zavrsava... :roll:
ko kaze uostalom da se ne pate,ko kaze da igraju lijepo,citaj guzovaca...al na tu guzovacu ekipe obicno i dignu trofej...
statixx

#44 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by statixx »

Objektivni navijac wrote:
statixx wrote:Ako trojac Svajn-Kros-Kedira odigraju dobar presing na sredini, kao protiv Brazila kada su ih ganjali kao ose, Argentini se lose pise.

To i jeste kljuc utakmice-tempo. Retardirani Portugal i Brazil je prihvatio tempo i naravno popusio. Alzir je isto dosta naivno usao u trku ali je imao srece. Dok US i Gana su uspjeli izbjeci prihvatanje trke i Svabe su bile bespomocne. Ne sumnjam da ce Argentina uspjeti smiriti trku i onda je Argentina u ogromnoj prednosti. Jedino se moraju cuvati prekida,jer tu su Svabovi dobro uigrani i dosta visi. Znaci izbjegavati praviti faulove u zoni slobodnih udaraca,ici na puno profesionalnih faulova na svapskoj polovini. Valjalo bi odmah u startu ici na incidente i prekide,guranja,svadjanja,pljuvanja-ujedanja :D i slicno,nemaju Svabovi i njihovi azilanti psihe da to izdrze :D
Ma Svabe su u prednosti jer ce biti odmorniji, tako da ce svakako imati snage da ih zaganjaju po terenu, a siguran sam da ce i njihova odbrana, koja je do sada odlicno igrala, konacno poceti praviti greske.
Gandra_1

#45 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Gandra_1 »

Ja sam ubijedjen da Njemacka nakon onakve partije protiv Brazila, slicno nesto ne moze ponoviti, tako da tipujem na Argentinu...

Iako su cijelo prvenstvo lose igrali, mislim da ce Argentinci da zablistaju u finalu...

Mada nisam ni ljubitelj Messija mislim da je zasluzio i ovu titulu...
Dr Kova

#46 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Dr Kova »

pink floydd wrote:Argentina opet jedva, kako ih mrzim braćo mila, doduše ni Holandija nije blistala ali eto. Ko god kaže da je Messi najbolji igrač na svijetu jede govna plaho. Od najboljeg igrača bi se bar nešto moglo vidjeti na ovako važnoj utakmici, a Leo karina mrka. Ronaldo je za njega Ibišević.

I ja mislim da će se Elf namučiti jer su ovi cigani tako sretni da ja ne mogu vjerovati. Ipak mislim da će trofej u Berlin, i nadam se da će se ponoviti ono od sinoć.

Dobro si drug, i ja ih prezirem iz dna duše. Pravi cigani. Iran ih ubio nogama, jedva zabise gol za prolaz. Švajcarska im pokazala kako se igra lopte i jedva ih dobiše. Nijemci osvajaju sigurno, imaju takav pobjednički mentalitet, a uz to su mašina. A Messi = KARINA
Tomahawk11
Globalni moderator

#47 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:
dobro kontam ja tebe,jebe tebe to sto bi mesi bog barcelone mogo podignut i jedini trofej kojeg nema,a koji mu se spocitava...i tu sva realna prica zavrsava... :roll:
ko kaze uostalom da se ne pate,ko kaze da igraju lijepo,citaj guzovaca...al na tu guzovacu ekipe obicno i dignu trofej...
E yebi ga sad. Ako ne mislis isto, odmah mrzis Messija :roll: Ne bih se u tu raspravu uopste upustao, prica je bila o Argentini kao reprezentaciji i napadu iste. U napadu su Messi, Higuain, Aguero, Lavezzi...sve same tarabe 8-)
Nek si ti prebacio lopticu na Barcelonu. Ko je spomenuo uopste Barcelonu :?
Ko ne skace, mrzi Messija i Barcu, jel to :-) Koje generalizovanje :roll:
sumirprimus

#48 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

jes sve si u pravu...samo malo pazljivije citaj...pa moozda i dokucis... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#49 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:jes sve si u pravu...samo malo pazljivije citaj...pa moozda i dokucis... :thumbup:
Sta treba da dokucim? U sred rasprave pocinjes atak s Barcom i Messijem. Nicim izazvan. Bice prije da ti nisi skonto sta sam ja mislio. Il je ono....babi se snilo, sto joj je milo.
sumirprimus

#50 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:jes sve si u pravu...samo malo pazljivije citaj...pa moozda i dokucis... :thumbup:
Sta treba da dokucim? U sred rasprave pocinjes atak s Barcom i Messijem. Nicim izazvan. Bice prije da ti nisi skonto sta sam ja mislio. Il je ono....babi se snilo, sto joj je milo.
ne.nije to.
Post Reply