nikakvog driblanja nije bilo, niti je o driblanju prica. prica je o startu. pola ovih, ako ne i vise, koji pjene cijelu noc i jutro na taj "krvnicki" start su likovali kada je neymar dobio koljeno u ledja. jer je picka i padavicar i, opcenito, odvratna pojava fudbalskog svijeta. znaci, tada nije smetalo namjerno koljeno u kicmu, ali je start na loptu i sudar koljenima za rasisticke orgije na dvije stranice. licemjernost je bila moja poenta.Tomahawk11 wrote:Al cekaj malo, je li bila prica oko te Neymarove situacije ili neke druge, kao qrci se, dribla i sl., pa kao izaziva, neka su ga slomili.omar little wrote:da mi se da roviti izrovila bih postove nakon neymarove povrede na svjetskom, da vidimo tu objektivnost , neutralnost i brigu za igraca sireg auditorijuma koji sada jebava mater payetu.
Primjecujes li koincidenciju sa Ronaldovim slucajem? Pazi, Ronaldo valja loptu bez potrebe, izaziva protivnika....dokle smo dosli, zabranjeno je bilo sta sa loptom osim dodati je suigracu ili sutati na golNe, nisam sigurno opravdao to nad Neymarom kao niti ovo nad Ronaldom.
Tu po meni prestaje svaka ozbiljna rasprava, jer opravdavanje zestokog starta koji moze dovesti do teze povrede, a koji je neutralisao najboljeg igraca ekipe u ranoj fazi pricom o nekakvom izazivanju u sl. je u najmanju ruku degutantno i neozbiljno.
Finale: Francuska - Portugal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
omar little
#651 Re: Finale: Francuska - Portugal
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#652 Re: Finale: Francuska - Portugal
Razumijem te sta govoris i da, u pravu si da uvijek ima onih sa duplim arsinima.omar little wrote:
nikakvog driblanja nije bilo, niti je o driblanju prica. prica je o startu. pola ovih, ako ne i vise, koji pjene cijelu noc i jutro na taj "krvnicki" start su likovali kada je neymar dobio koljeno u ledja. jer je picka i padavicar i, opcenito, odvratna pojava fudbalskog svijeta. znaci, tada nije smetalo namjerno koljeno u kicmu, ali je start na loptu i sudar koljenima za rasisticke orgije na dvije stranice. licemjernost je bila moja poenta.
Meni je isto, krvnicki nasrtaj na Ronalda, Neymara, bilo kojeg igraca.
A da, naravno da je prica o startu, ali se dobro sjecam da je u jednoj situaciji osporavano to sto je Neymar namagarcio protivnickog igraca ludim driblingom, pa je bilo ''neka ga je skrsio, sta se ima qrciti''
- tzipiripi
#653 Re: Finale: Francuska - Portugal
Čoik prvo izbio loptu a potom drugom nogom pokupio CR. Povreda je čini mi se nastala najviše zbog toga što je CR stopalom stajao na zemlji a težište udarca bilo na koljenu.

- p206
#654 Re: Finale: Francuska - Portugal
još jedan dokaz da je ovaj Euro najgori od 1996 odkad ja pratim...a vjerovatno najgori ikadjethro wrote:Payet proglasen najboljim igracem Eura 2016. Neznam samo jel to zaslugom ovog "NENAMJERNOG" faula nad Ronaldom postigao.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/rezime ... /160711005
nema utakmice i ekipe koja će ostati u sjećanju
kao npr. Česi 2004 koji su igrali najljepše
Petr Čech
Zdeněk Grygera
Martin Jiránek
Tomáš Ujfaluši
Marek Jankulovski
Karel Poborský
Tomáš Rosický
Tomáš Galásek
Pavel Nedvěd
Jan Koller
Milan Baroš
- pepeljara
#655 Re: Finale: Francuska - Portugal
Od dva zla manje zlo pobjedi.od portugala su mi mrzi samo spanci i francuzi sveopce poznati kao fejkeri penala i guranjem od sudija. Ronaldo institucija.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Bosanski_kralj
#656 Re: Finale: Francuska - Portugal
Je li se nakon ovog Eura može staviti tačka na raspravu Ronaldo vs. Mesi 
- jethro
#657 Re: Finale: Francuska - Portugal
Sad je CR kriv i zbog toga sto je stopalom stajao na zemlji. Pa sta je trebao raditi? Lebditi iznad zemlje?tzipiripi wrote:Povreda je čini mi se nastala najviše zbog toga što je CR stopalom stajao na zemlji
- Logovan
#658 Re: Finale: Francuska - Portugal
Nakon toliko pročitanih postova na forumu, prvi put sam pročitao da je igrač sam sebi kriv za povredu.vicious wrote:Pričaš gluposti, i fakat odakle izvuče ovu analogiju, to će vjerovatno ostati samo tebi jasno.apsidejzi wrote:Isto kad se djevojka obuce izazovno i time kaze muskarcima: hajde misevi, silujte me. Ja logike...vicious wrote: Toma brate, znam da gotiviš Real i Ronalda pa razumijem da si malo subjektivan u ovom slučaju
Ali vjeruj mi, ovdje je on jedini krivac za ovu povredu. Kako drugačije nazvati ono valjanje lopte nego kurčenje, u stilu "hajde miševi, napadnite me". I onda ovaj ulijeće punom brzinom i čisto mu izbija loptu, nema šansi da je mogao kontrolisati onaj kontakt drugom nogom, dakle ne ide s namjerom u koljeno 100%, nego CR nije stigao da se zagradi kako treba.
Jbg žao mi je što se povrijedio, ali eto možda je na kraju to ispalo i bolje za Portugal, možda bi utakmica imala potpuno drugačiji tok da je ostao u igri (ŠBBKBB).
Idemo sad polako, korak po korak.
1. Kurčenje - da, on stoji na jednoj nozi, drugom nogom valja loptu bez potrebe, izazivački potez i pokušaj omalovažavanja protivnika.
2. Neuspješno građenje - kad vidi da francuz trči prema njemu, pokušava se okrenuti i zagraditi ali ne stiže jer lik ulijeće punom brzinom, izbija loptu a drugom nogom tj. koljenom ga zakači po koljenu stajne noge.
3. Do toga ne bi došlo da se zagradio kako Bog zapovijeda, sa obje noge na zemlji i tijelom postavljenim između lopte i protivničkog igrača.
Fudbal je fizička igra i ovakvih situacija će uvijek biti, ali govoriti o nekoj namjeri je bezveze.
@Tomahawk, ne radi se uopšte o "nemanju pojma o lopti", pričamo o čistoj fizici.
Čuj kurčenje, hajde miševi napadnite me, omalovažavanje protivnika.
Evo ne znam šta da kažem.
- tzipiripi
#659 Re: Finale: Francuska - Portugal
Care, rado bih ti nacrtao šta sam napisao ali ne znam. Hebo te, razumijevanje teksta se uči u drugom razredu osnovne školejethro wrote:Sad je CR kriv i zbog toga sto je stopalom stajao na zemlji. Pa sta je trebao raditi? Lebditi iznad zemlje?tzipiripi wrote:Povreda je čini mi se nastala najviše zbog toga što je CR stopalom stajao na zemlji
Đe li si ti pročitao da sam ja napisao da je CR kriv zbog ....
- Tito_i_Partija
#660 Re: Finale: Francuska - Portugal
Nije tacno. "Player Barometer" nije isto sto i "Best Player". U ovom slucaju, najbolji igrac turnira je Griezmann.jethro wrote:Payet proglasen najboljim igracem Eura 2016. Neznam samo jel to zaslugom ovog "NENAMJERNOG" faula nad Ronaldom postigao.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/rezime ... /160711005
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 31021.html
http://www.goal.com/euro2016/en/article ... y6srr6ass1
http://www.espnfc.com/european-champion ... tournament
Kad citiras Klix, uvijek trebas provjerit' malo i po drugim stranicama, jer oni imaju puno problema sa kvazi-novinarstvom i netacnim prepisivanjem.
- Partijaner
- aveos
#662 Re: Finale: Francuska - Portugal
Riddle wrote:U ovo vrijeme smatran za mnogo veceg talenta od Ronalda.sinuhe wrote:![]()
Bravo momci

- Partijaner
#663 Re: Finale: Francuska - Portugal
Kako pare mogu promjeniti covjeka.
- jethro
#664 Re: Finale: Francuska - Portugal
Para vrti tamoPartijaner wrote:Kako pare mogu promjeniti covjeka.
gdje burgija ne moze
parama mogu kupiti sve
politicare, novine, sudije
Al' upamti frajeru
da ti pare ne mogu
kupit' raju iskrenu
- jethro
#665 Re: Finale: Francuska - Portugal
OkTito_i_Partija wrote:Kad citiras Klix, uvijek trebas provjerit' malo i po drugim stranicama, jer oni imaju puno problema sa kvazi-novinarstvom i netacnim prepisivanjem.
-
BigBossBrkO
#666 Re: Finale: Francuska - Portugal
MyTao wrote:zg1911 wrote:nikako ne mogu razumit ovoliku kolicinu hejta spram ronalda. da se razumijemo, meni je barca najdrazi strani klub a ronaldovo ponasanje na terenu bih cesto opisao kao iritantno. no smijat se njegovoj povredi i suzama te njega optuzivati da je sam on i samo on kriv za tu povredu je infantilno. veliki je to sportas, a ovo mu je bila najveca utakmica karijere tako da su suze prilikom prisilnog izlaska sasvim normalna stvar. covjek je htio pobjediti, sudjelovati, pomoci a mesar ga sasjekao. velike su to emocije. ovo negiranje cinjenica da je ronaldo glavni igrac kako mam utd-a tako i reala je ne samo djetinjasto nego i suludo
ovom trofejem mislim da je ne samo osigurao 4 zlatnu loptu s kojom ce se izjednaciti s messijem, nego je i nadjebao messija u vs poredbama. tim vise sto je koji tjedan ranije messi s jacom momcadi opet zapeo u finalu, dodao bih ipak slabijeg turnira

- Tito_i_Partija
#667 Re: Finale: Francuska - Portugal
Evo ih sad promijenili plocujethro wrote:OkTito_i_Partija wrote:Kad citiras Klix, uvijek trebas provjerit' malo i po drugim stranicama, jer oni imaju puno problema sa kvazi-novinarstvom i netacnim prepisivanjem.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/griezm ... /160711081
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#668 Re: Finale: Francuska - Portugal
Payet je samo jedan u nizu primjera igraca kojeg mediji krenu proglasavati velikim igracem nakon par golova u grupnoj fazi. Lik zabi golove tamo nekim Albanijama i nestade. Smijesna prica koja se ciklicki ponavlja svako prvenstvo. 
-
lakilaka
#669 Re: Finale: Francuska - Portugal
veoma lose finale. dvije ekipe koje nisu zasluzile da igraju u finalu. zasluzniji su: njemacka, italija, island, hrvatska.
u finalu je pobijedio portugal, zbog lose taktike desampa. umjesto da napadne, pa neka bude i 5:4, o igra na nulu i izgubi. selektor francuske je glavni krivac za neosvojeno evropsko. payet je zasluzeno najbolji igrac ep.
u finalu je pobijedio portugal, zbog lose taktike desampa. umjesto da napadne, pa neka bude i 5:4, o igra na nulu i izgubi. selektor francuske je glavni krivac za neosvojeno evropsko. payet je zasluzeno najbolji igrac ep.
- jethro
#670 Re: Finale: Francuska - Portugal
Tito_i_Partija wrote:Evo ih sad promijenili plocujethro wrote:OkTito_i_Partija wrote:Kad citiras Klix, uvijek trebas provjerit' malo i po drugim stranicama, jer oni imaju puno problema sa kvazi-novinarstvom i netacnim prepisivanjem.![]()
http://www.klix.ba/sport/nogomet/griezm ... /160711081
- Tito_i_Partija
#671 Re: Finale: Francuska - Portugal
_BataZiv_0809 wrote:Payet je samo jedan u nizu primjera igraca kojeg mediji krenu proglasavati velikim igracem nakon par golova u grupnoj fazi. Lik zabi golove tamo nekim Albanijama i nestade. Smijesna prica koja se ciklicki ponavlja svako prvenstvo.
Definitivno previse navikan igrac.
-
Samprotivsviju
#672 Re: Finale: Francuska - Portugal
Naravno da ne, dokle god igraju i jedan i drugiBosanski_kralj wrote:Je li se nakon ovog Eura može staviti tačka na raspravu Ronaldo vs. Mesi
Kao sto je poznato, sinoc sam navijao za Portugal prvenstveno zbog Ronalda
Medjutim stvar koja mi se i ne svidja da budem iskren, su sto medijski sto sponzorska propaganda...jebote ispade covjek igrao sa 10 paraplegicara i osvojio Euro...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#673 Re: Finale: Francuska - Portugal
Nek rasprava potraje sto duze. Privilegovani smo sto pratimo fudbal u doba njih dvojice.
- Jack Be Nimble
#674 Re: Finale: Francuska - Portugal
Ederov gol prvi portugalski gol izvan 16terca na EP.
- Logovan
#675 Re: Finale: Francuska - Portugal
Jedan, ali vrijedan.Jack Be Nimble wrote:Ederov gol prvi portugalski gol izvan 16terca na EP.