na kraju se ne moze reci da nije zasluzeno... definitivno nisu bili najbolji tim, odvratni su... ali credit where credit is due. Ljudi su uradili onoliko koliko je trebalo da budu prvaci... Svaka cast.
Finale: Francuska - Portugal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MyTao
#626 Re: Finale: Francuska - Portugal
nevjerovatno 
na kraju se ne moze reci da nije zasluzeno... definitivno nisu bili najbolji tim, odvratni su... ali credit where credit is due. Ljudi su uradili onoliko koliko je trebalo da budu prvaci... Svaka cast.
- zg1911
#627 Re: Finale: Francuska - Portugal
nikako ne mogu razumit ovoliku kolicinu hejta spram ronalda. da se razumijemo, meni je barca najdrazi strani klub a ronaldovo ponasanje na terenu bih cesto opisao kao iritantno. no smijat se njegovoj povredi i suzama te njega optuzivati da je sam on i samo on kriv za tu povredu je infantilno. veliki je to sportas, a ovo mu je bila najveca utakmica karijere tako da su suze prilikom prisilnog izlaska sasvim normalna stvar. covjek je htio pobjediti, sudjelovati, pomoci a mesar ga sasjekao. velike su to emocije. ovo negiranje cinjenica da je ronaldo glavni igrac kako mam utd-a tako i reala je ne samo djetinjasto nego i suludo
ovom trofejem mislim da je ne samo osigurao 4 zlatnu loptu s kojom ce se izjednaciti s messijem, nego je i nadjebao messija u vs poredbama. tim vise sto je koji tjedan ranije messi s jacom momcadi opet zapeo u finalu, dodao bih ipak slabijeg turnira
ovom trofejem mislim da je ne samo osigurao 4 zlatnu loptu s kojom ce se izjednaciti s messijem, nego je i nadjebao messija u vs poredbama. tim vise sto je koji tjedan ranije messi s jacom momcadi opet zapeo u finalu, dodao bih ipak slabijeg turnira
-
bosanska senzacija
#628 Re: Finale: Francuska - Portugal
Jeste faul ali na rekreativnim utakmicama gdje raja igra izmedju sebe.Logovan wrote:Ne znam šta hoćeš da kažeš, ali nisi u pravu da su igrali čitavu utakmicu bez njega.alijagoro wrote: 100 minutaNije bio faul, ali se zato igrač povrijedio. Ko ga je udario?bosanska senzacija wrote: Ovo nije bio ni faul a kamoli neko namjerno udaranje.
Ronaldo se povrijedio jer je nespreman usao u duel kakvih na utakmici ima na desetine. Da ga Payet nije zakacio po stajnoj nozi on ono ne bi ni osjetio, i kao sto neko napisa vise je on kriv za svoju povredu nego neko drugi.
- MyTao
#629 Re: Finale: Francuska - Portugal
zg1911 wrote:nikako ne mogu razumit ovoliku kolicinu hejta spram ronalda. da se razumijemo, meni je barca najdrazi strani klub a ronaldovo ponasanje na terenu bih cesto opisao kao iritantno. no smijat se njegovoj povredi i suzama te njega optuzivati da je sam on i samo on kriv za tu povredu je infantilno. veliki je to sportas, a ovo mu je bila najveca utakmica karijere tako da su suze prilikom prisilnog izlaska sasvim normalna stvar. covjek je htio pobjediti, sudjelovati, pomoci a mesar ga sasjekao. velike su to emocije. ovo negiranje cinjenica da je ronaldo glavni igrac kako mam utd-a tako i reala je ne samo djetinjasto nego i suludo

- Muhamed Đakmić
#630 Re: Finale: Francuska - Portugal
Kako udarac u stajnu nogu igrača koji je u posjedu lopte nije faul?bosanska senzacija wrote:Jeste faul ali na rekreativnim utakmicama gdje raja igra izmedju sebe.Logovan wrote:Ne znam šta hoćeš da kažeš, ali nisi u pravu da su igrali čitavu utakmicu bez njega.alijagoro wrote: 100 minutaNije bio faul, ali se zato igrač povrijedio. Ko ga je udario?bosanska senzacija wrote: Ovo nije bio ni faul a kamoli neko namjerno udaranje.
Ronaldo se povrijedio jer je nespreman usao u duel kakvih na utakmici ima na desetine. Da ga Payet nije zakacio po stajnoj nozi on ono ne bi ni osjetio, i kao sto neko napisa vise je on kriv za svoju povredu nego neko drugi.
- dust in the wind
#631 Re: Finale: Francuska - Portugal
i jedna osuđujuća presuda kao slag na tortuMyTao wrote:zg1911 wrote:nikako ne mogu razumit ovoliku kolicinu hejta spram ronalda. da se razumijemo, meni je barca najdrazi strani klub a ronaldovo ponasanje na terenu bih cesto opisao kao iritantno. no smijat se njegovoj povredi i suzama te njega optuzivati da je sam on i samo on kriv za tu povredu je infantilno. veliki je to sportas, a ovo mu je bila najveca utakmica karijere tako da su suze prilikom prisilnog izlaska sasvim normalna stvar. covjek je htio pobjediti, sudjelovati, pomoci a mesar ga sasjekao. velike su to emocije. ovo negiranje cinjenica da je ronaldo glavni igrac kako mam utd-a tako i reala je ne samo djetinjasto nego i suludo
- Pismonosa
#632 Re: Finale: Francuska - Portugal
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 11:27, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#633 Re: Finale: Francuska - Portugal
Ma preminger je bio u pravu, ne treba neke stvari uopste objasnjavati, nema potrebe.
Ja sad da ovdje nekog ubjedjujem da je ono faul, da je ono za zuti karton, da je ono namjera da se u ranoj fazi onesposobi najbolji protivnicki igrac, da je prljav potez....ma nema potrebe.
Bili su tako glasni pojedinci o Ronaldovoj sebicnosti, samopromociji, tipu koji uopste ne igra za tim niti je za tim, pa se sad cuje jos samo tu i tamo tiho cviljenje.
Ja sad da ovdje nekog ubjedjujem da je ono faul, da je ono za zuti karton, da je ono namjera da se u ranoj fazi onesposobi najbolji protivnicki igrac, da je prljav potez....ma nema potrebe.
Bili su tako glasni pojedinci o Ronaldovoj sebicnosti, samopromociji, tipu koji uopste ne igra za tim niti je za tim, pa se sad cuje jos samo tu i tamo tiho cviljenje.
- zg1911
#634 Re: Finale: Francuska - Portugal
5 a? jebat ga, jednu mu ja skinuo u ime spanjolske porezne upraveMyTao wrote:zg1911 wrote:nikako ne mogu razumit ovoliku kolicinu hejta spram ronalda. da se razumijemo, meni je barca najdrazi strani klub a ronaldovo ponasanje na terenu bih cesto opisao kao iritantno. no smijat se njegovoj povredi i suzama te njega optuzivati da je sam on i samo on kriv za tu povredu je infantilno. veliki je to sportas, a ovo mu je bila najveca utakmica karijere tako da su suze prilikom prisilnog izlaska sasvim normalna stvar. covjek je htio pobjediti, sudjelovati, pomoci a mesar ga sasjekao. velike su to emocije. ovo negiranje cinjenica da je ronaldo glavni igrac kako mam utd-a tako i reala je ne samo djetinjasto nego i suludo
- Logovan
#635 Re: Finale: Francuska - Portugal
Znači priznaješ da je faul jer ga je zakačio po stajnoj nozi.bosanska senzacija wrote: Jeste faul ali na rekreativnim utakmicama gdje raja igra izmedju sebe.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#636 Re: Finale: Francuska - Portugal
Da elaboriramo, da ga nije udario, ne bi se Ronaldo ni povrijedio 
-
hladan.preminger
#637 Re: Finale: Francuska - Portugal
Tomahawk11 wrote:Da elaboriramo, da ga nije udario, ne bi se Ronaldo ni povrijedio
Udario ga leptir/moljac!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#638 Re: Finale: Francuska - Portugal
Dobro si, leptira smo potpuno previdjelihladan.preminger wrote:Tomahawk11 wrote:Da elaboriramo, da ga nije udario, ne bi se Ronaldo ni povrijedio
Udario ga leptir/moljac!
Jos usporeni prikazuje, tacno se vidjelo kako mu odbi trepavicu
- apsidejzi
#639 Re: Finale: Francuska - Portugal
Isto kad se djevojka obuce izazovno i time kaze muskarcima: hajde misevi, silujte me. Ja logike...vicious wrote:Toma brate, znam da gotiviš Real i Ronalda pa razumijem da si malo subjektivan u ovom slučajuTomahawk11 wrote:vicious wrote:Naravno da nije bio namjeran faul. Sve se fino vidi na onom gifu sto je neko postavio, Ronaldo se nesto kurci s loptom pa se onda glupo gradi, Payet mu izbio loptu a do kontakta je doslo drugom nogom koja uopste nije bila ispruzena prema naprijed. Ko kaze da je ono namjeran faul, koljenom u koljeno, vjerovatno nije nikad sutnuo loptu ni na terminu.![]()
Izvini, ali morao sam se nasmijati.
Cuj kurci se s loptom....jebo te, ovo vise postala neka paranoja. Je li lopta kod Ronalda, on se kurci, ne zna da se gradi, ovaj samo izbio loptu i slucajno ga drugom nogom u koljeno![]()
Sta ima biti ispruzena i kako je mogao Ronaldo izbjeci, kad ovaj ide s namjerom u koljeno? Pa nema toga ko bi se ondje mogao zagraditi ili nesto uraditi.
I onda poznata floskula na kraju s nemanjem pojma o lopti. Izgleda na forumu sve bivsi reprezentativci Jugoslavije
Ali vjeruj mi, ovdje je on jedini krivac za ovu povredu. Kako drugačije nazvati ono valjanje lopte nego kurčenje, u stilu "hajde miševi, napadnite me". I onda ovaj ulijeće punom brzinom i čisto mu izbija loptu, nema šansi da je mogao kontrolisati onaj kontakt drugom nogom, dakle ne ide s namjerom u koljeno 100%, nego CR nije stigao da se zagradi kako treba.
Jbg žao mi je što se povrijedio, ali eto možda je na kraju to ispalo i bolje za Portugal, možda bi utakmica imala potpuno drugačiji tok da je ostao u igri (ŠBBKBB).
- stakasa
#640 Re: Finale: Francuska - Portugal
Mora se priznati da se je popravio, sazrio. I u Realu puno vise igra za tim. Evo i u reprezentaciji. Svaka cast. Najteze je sebe promjenitzg1911 wrote:nikako ne mogu razumit ovoliku kolicinu hejta spram ronalda. da se razumijemo, meni je barca najdrazi strani klub a ronaldovo ponasanje na terenu bih cesto opisao kao iritantno. no smijat se njegovoj povredi i suzama te njega optuzivati da je sam on i samo on kriv za tu povredu je infantilno. veliki je to sportas, a ovo mu je bila najveca utakmica karijere tako da su suze prilikom prisilnog izlaska sasvim normalna stvar. covjek je htio pobjediti, sudjelovati, pomoci a mesar ga sasjekao. velike su to emocije. ovo negiranje cinjenica da je ronaldo glavni igrac kako mam utd-a tako i reala je ne samo djetinjasto nego i suludo
- jethro
#641 Re: Finale: Francuska - Portugal
Payet proglasen najboljim igracem Eura 2016. Neznam samo jel to zaslugom ovog "NENAMJERNOG" faula nad Ronaldom postigao.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/rezime ... /160711005
http://www.klix.ba/sport/nogomet/rezime ... /160711005
-
bosanska senzacija
#642 Re: Finale: Francuska - Portugal
Pogledaj usporenu verziju gif-a i vidjet ces da je Payet isao da izbije loptu a ne udari igraca.
On njega nije toliko ni udario vec se zabio u njega i tu ukopanu stajnu nogu koja nije bila spremna za udar. Zato kazem da je on sam najodgovorniji za svoju povredu.
On njega nije toliko ni udario vec se zabio u njega i tu ukopanu stajnu nogu koja nije bila spremna za udar. Zato kazem da je on sam najodgovorniji za svoju povredu.
- vicious
#643 Re: Finale: Francuska - Portugal
Pričaš gluposti, i fakat odakle izvuče ovu analogiju, to će vjerovatno ostati samo tebi jasno.apsidejzi wrote:Isto kad se djevojka obuce izazovno i time kaze muskarcima: hajde misevi, silujte me. Ja logike...vicious wrote: Toma brate, znam da gotiviš Real i Ronalda pa razumijem da si malo subjektivan u ovom slučaju
Ali vjeruj mi, ovdje je on jedini krivac za ovu povredu. Kako drugačije nazvati ono valjanje lopte nego kurčenje, u stilu "hajde miševi, napadnite me". I onda ovaj ulijeće punom brzinom i čisto mu izbija loptu, nema šansi da je mogao kontrolisati onaj kontakt drugom nogom, dakle ne ide s namjerom u koljeno 100%, nego CR nije stigao da se zagradi kako treba.
Jbg žao mi je što se povrijedio, ali eto možda je na kraju to ispalo i bolje za Portugal, možda bi utakmica imala potpuno drugačiji tok da je ostao u igri (ŠBBKBB).
Idemo sad polako, korak po korak.
1. Kurčenje - da, on stoji na jednoj nozi, drugom nogom valja loptu bez potrebe, izazivački potez i pokušaj omalovažavanja protivnika.
2. Neuspješno građenje - kad vidi da francuz trči prema njemu, pokušava se okrenuti i zagraditi ali ne stiže jer lik ulijeće punom brzinom, izbija loptu a drugom nogom tj. koljenom ga zakači po koljenu stajne noge.
3. Do toga ne bi došlo da se zagradio kako Bog zapovijeda, sa obje noge na zemlji i tijelom postavljenim između lopte i protivničkog igrača.
Fudbal je fizička igra i ovakvih situacija će uvijek biti, ali govoriti o nekoj namjeri je bezveze.
@Tomahawk, ne radi se uopšte o "nemanju pojma o lopti", pričamo o čistoj fizici.
-
omar little
#644 Re: Finale: Francuska - Portugal
da mi se da roviti izrovila bih postove nakon neymarove povrede na svjetskom, da vidimo tu objektivnost , neutralnost i brigu za igraca sireg auditorijuma koji sada jebava mater payetu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#645 Re: Finale: Francuska - Portugal
Al cekaj malo, je li bila prica oko te Neymarove situacije ili neke druge, kao qrci se, dribla i sl., pa kao izaziva, neka su ga slomili.omar little wrote:da mi se da roviti izrovila bih postove nakon neymarove povrede na svjetskom, da vidimo tu objektivnost , neutralnost i brigu za igraca sireg auditorijuma koji sada jebava mater payetu.
Primjecujes li koincidenciju sa Ronaldovim slucajem? Pazi, Ronaldo valja loptu bez potrebe, izaziva protivnika....dokle smo dosli, zabranjeno je bilo sta sa loptom osim dodati je suigracu ili sutati na gol
Tu po meni prestaje svaka ozbiljna rasprava, jer opravdavanje zestokog starta koji moze dovesti do teze povrede, a koji je neutralisao najboljeg igraca ekipe u ranoj fazi pricom o nekakvom izazivanju u sl. je u najmanju ruku degutantno i neozbiljno.
- jethro
#646 Re: Finale: Francuska - Portugal
Ma nije kriv Payet, ja mislim da je Messi najkrivlji za ovaj start nad Ronaldom! 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#647 Re: Finale: Francuska - Portugal
Jok, nije on kriv za start....on je prije kriv za neke stavovejethro wrote:Ma nije kriv Payet, ja mislim da je Messi najkrivlji za ovaj start nad Ronaldom!
- ultima_palabra
#648 Re: Finale: Francuska - Portugal
Navijao sam za Portugal, ali je ono je najvise za obican faul, bez kartona. Jeste Payet isao ostro, ali povreda je vise losa sreca i slabo postavljanje Ronalda.
Cesto je CR izvlacio saigrace, sad su mu oni vratili, to je fudbal. Daleko od toga da su neka atraktivna reprezentacija, ali takvih haman nije ni bilo na prvenstvu.
Cesto je CR izvlacio saigrace, sad su mu oni vratili, to je fudbal. Daleko od toga da su neka atraktivna reprezentacija, ali takvih haman nije ni bilo na prvenstvu.
-
ja1977
#649 Re: Finale: Francuska - Portugal
Fakat mi nije jasno kako neko moze tvrditi da ono nije start sa namjerom da se igrac onesposobi.
Direktno u koljeno, s Ronaldo se nije spremio da primi udarac, kakva glupost
Od tog trenutka sam navijao za Portugal....
Direktno u koljeno, s Ronaldo se nije spremio da primi udarac, kakva glupost
Od tog trenutka sam navijao za Portugal....
-
Stari
#650 Re: Finale: Francuska - Portugal
Evropsko prvenstvo i iznenađenja u historijskom kontextu. The ...Portugal ...pa pravo da vam kažem - ne znam ni šta bih vam rekao.
Sjećam se jako daleko u prošlost, vjerujete - mi na riječ. "Iznenađenja" su bila više pravilo no izuzetak.
1976 ...ekipa (Čeho)Slovačke, u kojoj je bilo većina Slovaka ....dolazi i tuku momci: aktuelne viceŠampione svijeta (po mnogima moralne šampione) Nizozemsku..... par dana poslije i aktuelne "duple krune" evropske i svijetske prvake , suverene vladare svjetskog nogometa u to vrijeme ... žestoke i do ušiju nadopingovane Zapadne Nijemce....nadigraju ih skroz....i još u zadnjem penalu im naprave zvrčku (Panenku) kao extra bonus ' za dušu i beskonačno sjećanje kolekcionarima i zanesenjacima na svim meridijanima.
1992 ... Danska dolazi u Malme ... skupljena na vrat na nos....doslovce su pokupljeni sa plaža gdje su neki od njih već bili puhnuli na godišnji ....i još se sjećam kiselih izraza lica Meše, Švabe, Pixija i društva kad ih je švedska tv-ekipa "zatekla tu" dok su izlazili iz hotela.
I šta bi sa Dancima ... pa otprilike ...stručnjaci su najavljivali da će biti partner za popravku golrazlike .... Na kraju su samo od Švedske zijanili...ostale sve uredno nanizali ...Englesku Francusku Nizozemsku i Njemačku ....a stručcnjaci su prije svake od tih utakmica prognozirali krivo - i nakon svakog tog krivog prognoziranja su nastavili glumiti stručnjake, isto kao da je to najprirodnija stvar na svijetu.
Da ne trošim dalje riječi na hronologiju događaja ... su prognozirali Holandiju na vrhu 2000 .... pa su nastavili glumiti znalce kad se to - nije desilo
2004 su govorili da je Grčka tu u stvari zalutala, da igra zastarjeli 442 sistem iz 70-tih. I opet na kraju, kad je cio svijet vidio da je ono što su isti ti samozvani stručnjaci ranije kenjali....bilo potpuno pogrešno....i da isti ti, bez da su i trepnuli okom na svoje vlastito provaljivanje, nastavili glumiti nogometne znalce ....nije im ni najmanje bilo neprijatno...
i tako se to ponavljalo ...iz turnira u turnir iz godine u godinu ....kenjaju i valjaju gluposti ...provaljuju se ....i nikom ništa...mnogi od njih su jos uvijek ozbiljno shvaceni ...neki su cak i placeni za to kurcomlaćenje
Otkud nam vise uopste snaga da se palimo na to govnanje
Sjećam se jako daleko u prošlost, vjerujete - mi na riječ. "Iznenađenja" su bila više pravilo no izuzetak.
1976 ...ekipa (Čeho)Slovačke, u kojoj je bilo većina Slovaka ....dolazi i tuku momci: aktuelne viceŠampione svijeta (po mnogima moralne šampione) Nizozemsku..... par dana poslije i aktuelne "duple krune" evropske i svijetske prvake , suverene vladare svjetskog nogometa u to vrijeme ... žestoke i do ušiju nadopingovane Zapadne Nijemce....nadigraju ih skroz....i još u zadnjem penalu im naprave zvrčku (Panenku) kao extra bonus ' za dušu i beskonačno sjećanje kolekcionarima i zanesenjacima na svim meridijanima.
1992 ... Danska dolazi u Malme ... skupljena na vrat na nos....doslovce su pokupljeni sa plaža gdje su neki od njih već bili puhnuli na godišnji ....i još se sjećam kiselih izraza lica Meše, Švabe, Pixija i društva kad ih je švedska tv-ekipa "zatekla tu" dok su izlazili iz hotela.
I šta bi sa Dancima ... pa otprilike ...stručnjaci su najavljivali da će biti partner za popravku golrazlike .... Na kraju su samo od Švedske zijanili...ostale sve uredno nanizali ...Englesku Francusku Nizozemsku i Njemačku ....a stručcnjaci su prije svake od tih utakmica prognozirali krivo - i nakon svakog tog krivog prognoziranja su nastavili glumiti stručnjake, isto kao da je to najprirodnija stvar na svijetu.
Da ne trošim dalje riječi na hronologiju događaja ... su prognozirali Holandiju na vrhu 2000 .... pa su nastavili glumiti znalce kad se to - nije desilo
2004 su govorili da je Grčka tu u stvari zalutala, da igra zastarjeli 442 sistem iz 70-tih. I opet na kraju, kad je cio svijet vidio da je ono što su isti ti samozvani stručnjaci ranije kenjali....bilo potpuno pogrešno....i da isti ti, bez da su i trepnuli okom na svoje vlastito provaljivanje, nastavili glumiti nogometne znalce ....nije im ni najmanje bilo neprijatno...
i tako se to ponavljalo ...iz turnira u turnir iz godine u godinu ....kenjaju i valjaju gluposti ...provaljuju se ....i nikom ništa...mnogi od njih su jos uvijek ozbiljno shvaceni ...neki su cak i placeni za to kurcomlaćenje
Otkud nam vise uopste snaga da se palimo na to govnanje