Za predane Životu
- LightRain
#526 Re: Za predane Životu
http://politicalhumor.about.com/od/funn ... carlin.htm
Carlin quotes... Uglavnom o novcu i politici. Vječni mi je idol.
Carlin quotes... Uglavnom o novcu i politici. Vječni mi je idol.
-
bizet
#527 Re: Za predane Životu
prije nego odem nesto posla uraditi po kuci
uvijek je bilo isto, pohlepa i razno zlo o kojem pricate....uvijek je bilo bitno ko ima vise (carevi se kitili itd.)...sa pojavom imaginarne ravnopravnosti, demokratije, sta ja znam, odjednom bi da svi budemo jednaki...a jbg ne moze...ili moze u nadanjima koja demokratija, kao rijec, nudi...ali to ljudi ostaje samo na tome, na nadanjima
ako pricamo o savrsenom komunizmu znamo da je nemoguce da takav zazivi...uvijek ce neko htjeti da je iznad nekog drugog...to je nasa priroda
ahhh eto sto mrzim pricu o novcu...ja mrzim novac...kad se prica o novcu ja sam nepismeni mulac...ne umijem baratati novcem, ne umijem kalkulisati, i iskreno ni kad nosam hrpu da platim racune nije mi drago...ne sto to znaci da dobijem platu pa je samo proslijedim dalje, nego sto kad pomislim sta bi sa tim novecm, a da ga ne moram odmah potrositi, ja se izgubim...jednostavno stvari koje zelim ne mogu kupiti novcem...meni je drazi krompir iz rerne (onako cijel pobacan u sporet na lozenje i da ga slusas kako pucketa) nego neka super fensi vecera u hebeno skupom restoranu....nekad se pitam jesam li totalno skrenula...ipak kad kupujemo nesto ja uvijek ubodem najskuplju stvar, a ni ne pogledam cijenu...kaze muz imam oko za skupo...a ja velim da imam oko za lijepo
novac i ja, sto bi se reklo, nidje veze...nemam nikakav osjecaj za novac...i da rado bih se vratila u vrijeme razmjene robe umjesto koristenja novca...ja tebi gajbu paprika, ti meni gajbu paradajza i mirna Bosna
da nisam fulala poentu?...mislim sad sta i ja palamudim kad se muskinje tesko razumije
uvijek je bilo isto, pohlepa i razno zlo o kojem pricate....uvijek je bilo bitno ko ima vise (carevi se kitili itd.)...sa pojavom imaginarne ravnopravnosti, demokratije, sta ja znam, odjednom bi da svi budemo jednaki...a jbg ne moze...ili moze u nadanjima koja demokratija, kao rijec, nudi...ali to ljudi ostaje samo na tome, na nadanjima
ako pricamo o savrsenom komunizmu znamo da je nemoguce da takav zazivi...uvijek ce neko htjeti da je iznad nekog drugog...to je nasa priroda
ahhh eto sto mrzim pricu o novcu...ja mrzim novac...kad se prica o novcu ja sam nepismeni mulac...ne umijem baratati novcem, ne umijem kalkulisati, i iskreno ni kad nosam hrpu da platim racune nije mi drago...ne sto to znaci da dobijem platu pa je samo proslijedim dalje, nego sto kad pomislim sta bi sa tim novecm, a da ga ne moram odmah potrositi, ja se izgubim...jednostavno stvari koje zelim ne mogu kupiti novcem...meni je drazi krompir iz rerne (onako cijel pobacan u sporet na lozenje i da ga slusas kako pucketa) nego neka super fensi vecera u hebeno skupom restoranu....nekad se pitam jesam li totalno skrenula...ipak kad kupujemo nesto ja uvijek ubodem najskuplju stvar, a ni ne pogledam cijenu...kaze muz imam oko za skupo...a ja velim da imam oko za lijepo
novac i ja, sto bi se reklo, nidje veze...nemam nikakav osjecaj za novac...i da rado bih se vratila u vrijeme razmjene robe umjesto koristenja novca...ja tebi gajbu paprika, ti meni gajbu paradajza i mirna Bosna
da nisam fulala poentu?...mislim sad sta i ja palamudim kad se muskinje tesko razumije
-
Great Cornholio
#528 Re: Za predane Životu
Ja mislim da bi trebali ići na to da se ljudima koji se bave nekim opasnijim i težim zanimanjima zahvala da u nekim drugim pogodnostima, npr. kraćim radnim vremenom ili dužim godišnjim odmorima, jer, kao što rekoh, dok god glavni motiv za bavljenje nekim zanimanjem bude količina novca koje to zanimanje može doniejti, uvijek će se oni koji se bave profitabilnijim zanimanjima osjećati vrednijim od onih koji se bave nekim manje profitabilnim zanimanjima ( oni će se osjećati manje vrijednim), uvijek će postojati zavist, ljubomora, pohlepa, a to su osobine koje život na Zemlji čine, svima nama, nesrećnim.pussysmoke wrote: Naravno da "plata" ne bi bila ista za sve poslove. U tom svijetu vatrogasac koji je danas rizikovao život i najbolji fudbaler bi imali drugačije prihvatanje u društvu od onoga koje imamo danas. To je logično.
Kartice ne bi ispunjavali ljudi nego mašine. Ako što se tiče pohlepe, ako hoćeš više, radiš više i bolje, pa vidiš da li ti se isplati.
Pa opet bi te mašine ljudi pravili i njima upravljali, tako da sumnjam da bi te mašine uspjele biti objektivne i nepristrasne.
- pussysmoke
#529 Re: Za predane Životu
Kao što rekoh, pametnije glave od moje bi to puno bolje osmislile. 
- odr0n
#530 Re: Za predane Životu
Postoje već zemlje u kojima to tako funkcioniše, gdje su sretni od čistačice pa do direktora i pored razlike u primanjima, nema nikakve zavisti, ljubomore i pohlepe, pošto takvi postoje, problem nije u razlici primanja, količini novca, nego u samim ljudima i okolini kako je izgrađena i kako funkcioniše.Great Cornholio wrote:ja mislim da je glavni problem to što postoji velika razlika u primanjima ljudi koji se bave različitim profesijama, kad ne bi bile ogromne razlike u platama između raznih profesija, kad bi se primanja izjednačila, tad nestala zavist, ljubomora, ljudi bi se oslobodili straha od neuspjeha, jer se tada vrijednost čovjeka ne bi mjerila na osnovu toga koliko čovjek koji se bavi određenim zanimanjem može da zaradi ili koliko "vrijedi" u novcu.pussysmoke wrote:@Great Cornholio
Radiš određene poslove u zamjenu za određene stvari. Uzmimo školovanje kao primjer. Kada završiši isto, određeni broj godina radiš posao za koji si se školovao, i u tom periodu imaš pravo samo na osnovne stvari, kao i dok se školuješ. A kada završiš i školovanje i te besplatne poslove, onda imaš pravo na neke malo luksuznije stvari, u zavisnosti od toga koliko si dobar u svom poslu.
Taj bi princip primjenio na sve, i siguran sam da bi ljudi koji su bliži toj tematici puno bolje to organizovali i doveli do savršenstva. Razmisli samo, svako bi imao jednaka prava. Imaš karticu koja te prati od početka života, i koju druga osoba ne može koristiti, a kartica sadrži sve podatke, sve poslove koje si radio i školovanje, kada si zakasnio na posao, na predavanje i zašto. Ljudi bi sa svojim prvim poslom dobili i stan koji plaća država.
Ponavljam, postoje ljudi koji bi ovo doveli do savršenstva, ali problem je u tome što se niko ne bi mogao obogatiti na kriminalu, korupciji i sl.
Nisam siguran da bi ovaj tvoj prijedlog uklonio kriminal i korupciju, jer ti ovdje stavljaš u centar pažnje uspjeh u nekoj profesiji i količinu luksuza povezanu s tim, nisam siguran da bi te kartice bile baš pošteno ispunjavane, jer i njih bi opet ljudi ispunjavali, a ako je i u tom sistemu glavni motiv za napredovanje u nečemu količina luksuza što nam to nešto može donijeti, sumnjam da se tu opet ne bi pojavila pohlepa, glavni uzrok zla koje trenutno vlada na Zemlji.
- VeriBizi
#531 Re: Za predane Životu
Počeli smo sa maštarijama.
Not good. 
-
bizet
#532 Re: Za predane Životu
odrOn je dobro rekao...razlicita visina placa nije problem...problem je u ljudskoj prirodi
pussysmoke, masine koje imaju sve nase podatke vec postoje...mozda jos uvijek nisu objedinjeni svi u neku centralnu...pitanje je vremena...ali to znaci samo vecu manipulaciju malog broja ljudi nad ostalim...jezim se
Cornholio bi dakle furao savrseni komunizam...pa bilo bi lijepo, ali ne bi trajalo ni sekunde...i btw na teskim poslovima su uvijek bila beneficije...u doba Tita je to bilo vise ispostovano nego danas, danas je sve privatluk pa se ljudski zivot manje cijeni, ali i danas ih imas, samo nedovoljno adekvatne...valjda se svi vode tom politikom ako neces ti da radis ima ko hoce, pa jadan insan koji ima porodicu da prehranjuje i djecu koju valja iskolovati pristaje na sve i svasta...poslodavci su zaboravili koliko je bitan svaciji zivot, a ne samo njihovo dupe...ja bih prije slala poslodavce na seminare da nauce kako radnika napraviti jos boljeg i produktivnijeg i vjernijeg stvarajuci mu dobre uslove za rad i da se na poslu osjeca kao postovano ljudsko bice, a ne da se stalno koriste niski udarci i ucjenjivanja ili prijetnje...i da, revizija u placama bi nam dobro dosla
veribizi, sta je covjek bez maste
pussysmoke, masine koje imaju sve nase podatke vec postoje...mozda jos uvijek nisu objedinjeni svi u neku centralnu...pitanje je vremena...ali to znaci samo vecu manipulaciju malog broja ljudi nad ostalim...jezim se
Cornholio bi dakle furao savrseni komunizam...pa bilo bi lijepo, ali ne bi trajalo ni sekunde...i btw na teskim poslovima su uvijek bila beneficije...u doba Tita je to bilo vise ispostovano nego danas, danas je sve privatluk pa se ljudski zivot manje cijeni, ali i danas ih imas, samo nedovoljno adekvatne...valjda se svi vode tom politikom ako neces ti da radis ima ko hoce, pa jadan insan koji ima porodicu da prehranjuje i djecu koju valja iskolovati pristaje na sve i svasta...poslodavci su zaboravili koliko je bitan svaciji zivot, a ne samo njihovo dupe...ja bih prije slala poslodavce na seminare da nauce kako radnika napraviti jos boljeg i produktivnijeg i vjernijeg stvarajuci mu dobre uslove za rad i da se na poslu osjeca kao postovano ljudsko bice, a ne da se stalno koriste niski udarci i ucjenjivanja ili prijetnje...i da, revizija u placama bi nam dobro dosla
- pussysmoke
#533 Re: Za predane Životu
Niste shvatili ovo što sam govorio. Ispadoh naivan.
Kada bi se sve što sam ja zamislio ostvarilo, planeta ne bi ni ličila na ovu sada. Samo da bi se sve objasnilo, morao bih otvoriti temu na kojoj bi ja sam dnevno proveo pet sati kucajući, što je nemoguće. Očekivao sam da će određene stvari biti pogrešno protumačene.
- VeriBizi
#534 Re: Za predane Životu
Očekivanja ti se ispunjavaju, ti si sretan čovjek.
Ma nemoj se ti nama sekirati .
Let's sing instead.
- raoul duke
#535 Re: Za predane Životu
Kod nas imas bujruma, jer se drzimo principa da smo svi prvenstveno ljudi , bez obzira na uvjerenje. Takodjer nemamo pogrdna imena kao sto oni na ''na bozijem putu'' imaju za nas. Imas lijep pozdrav od kjafira!klixo wrote:Jel ova tema namjenjena samo za ateiste ? Smijem li ja pisat' ođe ?
Jos malo od mene:

Usput da prozovem DaySleepera, ako kojim slucajem prati temu, a nece da se javi
- pussysmoke
#536 Re: Za predane Životu
@VeriBizi
Ta stvar od Afromana objašnjava zašto ja nisam dobro objasnio neke stvari.
Ali ova je bolja:
http://www.youtube.com/watch?v=ngfiDVr4 ... re=related
Obavezno čitati tekst u videu.
Ta stvar od Afromana objašnjava zašto ja nisam dobro objasnio neke stvari.
Ali ova je bolja:
http://www.youtube.com/watch?v=ngfiDVr4 ... re=related
Obavezno čitati tekst u videu.
- JOHNNYJUVE
#538 Re: Za predane Životu
infidelity (valjda sam pogodio)
slika ti je odron odrona, prvo ako su amerikanci bili na mjesecu bio sam i ja
drugo, ako su oni neboderi pali od aviona onda ja cu poderati diplomu i otici na psihijatriju
Nego ti malo manje gledaj TV propagandu amerike, i njihovog cuvenog "american dream" i poveži se sa prosječnim amerikancima pa malo popričaj sa njima da vidis sta misle i kako zive...
Dalje, 1. svjetski, 2. svjetski
hirošima nagasaki, černobil, vijetnamski rat, ratovi u zaljevu... ništa od ovog sa religijom nema...
1. svjetski
2. svejtski to i sam znas
vijetnam-amerika i njen kolonijalizam koji i danas rade samo malo ljepse umotan
zaljevski ratovi- ratovi za NAFTU
u zadnjih 120 godina 90% ratova su vodili ljudi koji veze nemaju sa vjerom i Bogom
najvise poginulih su proizvelli upravo naucnici svojim dostignucima kao sto su atomska bomba, savremeno oružje, bolesti koje su nastale u "laboratorijama" da ne pričam o tome koliko nas trenutno unistavaju sa genetski modificiranom hranom ...
ove slike dijeli tamo gdje su oni zatupljeni koji ne vide nego ono sto im slika kaze...
drugo, ako su oni neboderi pali od aviona onda ja cu poderati diplomu i otici na psihijatriju
Nego ti malo manje gledaj TV propagandu amerike, i njihovog cuvenog "american dream" i poveži se sa prosječnim amerikancima pa malo popričaj sa njima da vidis sta misle i kako zive...
hirošima nagasaki, černobil, vijetnamski rat, ratovi u zaljevu... ništa od ovog sa religijom nema...
1. svjetski
u zadnjih 120 godina 90% ratova su vodili ljudi koji veze nemaju sa vjerom i Bogom
najvise poginulih su proizvelli upravo naucnici svojim dostignucima kao sto su atomska bomba, savremeno oružje, bolesti koje su nastale u "laboratorijama" da ne pričam o tome koliko nas trenutno unistavaju sa genetski modificiranom hranom ...
ove slike dijeli tamo gdje su oni zatupljeni koji ne vide nego ono sto im slika kaze...
- raoul duke
#539 Re: Za predane Životu
JOHNNYJUVE wrote:infidelity (valjda sam pogodio)
1. svjetski

Usput , sta ti mislis o zivotu? Jesi li mu ti dovoljno predan?
- vatrogasac
#540 Re: Za predane Životu
Infidelity wrote:
Usput , sta ti mislis o zivotu? Jesi li mu ti dovoljno predan?
Za šta je teista u odnosu na ateistu uskraćen na ovom svijetu? Da li mi je grijeh ako sam poštenim radom stekao novac i onda njime napravio bolju kuću od tvoje ili imam bolji auto od tvog ili kompjuter ili mobitel ili TV ili putujem pa se obogaćujem duhovno ili idem u pozorište, koncerte, muzeje......? Vjernika Uputa čuva da sve to ne pretvori u hedonizam nego da se posveti i sebi i onima oko njega i da održava ravnotežu između duhovnog i materijalnog dok je na ovom svijetu na kojem smo svi samo nekoliko decenija.
- raoul duke
#541 Re: Za predane Životu
Za slobodu misli.vatrogasac wrote: Za šta je teista u odnosu na ateistu uskraćen na ovom svijetu?
Ne. Ne postoji nesto takvo kao grijeh, jer ne postoji osoba ili entitet u ovom univerzumu koji ti moze suditi.vatrogasac wrote:
Da li mi je grijeh ako sam poštenim radom stekao novac i onda njime napravio bolju kuću od tvoje ili imam bolji auto od tvog ili kompjuter ili mobitel ili TV ili putujem pa se obogaćujem duhovno ili idem u pozorište, koncerte, muzeje......?
Ne postoji garancija za takvo nesto.vatrogasac wrote: Vjernika Uputa čuva da sve to ne pretvori u hedonizam nego da se posveti i sebi i onima oko njega i da održava ravnotežu između duhovnog i materijalnog dok je na ovom svijetu na kojem smo svi samo nekoliko decenija.
Oni koji uspiju odrzati balans tokom citavog zivota, nisu dio kojekakve religije, vec dar prirode, i pod tim ne mislim na tuzlansku mljekaru.
- vatrogasac
#542 Re: Za predane Životu
Gdje je tu moj hendikep ako je to moj izbor? Ja mogu isto biti kao i ti, ali neću.Infidelity wrote: Za slobodu misli.
- raoul duke
#543 Re: Za predane Životu
Hoces reci da je ne mogu biti isto sto i ti? Ja sam tvoje misljenje napustio, mozda ce te uvrijediti ako kazem da sam ga ''prevazisao'''.vatrogasac wrote:Gdje je tu moj hendikep ako je to moj izbor? Ja mogu isto biti kao i ti, ali neću.Infidelity wrote: Za slobodu misli.
Objasni izbor. Da li si izabrao nesto samo zato sto ti je ponudjeno ili si sam pronasao vise opcija za izabrati?
Analogija za izbore, ponistit cu glasacki listic jer nemam za koga glasati?
Ti si znaci svjesno izabrao suprotno od slobode misli i pitanja?
- vatrogasac
#544 Re: Za predane Životu
Šta ili ko me mogao natjerati na ovo osim zdravog razuma? Da li sam mogao birati i da li sam birao? Jesam i mogu još uvijek, ali se najbolje osjećam u ovome trenutno gdje dišem punim plućima. Vjera me za par dimenzija obogatila i ne osjećam da mi je bilo šta uskratila. To se u određenom momentu stopi sa čovjekom jer je dio naše prirode.Infidelity wrote: Hoces reci da je ne mogu biti isto sto i ti? Ja sam tvoje misljenje napustio, mozda ce te uvrijediti ako kazem da sam ga ''prevazisao'''.
Objasni izbor. Da li si izabrao nesto samo zato sto ti je ponudjeno ili si sam pronasao vise opcija za izabrati?
"U srcu svakog čovjeka postoji vakum, koji jedino Bog može ispuniti! " Blaise Pascal
-
Great Cornholio
#545 Re: Za predane Životu
E ja baš mislim da je problem u visini primanjabizet wrote:odrOn je dobro rekao...razlicita visina placa nije problem...problem je u ljudskoj prirodi
Davno je From rekao da ekonomija koja se temelji na principima kapitalizma može biti zdrava samo na račun bolesnih ljudi, a to da je bio u pravu možemo se i sami uvjeriti kad pogledamo oko sebe. Siromašni bi se htjeli obogatiti, prebogati sav svoj trud usmjeravaju ka daljem bogaćenju, svi su bolesni, a niko to neće to da prizna.
Ja inače imam običaj da smišljam definicije normalnog , i što se tiče visine normalne plate, ja mislim da bi to kod nas u BiH ( sa ovakvim cijenama) trebalo da bude negdje oko 2000 maraka, jer u tom slučaju bi dvoje mladih koji žele da osnuju porodicu mogli da sebi priušte normalan život, mogli bi da kupe stan, normalno auto, da odgajaju djecu , i da sebi priušte i neki normalan odmor, razonodu i sl.
Da se mene pita ja bih primanja ograničio na pomenuti odnos, jer mora čovjeka nešto zaustaviti u rasipništvu,jer rasipništvo jednih uzrokuje siromaštvo drugih. Društvo je "živo", sistem koji ne funkcioniše dobro ako svi njegovi elementi nisu "ispravni", i isto kao što npr. nivo željeza u krvi mora da iznosi od -do ( ne znam koje su mjere), da se čovjek ne bi razbolio, isto tako se moraju postavljati granice i ljudima koji čine društvo, jer ako je jedan čovjek "bolestan" to će se odraziti na čitavo društvo.
Olimpijski moto "Brže, više, bolje, snažnije" je u osnovi "bolestan", ali eto ljudi žive u iluziji da ako neku ideju prihvata većina to značiti da je ispravna.
- raoul duke
#546 Re: Za predane Životu
Nazalost, ogroman broj populacije razmislja upravo tako, ograniceni nekim dimenzijama, intervalima, u kojima ja ne vidim ni trunku slobode. Ali takvi postoje i postojat ce, bez zelje za promjenom, novim saznanjem.vatrogasac wrote:Šta ili ko me mogao natjerati na ovo osim zdravog razuma? Da li sam mogao birati i da li sam birao? Jesam i mogu još uvijek, ali se najbolje osjećam u ovome trenutno gdje dišem punim plućima. Vjera me za par dimenzija obogatila i ne osjećam da mi je bilo šta uskratila. To se u određenom momentu stopi sa čovjekom jer je dio naše prirode.Infidelity wrote: Hoces reci da je ne mogu biti isto sto i ti? Ja sam tvoje misljenje napustio, mozda ce te uvrijediti ako kazem da sam ga ''prevazisao'''.
"U srcu svakog čovjeka postoji vakum, koji jedino Bog može ispuniti! " Blaise Pascal
Iako je u Kur'an-u osnovno ono ''Uci, citaj, proucavaj'' , slabo se koji musliman toga pridrzava, jer u suprotnom da proucava i istraziva shvatio bi dimenzije maste grupe ljudi koji napise tu knjigu.
Nemoj se naci uvrijedjen, ali najveci hendikep kod vjernika je strah, a strah je najjace oruzje preko kojeg se upravlja nama slabasnim bicima, zvani ljudi.
Last edited by raoul duke on 18/10/2012 18:04, edited 1 time in total.
- JOHNNYJUVE
#547 Re: Za predane Životu
Infidelity
jedno pitanje
jedan odgovor
MOŽE LI NAUKA OD MRTVE MATERIJE NAPRAVITI ŽIVU?
(ko je stvorio život)
kad ti i nauka na ovo odgoovrite onda mozemo nastaviti sa ovom smiješnom temom i tvojim filozofskim odgovorima koji imaju temelje ko čačkalice...
sto se teorije zavjere tiče, daj argumente za navedene ratove da nisu bili POLITIČKO-ATEISTIČKI nego da su bili VJERSKI RATOVI
jedno pitanje
jedan odgovor
(ko je stvorio život)
kad ti i nauka na ovo odgoovrite onda mozemo nastaviti sa ovom smiješnom temom i tvojim filozofskim odgovorima koji imaju temelje ko čačkalice...
sto se teorije zavjere tiče, daj argumente za navedene ratove da nisu bili POLITIČKO-ATEISTIČKI nego da su bili VJERSKI RATOVI
-
Great Cornholio
#548 Re: Za predane Životu
Još da dodam da je i meni sumnjivo to da da se oni tornjevi onako "složiše", isto ko kad se zgrada ruši planski, sve se srušilo i izgorilo, a samo pasoš navodnog teroriste ostao čitav, Bin Laden bio agent CIA-e, a amerikanci nisu htjeli podržati još jedan rat, a Americi trebaju ratovi da bi im ekonomija ostala "zdrava". Hm, fakat bi čovjek mogao svašta posumnjati
U svakom slučaju, ja ne vjerujem previše ljudima, pogotovo onima koji imaju puno para i nikad im ih nije dosta.
Neko će reći da sam paranoičan, ali ja smatram da je jedan određeni nivo sumnjičavosti normalan, jer ne žive na Zemlji samo dobri ljudi, ima ih i loših i zlih.
U svakom slučaju, ja ne vjerujem previše ljudima, pogotovo onima koji imaju puno para i nikad im ih nije dosta.
Neko će reći da sam paranoičan, ali ja smatram da je jedan određeni nivo sumnjičavosti normalan, jer ne žive na Zemlji samo dobri ljudi, ima ih i loših i zlih.
- raoul duke
#549 Re: Za predane Životu
Znaci dobro je pussysmoke predvidio verbalni teroristicki napad od strane vjernika.JOHNNYJUVE wrote:Infidelity
jedno pitanje
jedan odgovor
(ko je stvorio život)
Ako nastavim s tobom pricati, tema ode u lock, tako da nemoj zamjeriti, ali ides na ignore kao i veribizi ..
Za pitanja o nauci upali discovery channel, ipak su oni strucniji po tom pitanju.
- JOHNNYJUVE
#550 Re: Za predane Životu
ja nisam VELIKI vjernik
to zaboravi da mi vidis ime i prezime jasno bi ti bilo
samo su mi likovi kao ti smijesni, uz puno filozofije nista nemaju dokazati , kao sto vidis , na ovo pitanje ne mozes odgovoriti
uzivaj, nije ovo teroristiccki napda, nego nemoj djeci davati da gledaju americke crtane , posebno disney da gledaju , truje ljudski um... bio on vjerski ili ateisticki kao sto truju ljude u borbi protiv vjere...i nafte
samo su mi likovi kao ti smijesni, uz puno filozofije nista nemaju dokazati , kao sto vidis , na ovo pitanje ne mozes odgovoriti
uzivaj, nije ovo teroristiccki napda, nego nemoj djeci davati da gledaju americke crtane , posebno disney da gledaju , truje ljudski um... bio on vjerski ili ateisticki kao sto truju ljude u borbi protiv vjere...i nafte