Mislim da brkas omladinu sa djecom. Ali haj nek ti bude.pussysmoke wrote:Čini ti se. Upravo je poenta u tome što sam bio dijete. Kad si mlad sve te zanima i sve proučavaš, ispituješ. I kada vidiš da stvari nisu onakve kakvim se predstavljaju, počneš još više da sumnjaš.Kroksica wrote: Čuj k'o dijete. E sad si ga vala preĆero.
Za predane Životu
- Kroksica
#401 Re: Za predane Životu
- pussysmoke
#402 Re: Za predane Životu
@Kroksica
Šta je za tebe omladinac, a šta dijete? Samo da vidimo da li "brkam".
Ne pokušavam. Prošla su ta vremena. Sada baš kao što tema nalaže, samo predanost životu. Vrijeme posvećeno ljudima koje volim i to je to.VeriBizi wrote:Ko bi narodu ugodio ... zato ni ne pokušavaj.
- Kroksica
#403 Re: Za predane Životu
Meni je dijete svaka osoba do otprilike 15 godina, od 15 pa dalje omladina.pussysmoke wrote:@Kroksica
- raoul duke
#404 Re: Za predane Životu
Sigurnopussysmoke wrote: Kad si mlad sve te zanima i sve proučavaš, ispituješ. I kada vidiš da stvari nisu onakve kakvim se predstavljaju, počneš još više da sumnjaš.
Moja je bila, kako neko tako mocan, cak ga nazvase i Svemoguc, dozvoli i dade snage onim krvnicima sa druge strane Drine, da istrijebe i ociste parce zemlje od jednog naroda, pa cak mi i oca ubise.
Dugo sam razmisljao o tome, i na kraju pronasao odgovor.
- pussysmoke
#405 Re: Za predane Životu
Znači da sam bio dijete.Kroksica wrote:Meni je dijete svaka osoba do otprilike 15 godina, od 15 pa dalje omladina.pussysmoke wrote:@Kroksica
-
bizet
#406 Re: Za predane Životu
tebala sam ja vas sve kod sebe dovesti na koji satak rintanja, zdrave seljacke klope i casa oliti prirodnog soka od visnje, zove ili grozdja ili vina, kako kome pase, a i rakije se moze naci, od prije par godina...nakon rintanja i jela i pica pitala bi vas sta mislite o zivotu
opet mi o vjeri i nevjeri...za ovo je infidel666 kriv, jest majke mi
pussysmoke, u svoj svojoj razlicitosti i nismo toliko razliciti...s tim sto ja herbu ne dundulim, nego se trujem opasnijim stvarima, cigarama
conholio, mene sad fakat zanima koja je tvoja vjera, kojoj religiji pripadas i kako je to tumacis
veribizi, ma tvoje "zapovijedi" su dobre i nisam citala svaku rijec, oci su na pola 12
ali kaj te infidel666 kritikuje?...sto si od ateiste postala vjernik?
hebem mu misa imal' ikakva tema gdje vjernici i ateisti se mogu sloziti oko covjeka...cornholio je pokusao...i bi lijepo
..ali ode to sve opet na divlju stranu
koga briga ovdje ko vjeruje u kakvog boga (mene zanima conholijeva vjera iz znatizelje, ne da mu uvaljujem neke citate ili da ga odvracam od njegove vjere)...imal' vjere u covjeka?
pussysmoke, da inspiraciju trazimo u sebi...cornholio, ti trazis da te inspirisu...a jbg tesko to ide sinko
opet mi o vjeri i nevjeri...za ovo je infidel666 kriv, jest majke mi
pussysmoke, u svoj svojoj razlicitosti i nismo toliko razliciti...s tim sto ja herbu ne dundulim, nego se trujem opasnijim stvarima, cigarama
conholio, mene sad fakat zanima koja je tvoja vjera, kojoj religiji pripadas i kako je to tumacis
veribizi, ma tvoje "zapovijedi" su dobre i nisam citala svaku rijec, oci su na pola 12
hebem mu misa imal' ikakva tema gdje vjernici i ateisti se mogu sloziti oko covjeka...cornholio je pokusao...i bi lijepo
koga briga ovdje ko vjeruje u kakvog boga (mene zanima conholijeva vjera iz znatizelje, ne da mu uvaljujem neke citate ili da ga odvracam od njegove vjere)...imal' vjere u covjeka?
pussysmoke, da inspiraciju trazimo u sebi...cornholio, ti trazis da te inspirisu...a jbg tesko to ide sinko
- VeriBizi
#407 Re: Za predane Životu
To je mnogo.pussysmoke wrote: Ne pokušavam. Prošla su ta vremena. Sada baš kao što tema nalaže, samo predanost životu. Vrijeme posvećeno ljudima koje volim i to je to.
-
bizet
#408 Re: Za predane Životu
infidel666 na krivom si putu ovdje...izvini ali jesiInfidel666 wrote: SigurnoAjd napisi neku od svojih polemika kad si bio dijete ?
Moja je bila, kako neko tako mocan, cak ga nazvase i Svemoguc, dozvoli i dade snage onim krvnicima sa druge strane Drine, da istrijebe i ociste parce zemlje od jednog naroda, pa cak mi i oca ubise.
- VeriBizi
#409 Re: Za predane Životu
Šta te spriječava?bizet wrote:tebala sam ja vas sve kod sebe dovesti na koji satak rintanja, zdrave seljacke klope i casa oliti prirodnog soka od visnje, zove ili grozdja ili vina, kako kome pase, a i rakije se moze naci, od prije par godina...nakon rintanja i jela i pica pitala bi vas sta mislite o zivotu
Ma meni je bitno kakav je ko čovjek, vjerovao on/ona u Boga, sijalicu ili ni u šta.
-
bizet
#410 Re: Za predane Životu
vidis ti...veribizi od ateiste ka vjerniku...ja od tvrdokornog vjernika (iz takve sam porodice) do ateiste...infidel666 iz, moje misljenje, pogresnih razloga...kako god pussysmoke je nasao balans
pussysmoke
pussysmoke
- pussysmoke
#411 Re: Za predane Životu
Kao što i sam rekao, rat je jedna od stvari koje nisam shvatao kao dijete. Ako su jedni muslimani, drugi katolici, treći pravoslavci i svi vjeruju u boga, koji im govori da ne ubijaju druge ljude, kako to da im onda neko drugi može narediti da ubijaju? Ali najviše uticaja na mene je imalo to što sam vidio kako vjerski službenici u vjerskim objektima pričaju jedno, a u drugoj okolini drugo. Tada sam se zapitao zašto to rade. Glad u svijetu, bolesni koji se mole a ništa se ne dešava jer nemaju novčana sredstva (pa se pitam zašto se mole). Slali su me i na vjeronauku, a tamo mi nastavnica, mualima (ako se dobro sjećam) zaprijeti da će me oboriti ako ne naučim suru tu i tu. Roditelji jedno meni pričaju, a kada nisu znali da slušam druga priča...Infidel666 wrote:SigurnoAjd napisi neku od svojih polemika kad si bio dijete ?
-
bizet
#412 Re: Za predane Životu
jasno, ne mogu se ne sloziti sa tobomVeriBizi wrote: Šta te spriječava?Ja sam poštena djevojka, ne znam reći ne.
![]()
Ma meni je bitno kakav je ko čovjek, vjerovao on/ona u Boga, sijalicu ili ni u šta.Samo ne volim kad jedni druge vrijeđamo, iz bilo kojeg razloga.
- pussysmoke
#413 Re: Za predane Životu
Konzumiram maricu i težak rad, a alkohol sam davno ostavio i isti zamijenio vježbanjem, trčanjem, biciklom.bizet wrote:tebala sam ja vas sve kod sebe dovesti na koji satak rintanja, zdrave seljacke klope i casa oliti prirodnog soka od visnje, zove ili grozdja ili vina, kako kome pase, a i rakije se moze naci, od prije par godina...nakon rintanja i jela i pica pitala bi vas sta mislite o zivotu...
-
bizet
#414 Re: Za predane Životu
cekaj malo, vracamo se u djetinjstvo i pricamo o ratu?pussysmoke wrote: Kao što i sam rekao, rat je jedna od stvari koje nisam shvatao kao dijete. Ako su jedni muslimani, drugi katolici, treći pravoslavci i svi vjeruju u boga, koji im govori da ne ubijaju druge ljude, kako to da im onda neko drugi može narediti da ubijaju? Ali najviše uticaja na mene je imalo to što sam vidio kako vjerski službenici u vjerskim objektima pričaju jedno, a u drugoj okolini drugo. Tada sam se zapitao zašto to rade. Glad u svijetu, bolesni koji se mole a ništa se ne dešava jer nemaju novčana sredstva (pa se pitam zašto se mole). Slali su me i na vjeronauku, a tamo mi nastavnica, mualima (ako se dobro sjećam) zaprijeti da će me oboriti ako ne naučim suru tu i tu. Roditelji jedno meni pričaju, a kada nisu znali da slušam druga priča...
ostavio je posljedice...ali hajmo o veselijim temama
i infidel666 stvarno mi je zao zbog tvog gubitka, bez da se pravim fina ili sazaljevam, iskreno...jbg ne umijem se bolje izraziti
- VeriBizi
#415 Re: Za predane Životu
Meni takođe.bizet wrote:i infidel666 stvarno mi je zao zbog tvog gubitka, bez da se pravim fina ili sazaljevam, iskreno...jbg ne umijem se bolje izraziti
- Kroksica
#416 Re: Za predane Životu
Koliko ja mogu shvatiti, ovdje ljudi ostavljaju Boga radi drugih ljudi. Malo mi je to tuzno, ali svakom svoje. 
- pussysmoke
#417 Re: Za predane Životu
Pogrešno. Dosta toga mora da se poveže da bi postao ili prestao biti vjernik. Nikada nije dovoljan samo jedan faktor.Kroksica wrote:Koliko ja mogu shvatiti, ovdje ljudi ostavljaju Boga radi drugih ljudi. Malo mi je to tuzno, ali svakom svoje.
-
bizet
#418 Re: Za predane Životu
hej, pa ti si bolji od mene...ja dundulim ko ciro, vjezbam neredovno, ali volim da vjezbam, mada imam vjezbe oko kuce redovno ali nije to to...alkohol je nesto sto konzumiram u posebnim prilikama, casa max dvije...ipak trcanje, biciklo...ma nemam vremena covjece...a bez cigara...ma taj zivot ne mogu ni zamislitipussysmoke wrote:Konzumiram maricu i težak rad, a alkohol sam davno ostavio i isti zamijenio vježbanjem, trčanjem, biciklom.bizet wrote:tebala sam ja vas sve kod sebe dovesti na koji satak rintanja, zdrave seljacke klope i casa oliti prirodnog soka od visnje, zove ili grozdja ili vina, kako kome pase, a i rakije se moze naci, od prije par godina...nakon rintanja i jela i pica pitala bi vas sta mislite o zivotu...
- fatamorgana
-
bizet
#420 Re: Za predane Životu
cista istinapussysmoke wrote:Pogrešno. Dosta toga mora da se poveže da bi postao ili prestao biti vjernik. Nikada nije dovoljan samo jedan faktor.Kroksica wrote:Koliko ja mogu shvatiti, ovdje ljudi ostavljaju Boga radi drugih ljudi. Malo mi je to tuzno, ali svakom svoje.
- VeriBizi
#421 Re: Za predane Životu
Ono što je najtužnije je što Ga najčešće ostavljaju upravo radi "vjernika". Dovoljno je samo otići na podforum Religija, odmah ti se smuči sve što ima veze sa istom. A da ne pričam o pojedinim vjerskim "autoritetima" koji bi trebalo da budu najbolji i najučeniji od nas, a po njihovim djelima ispostavi se da su već uveliko zaglibili "u suprotnom taboru".Kroksica wrote:Koliko ja mogu shvatiti, ovdje ljudi ostavljaju Boga radi drugih ljudi. Malo mi je to tuzno, ali svakom svoje.
Sve dok istinski vjernici ne počnu talasati i prozivati kukolj, ukazivati na nepravde i neistinitosti, biće sve više i više onih koji napuštaju Boga.
Tužno je, draga moja, što istinski vjernici šute i dopuštaju da se svašta prodaje pod etiketom vjere. Napuštanje vjere je samo posljedica toga.
- Kroksica
#422 Re: Za predane Životu
Naravno, ali mislim da se ipak vrti oko "drugih ljudi".pussysmoke wrote:Pogrešno. Dosta toga mora da se poveže da bi postao ili prestao biti vjernik. Nikada nije dovoljan samo jedan faktor.Kroksica wrote:Koliko ja mogu shvatiti, ovdje ljudi ostavljaju Boga radi drugih ljudi. Malo mi je to tuzno, ali svakom svoje.
- fatamorgana
#423 Re: Za predane Životu
ili žena,Kroksica wrote: Naravno, ali mislim da se ipak vrti oko "drugih ljudi".
- Kroksica
#424 Re: Za predane Životu
Slazem se 1000%.VeriBizi wrote:Ono što je najtužnije je što Ga najčešće ostavljaju upravo radi "vjernika". Dovoljno je samo otići na podforum Religija, odmah ti se smuči sve što ima veze sa istom. A da ne pričam o pojedinim vjerskim "autoritetima" koji bi trebalo da budu najbolji i najučeniji od nas, a po njihovim djelima ispostavi se da su već uveliko zaglibili "u suprotnom taboru".Kroksica wrote:Koliko ja mogu shvatiti, ovdje ljudi ostavljaju Boga radi drugih ljudi. Malo mi je to tuzno, ali svakom svoje.
Sve dok istinski vjernici ne počnu talasati i prozivati kukolj, ukazivati na nepravde i neistinitosti, biće sve više i više onih koji napuštaju Boga.
Tužno je, draga moja, što istinski vjernici šute i dopuštaju da se svašta prodaje pod etiketom vjere. Napuštanje vjere je samo posljedica toga.
Zbog toga me i ne cudi mnogo sto ljudi izlaze iz vjere.
- Kroksica
#425 Re: Za predane Životu
Zena pogotovo!fatamorgana wrote:ili žena,Kroksica wrote: Naravno, ali mislim da se ipak vrti oko "drugih ljudi".