Za predane Životu
-
Great Cornholio
#1801 Re: Za predane Životu
@bizet, ja ne želim drugima što sebi ne želim, i zato nema razloga da se plašiš da ja od tebe, chelengera, odrona, drugog profila, fate, ovog novog @budi Bog s tobom forumaša, i ovih povremenih , da ih ne imenujem, sami će se prepoznati, želim da napravim nešto po svom receptu,da želim da budete poput mene, nisam ja vama baš toliki neprijatelj

- drug_profi
#1802 Re: Za predane Životu
Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...
-
Great Cornholio
#1803 Re: Za predane Životu
Da vam ispričam nešto smiješno i poučno, a tiče se mojih pedagoških vještina.
Imam ja u razredu jednog učenika koji me sluša samo tako, neki dan ja stao ispred njega, pogledao ga u oči, uozbiljio se maksimalno, i mirnim, ali istovremeno i pomalo zapovjedničkim tonom rekao " hajde sad fino sjedni za stol, uzmi plastelin i napravi nešto, šta ti želiš" , on me je pogledao, otišao do prozora, otvorio ga, skinuo patike, izbacio ih kroz prozor, zatvorio prozor, vratio se i nasmiješio mi se
Imam ja u razredu jednog učenika koji me sluša samo tako, neki dan ja stao ispred njega, pogledao ga u oči, uozbiljio se maksimalno, i mirnim, ali istovremeno i pomalo zapovjedničkim tonom rekao " hajde sad fino sjedni za stol, uzmi plastelin i napravi nešto, šta ti želiš" , on me je pogledao, otišao do prozora, otvorio ga, skinuo patike, izbacio ih kroz prozor, zatvorio prozor, vratio se i nasmiješio mi se
-
Great Cornholio
#1804 Re: Za predane Životu
nisu ljudi svjesni da niko ne voli da mu se bilo šta nameće, to ti je.drugi profil wrote:Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...
-
bizet
#1805 Re: Za predane Životu
vidis ja nisam uopste pomislila da si nam neprijatelj...a ti mislis da nisi bas toliki neprijatelj...hmmmGreat Cornholio wrote:@bizet, ja ne želim drugima što sebi ne želim, i zato nema razloga da se plašiš da ja od tebe, chelengera, odrona, drugog profila, fate, ovog novog @budi Bog s tobom forumaša, i ovih povremenih , da ih ne imenujem, sami će se prepoznati, želim da napravim nešto po svom receptu,da želim da budete poput mene, nisam ja vama baš toliki neprijatelj![]()
ama smatram da preusko posmatras svijet, sebe u ovom sarenilu...svako je, ili bi mogao biti, jedno bogatstvo..ukljucujuci i tebe i sve nas...zasto se odreci tolikog bogatstva? zasto traziti da svi razmisljamo identicno?...jedino sto je bitno je da doprinosimo ovom svijetu u skladu sa svojim mogucnostima, da da ne odmazemo drugima ni sebi...ti vjerujes u smrt bez pakla...Challrnger mozda ne vjeruje u nista (generalno receno ali zna se da pricamo o Bogu), neko je ovdje vjernik pripadajuci jednoj od 3 religija najrasprostranjnijih na ovim prostorima, ja vjerujem u eneriju...mozda sam nekakav agnostik, sta znam...i vidi, na kraju dana uvijek smo uspijevalu naci zajednicki jezik i jedno drzgp obogacujemo svojim sjvatanjima i ucimo se rszumijevanju i toleranciji, postujuci sebe na prvom mjestu a onda postujuci i dru ovakvom sarenilu ja mogu opstati, a ono opstaje iskljucivo nasom dobromvoljom da ne odustajemo od drugog tsko lako...ali kad se sarenilo poremeti ja venem jer jednoobrazje ili podijeljenost koja za cilj ima samo provokaciju, ne konstruktivnu raspravu, vise ne
mogu podnijeti
svi ovdje, hvala Bogu, zivi izdravi...nesto sumnjam da nekom fali kpji prst oli ruka ili noga...kao i krov nad glavom
umjesto da se udruzimo i napravimo nesto dobro mi o tome ko je poceo rat
da li me rszumijes Cornholio i koliko je sarenilo lijepo jer nam daje sansu da ucimo i rastemo bolji i svestraniji, a do nas je koliko to zelimo ili koliko smo spremni na takav pogled na svijet
- fatamorgana
#1806 Re: Za predane Životu
drugi profil wrote:Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...
-
bizet
#1807 Re: Za predane Životu
drugi profil wrote:Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...
-
Great Cornholio
#1808 Re: Za predane Životu
Normalno, ne bi valjalo da svi istu muziku slušamobizet wrote: da li me rszumijes Cornholio i koliko je sarenilo lijepo jer nam daje sansu da ucimo i rastemo bolji i svestraniji, a do nas je koliko to zelimo ili koliko smo spremni na takav pogled na svijet
šalim se, nešto bi trebalo biti isto za sve ljude, a nešto bi trebalo biti obilježje samo jednog čovjeka, jer svi funkcionišemo na istim osnovnim prinicipima, ali opet ne postoje dvije identične osobe, čak ni identični blizanici to ne mogu biti
-
bizet
#1809 Re: Za predane Životu
tebi je dernek dakle svaki danGreat Cornholio wrote:Da vam ispričam nešto smiješno i poučno, a tiče se mojih pedagoških vještina.
nisi ti bio jasan...trebao si reci da ide baciti patike kroz prozor
srce slatko...pa kako te nece htjeti nasmijati i pozeljeti da ti ugodi...ja tebe ozbiljnog zamisliti ne mogu...nije on mislio nista lose...jesi dokucio otkud takva reakcija?
Last edited by bizet on 17/02/2013 20:40, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#1810 Re: Za predane Životu
Ma evE ga , ope' se registrov'o pod drugim nick-om,bizet wrote:drugi profil wrote:Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...pa plaho ste se nakostresili na jednog vjernika...nefer borba, vas 3 on 1
Borg: Every resistance is futile!

-
Great Cornholio
#1811 Re: Za predane Životu
da sam ja bio tu i ja bi im se pridružio, da borba bude ravnopravnijabizet wrote:drugi profil wrote:Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...pa plaho ste se nakostresili na jednog vjernika...nefer borba, vas 3 on 1
religiji kakvu @be human propagira nije mjesto na ovoj temi, a poželjno bi bilo da je uopšte i nema, jer je neprijateljski nastrojena prema životu.
Evo šta From kaže o religiji kakvu @be human propagira :
- Bitni element autoritarne religije i autoritarnog religioznog iskustva je prepuštanje sili koja transcendira
čovjeka. Osnovna vrlina u ovom tipu religije je poslušnost, a neposlušnost je najveći grijeh. Upravo kao što je božanstvo shvaćeno kao svemoguće i sveznajuće, tako je čovjek shvaćen kao bespomoćno i beznačajno biće. On se može osjećati jak samo u onoj mjeri u kojoj uspijeva zadobiti milost ili pomoć božanstva kojem se potpuno predao.
Podvrgavanje moćnom autoritetu jedan je od izlaza kojim čovjek izmiče osjećaju osamljenosti i ograničenosti. U činu
podvrgavanja čovjek gubi svoju nezavisnost i integritet, ali dobiva uzvišeni osjećaj da je zaštićen jednom zastrašujućom silom, čiji dio na neki način i sam postaje.
-
bizet
#1812 Re: Za predane Životu
to je neki stalker?fatamorgana wrote:Ma evE ga , ope' se registrov'o pod drugim nick-om,bizet wrote:drugi profil wrote:Pometlase temu bez smisla i ostade kao da se ja i fata svadjamo nadrogirani...pa plaho ste se nakostresili na jednog vjernika...nefer borba, vas 3 on 1
![]()
Borg: Every resistance is futile!
- fatamorgana
#1813 Re: Za predane Životu
U činu podvrgavanja odbacuje također odgovornost za vlastiti život ....Great Cornholio wrote: U činu podvrgavanja čovjek gubi svoju nezavisnost i integritet, ali dobiva uzvišeni osjećaj da je zaštićen jednom zastrašujućom silom, čiji dio na neki način i sam postaje.
- fatamorgana
#1814 Re: Za predane Životu
Ma hajd' im znaj, jedino da nije Cornholio registrov'o još jedan nick da može malo i trolat',bizet wrote:
to je neki stalker?
-
Great Cornholio
#1815 Re: Za predane Životu
Da sam tu rekao onda bi ugasio televizorbizet wrote:tebi je dernek dakle svaki danGreat Cornholio wrote:Da vam ispričam nešto smiješno i poučno, a tiče se mojih pedagoških vještina.
nisi ti bio jasan...trebao si reci da ide baciti patike kroz prozor
srce slatko...pa kako te nece htjeti nasmijati i pozeljeti da ti ugodi...ja tebe ozbiljnog zamisliti ne mogu...nije on mislio nista lose...jesi dokucio otkud takva reakcija?
To dijete je autistično, Bog sami zna kako on mene vidi, i kako me doživljava, i vrlo je teško odgonetnuti zašto se ponaša na način na koji se ponaša, al' sigurno je da svijet ne vidi onako kako ga nas većina "normalnih" vidi.
-
bizet
#1816 Re: Za predane Životu
@Cornholio, mogul' se praviti malo pametna 
znas gdje je greska...rekao si napravi nesto, sto zelis...i dijete te poslusalo
...sto je za pohvalu 
sljedeci put budi decidniji...a mozda i manje zapovjedacki (ovo mozda)
znas gdje je greska...rekao si napravi nesto, sto zelis...i dijete te poslusalo
-
Great Cornholio
#1817 Re: Za predane Životu
i još gore, ne osjeća odgovornost ni za tuđe živote.fatamorgana wrote:U činu podvrgavanja odbacuje također odgovornost za vlastiti život ....Great Cornholio wrote: U činu podvrgavanja čovjek gubi svoju nezavisnost i integritet, ali dobiva uzvišeni osjećaj da je zaštićen jednom zastrašujućom silom, čiji dio na neki način i sam postaje.
-
Great Cornholio
#1818 Re: Za predane Životu
Ma probao sam ja svašta, "slijedi" me samo kad otvorim keksbizet wrote:@Cornholio, mogul' se praviti malo pametna
znas gdje je greska...rekao si napravi nesto, sto zelis...i dijete te poslusalo...sto je za pohvalu
-
bizet
#1819 Re: Za predane Životu
o autisticnoj djeci ne znam nista,ne znam jel' na radost ili na zalost...ali svi mi volimo kad nam se tacno kaze sta se od nas ocekuje....mislim sigurno je lakse
- fatamorgana
#1820 Re: Za predane Životu
A kamoli tek za prošle živote,Great Cornholio wrote:
i još gore, ne osjeća odgovornost ni za tuđe živote.
-
bizet
#1821 Re: Za predane Životu
Great Cornholio wrote:Ma probao sam ja svašta, "slijedi" me samo kad otvorim keksbizet wrote:@Cornholio, mogul' se praviti malo pametna
znas gdje je greska...rekao si napravi nesto, sto zelis...i dijete te poslusalo...sto je za pohvalu
de ti tog malisu sutra nagradi dodatnim keksom a prozore zamandali dobro
-
Great Cornholio
#1822 Re: Za predane Životu
Ne znam ni ja puno, znam samo da je to razvojni poremećaj koji se može manifestirati na različite načine, ali uglavnom su autistične osobe na neki način "izolovane" od vanjskog svijeta, na mnoge stimuluse ne reaguju, ili pak na neke stimuluse reaguju jačim intenzitetom nego što to većina "normalnih" čini.bizet wrote:o autisticnoj djeci ne znam nista,ne znam jel' na radost ili na zalost...ali svi mi volimo kad nam se tacno kaze sta se od nas ocekuje....mislim sigurno je lakse
- fatamorgana
#1823 Re: Za predane Životu
Za autističnu djecu su potrebni posebno obučeni terapeuti i odgajivači. Vrlo težak problem i još teži pristup.Great Cornholio wrote:Ne znam ni ja puno, znam samo da je to razvojni poremećaj koji se može manifestirati na različite načine, ali uglavnom su autistične osobe na neki način "izolovane" od vanjskog svijeta, na mnoge stimuluse ne reaguju, ili pak na neke stimuluse reaguju jačim intenzitetom nego što to većina "normalnih" čini.bizet wrote:o autisticnoj djeci ne znam nista,ne znam jel' na radost ili na zalost...ali svi mi volimo kad nam se tacno kaze sta se od nas ocekuje....mislim sigurno je lakse
-
bizet
#1824 Re: Za predane Životu
znam iz filmova da imaju svoj svijet...bas kao sto si rekao..ali ako iznadjes modul kako da dospijes do njega onda je to uspjeh za obojicu i njegovu porodicu kojoj ce tvoje informacije o njemu mnogo koristiti i obratnoGreat Cornholio wrote:Ne znam ni ja puno, znam samo da je to razvojni poremećaj koji se može manifestirati na različite načine, ali uglavnom su autistične osobe na neki način "izolovane" od vanjskog svijeta, na mnoge stimuluse ne reaguju, ili pak na neke stimuluse reaguju jačim intenzitetom nego što to većina "normalnih" čini.bizet wrote:o autisticnoj djeci ne znam nista,ne znam jel' na radost ili na zalost...ali svi mi volimo kad nam se tacno kaze sta se od nas ocekuje....mislim sigurno je lakse
cudo je koliko mozemo postici sa jednom osobom, isto tako koliko mozemo unazaditi istu svojim nemarom i nevoljnoscu da se angazujemo
-
bizet
#1825 Re: Za predane Životu
da...ali treba i praksa i volja da se uspije...a nas Cornholio to imafatamorgana wrote:Za autističnu djecu su potrebni posebno obučeni terapeuti i odgajivači. Vrlo težak problem i još teži pristup.Great Cornholio wrote:Ne znam ni ja puno, znam samo da je to razvojni poremećaj koji se može manifestirati na različite načine, ali uglavnom su autistične osobe na neki način "izolovane" od vanjskog svijeta, na mnoge stimuluse ne reaguju, ili pak na neke stimuluse reaguju jačim intenzitetom nego što to većina "normalnih" čini.bizet wrote:o autisticnoj djeci ne znam nista,ne znam jel' na radost ili na zalost...ali svi mi volimo kad nam se tacno kaze sta se od nas ocekuje....mislim sigurno je lakse