biće zbriše (pobjegne iz njega) sa njegovim podatcima....

Znači moja mačka ima grupnu dušu, zajedno s mačkama iz komšiluka,Gaia wrote:životinje također imaju dušu, ali grupnu za razliku od nas. instiktivno osjećaju te znaju šta i kako treba dok je većina ljudi prestala osjećati pa tako i znati o onome sto je iznad razuma i logike.
Naravno, kao svaki dobar New age-ovac volEm da umišljam ....Gaia wrote:ihh, kad su mačke bile nečije - nikad! to ti sebi samo umišljaš.
Slažem se. Čak sam čuo i to da su objasnili da pred umiranje ne treba jesti grah, zato što može doći do toga da tijelo napusti više od 22 grama, te da taj "višak" može biti koban po prisutne.Obskurni wrote:Objasnili ljudi da se radi o gasovima koji napuste tijelo u trenutku smrti i da je ta 22 grama varijabilno kod svakoga i svake vrste.
NIN wrote:Kako znas? Da je nisi sama mjerila?Najljepsa wrote:Nisam sigurna sta je dusa ,ali znam da je teska 21 gram.
Uglavnom, davno opovrgnuto! Kako? Pa fino: eksperimenti koji su vodjeni da bi se (a priori) doslo do zadovoljavajuceg rezultata su opovrgnuti pa samim tim i zakljucak do kojeg se navodno doslo. Ukratko, metod koji se koristio u vrsenju ovih eksperimenata je bio pogresan i pun (namjernih) nedostataka.
A moj bi odgovor bio: dusa je kad se zavalis u fotelju, pustis sebi dobar film i zadas se po vocnoj salati!