OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Ljubo2

#151 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

dr.gog wrote: 11/06/2020 11:58 Izvini na indiskreciji, ali bih volio znati tvoje primarno zanimanje, ili čak "struku". Ako želiš, možeš na pp.
Hvala.
PROROK - MESIJA - POSLJEDNJI! :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#152 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by dr.gog »

Ljubo2 wrote: 12/06/2020 00:41
dr.gog wrote: 11/06/2020 11:58 Izvini na indiskreciji, ali bih volio znati tvoje primarno zanimanje, ili čak "struku". Ako želiš, možeš na pp.
Hvala.
PROROK - MESIJA - POSLJEDNJI! :D
De bolan , nismo u Ćirilici, a i ja sam predugo na ovom forumu :D .
Dosadno mi otkako sam ispratio Miroljuba Petrovića na haldol :D .

Šime, daj čovjeku petobu, učitava se tema k'o luda :izet:
Diwan

#153 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Diwan »

Ljubo2 wrote: 01/06/2020 01:02
apsidejzi wrote: 31/05/2020 11:41 Ja smatram da ljudi nisu nista posebno. Jos jedna u nizu zivih vrsta koja je samo jos jedan u nizu plodova evolucije.
Slažem se. Nebitno da li je riječ o čovjeku, životinji, biljci ili kamenu - sve je to isto, jer sve je napravljeno od istog mateijala - od života, tj od Svijesti - i sve može da pređe iz jednog u drugo. Kamen tokom evolucije - a i za kraće vrijeme, preko biljke i životinje - može da postane dio tijela čovjeka i ponaša se i živi kao čovjek, isto kao što i čovjek, kad umre može da postane kamen.

Ali ja nisam govorio o evoluciji materije, tj. Svijesti Svemira, u smislu mogućnosti nastajanja različitih materijanih formi putem samopreobražavanja Svijesti u oblike atoma, kamenja, nebeskih tijela, galaksija, ćelija, biljaka, životinja, ljudi itd, već o evoluciji u smislu pelaska Svijesti/Materije iz stanja haosa sa značenjem Zla, u stanje harmonije sa značenjem Dobra. Konkretno, iz stanja neorganizovanog kretanja u organizovano, imajući na umu da su sve materijane forme od kojih je Svemir sagrađen, koje sam sada nabrojao, sve odreda samo sistemi, tj. organizacije kretanja i rada čestica i dijelova Svijesti i ništa drugo. Koje su sve napravljene samo iz jednog razloga, da se pređe iz stanja neorganizovanog i haotičnog kretanja sa značenjem Zla, u organizovano i harmonično sa značenjem Dobra.

Pa sam se onda upitao, kakva organizacija kretanja i rada treba da bude da bi bila savršena, pomoću koje se najlakše može izbjeći haos i Zlo, a ostvariti Dobro? Odnosno, upitao sam se da li postoji neko univerzalno, prirodno rješenje pomoću kojeg se to najlakše postiže?

I naravno, lako sam ga otkrio, po načinu analize, usporedbe i utvrđivanja razlike između haotičnih oblika kretanja i rada i harmoničnih. Kao što su, na primjer, razlike između svih harmoničnih oblika kretanja i rada od kojih je Svemir građen, od kojih je ljudski organizam jedan od najsavršenijih, sa jedn strane i svjetskog ljudskog društva u kojem su ljudi od početka njegove evolucije stalno u stanju sukoba, haosa i Zla, sa druge strane, kao glavnog razloga zbog čega se ljudske zajednice uvijek iznova grade i raspadaju. Dok u svim drugim materijalnim formama u Svemiru, kao ni u ljudskom organizmu, nikakvih suprotnosti, ni sukoba, nema. A poželjno je da ni u svjetskom ljudskom društvu nema, jer to je jedini način da se izbjegne Zlo.

Pa sam se onda upitao, koji je razlog što unutar svih materijalnih formi u Svemiru, vlada red, harmonija i Dobro, a unutar ljudskog društva stalni sukobi, haos i Zlo?

I lako sam otkrio da je glavni razlog tome ljudsko NEZNANJE najboljeg prironog rješenja o tome kako se najlakže izbjegava haos i Zlo, a ostvaruje harmonija i Dobro. I da je suština tog NEZNANJA lažno i pogrešno ubjeđenje, koje podržavaju i svjetska nauka i filozofija i svjetske ideologije i politike, da je najbolji prirodni princip održanja, pdjela, konkurencija, mrženja i borba svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojij su dozvoljena sva sredsta. I da su na ovom principu počivali svi dosadašnji svjetski ljudski društveni i ekonomski poreci - robovlasništvo, feudalizam, fašizam i komunizam, kao i današnji kapitalizam. Koji će na kraju i sam da se sruši, kao i svi prethodni poreci, jer princip na kojem i današnji kapitalistički svjetski društveni i ekonomski poredak počiva je takođe princip haosa i Zla, tj, princip podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim. Od kojih su politička, vjerska, nacionalna i klasna podijeljenost svijeta četiri glavna UZROKA od kojih su potekla sva dosadašnja mogauća najgora svjetska Zla.

Da bi na kraju, glavni zaključak koji može da se izvede iz ove logičke analize evolucije Svemira i ljudskog društva, bio taj, da svjetsko ljudsko društvo neće moći preći iz stanja haosa i Zla u stanje Harmonije i Dobra, dok se god ne ujedini i ne napravi jedinstveni svjetski društveni i ekonomski poredak, sa pravednom podjelom rada i rezultata rada. Odnosno, dok god se ne ukinu svjetske političke, nacionalne, vjerske i klasne podjele i sav društveno neopravdan i nekoristan rad. U šta spadaju i sve ratne tehnologije. Kao i novac koji služi kao osnovno sredstvo da se zadovolji ljudska pohlepa, pljačka svjetskog društva i da se izbjegne društveno opravdan i koristan rad, a na lak način dođe do novca i pomoću njega obezbijedi udoban i raskošan život na teret tuđeg rada.

Sve ovo se ne može postići bez ZNANJA jedinstvenog prirodnog ZAKONA po kojem POSTOJE materija, život i Svemir, koji u sebi sadrži i ovo najbolje prirodno rješenje koje sam sada objasnio, pomoću kojega se najlakše izbjegava Zlo, a ostvaruje Dobro. Kako bi se pomoću tog ZNANJA prvo oborila sva dosadašnja pogrešna naučna, filozofska, vjerska i ideološko-politička rješenja koja su ljudi smatrali istinitim, živjeli po njima, sukobljavali se i stvarali haos i Zlo. A zatim da se mirnim putem reformiše cijelo ljudsko društvo u skladu sa tim najboljim prirodnim rješenjem, koge cijela priroda poznaje i primjenjuje, čak i pčele i mravi, osim ljudsko društvo.
apsidejzi wrote: 31/05/2020 11:41Usput receno, zao mi je sto nisi pregledao video jer da jesi vidio bi da ono nije prica o vucima i bufalima, nego bufalima izmedju sebe.
Pogledao sam. I dalje smatram da je smiješno opravdavati sva moguća zla koja su ljudi tokom istorije učinili jedni drugima, pozivajući se na životinje da i one tako rade. Što nije tačno, jer to se kod životinja iste vrste rijetko dešava. Naravno, zanimljiv je slučaj sa ta dva bufala na videu. To je ekstremno rijedak slučaj koji se ne može smatrati pravilom. U kojem se postupak bufala koji je grunuo u svog brata ispred sebe i oborio ga, da bi tako samoga sebe spasio, može smatrati čak i veoma inteligentnim. Ali ne i svirepim, jer je bufalo koji je izostao iza krda, kojeg su napali vuici, po svemu sudeći bio veoma star, pa nije mogao da trči i nije mu bilo spasa. Pa ga je njegov brat grunuo odpozati i oborio ga da ga vuci što prije ubiju i tako mu muke skrati. Pa je taj udarac odpozadi bio neka vrsta milosrđa za starog bufala. A i spas za ovoga koji ga je otpozadi grunuo, jer su se svi vuci sada zabavili sa oborenim bufalom, ostavljajući slobodam prolaz i spas ovom drugom.

A najvjerovatnije od svega je da bufalo nije ni hjeo da grune u bufala ispred sebe, već u čopor vukova koji se načičkao na bufala ispred njega.

https://www.youtube.com/watch?v=xVZ6nOjGJNc&t=171s

.
Mnogi obični ljudi vide da mnogo što šta ne štima sa ovim svijetom. Ne radi se o znanju nego o mogućnosti da se nešto desi. Kako, ko, šta, na koji način? Ovo ne pišem da bi ti odgovarao na ova pitanja, niti te pitam za to. Možeš ti pričatii koliko hoćeš jedno te isto i pričati o 'znanju', ali se neće ništa desiti osim da imaš par ljudi koji ti repliciraju na nekom forumu.

Stvar je mogućnosti i realnosti, a utopija ima na pretek.

Treba imati igrače, vlast, ljude, poredak i sistem za 'znanje' a ljudi sa idejama kako može biti bolje ima na pretek, samo ne mogu doži do izražaja. Nije stvar u znanju nego o mogućnosti primjene i ostvarivanja istog. Trebaju se vladari ili vladar da se promjene. Sa promjenom vladara dolazi i sve ostalo. Kako jeste neopravda i zlo, može biti i obratno. Implementacija dobra je najmanji problem, ako na vlast dođe vladar koji je za ljude i humanizam, a ne protiv njih.
Ljubo2

#154 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Mnogi obični ljudi vide da mnogo što šta ne štima sa ovim svijetom. Ne radi se o znanju nego o mogućnosti da se nešto desi.
Griješiš. Da bi imao MOGUĆNOST da nešto uradiš, moraš imati ZNANJE. Ako imaš znanje, imaš i mogućnost - ako nemaš znanje, nemaš ni mogućnost. Ljudi su još u kamenom dobu mogli da naprave televiziju, ali nisu imali znanje.

Šta su mogućnosti?

Mogućnosti su sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji kojima raspolaže živa i svjesna energija (materija) od koje je Svemir napravljen. To su: naprezanje, kretanje, opažanje, osjećanje, pamćenje, mišljenje i razumijevanje. To su univerzalne sposobnosti kojima raspolaže SVE ŠTO POSTOJI. Ali one nisu dovoljne da b i se pomoću njih moglo izbjeći ZLO, a ostvariti DOBRO. Potrebno je još i ZNANJE. Već sam dao primjer pet ljudi od kojih je jedan fudbaler, drugi slikar, treći violinista, četvrti hirurg, peti zemljoradnig. Nema veze što su - "k'o bog i šeširdžija" - različiti rezultati njihovog rada, ipak svi oni rade jedno i isto: naprežu se i kreću se, opažaju to što rade, osjećaju, pamte, misle i razumiju.

A u čemu je onda razlika među njima?

Razlika je u INFORMACIJAMA, tj. u ZNANJIMA po kojima se oni kreću i rade. Fudbaler zna da igra fidbal, a ne zna da svira vilolinu, obrađuje zemlju, slika slike itd. Hirurg, opet, ima znanje o tome kako se operišu bolesni ljudski organi, a ne zna da svira vioinu ili slika slike itd.

Dakle, svih ovih pet ljudi raspolažu MOGUĆNOSTIMA da rade bilo šta, ali samo ako imaju ZNANJE. Što nikako ne znači da zemljoradnjik, pomoću tih istih svojih sedam sposobnosti i radnji, pomoću kojih je stekao znanje kako se obrađuje zemlja, ne bi mogao da stekne znanje i o tome kako se igra fudbal, slikaju slike ili svira violina.

Ovo isto što ja tvrdim, tvrde i naučnici, tj. fizičari i biolozi. Oni kažu da samo energija i informacija postoji. Energija se uvijek manifestuje kao fizička radnja naprezanja i kretanja, a informacija kao Znanje koje se uvijek manifestuje kao psihička radnja opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja po kojem će energija da se nepreže, kreće i radi. Imamo primjer jajeta koke u kojem postoji samo žumanjak i bjelanjak kao energija i postoji DNK informaciju, tj ZNANJE o koki kao sistemu kretanja i rada te iste energije, po kojoj će ona da napravi koku kao svoj sistem kretanja i rada.

Energija od koje je sve u Svemiru napravljeno je jedna i ista. Što znači da sva energija Svemira raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih SPOSOBNOSTI. A sve različitosti njenog ponašanja i svi različiti materijalni oblici koje ona od sebe same gradi, samo u različite informacije, tj. ZNANJA po kojima se ona kreće i radi. Tako na primjer, kao što je razlika između fudbalera i violiniste samo u Znanjima po kojima se oni kao energija kreću i rade, ista takva razlika je i između čovjeka i jednog kamena. Energija čoveka raspolaže znanjem šta treba da radi da bi se manifestovala kao čovjek, a energija kamena raspolaže znanjem o tome kako da se manifestuje kao kamen. Što nikako ne znači da energija kamena ne bi mogla da se manifestuje kao čovjek ili da energija čovjeka ne bi mogla da se manifestuje kao kamen. Što se inače u prirodi svakodnevno i dešava. Dakle, sve je u vrsti ZNANJA. Ko ima ZNANJE, može sve. Ko nema ZNANJE, ne može ništa. Zato sam i rekao da ZNANJA, tj IDEJE vladaju svijetom, a ne ljudi. Ljudi su samo ENERGIJA. Dok god ne budu raspolagali ZNANJEM o tome kako u životi i radu treba da se uzajamno odnose jedni prema drugima da bi im bilo Dobro, biće im Zlo.

Eto, nadam se da sam ti objasnio da razlog zašto nešto nije uredu sa našim svijetom u kojem živomo, nije u u tome da ne postoje MOGUĆNOSTI da nam bude bolje, već u tome što ne postoji ZNANJE kako treba da se organizujemo, živimo i radimo da bi nam svima bilo bolje. Elementarne ćestice unutar atoma od kojih su sagrađene ćelije unutar naših tijela imaju ZNANJE kako da naprave atome kao savršene organizacije svog kretanja i rada. I atomi isto tako raspolaže Znanjem kako da naprave ćelije kao savršene organizacije svog kretanja i rada. Ćelije unutar organa ljudskog tijela imaju Znanje kako da naprave savršene ljudske organe kao organizacije svog kretanja i rada. I organi unutar ljudskog tijela raspolažu ZNANJEM kako da naprave čovjeka kao savršenu organizaciju svog kretanja i rada.

A šta je sa ljudima u ljudskom društvu?

Oni ne raspolažu ZNANJEM o tome kako da naprave Čovječanstvo kao savršenu organizaciju svog kretanja i rada i to je jedini razlog zašto ljudi tokom cijele svoje istorije stradaju i pate. A do tog Znanja nije teško doći. Ono je isto na svim nivoima - i na nivou elemenarnih čestica u atomu i na nivou atoma unutar ćelije i ćelija na nivou organa u ljudskog organizma, pa prema tome, to Znanje važi i na nivou ljudi u ljudskom društvu. I uvijek se sve svodi samo na to da se napravi jedinstven i pravedni društveni i ekonomski poredak i ništa drugo. To je Božije znanje i Božije poravilo. Sve što je drugačije od toga, Đavolova je rabota.

Sedam fizičkih i psihičkih radnji su SPOSOBNOSTI, a različita ZNANJA u skladu sa kojima se te sposobnosti koriste, su MOGUĆNOSTI. A do nas je da biramo po kojem i čijem Znanju ćemo da živomo - Božijem ili Đavolovom. Božije Znanje je samo jedno. To je jedinstveni svjetski ravnopravni društveni i ekonomski poredak. Sva druga znanja po kojima je svijet do danas bio politički, vjerski, nacionalno i klasno podijeljen i međusobno suprostavljen, su đavolova znanja. Božiji princip je princip jedinstva, mira, reda, uzajamnog pomaganja, ljubavi i pravedne podjele rada i rezultata rada. Ovaj princip ima značenje Znanja pomoću kojeg se ostvaruje svako Dobro. A Đavolov princip Zla je princip podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo u u kojem su dozvoljena sva sredstva. Niko svijetu nije kriv što je do dana današnjeg uvijek birao Đavola, Zlo i samouništenje, a ne Boga, Dobro i samoodržanje. Ja mislim da bi i konji lako mogli da razumiju da će lakše opstati ako se uzajamno pomažu i vole, nego ako se dijele, mrze, ritaju i bore. Ali ljudima razumijevanje tog univerzalnog, Božijeg principa Dobra, nikako ne uspijeva. Đavo ih uvijek lako zajebe. Zato pazite šta znate, mislite i radite. Sve vam je dozvoljeno, ali vam nije sve od koristi. Vaše političke, vjerske, nacionalne i klasne podjele, pripadnosti, mržnje i ratovi, sve to treba da ide u koš za smeće.

Ja se ne zezam sa vama. Ja JESAM novi PROROK. Mogu to na određeni način i dokazati. Ne prorok koji vam donosi novu vjeru, već novu NAUKU, koja ima značenje iskustveno i eksperimentalno i logički objašnjivog i razumljivog ZNANJA. Znanja o Svijesti kao jedino-postojećoj prirodnoj sili i pojavi, sa značenjem Nagona samoodržanja, kao vječite težnje od nezadovoljstva i Zla, ka zadovoljstvu i Dobru. Koja u sebi sadrži i najbolje, prirodno i univerzalno rješenje pomoću kojeg se najlakše izbjegava svako Zlo, a ostvaruje svako Dobro. To je uvijek jedinstveni, ravnopravni društveni i ekonomski poredak, u kojem osim ravnopravne podjele rada i rezultata rada nikakvih drugih podijeljenosti ne može da bude - političkih, vjerskih, nacionalnih i klasnih. Svi ljudi na svijetu se rađaju samo kao ljudi i umiru kao ljudi. I treba da žive samo kao ljudi, a ne kao tamo nekakvi Srbi, Hrvati, Englezi, Kinezi, pravolslavci, muslimani katolici ili demokrate, fašisti komunisti itd. Biti bilo šta od svega toga je obična ljudska glupost, neznanje i Božija sramota, a Đavolova rabota.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Kako, ko, šta, na koji način? Ovo ne pišem da bi ti odgovarao na ova pitanja, niti te pitam za to. Možeš ti pričatii koliko hoćeš jedno te isto i pričati o 'znanju', ali se neće ništa desiti osim da imaš par ljudi koji ti repliciraju na nekom forumu.
Svaka promjena i počinje iz jedne tačke. U jajetu koke samo jedna tačka DNK raspolaže Znanjem o koki, koja na kraju prenese to znanje na bjelanjak i žumanjak u jajetu, koji će po tom Znanju da naprave organizaciju svog kretanja i rada u obliku koke. I sa Čovječanstvom je isto. Za početak je dovoljno da postoji makar jedan čovjek koji raspolaže Znanjem o Čovječanstvu kao jedinstvenom biću, sličnom ljudskom organizmu, koji će prenijeti to Znanje nekolicini ljudi, da bi to znanje, na kraju, lančano moglo da se prenese i proširi na sve ljude svijeta. Činjenica je da naučno još uvijek nije riješeno pitanje postojanja, ni materije, ni života, ni Svemira i činjenica je da ja sada nudim upravo TO Znanje koje ima svoju i iskustvenu i naučnu i logičku podlogu. Ono će učiniti kraj svim svjetskim nedorečenim naučnim teorijama, svim ideologijama, politikama, filozofijama i religijama, pa makar se to znanje pojavilo samo na nekom malom bosanskom, hrvatskom ili srpskom forumu i makar na njega u početku obratilo pažnju samo nekoliko ljudi.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Stvar je u mogućnosti i realnosti, a utopija ima na pretek
Život postoji tako što vječito teži iz pravca nepostojanja sa značenjem nezadovoljstva i Zla, u pravcu postojanja, sa značenjem zadovoljstva i Dobra. Utopija je svaka ideja koja obećava Dobro, a na kraju se završi kao Zlo, jer Zlo će i dalje da bude glavna pokretačka snaga koje će da tjera da se pronalaze sve bolja rješenja, ideje i znanja o tome kako najlakše može da se izbjegne svako Zlo, a ostvari svako Dobro. Što znači da su utopije sva dosadašnja naučna, filozofska, ideološko-politička i vjerska rješenja o tome kako ljudi treba da žive da bi ostvarili Dobro, a izbjegli Zlo, zato jer niti i po jednom dosadašnjem rješenju ljudi još uvijek nisu uspjeli trajno da eliminišu svako Zlo, a ostvare, svako Dobro. Zato jer sva ta rješenja još uvijek nemaju značenje iskustveno i naučno provjerljive i logički objašnjive NAUKE, već samo VJERE. Jedino nije utopija Znanje koje ja nudim u vezi postojanja materije, života i Svemira, pomoću kojega se jedino može ostvariti svako Dobro, a izbjeći svako Zlo, po kojemu je inače i tekla evolucija materije, života i Svemira i po kojemu su sve materijalne forme u Svemiru sagrađene, osim ljudsko društvo. Uostalom, imate za primjer ljudski organizam kao kao posljedicu i svršenstvo koje je nastalo i postoji po tom Znanju, pa učite na tom primjeru. I to što na tom primjeru naučite, analogno prenesite i na ljudsko društvo i sve će biti OK. Jer po tom znanju i rješenju su prvobitno elementarne čestice napravile atom, zatim, po tom istom znanju su i atomi napravili ćeliju, pa ćelije ljudski organizam, i sada je na redu da i ljudi urade isto - da po tom istom znanju naprave Čovječanstvo kao jedinstvenu ljudsku ekonomsku zajednicu i organizam. Nije to velika mudrost, niti je potrebna velika inteligencija da se to razumije. Kad su to uspjele da razumiju uelemntarne ćestice, atomi, ćelije, ljudski organi, pa čak i pčele i mravi, zašto to ne bi mogli i ljudi? Potrebno je samo da se oslobode svih svojih sadašnjih pogrešnjih vjerovanja i zabluda koje im je Đavo tutnuo u glavu i zajebo ih, tj. izmanipulisao ih.
.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Treba imati igrače, vlast, ljude, poredak i sistem za 'znanje' a ljudi sa idejama kako može biti bolje ima na pretek, samo ne mogu doći do izražaja.
Samo ona ideja je dobra koja može iskustveno i naučno da se provjeri i logički do kraja da se objasni i razumije. Sve dosadašnje ideje koje su ljudi nudili - kojekakve nedokazane naučne teorije, šuplje filozofije, zatim ideologije, politike i religije - ma koliko izgledale dobre, su i dalje samo prazna VJEROVANJA, jer ljudi i dalje ne znaju šta je, kako i zašto postoje, ni materija, ni život, ni Svemir. Jedino ovo Znanje koje ja nudim ima značenje ISTINE, jer jedino je ono iskustveno i naučno provjerljivo i logički objašnjivo i razumljivo. Pred njim će u budućnosti sve druge ideje i vjerovanja da padnu. Ukoliko se prije toga ne samouništimo živeći po svim ovim lažnim svakojakim vjerovanjima koja nam se još uvijek nude.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Nije stvar u znanju nego o mogućnosti primjene i ostvarivanja istog. Trebaju se vladari ili vladar da se promjene. Sa promjenom vladara dolazi i sve ostalo. Kako jeste neopravda i zlo, može biti i obratno. Implementacija dobra je najmanji problem, ako na vlast dođe vladar koji je za ljude i humanizam, a ne protiv njih.
Možeš ti da dižeš revolucije i mijenjaš vladare do sudnjega dana i ništa ti to ne vrijedi, ako ljudi nemaju ZNANJE o tome kakav društveni i ekonomski poredak treba da naprave poslije revolucije da bi svima bilo Dobro. Jasno je da svi ljudi na svijetu žele DOBRO, ali pusta želja ništa ne znači ako nema ZNANJa šta treba da se radi da bi se izbjeglo svako Zlo, a ostvarilo svako Dobro. I kad svi na svijetu budemo ZNALI šta treba da radimo i kako treba da živimo i jedni prema dugima se odnosimo da bi izbjegli svako Zlo, a ostvarili vsako Dobro, tada nam nikakvi vladari neće ni trebati. Jedina vlast i jedini zakon kojim će se svi ljudi na svijetu rukovoditi i upravljati biće njihovo ZNANJE O DOBR I ZLU, kojeg svijet još uvijek nema. Jer činjenica je da ljudi još uvijek ne znaju ni šta je materija, ni život ni Priroda, niti znaju po kojim priodnim zakonima i po kojoj logici oni postoje. Sva naša dosadašnja znanja su samo VJEROVANJA. Vjerovanje NIJE ZNANJE. Samo uz pomoć Znanja se svijet može spasiti, a nikako uz pomoć vjerovanja. Đavo svako vjerovanje vrlo lako okrene na Zlo. Po bilo kojem vjerovanju Đavo samo napravi instituciju i na čelo satvi vođu i onda sjedne i cereka se i gleda kako se vođe i njihova stada svađaju i ratuju da putem sile i rata dokažu čija je vjera ili ideologija ili politika, prava, a čija kriva. Sva najgora svjetska zla odatle i potiču - od različitih državno-ideološko-političkih i vjerskih institucija i vođa. Spasimo se od njih i bićemo spašeni. A ne da ih biramo i sebi na glavu stavljamo. Sloboda nije dati konju pravo da može da bira ko će da ga jaše, već pravo da ritne u dupe svakoga ko pokuša da ga zajaše. Šta će nam političke i vjeske institucije i vođe. Nikave koristi od n jih, već samo štete. Treba nam samo zdrava jedinstvena, svjetska, dobro organizovana ekonomska zajednica, sa pravednom podjelom rada i rezultata rada. I trebaju nam samo stručni ljudi, sposobni ekonomisti, tj. organizatori života i rada. Kao i dobra informatička povezanost. Mi to sve imamo, ali politička, nacinalna. vjerska i klasna podijeljenost, konkurencija i netolerancija (ljudska pohlepa i želja za vlašću) nas sprečavaju da to i ostvarimo.
Diwan

#155 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Diwan »

Ljubo2 wrote: 17/06/2020 06:22
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Mnogi obični ljudi vide da mnogo što šta ne štima sa ovim svijetom. Ne radi se o znanju nego o mogućnosti da se nešto desi.
Griješiš. Da bi imao MOGUĆNOST da nešto uradiš, moraš imati ZNANJE. Ako imaš znanje, imaš i mogućnost - ako nemaš znanje, nemaš ni mogućnost. Ljudi su još u kamenom dobu mogli da naprave televiziju, ali nisu imali znanje.

Šta su mogućnosti?

Mogućnosti su sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji kojima raspolaže živa i svjesna energija (materija) od koje je Svemir napravljen. To su: naprezanje, kretanje, opažanje, osjećanje, pamćenje, mišljenje i razumijevanje. To su univerzalne sposobnosti kojima raspolaže SVE ŠTO POSTOJI. Ali one nisu dovoljne da b i se pomoću njih moglo izbjeći ZLO, a ostvariti DOBRO. Potrebno je još i ZNANJE. Već sam dao primjer pet ljudi od kojih je jedan fudbaler, drugi slikar, treći violinista, četvrti hirurg, peti zemljoradnig. Nema veze što su - "k'o bog i šeširdžija" - različiti rezultati njihovog rada, ipak svi oni rade jedno i isto: naprežu se i kreću se, opažaju to što rade, osjećaju, pamte, misle i razumiju.

A u čemu je onda razlika među njima?

Razlika je u INFORMACIJAMA, tj. u ZNANJIMA po kojima se oni kreću i rade. Fudbaler zna da igra fidbal, a ne zna da svira vilolinu, obrađuje zemlju, slika slike itd. Hirurg, opet, ima znanje o tome kako se operišu bolesni ljudski organi, a ne zna da svira vioinu ili slika slike itd.

Dakle, svih ovih pet ljudi raspolažu MOGUĆNOSTIMA da rade bilo šta, ali samo ako imaju ZNANJE. Što nikako ne znači da zemljoradnjik, pomoću tih istih svojih sedam sposobnosti i radnji, pomoću kojih je stekao znanje kako se obrađuje zemlja, ne bi mogao da stekne znanje i o tome kako se igra fudbal, slikaju slike ili svira violina.

Ovo isto što ja tvrdim, tvrde i naučnici, tj. fizičari i biolozi. Oni kažu da samo energija i informacija postoji. Energija se uvijek manifestuje kao fizička radnja naprezanja i kretanja, a informacija kao Znanje koje se uvijek manifestuje kao psihička radnja opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja po kojem će energija da se nepreže, kreće i radi. Imamo primjer jajeta koke u kojem postoji samo žumanjak i bjelanjak kao energija i postoji DNK informaciju, tj ZNANJE o koki kao sistemu kretanja i rada te iste energije, po kojoj će ona da napravi koku kao svoj sistem kretanja i rada.

Energija od koje je sve u Svemiru napravljeno je jedna i ista. Što znači da sva energija Svemira raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih SPOSOBNOSTI. A sve različitosti njenog ponašanja i svi različiti materijalni oblici koje ona od sebe same gradi, samo u različite informacije, tj. ZNANJA po kojima se ona kreće i radi. Tako na primjer, kao što je razlika između fudbalera i violiniste samo u Znanjima po kojima se oni kao energija kreću i rade, ista takva razlika je i između čovjeka i jednog kamena. Energija čoveka raspolaže znanjem šta treba da radi da bi se manifestovala kao čovjek, a energija kamena raspolaže znanjem o tome kako da se manifestuje kao kamen. Što nikako ne znači da energija kamena ne bi mogla da se manifestuje kao čovjek ili da energija čovjeka ne bi mogla da se manifestuje kao kamen. Što se inače u prirodi svakodnevno i dešava. Dakle, sve je u vrsti ZNANJA. Ko ima ZNANJE, može sve. Ko nema ZNANJE, ne može ništa. Zato sam i rekao da ZNANJA, tj IDEJE vladaju svijetom, a ne ljudi. Ljudi su samo ENERGIJA. Dok god ne budu raspolagali ZNANJEM o tome kako u životi i radu treba da se uzajamno odnose jedni prema drugima da bi im bilo Dobro, biće im Zlo.

Eto, nadam se da sam ti objasnio da razlog zašto nešto nije uredu sa našim svijetom u kojem živomo, nije u u tome da ne postoje MOGUĆNOSTI da nam bude bolje, već u tome što ne postoji ZNANJE kako treba da se organizujemo, živimo i radimo da bi nam svima bilo bolje. Elementarne ćestice unutar atoma od kojih su sagrađene ćelije unutar naših tijela imaju ZNANJE kako da naprave atome kao savršene organizacije svog kretanja i rada. I atomi isto tako raspolaže Znanjem kako da naprave ćelije kao savršene organizacije svog kretanja i rada. Ćelije unutar organa ljudskog tijela imaju Znanje kako da naprave savršene ljudske organe kao organizacije svog kretanja i rada. I organi unutar ljudskog tijela raspolažu ZNANJEM kako da naprave čovjeka kao savršenu organizaciju svog kretanja i rada.

A šta je sa ljudima u ljudskom društvu?

Oni ne raspolažu ZNANJEM o tome kako da naprave Čovječanstvo kao savršenu organizaciju svog kretanja i rada i to je jedini razlog zašto ljudi tokom cijele svoje istorije stradaju i pate. A do tog Znanja nije teško doći. Ono je isto na svim nivoima - i na nivou elemenarnih čestica u atomu i na nivou atoma unutar ćelije i ćelija na nivou organa u ljudskog organizma, pa prema tome, to Znanje važi i na nivou ljudi u ljudskom društvu. I uvijek se sve svodi samo na to da se napravi jedinstven i pravedni društveni i ekonomski poredak i ništa drugo. To je Božije znanje i Božije poravilo. Sve što je drugačije od toga, Đavolova je rabota.

Sedam fizičkih i psihičkih radnji su SPOSOBNOSTI, a različita ZNANJA u skladu sa kojima se te sposobnosti koriste, su MOGUĆNOSTI. A do nas je da biramo po kojem i čijem Znanju ćemo da živomo - Božijem ili Đavolovom. Božije Znanje je samo jedno. To je jedinstveni svjetski ravnopravni društveni i ekonomski poredak. Sva druga znanja po kojima je svijet do danas bio politički, vjerski, nacionalno i klasno podijeljen i međusobno suprostavljen, su đavolova znanja. Božiji princip je princip jedinstva, mira, reda, uzajamnog pomaganja, ljubavi i pravedne podjele rada i rezultata rada. Ovaj princip ima značenje Znanja pomoću kojeg se ostvaruje svako Dobro. A Đavolov princip Zla je princip podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo u u kojem su dozvoljena sva sredstva. Niko svijetu nije kriv što je do dana današnjeg uvijek birao Đavola, Zlo i samouništenje, a ne Boga, Dobro i samoodržanje. Ja mislim da bi i konji lako mogli da razumiju da će lakše opstati ako se uzajamno pomažu i vole, nego ako se dijele, mrze, ritaju i bore. Ali ljudima razumijevanje tog univerzalnog, Božijeg principa Dobra, nikako ne uspijeva. Đavo ih uvijek lako zajebe. Zato pazite šta znate, mislite i radite. Sve vam je dozvoljeno, ali vam nije sve od koristi. Vaše političke, vjerske, nacionalne i klasne podjele, pripadnosti, mržnje i ratovi, sve to treba da ide u koš za smeće.

Ja se ne zezam sa vama. Ja JESAM novi PROROK. Mogu to na određeni način i dokazati. Ne prorok koji vam donosi novu vjeru, već novu NAUKU, koja ima značenje iskustveno i eksperimentalno i logički objašnjivog i razumljivog ZNANJA. Znanja o Svijesti kao jedino-postojećoj prirodnoj sili i pojavi, sa značenjem Nagona samoodržanja, kao vječite težnje od nezadovoljstva i Zla, ka zadovoljstvu i Dobru. Koja u sebi sadrži i najbolje, prirodno i univerzalno rješenje pomoću kojeg se najlakše izbjegava svako Zlo, a ostvaruje svako Dobro. To je uvijek jedinstveni, ravnopravni društveni i ekonomski poredak, u kojem osim ravnopravne podjele rada i rezultata rada nikakvih drugih podijeljenosti ne može da bude - političkih, vjerskih, nacionalnih i klasnih. Svi ljudi na svijetu se rađaju samo kao ljudi i umiru kao ljudi. I treba da žive samo kao ljudi, a ne kao tamo nekakvi Srbi, Hrvati, Englezi, Kinezi, pravolslavci, muslimani katolici ili demokrate, fašisti komunisti itd. Biti bilo šta od svega toga je obična ljudska glupost, neznanje i Božija sramota, a Đavolova rabota.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Kako, ko, šta, na koji način? Ovo ne pišem da bi ti odgovarao na ova pitanja, niti te pitam za to. Možeš ti pričatii koliko hoćeš jedno te isto i pričati o 'znanju', ali se neće ništa desiti osim da imaš par ljudi koji ti repliciraju na nekom forumu.
Svaka promjena i počinje iz jedne tačke. U jajetu koke samo jedna tačka DNK raspolaže Znanjem o koki, koja na kraju prenese to znanje na bjelanjak i žumanjak u jajetu, koji će po tom Znanju da naprave organizaciju svog kretanja i rada u obliku koke. I sa Čovječanstvom je isto. Za početak je dovoljno da postoji makar jedan čovjek koji raspolaže Znanjem o Čovječanstvu kao jedinstvenom biću, sličnom ljudskom organizmu, koji će prenijeti to Znanje nekolicini ljudi, da bi to znanje, na kraju, lančano moglo da se prenese i proširi na sve ljude svijeta. Činjenica je da naučno još uvijek nije riješeno pitanje postojanja, ni materije, ni života, ni Svemira i činjenica je da ja sada nudim upravo TO Znanje koje ima svoju i iskustvenu i naučnu i logičku podlogu. Ono će učiniti kraj svim svjetskim nedorečenim naučnim teorijama, svim ideologijama, politikama, filozofijama i religijama, pa makar se to znanje pojavilo samo na nekom malom bosanskom, hrvatskom ili srpskom forumu i makar na njega u početku obratilo pažnju samo nekoliko ljudi.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Stvar je u mogućnosti i realnosti, a utopija ima na pretek
Život postoji tako što vječito teži iz pravca nepostojanja sa značenjem nezadovoljstva i Zla, u pravcu postojanja, sa značenjem zadovoljstva i Dobra. Utopija je svaka ideja koja obećava Dobro, a na kraju se završi kao Zlo, jer Zlo će i dalje da bude glavna pokretačka snaga koje će da tjera da se pronalaze sve bolja rješenja, ideje i znanja o tome kako najlakše može da se izbjegne svako Zlo, a ostvari svako Dobro. Što znači da su utopije sva dosadašnja naučna, filozofska, ideološko-politička i vjerska rješenja o tome kako ljudi treba da žive da bi ostvarili Dobro, a izbjegli Zlo, zato jer niti i po jednom dosadašnjem rješenju ljudi još uvijek nisu uspjeli trajno da eliminišu svako Zlo, a ostvare, svako Dobro. Zato jer sva ta rješenja još uvijek nemaju značenje iskustveno i naučno provjerljive i logički objašnjive NAUKE, već samo VJERE. Jedino nije utopija Znanje koje ja nudim u vezi postojanja materije, života i Svemira, pomoću kojega se jedino može ostvariti svako Dobro, a izbjeći svako Zlo, po kojemu je inače i tekla evolucija materije, života i Svemira i po kojemu su sve materijalne forme u Svemiru sagrađene, osim ljudsko društvo. Uostalom, imate za primjer ljudski organizam kao kao posljedicu i svršenstvo koje je nastalo i postoji po tom Znanju, pa učite na tom primjeru. I to što na tom primjeru naučite, analogno prenesite i na ljudsko društvo i sve će biti OK. Jer po tom znanju i rješenju su prvobitno elementarne čestice napravile atom, zatim, po tom istom znanju su i atomi napravili ćeliju, pa ćelije ljudski organizam, i sada je na redu da i ljudi urade isto - da po tom istom znanju naprave Čovječanstvo kao jedinstvenu ljudsku ekonomsku zajednicu i organizam. Nije to velika mudrost, niti je potrebna velika inteligencija da se to razumije. Kad su to uspjele da razumiju uelemntarne ćestice, atomi, ćelije, ljudski organi, pa čak i pčele i mravi, zašto to ne bi mogli i ljudi? Potrebno je samo da se oslobode svih svojih sadašnjih pogrešnjih vjerovanja i zabluda koje im je Đavo tutnuo u glavu i zajebo ih, tj. izmanipulisao ih.
.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Treba imati igrače, vlast, ljude, poredak i sistem za 'znanje' a ljudi sa idejama kako može biti bolje ima na pretek, samo ne mogu doći do izražaja.
Samo ona ideja je dobra koja može iskustveno i naučno da se provjeri i logički do kraja da se objasni i razumije. Sve dosadašnje ideje koje su ljudi nudili - kojekakve nedokazane naučne teorije, šuplje filozofije, zatim ideologije, politike i religije - ma koliko izgledale dobre, su i dalje samo prazna VJEROVANJA, jer ljudi i dalje ne znaju šta je, kako i zašto postoje, ni materija, ni život, ni Svemir. Jedino ovo Znanje koje ja nudim ima značenje ISTINE, jer jedino je ono iskustveno i naučno provjerljivo i logički objašnjivo i razumljivo. Pred njim će u budućnosti sve druge ideje i vjerovanja da padnu. Ukoliko se prije toga ne samouništimo živeći po svim ovim lažnim svakojakim vjerovanjima koja nam se još uvijek nude.
Diwan wrote: 16/06/2020 19:23 Nije stvar u znanju nego o mogućnosti primjene i ostvarivanja istog. Trebaju se vladari ili vladar da se promjene. Sa promjenom vladara dolazi i sve ostalo. Kako jeste neopravda i zlo, može biti i obratno. Implementacija dobra je najmanji problem, ako na vlast dođe vladar koji je za ljude i humanizam, a ne protiv njih.
Možeš ti da dižeš revolucije i mijenjaš vladare do sudnjega dana i ništa ti to ne vrijedi, ako ljudi nemaju ZNANJE o tome kakav društveni i ekonomski poredak treba da naprave poslije revolucije da bi svima bilo Dobro. Jasno je da svi ljudi na svijetu žele DOBRO, ali pusta želja ništa ne znači ako nema ZNANJa šta treba da se radi da bi se izbjeglo svako Zlo, a ostvarilo svako Dobro. I kad svi na svijetu budemo ZNALI šta treba da radimo i kako treba da živimo i jedni prema dugima se odnosimo da bi izbjegli svako Zlo, a ostvarili vsako Dobro, tada nam nikakvi vladari neće ni trebati. Jedina vlast i jedini zakon kojim će se svi ljudi na svijetu rukovoditi i upravljati biće njihovo ZNANJE O DOBR I ZLU, kojeg svijet još uvijek nema. Jer činjenica je da ljudi još uvijek ne znaju ni šta je materija, ni život ni Priroda, niti znaju po kojim priodnim zakonima i po kojoj logici oni postoje. Sva naša dosadašnja znanja su samo VJEROVANJA. Vjerovanje NIJE ZNANJE. Samo uz pomoć Znanja se svijet može spasiti, a nikako uz pomoć vjerovanja. Đavo svako vjerovanje vrlo lako okrene na Zlo. Po bilo kojem vjerovanju Đavo samo napravi instituciju i na čelo satvi vođu i onda sjedne i cereka se i gleda kako se vođe i njihova stada svađaju i ratuju da putem sile i rata dokažu čija je vjera ili ideologija ili politika, prava, a čija kriva. Sva najgora svjetska zla odatle i potiču - od različitih državno-ideološko-političkih i vjerskih institucija i vođa. Spasimo se od njih i bićemo spašeni. A ne da ih biramo i sebi na glavu stavljamo. Sloboda nije dati konju pravo da može da bira ko će da ga jaše, već pravo da ritne u dupe svakoga ko pokuša da ga zajaše. Šta će nam političke i vjeske institucije i vođe. Nikave koristi od n jih, već samo štete. Treba nam samo zdrava jedinstvena, svjetska, dobro organizovana ekonomska zajednica, sa pravednom podjelom rada i rezultata rada. I trebaju nam samo stručni ljudi, sposobni ekonomisti, tj. organizatori života i rada. Kao i dobra informatička povezanost. Mi to sve imamo, ali politička, nacinalna. vjerska i klasna podijeljenost, konkurencija i netolerancija (ljudska pohlepa i želja za vlašću) nas sprečavaju da to i ostvarimo.
Izvini, ali ne mogu da čitam kilometarske postove. Znak mudrosti je i da kažeš ono što imaš u par riječi. Na kraju se svede na tišinu.

Ali skrolovanjem mi je zapelo za oko ovo što sam boldirao. To je najlakša stvar - urediti društvo da bi svima bilo dobro i bolje.

Največi i jedini problem je doći do situacije da bi se nešto moglo desiti. U ovom trenutku, samo miracle može učiniti da se desi preokret pa da sadašnji vladari tame odu sa scene i da dođu pravednici i pravedni. A to oko uspostave sistema, to mala djeca mogu da srede ili obični ljudi koji prodaju krompir na pijaci. Život je jednostavan a ne komplikovan, mada su ga sile tame svjesno usložnile, otežale, zakomplikovale da bude takav.

I ne radi se brojnim vladarima, poretcima i revolucijama , nego samo o jednom vladaru i poretku, kroz raznorazne oblike i forme. Džaba ti 'znanje' ako ne znaš elementarne stvari.
Ljubo2

#156 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Diwan wrote: 17/06/2020 11:11Izvini, ali ne mogu da čitam kilometarske postove. Znak mudrosti je i da kažeš ono što imaš u par riječi. Na kraju se svede na tišinu.
Čovječanstvo već hiljadama godina pokušava da otkrije tajnu i objasni postojanje materije, života i Svemira i u vezi toga su napisani vagoni hiljadustraničnih naučnih, filozofskih, vjerskih i ideološkopolitičkih djela i niko još uvijek nije objasnio ništa, a ti od mene zahtijevaš da ti sve to objasnim sa "par riječi". Te "jednorečenične mudrosti", koje od mene zahtijevaš, su kafanske mudrosti i njih ćeš prije naći negdje u nekoj kafani nego na forumu filozofije. A ovi koji samo sa po jednom rečenicom upadaju na forum filozofije, prije će da bude da su "kafanski mudraci", nego ozbiljni filozofi.
Diwan wrote: 17/06/2020 11:11To je najlakša stvar - urediti društvo da bi svima bilo dobro i bolje.

Pa uradi to kad je lako, šta čekaš?
Diwan wrote: 17/06/2020 11:11Največi i jedini problem je doći do situacije da bi se nešto moglo desiti.

Da bi se nešto desilo, prvo mora da postoji potreba (volja, želja) da se nešto desi. Ona se u svemu uvijek doživljava kao nezadovoljstvo i zlo, koje je osnovna pokretačka snaga i energija koja tjera da se nešto desi, tj, da se iz stanja nezadovoljstva i zla pređe u stanje zadovoljstva i dobra. U svim mogućim situacijama, ma o kojoj vrsti nezadovoljstva i zla da je riječ, jedini način da se u tome uspije, jeste da se raspolaže rješenjem, tj. ZNANJEM kako da se to postigne. Hiljadama godina čovječanstvo već živi u Zlu i svi traže rješenje kako da ga prevaziđu i još ga nisu našli. I sada kada je to rješenje tu i kad ga imamo, ti ne želiš da čitaš "kilomertarske postove".
Diwan wrote: 17/06/2020 11:11U ovom trenutku, samo miracle može učiniti da se desi preokret pa da sadašnji vladari tame odu sa scene i da dođu pravednici i pravedni.
Ne "miracle", već ZNANJE. Znanje o tome kako srušiti TEMELJE na kojima počiva politička, vjerska, nacionalna i klasna podjela svijeta koja je uzrok svih mogućih svjetskih nepravdi i zala. Ti temelji su dosadašnje naučne, filozofske i ideološko-političke laži, prevare i neznanja. Ja sada nudim ZNANJE pomoću kojih mogu da se sruše sve te svjetske laži, prevare i neznanja, ali problem su moji "kilometarski postovi" koje niko ne želi da čita.
Diwan wrote: 17/06/2020 11:11A to oko uspostave sistema, to mala djeca mogu da srede ili obični ljudi koji prodaju krompir na pijaci. Život je jednostavan a ne komplikovan, mada su ga sile tame svjesno usložnile, otežale, zakomplikovale da bude takav.
Tačno, lako bi bilo urediti svijet da svima bude dobro, da nije "sila tame", tj. da nije ljudskog NEZNANJA, osim kojeg nikakve druge "sile tame" ne postoje. Konkretno, ako želiš jednom rečenicom da ti opišem tu "silu tame", odnosno, silu NEZNANJA koja vlada svijetom, to je lažno ubjeđenje svih ljudi svijeta, koje još uvijek opravdava, podržava, čak i preporučuje sva svjetska nauka, filozofija, sve svjetske ideologije i politike, koje glasi, da je princip podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva, prirodan i najbolji princip održanja. Po ovom principu žive čak i svi vjernici svijeta, iako u njihovim vjerskim učenjima stoji nešto sasvim drugo, suprotno tome. Svi dosadašnji svjetski zli društveni i ekonomski poreci - robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam i komunizam - temeljili su se i još se uvijek temelje na ovom đavolovom principu, tj. principu LAŽI, NEZNANJ I ZLA.

Pa se sada postavlja pitanje, kako i čime oboriti ovaj princip, kad ga svi opravdavaju, podržavaju i po njemu žive?

Ovaj princip se može oboriti jedino uz pomoć ZNANJA. Kojeg i kakvog Znanja?

Naravno, znanja o snovnom prirodnom i Univerzalnom Zakonu po kojem postoje materija, život i Svemir, kojeg do danas nismo imali, koje ja sada nudim. U skladu sa ovim Zakonom, princip podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, nije princip na kojem se organizacija života i rada Svemira i svih materijalnih formi od kojih se on sastoji, temelji, već princip opšeteg jedinstva, mira, reda, ljubavi i pravedne podjele rada i rezultata rada. Kad bi u Svemiru vladao taj lažni "darvinictički" princip podjele, konkurencije, mržnje i borbe, ne samo da bi se cijeli Svemir raspao, već nikada ne bi mogao ni da nastane.

Drugo pitanje koje se sada nameće. jeste, kako preokrenuti život čovječanstva sa ovog lažnog i zlog darvinističkog principa Zla, na ovaj opšti, univerzalni princip Dobra?

Jednostavno i lako, uz pomoć svjetskih religija koje sve odreda u svojim u čemjima već imaju ugrađen princip jedinstva svijeta, mira, reda, ljubavi, pravednosti i Dobra. Jedini problem je što svjetske religije nemaju naučnu podlogu, tj. opravdanje i dokaz da je ovaj princip univerzalan. A svjetske političke podjele za svoj princip konkurencije i borbe, navodno, imaju, jer kao što rekoh, svjetska nauka, filozofija i svjetske ideologije opravdavaju ovaj princip i tako prisiljavaju ljude svijeta da po njemu žive, međusobno se bore, stradaju i u siromaštvu se pate.

Sve ovo podrazumijeva da se rješenje cijelog problema svodi samo na to da svjetske religije dopune svoja učenja sa ZAKONOM POSTOJANJA koji ja nudim i tako ovaj svoj univerzalni princip jedinstva svijeta, mira, reda, ljubavi i pravednosti, sa nivoa vjere, podignu na nivo NAUKE. Na koji način bi se stvorili uslovi da se sve religije po svojim učenjima izjednače i postanu samo jedna svjetska religija. Koja bi sada, kao naučna institucija, a ne vjerska, lako pridobila sve ljude svijeta na svoju stranu i lako se oslobodila svetskh političara i svjetske političke podjele svijeta. Zatim, u skladu sa svojim principom jedinstva, pravednosti i dobra, lako uspostavila jedninstveni svjetski pravedni društveni i ekonomski poredak.

Bilo koja od svjetskih religija to može da uradi i svoje vjerske dogme o Bogu, vječnom životu i pravednosti, sa nivoa vjere da podigne na nivo nauke, a zatim na svoju stranu pridobije cijeli svijet. To može i ISLAM, zašto ne. Upravo gledam tursku seriju "Ertugrul" i skoro sam došao do kraja. Ertugrul - borac za jedsinstvo svijeta, za mir i pravednost, sve u skladu sa učenjem Islama. Spajanjem "Zakona postojanja" sa "Kuranom" je idealna prilika za muslimane i Islam da na svoju stranu konačno pridobiju cijeli svijet i oslobode svijet đavola i njegovih zemaljskih sljedbenika. Čak ima i jedno proročanstvo koje najavljuje da će i da se desi upravo ovo što sam sada predložio.
Diwan wrote: 17/06/2020 11:11I ne radi se brojnim vladarima, poretcima i revolucijama , nego samo o jednom vladaru i poretku, kroz raznorazne oblike i forme. Džaba ti 'znanje' ako ne znaš elementarne stvari.
Ja ti upravo te "elementarne stvari" i objašnjavam.
Diwan

#157 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Diwan »

Samo izvoli :mrgreen: !
dr.gog

#158 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by dr.gog »

Diwan wrote: 19/06/2020 10:45 Samo izvoli :mrgreen: !
Ne mogu da vjerujem...pratim :D :izet:
walter kurtz

#159 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by walter kurtz »

Ljubin diler ima bolju robu od mog :zoka:
SmokingMan

#160 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by SmokingMan »

Društvo pati od krize osobnog mišljenja zbog moguće osude okoline, straha da ga neće "linčovati" kao u doba inkvizicije? Zašto bi nekome trebala promjena dilera ako razmišlja izvan uobičajenih društvenih okvira. Recimo, Đordano Bruno je zbog svog mišljenja kako u Univerzumu, kao beskonačnom, postoji vjerovatnoća da na nekom drugom planetu egzistira život, pa je zbog njegovog pluralizma Vatikan naredio da ga se živog spali.

Ovde nisam da branim ničiji štav, niti potvrđujem ono o čemu se piše, a na osnovu čega i sam gajim određene sumnje. Ali uvijek postoji vrijeme i prilika kada treba izložiti svoje argumente. Ljubo bez loše namjere želi da iznese svoju ideju, i vidi se da čovjek piše sa mnogo entuzijazma. Imate priliku da iznesete kontra-argument(e), i postoje temlji u nauci koji su vam na raspolaganju. Samo je pitanje da li kod vas postoji interesovanja za njom, ili interesovanje za gubitkom dragocijenog vremena u nekim opštim besmislicama.
belfy

#161 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

a ja mislio da je Bruno spaljen zbog podrzavanja heliocentricnog sistema...
Ljubo2

#162 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Trafalgar Law wrote: 21/06/2020 13:51 Društvo pati od krize osobnog mišljenja zbog moguće osude okoline, straha da ga neće "linčovati" kao u doba inkvizicije?
Ovaj čovjek je veoma lijepo objasnio razlog koji ljude sprečava da razmišljaju izvan uobičajenih - masovnom manipulacijom, uz pomoć obrazovnih i društvenih zakonskih i moralnih, nametnutih i dozvoljenih - okvira i normi, ljudskog razmišljanja i ponašanja. Vrijedno je pogledati, da možemo da shvatimo šta i li ko je to ko nas u "zdrav mozak hebe".

https://www.youtube.com/watch?v=h9WWyDM ... e=youtu.be
Trafalgar Law wrote: 21/06/2020 13:51 Ovde nisam da branim ničiji štav, niti potvrđujem ono o čemu se piše, a na osnovu čega i sam gajim određene sumnje.
Razlog za i najmanju sumnju u istinitost i vrijednost onoga što ja pišem, uvijek i samo mogu da budu nasilno, manipulacijom, uz pomoć obrazovanja, zatim uz pomoć društvenih i moralnih zakona i masmedija, nametnuti okviri dozvoljenog razmišljanja i ponašanja.

Čak ni moja razmišljanja nisu izvan tih okvira, jer i ja svoje zaključke izvodim iz onoga što je u svakodnevnmom i naučnom iskustvu već provjereno i poznato. Kao što je, na primjer, naučno iskustvo da samo energija i informacija postoji. Gdje imamo da se energija uvijek manifestuje kao fizički proces naprezanja i kretanja, a informacija kao psihički proces opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja po kojem se energija kao fizički proces naprezanja i kretanja odvija.

Novo koje ja tome dodajem jeste logika, da fizičke i psihičke radnje i procesi ne mogu postojati sami po sebi, bez svjesnog Vršioca koji ih vrši. I upravo On je taj koji uistinu postoji, a ne njegove fizičke i psihičke radnje, iako je on nedjeljiv od svojih fizičkih i psihičkih radnji koje vrši. Problem je samo što On sam nije materijalan, tj. nije ni opažljiv, ni mjerljiv, ni eksperimentom dokažljiv, već samo njegove fizičke i psihičke radnje u vrijeme kad ih vrši. To je glavni razlog što o Njemu nauka još uvijek ništa ne zna, jer kad Njegove fizičke i psihičke radnje prestanu, ne ostaje ništa što bi moglo da se opazi i izmjeri. Zato nauka još uvijek i nije objasnila postojanje ni materije, ni života, ni Svemira.

Ali nauka nije daleko da riješi taj problem. Evo, navešću sada jedno vjersko i jedno naučno ubjeđenje, od kojih se oba svode na to da materija, život i Svemir nastaju, takoreći iz NIŠTA. Ali, takvog ništa, koje nije uistinu "ništa", već NEŠTO i to veoma svjesno i inteligentno "NEŠTO".

Vjersko ubjeđenje koje ću da citiram, izrekao je indijski fizičar i jogin, Mahariši, tvorac svjetskog pokreta za transcendentalnu meditaciju, kada je 1980 i neke godine boravio u Jugoslaviji prilikom osnivanja tog svog pokreta u Zagrebu i Beogradu. Ovu njegovu izjavu sam pročitao u beogradskim "TV novostima" i sčuvao kao značajnu. Vjerovatno ovaj njegov stav da materija i Svemir nastaju iz, kako je rekao, "Velikog svjesnog Ništa", potiče iz Veda. A po mom mišljenju, Vede su pisali pripadnici naprednijih civilizacija koje su postojale prije naše, koje su znale o čemu govore. Da bi tek danas naša nauka došla gotovo do istog zaključka, kojeg ću takođe sada da citiram.

A što se mene tiče, ja sam samo otkrio logiku koja nam omogućuje da objasnimo i razumijemo da sve to jedino tako i može da bude, tj logiku po kojoj jedino nematerijalna, neopažljiva Svijest postoji, koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih vječito, naizmjenično, uvijek iznova, bez početja i kraja, pretačući se kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, sve po principu "jaje-pile-koka", uzrokuje sebe i kao fizičku i psihičku pojavu i proces. Upravo onako kako energija u jajetu koke, uz pomoć DNK informacije uzrokuje koku kao fizičku pojavu i proces, da bi zatim, koka, kao fizička pojava i proces, uzrokovala jaje sa DNK informacijom o sebi kao fizičkoj pojavi i procesu. Pomoću koje će kasnije ponovo da se razvije ista takva ili slična koka i tako beskonačno u prošlost i budućnost.

Dakle, logika postojanja, sa značenjem Zakona sveukupnog postojanja, tj postojanja materije, života i Svemta je prosta "k'o pasulj".

Evo prvo šta Mahariši o tome kaže:

”U osnovi svijeta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velike i male stvari, svi svjetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svijest. I kad se dio te čiste svijesti, makar i najsitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svijest o sebi jer je čista svijest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti. Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve sto nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo.”

Avo sada citat o tome šta naučnici razmišljaju na temu "energija i informacija"
Link: https://hrcak.srce.hr/index.php?show=cl ... ezik=88387

"U opisima razvoja zbivanja u prirodi od trenutka prapraska koriste se pojmovi ‘energija’ i ‘materija’. Sustavnosno, tim opisima nedostaje treća sastavnica svakog sustava – informacija. To je potaklo pitanje gdje je u tim opisima informacija i prethodi li možda ona energiji. U raščlambi je upotrijebljena opća sustavnosna teorija, jedna moćna metoda suvremene znanosti. Za opis opće tehnike (prirodna tehnika i umjetna tehnika), od prapraska do konačne točke (stanje potpunog mirovanja), upotrijebljen je vlastiti koncept koji se temelji na dvije misli: tehnika nije ništa posebno već sasvim općenito (O. Spengler) i fraktalno podrijetlo Prirode (M. Deege). Ustanovljeno je da u opisima nedostaju odgovori na pitanje o podrijetlu informacijskog sustava čije djelovanje započinje prapraskom. Taj informacijski ulaz dijeli se u naredbu i podatke. Uz pomoć filozofskih spoznaja, među ostalim Platona, Aristotela i Tome Akvinskog, zaključilo se da je netko morao izraditi prirodne zakone koji su u obliku informacije prenesene u energiju tijekom prapraska a prije inflacije i stvaranja materije. Posebno je važno pitanje tko je naredio izradbu prirodnih zakona i početak prapraska. Ovim se tekstom ne navodi eksplicitno tko je naredbodavac za izradbu i izrađivač prenesenih informacija."

Postoje i drugi naučni članci na intrenetu na temu "energija nulte tačke". Riječ je o energiji koja bi se mogla dobiti iz kvantnog vakuma, tj. prostora u kojem nema materije. koji se doima kao "ništa", a koji ipak nije Ništa, već NEŠTO. I to, kako naučnici pretpostavljaju, veoma inteligentno NEŠTO, s obzirom da materija, život i Svemir koji nastaju samopokretanjem kvantnog vakuuma, po svojoj savršenoj organizaciji kretanja i rada, ponašaju se i djeluju veoma inteligentno.
Trafalgar Law wrote: 21/06/2020 13:51 Imate priliku da iznesete kontra-argument(e), i postoje temlji u nauci koji su vam na raspolaganju. Samo je pitanje da li kod vas postoji interesovanja za njom, ili interesovanje za gubitkom dragocijenog vremena u nekim opštim besmislicama.
U nauci postoje samo argumenti, a ne i protiv-argumenti da osim Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji postoji još i nešto drugo. Sve što postoji i što se dešava može da posluži kao primjer i dokaz tome, a ništa protiv toga. Dakle, šupljim svjetskim filozofijama, religijama, ideologijama i politikama se bliži kraj. Uskoro će sve to da bude samo NAUKA. Nauka o Svijesti, odnosno, o Nagonu samoodržanja, sa značenjem vječite težnje od haosa, nezadovoljstva i zla, ka harmoniji, zadovoljstvu i dobru. Ljudsko društvo to može postići samo pomoću ove Nauke, a nikako uz pomoć svjetske filozofije ili svjetskih ideologija, politika i religija.

.
allem_77

#163 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Trafalgar Law wrote: 21/06/2020 13:51 Društvo pati od krize osobnog mišljenja zbog moguće osude okoline, straha da ga neće "linčovati" kao u doba inkvizicije? Zašto bi nekome trebala promjena dilera ako razmišlja izvan uobičajenih društvenih okvira. Recimo, Đordano Bruno je zbog svog mišljenja kako u Univerzumu, kao beskonačnom, postoji vjerovatnoća da na nekom drugom planetu egzistira život, pa je zbog njegovog pluralizma Vatikan naredio da ga se živog spali.

Ovde nisam da branim ničiji štav, niti potvrđujem ono o čemu se piše, a na osnovu čega i sam gajim određene sumnje. Ali uvijek postoji vrijeme i prilika kada treba izložiti svoje argumente. Ljubo bez loše namjere želi da iznese svoju ideju, i vidi se da čovjek piše sa mnogo entuzijazma. Imate priliku da iznesete kontra-argument(e), i postoje temlji u nauci koji su vam na raspolaganju. Samo je pitanje da li kod vas postoji interesovanja za njom, ili interesovanje za gubitkom dragocijenog vremena u nekim opštim besmislicama.
Ljudi bi možda i pročitali šta ljubo piše. Kada vidim ponjavu... :-)
Ljubo2

#164 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

allem_77 wrote: 22/06/2020 01:03 Ljudi bi možda i pročitali šta ljubo piše. Kada vidim ponjavu... :-)
Do danas je napisano na vagone naučnih, filozofskih, ideološko-političkih i vjerskih dijela i ljudi sve to čitaju, iako u njima nije objašnjeno ništa. Ljudi čak u školama i fakultetima su i prisiljeni da danima to čitaju, bubaju napamet i bez razumijevanja i dokaza vjeruju u to što čitaju. I sada, kada je sa samo nekoliko A4 stranica objašnjeno sve, tebi "mnogo" to da čitaš. Ali, ovog puta, blago tebi, prednost je što ovo što ja pišem ne moraš da čitaš, niko te i ne tjera. Ipak, bolje je čitati, nego ne čitati, jer ovaj put ko odluči da čita, sve će da razumije i sve zna. A onaj ko ne pročita i dalje neće ništa znati kao što i prije nije znao. Pa ti, kako hoćeš, od volje ti.
Ljubo2

#165 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Hakiz wrote: 24/06/2020 03:23 Ljudsko postojanje nema ni smisao, ni svrhu, ni razlog.
Izvinjavam se što ovaj posljednji post koji je napisao Hakiz u temi "Smisao ljudskog postojanja", prebacujem u ovu temu. Razlog je što pitanje "smisla ljudskog postojanja" spada u ovu temu, u kojem sam objasnio ZAKON SVEUKUPNOG POSTOJANJA, pošto bez znanja i razumijevanja Zakona postojanja nije moguće znati da li ljudski život - i ne samo ljudski, već uopšte - ima smisla i li nema? I ako ima, bez Razumijevanja Zakona postojanja nije moguće znati šta je uopšte smisao sveukupnog postojanja.

Da bih ovo objasnio krenuću od formule Zakona postojanja koja glasi:

. RAZLOG + UZROK + SVRHA = POSLJEDICA

1. ŠTA JE RAZLOG POSTOJANJA?
U ovoj formuli RAZLOG postojanja je INFORMACIJA, tj. ZNANJE. Da bi nešto moglo da postoji, ono mora biti svjesno da postoji, tj. mora ZNATI da postoji. Kad ne bi ništa znalo, ne bi imalo RAZLOGA da postoji, imajući na umu logičnost da postojanje ne može biti uzrokovano, već samo SAMOUZROKOVANO, uvijek uz pomoć Znanja o samopostojanju. Ova logičnost je sadržana i u naučnom dokazu da samo energija i INFORMACIJA, tj. ZNANJE postoji i ništa drugo. Uz znanje da Informacija, tj. Znanje ne postoji kao nešto samostalno i odvojeno od Energije, zato što se informacija uvijek manifestuje kao psihička radnja i proces opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanje same energije, kao procesa naprezanja i kretanja. Imajući na umu da se energija uvijek fizički manifestuje kao proces naprezanja i kretanja. Uz znanje i razumijevanje da ni energija kao fizički proces naprezanja i kretanja uistinu ne postoji, već samo KRETAČ koji se napreže i kreće, a to je uvijek i samo Svijest. U tom smislu, ni informacija, tj. Znanje istinski ne postoji, već uvijek i samo ZNALAC (Svijest) koji Znanje ZNA. Koji uz pomoć svojih psihičkih sposobnosti opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja ne može steći ni o ćemu drugom Znanje, do o svojim fizičkin procesima naprezanja i kretanja, jer ne postoji ništa drugo o čemu bi Znanje moglo da se stekne.

2. ŠTA JE UZROK (SAMO)POSTOJANJA?
Uzrok samopostojanja Svijesti je njena psihička sposobnost osjećanja potrebe, u vidu ŽELJE, tj. VOLJE za postojanjem. Naravno, u vidu potrebe, želje i volje za materijalnim postojanjem, imajući na umu da Svijest nije materijalna i da u mirujućem i nematerijalnom stanju - to je stanje kvantnog vakuuma - ne može o sebi steći nikakvo znanje, niti biti svjesna sebe, već samo u materijalnom, napregnutom i pokretnom. Potreba, želja ili volja za naprezanjem i kretanjem se u svijesti uvijek manifestuje kao osjećanje NEZADOVOLJSTVA i ZLA zbog nekretanja i fizičkog, materijalnog nepostojanja. Potrebu i želju za naprezanjem i kretanjem u Svijesti uvijek inicira njeno ZNANJE o naprezanju i kretanju koje se uvijek manifestuje kao MISAO, koja prerasta u sjećanje ŽELJE za naprezanjem i kretanjem, koja se uvijek javlja poslije mirovanja i odmaranja, kad god se Svijest do kraja od naprezanja i kretanja odmori, naspava i probudi. Ako Svijest oklijeva da toj svojoj Želji udovolji, osjećanje nezadovoljstva zbog mirovanja i nekretanja će da raste do tačke kada Svijest to svoje nezadovoljstvo više neće moći da podnese, koje će je na kraju uvijek da natjera da se napregne, pokrene i tako materijalizuje. Upravo zbog toga, osjećanje potrebe i želje za kretanjem, u vidu nezadovoljstva i zla i jeste osnovna UZROČNA SILA I SNAGA cijelog Svemira i svega iz čega se Svemir sastoji. Kad osjećanja nezadovoljstva i zla ne bi bilo, Svijesti bi svejedno bilo da li je ima ili nema.

3. ŠTA JE SVRHA ILI SMISAO SAMOPOSTOJANJA?
Naravno, to svi znamo, SVRHA ili SMISAO postojanja je psihička sposobnost Svijesti da svoje fizičko postojanje osjeća kao ZADOVOLJSTVO I DOBRO. I osim osjećanja ZADOVOLJSTVA I DOBRA, nikakav drugio SMISAO ni SVRHA čovekovog života, kao i svega drugog, NE POSTOJI. Zadovoljstvo i Dobro je jedino moguće pribježište koje omogućuje Svijesti da se spasi od Nezadovoljstva i zla. Upravo zato Svijest i postoji u vidu jedinstvene prirodne sile i pojave zvane NAGON SAMOODRŽANJA, sa značenjem vječite težnje od NRZADOVOLJSTVA I ZLA, ka ZADOVOLJSTVU I DOBRU.

4. ŠTA JE POPSLJEDICA?
Posljedica je sama Svijest. Naravno, na ovo treba dodati i činjenicu da Svijest ne može vječito da se napreže, kreće i bude materijalna, iz razloga jer se naprezanjem i kretanjem UMARA. Imajući na umu da se Umor osjeća kao poptreba i želja za prestankom naprezanja i kretanja, odnosno, kao potreba i želja za mirovanjem, spavanjem i odmaranjem. Da bi se sada osjećanje Zadovoljstva i Dobra ostvarilo u mirovanju, spavanju i odmaranju. Sve dok se izgubljena energija zbog ranijeg naprezanja i kretanja ne povrati i Svijest se ponovo ne probudi i poželi ponovo da se napregne i pokrene. I tako, bez Početka i Kraja u prošlost i budućnost, Svijest uvijek iznova uz pomoć informacije, tj. Znanja o sebi, uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces, a zatim uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa, uzrokuje sebe kao psihičku pojavu i proces, tj. uz pomoć svojih psihičkih sposobnosti opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, uzrokuje Znanje o sebi, pomoću kojega dovodi sebe u stanje svjesnosti i vječito biva to što jeste SVIJEST. Ili kome se više dopada riječ, BOG.

Eto, to je način na koji Svijest (Bog) vječno postoji, sam po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, tako što se vječito, uvijek na isti način ponavlja, tj. pretače se kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, sve po principu "jaje-pile-koka". Kada je o Svemiru riječ, kvantni vakum sa informacijom o Svemiru je "jaje". Od trenutka "velikog praska", tj od trenutka pokretanja i materijalizovanja kvantnog vakuuma počinje druga faza, tj faza razvoja Pileta, odnosno Svemira, u naci poznata pod imenom "sintropija". Koja traje sve dok se Svemir do kraja ne razvije, tj. pređe iz stanja haosa i zla u stanje harmonije i dobra i postane Koka. Da be zatim Svijest Svemira počela da se opušta i slabi, jer cilj Zadovoljstvo i Dobro je postignut i dalje više nema čenu da se teži. I to je treća faza postojanja Svijesti u nauci poznata pod imenom "entropija", sve doka U Svemiru sve ne oslabi i cijeli Svemir se sruši i ponovo pređe u stanje kvantnog vakuuma, mirovanja, spavanja i odmaranja. Sa sačuvanim Znanjem o Svemiru, po kojem će, kada se odmori i probudi, od sebe same, ponovo da naparavi isti takav Svemir.
Ljubo2

#166 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

RAZLOG + UZROK + SVRHA = POSLJEDICA

Kao ilustraciju svega ovoga što sam u gornjem postu rekao o ZLU i DOBRU sa značenjem UZROKA I SVRHE postojanja Svijesti, a time ujedno i sveukupnog postojanja, biće zanimljivo navesti nekoliko dijelova iz knjige američkog mediuma Džejn Roberts, pod naslovom “Setov materijal”. Set je osoba iz “viših” sfera postojanja koja komunicira sa Džejn u prisustvu profesora i studenata, dok se ona nalazi u transu i govori muškim , tj. Setovim glasom, a za to vrijeme studenti taj razgovor snimaju na traku.

U vezi sile nezadovoljstva/zla koja se u Svijesti Svemira pojavila na kraju faze njegovog mirovanja i odmaranja, neposredno prije početka njegovog pokretanja i razvoja i uzrokovala to pokretanje i razvoj ("Big.Bang"), Set kaže slijedeće:

1.”Međutim, zvučaće kontradiktorno: Postoji nepostojanje. To je stanje koje nije sastavljeno od ništavnosti, nego je stanje u kojem su mogućnosti poznate i unaprijed predviđene, ali nisu izražene. Nejasno kroz ono što bi ti nazvao istorijom, jako davno, postojalo je takvo stanje. To je bilo stanje agonije u kojem su sposobnosti kreativnosti i egzistencije bile poznate, međutim, nisu bili poznati načini na koje bi se one izrazile.”

2.”Sve što postoji ima memoriju tog stanja i ona je u funkciji konstantne pokretne sile u odnosu na oživljenu kreativnost. Svaka ličnost, kao dio svega što postoji,ima zbog toga takođe memoriju o tom stanju.”

3."Ipak, sama agonija se koristila kao sredstvo i samaagonija služila je kao pokretna sila, dovoljno jaka da je sve što postoji pokrenulo unutar samoga sebe sredstva postojanja.”

4.”Zamisli, da si posjedovao unutar samoga sebe znanje svih svjetskih majstorskih djela iz skulpture i umjetnosti i da su ona pulsirala kao realnost unutar tebe, ali da nisi imao fizičku aparaturu niti znanje na osnovu kojeg bi ih izrazio i da si zbog toga trpio bol u želji da ih izraziš.”

5.”Žudnja, želja i isčekivanje upravljaju svim akcijama i baza su za sve realnosti. Zbog toga su unutar svega što postoji žudnja, želja i isčekivanje egzistirali prije svih drugih realnosti. Zatim su snaga i vitalnost ovih želja i isčekivanja postali tako jaki da su natjerali sve što postojida nađe sredstva da ih izrazi.”

Na ove citate mi sada možemo da dodamo naučnu teoriju o “velikom prasku”, tj da izvedemo zaključak o tome da je ta velika “žudnja” i “želja” Svijesti Svemira sa značenjem nezadovoljstva i zla ili kako Set kaže, “agonije”, koja je prethodila današnjem Svemiru, bila UZROKOM prenapregnuća Svijesti Svemira (kvantnog vakuuma) i njenog rasprsnuća u vidu “Velikog praska”. Kao i UZROKOM njenog daljeg razvoja, tj. Uzrokom razvoja kretanja i djelovanja svih njenih dijelova i čestica koje mi danas zovemo imenima “život” i “svemir”.
Ljubo2

#167 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

East_side wrote: 24/06/2020 12:59Što se tiče samog smisla našeg postojanja, po meni je taj da pokušamo spoznati sebe, te kroz to i našu relaciju sa iskonskim Izvorom svega što postoji.
Opet kradem post iz teme "Smisao čovjekovog postojanja" da na njega odgovrim u ovoj temi, u skladu sa Zakonom postojanja. Nisam egoista i ne ćinim to da bih sabotirao druge teme na ovom forumu, da bi moja tema i dalje ostala na vrhu, već kao što sam već objasnio, činim zato što se niti i na jedno egzistencijalno, filozofsko pitanje ne može dati ispravan odgovor bez razumijevanja i znanja Zakona postojanja. Na sva filozofska pitanja koja su postavljena na ovom ili bilo kojem drugom forumu filozofije, ja mogu, u skladu sa Zakonom postojanja, da dam konačan odgovor i tako zatvorim svaku temu, uz tvrdnju da je otkriće Zakona sveukupnog postojanja ujedno i kraj svjetske filozofije. I ne samo svjetske filozofije, već i svih svjetskih religija, ideologija i politika. Pa i onog dijela nauke koja se do sada bezuspješno bavila pitanjima porijekla i postojanja materije, života i Svemira.

Što se tiče East_Side- ovog stava "da je smislo našeg postojanja taj, da pokušamo spoznati sebe, te kroz to i našu relaciju sa iskonskim Izvorom svega što postoji", u skladu sa Zakonom postojanja, mogu samo da kažem da u trenutku kad čovjek do kraja "spozna sebe", da on tada ujedno spoznaje i "iskonski izvor" svega što postoji, jer samo čovjekovo svjesno JASTVO je iskrica koja se odvojila od "iskonskog izvora", koja u sebi sadrži sve što i "iskonski izvor". Ovo je u skladu sa Hegelovom logikom koja kaže da (parafraziram): Ako od nečega koje postoji kao Prvo, nastaje nešto Drugo, tada to Drugo i ne postoji, već i dalje postoji to Prvo, koje je samo promijenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgčeda da se pojavilo i da postoji nešto Drugo. Što podrazumijeva, ako je od "iskonskog izvora koji postoji kao Prvo, nastao čovjek kao nešto Drugo, tada čovek i ne postoji, već i dalje postoji taj "iskonski izvor", koji ji samo svojim kretanje, radom i znanjem poprimio ljudski oblik, pa sada samo izgleda kao kao čovjek.

Inače, neka se niko ne zavarava time da su istočnječke maditativne motede način pomoću kojih čovjek može "spoznati sebe". "Spoznajući (navodbo) sebe" pomoću ovih metoda čovjek i dalje ništa ne zna, ni ŠTA je on, ni KAKO postoji, ni ZAŠTO. I ljudi koji na ovaj način uspiju "spoznati sebe", ne mogu svijetu ponuditi ništa drugo do neku novu vjeru ili sektu. A to nije ni od kakve koristi, već samo štete, s obzitom na postojanje velikog broja svjetskih religija i sekti, koje su osnovali ti koji su (navodno) "spoznali sebe", čiji pripadnici se međusobno mrze, a vrlo često i rauju i međusobno ubijaju, vjerujući da je to najispravniji put i način da dokažu da je samo njihova vjera prava, a sve druge, krive.

Tako da na kraju ostaje samo jedan način i samo jedna mogućnost da čovjek do kraja "spozna sebe, a to je do do kraja razumije Zakon po kojem postoji Svijest, kao jedina moguća prirodna sila i pojava, koja od sebe same, putem samoorganizovanja svojih iskrica ili čestica, gradi apsolutno sve - i materiju i život i cijeli Svemir. Ostajući pri tome na Kraju i dalje ono što je i na Početku bila - SVIJEST.
Ljubo2

#168 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

broj dva wrote: 24/06/2020 13:06...meni licno " iskonski izvor svega sto postoji" mirise na metafiziku i religiju a kako nisam u tim vodama nije za mene ali tebi sretno..
I ovaj post forumaša sa pseudonimom "broj dva" sam takođe ukrao sa teme "Smisao čovjekovog života", da na njega odgovorum u oovoj temi u skladu sa Zakonom postojanja.

Ovog puta ću da komnetarišem njegovu primjedbu da pojam "iskonski izvor nije za njega jer mu miriše na metafiziku i religiju" Šta je "metafizika"?

Metafizika je sve ono što nije fizika. A šta je fizika?

Fizika je sve ono što je opažljivo, mjeljivo i eksperimentom dokažljivo. Samim tim, metafizika kao suprotnost fizike je sve ono što nije opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo.

Opažanje, mjerenje i eksperimentalno dokazivanje je inače empirijska, naučna metoda koju je još prije 2.500 godina ustanovio Aristotel, koju svi naučnici svijeta koriste i u nju se kuno, vjerujući da značenje ISTINE može da ima samo ono što može da se opazi, izmjeri i ekprimentalno dokaže.

OIva tzv. "naučna" metoda pomoću koje se odeđuje i mjeri šta je ISTINA, a šta nije, je jedna od najvećih zabluda naše civilizacije, pomoću koje se APSOLUTNO NIKADA neće moći saznati ISTINA o postojanju ovoga svijeta. Prosto iz razloga što sve ono što može da se opazi, izmjeri i eksperimentalno dokaže da postoji, uistinu i NE POSTOJI.

A šta POSTOJI?

Postoji samo ono koje raspolaže sposobnošću da nešto opaža. mjeri i eksperimenntiše, a kojie nikada niko nije ni opazio, ni izmjerio, niti eksperimentom dokazao da POSTOJI, niti će ikada na taj način uspjeto da dokaže da POSTOJI. Dakle, to je upravo ono koje spada u domen "metafizike". To je ono što se podrazumijeva pod riječju i pojmom "SVIJEST".

Pa se postavlja pitanje šta to onda naučnici opažaju, mjere i eksperimentalno dokazuju, ako materija, život i Svemir NE POSTOJE?

Opažaju, mjere i eksperimentišu sa fizičkim i psihičkim radnjama Svijesti, koje su opažljive, mjerljive i ekspeimentom dokažljive. Koje ne mogu postojati same po sebi bez Svijesti kao Vršioca koji sve moguće fizičke i psihičke radnje vrši. I koje nestaju kao da ih nikad nije bi bilo, čim Svijest prestane da ih vrši. Tako na primjer, nikada ne postoji fizička radnja kretanja već uvijek i samo Svijest kao Kretač koji se kreće. Ili, kao što nikada ne postoji psihička radnja mišljenja, već uvijek i samo Svijest kao Mislilac koji misli itd.

Naučnici danas tvrde da samo energija i informacija postoji. To je ono što oni mogu da opaze, izmjere i eksperimentalno dokažu. A šta su energija i informacija i kako se manifestuju. Energija se manifestuje kao fizički proces naprezanja i kretanja, a informacija kao psihički proces opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja tog naprezanja i kretanja.

Pa se sada postavlja pitanje gdje se nalazi Svijest kao Vršilac svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji u Svemiru, s obzirom da naučnici mogu empirijski da spoznaju samo fizičke i psihičke radnje, a ne i Svijest kao njihovog Vršioca.

Naravno, Svijest se uvijek nalazi u nedjeljivom jedinstvu sa svojim fizičkim i psihičkim radnjama, jer radnje ne mogu vršiti same sebe bez vršioca radnji.Što podrazumijeva da su sve fizičke i psihičke radnje koje naučnici opažaju, mjere i eksperimentišu, istovremeno sama Svijest. Ali toga naučnici nisu svjesni, jer to što oni opažaju, mjere i eksperimentišu je samo opažljiva spoljašnnost Svijesti. Ta opažljiva spolašnjost Svijesti nije i sama SUŠTINA Svijesti. Suštima Svijesti je ono što Svijest za samu sebe u sebi jeste, koja ne spoznaje sebe čulno i eksperimentalno, posredno i indirektno kao Objekt, kako to naučnici rade, već spoznaje sebe vančulno, neposredno i diektno u sebi samoj, što pomoću empirijskih naučnih metoda nije moguće.

Sve se svodi na to da Svijest može dvojako da se manifestuje: 1. izvan sebe kao fizička i psihička pojava i proces, tj. kao OBJEKT. To je njena spolašnjost i to je ono čime naučnici uz pomoć svojih empirijskih metoda mogu da se bave i na taj način saznaju sve o Svijesti kao Objektu; i 2. u sebi kao subjektivna pojava i proces, tj. kao SUBJEKT i to je ono što zvomo imenom "metafizika" gdje empirijske, naučne metode ne važe.

Pri tome treba znati da se Svijest prema svojim fizičkim i psihičkim radnjma koje vrši uvijek odnosi kao UZROK prema POSLJEDICI i da naučnici, izučavajući fizičke i psihičke radnje sa značenjem Posljedice, nikaka neće moći ništa da saznaju o Svijest kao vršiocu tih fizičkih i psihičkh radnji u svojstvu Uzroka.

Htjeti saznati tajnu postojanja Uzroka svijeta uz pomoć izučavanja materijanog Svemira kao Posljedice, nije moguće. Isto kao što, na primjer nije moguće odgonetnuti tajnu postojanja čoveka kao kretača uz pomoć opažanja njegove fizičke radnje kretanja. Ili tajnu postojanja mislioca, uz pomoć njegove psihičke radnje mišljenja.

Jedni mogući način da se otkrije tajna postojanja Svijesti, koja postoji u svojstvu NAGONA SAMOODRŽANJA, jeste način koji sam već ojasnio u mom videu i knjizi "Zakon postojanja". Zakon postojanja ima značenje glavne prirodne nauke jer Svijest je jedina prirodna sila i pojava koja postoji. Fizika, hemija, biologija i psihologija, koje se bave samo fizičkim i psihičkim manifestacijama Svijesti, a ne i samom Sviješću, mogu da budu samo specijalizovane grane ove nauke.

Sve ovo podrazumijeva da glavna prirodna nauka budućnosti neće biti fizika, već METAFIZIKA.

.
Veigar

#169 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Veigar »

Samo da pitam kad će smak svijeta?
broj dva

#170 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by broj dva »

Ljubo2 wrote: 25/06/2020 07:51
broj dva wrote: 24/06/2020 13:06...meni licno " iskonski izvor svega sto postoji" mirise na metafiziku i religiju a kako nisam u tim vodama nije za mene ali tebi sretno..
I ovaj post forumaša sa pseudonimom "broj dva" sam takođe ukrao sa teme "Smisao čovjekovog života", da na njega odgovorum u oovoj temi u skladu sa Zakonom postojanja.

Ovog puta ću da komnetarišem njegovu primjedbu da pojam "iskonski izvor nije za njega jer mu miriše na metafiziku i religiju" Šta je "metafizika"?

Metafizika je sve ono što nije fizika. A šta je fizika?

Fizika je sve ono što je opažljivo, mjeljivo i eksperimentom dokažljivo. Samim tim, metafizika kao suprotnost fizike je sve ono što nije opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo.

Opažanje, mjerenje i eksperimentalno dokazivanje je inače empirijska, naučna metoda koju je još prije 2.500 godina ustanovio Aristotel, koju svi naučnici svijeta koriste i u nju se kuno, vjerujući da značenje ISTINE može da ima samo ono što može da se opazi, izmjeri i ekprimentalno dokaže.

OIva tzv. "naučna" metoda pomoću koje se odeđuje i mjeri šta je ISTINA, a šta nije, je jedna od najvećih zabluda naše civilizacije, pomoću koje se APSOLUTNO NIKADA neće moći saznati ISTINA o postojanju ovoga svijeta. Prosto iz razloga što sve ono što može da se opazi, izmjeri i eksperimentalno dokaže da postoji, uistinu i NE POSTOJI.

A šta POSTOJI?

Postoji samo ono koje raspolaže sposobnošću da nešto opaža. mjeri i eksperimenntiše, a kojie nikada niko nije ni opazio, ni izmjerio, niti eksperimentom dokazao da POSTOJI, niti će ikada na taj način uspjeto da dokaže da POSTOJI. Dakle, to je upravo ono koje spada u domen "metafizike". To je ono što se podrazumijeva pod riječju i pojmom "SVIJEST".

Pa se postavlja pitanje šta to onda naučnici opažaju, mjere i eksperimentalno dokazuju, ako materija, život i Svemir NE POSTOJE?

Opažaju, mjere i eksperimentišu sa fizičkim i psihičkim radnjama Svijesti, koje su opažljive, mjerljive i ekspeimentom dokažljive. Koje ne mogu postojati same po sebi bez Svijesti kao Vršioca koji sve moguće fizičke i psihičke radnje vrši. I koje nestaju kao da ih nikad nije bi bilo, čim Svijest prestane da ih vrši. Tako na primjer, nikada ne postoji fizička radnja kretanja već uvijek i samo Svijest kao Kretač koji se kreće. Ili, kao što nikada ne postoji psihička radnja mišljenja, već uvijek i samo Svijest kao Mislilac koji misli itd.

Naučnici danas tvrde da samo energija i informacija postoji. To je ono što oni mogu da opaze, izmjere i eksperimentalno dokažu. A šta su energija i informacija i kako se manifestuju. Energija se manifestuje kao fizički proces naprezanja i kretanja, a informacija kao psihički proces opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja tog naprezanja i kretanja.

Pa se sada postavlja pitanje gdje se nalazi Svijest kao Vršilac svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji u Svemiru, s obzirom da naučnici mogu empirijski da spoznaju samo fizičke i psihičke radnje, a ne i Svijest kao njihovog Vršioca.

Naravno, Svijest se uvijek nalazi u nedjeljivom jedinstvu sa svojim fizičkim i psihičkim radnjama, jer radnje ne mogu vršiti same sebe bez vršioca radnji.Što podrazumijeva da su sve fizičke i psihičke radnje koje naučnici opažaju, mjere i eksperimentišu, istovremeno sama Svijest. Ali toga naučnici nisu svjesni, jer to što oni opažaju, mjere i eksperimentišu je samo opažljiva spoljašnnost Svijesti. Ta opažljiva spolašnjost Svijesti nije i sama SUŠTINA Svijesti. Suštima Svijesti je ono što Svijest za samu sebe u sebi jeste, koja ne spoznaje sebe čulno i eksperimentalno, posredno i indirektno kao Objekt, kako to naučnici rade, već spoznaje sebe vančulno, neposredno i diektno u sebi samoj, što pomoću empirijskih naučnih metoda nije moguće.

Sve se svodi na to da Svijest može dvojako da se manifestuje: 1. izvan sebe kao fizička i psihička pojava i proces, tj. kao OBJEKT. To je njena spolašnjost i to je ono čime naučnici uz pomoć svojih empirijskih metoda mogu da se bave i na taj način saznaju sve o Svijesti kao Objektu; i 2. u sebi kao subjektivna pojava i proces, tj. kao SUBJEKT i to je ono što zvomo imenom "metafizika" gdje empirijske, naučne metode ne važe.

Pri tome treba znati da se Svijest prema svojim fizičkim i psihičkim radnjma koje vrši uvijek odnosi kao UZROK prema POSLJEDICI i da naučnici, izučavajući fizičke i psihičke radnje sa značenjem Posljedice, nikaka neće moći ništa da saznaju o Svijest kao vršiocu tih fizičkih i psihičkh radnji u svojstvu Uzroka.

Htjeti saznati tajnu postojanja Uzroka svijeta uz pomoć izučavanja materijanog Svemira kao Posljedice, nije moguće. Isto kao što, na primjer nije moguće odgonetnuti tajnu postojanja čoveka kao kretača uz pomoć opažanja njegove fizičke radnje kretanja. Ili tajnu postojanja mislioca, uz pomoć njegove psihičke radnje mišljenja.

Jedni mogući način da se otkrije tajna postojanja Svijesti, koja postoji u svojstvu NAGONA SAMOODRŽANJA, jeste način koji sam već ojasnio u mom videu i knjizi "Zakon postojanja". Zakon postojanja ima značenje glavne prirodne nauke jer Svijest je jedina prirodna sila i pojava koja postoji. Fizika, hemija, biologija i psihologija, koje se bave samo fizičkim i psihičkim manifestacijama Svijesti, a ne i samom Sviješću, mogu da budu samo specijalizovane grane ove nauke.

Sve ovo podrazumijeva da glavna prirodna nauka budućnosti neće biti fizika, već METAFIZIKA.

.
Metafizika nije nauka.Ne moze biti nauka jer oblast interesa metafizike, pored sto ne postoji, nije podlozna naucnoj metodi i nacinu istrazivanja.
Dakle, pseudonauka u najboljem slucaju. Metafizika je intelektualna masturbacija, samo manje zabavna i produktivna od masturbacije i karakterise se time sto tokom 2500 "postojanja" nije proizvela nista.
Ljubo2

#171 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

broj dva wrote: 25/06/2020 09:42Metafizika nije nauka.Ne moze biti nauka jer oblast interesa metafizike, pored sto ne postoji, nije podlozna naucnoj metodi i nacinu istrazivanja. Dakle, pseudonauka u najboljem slucaju. Metafizika je intelektualna masturbacija, samo manje zabavna i produktivna od masturbacije i karakterise se time sto tokom 2500 "postojanja" nije proizvela nista.
Ovo o metafizici si napisao bez razumijevanja šta je matafizika i čime se ona bavi, Jer do danas riječ i pojam "metafizika" se koristi za nešto što svi priznaju da POSTOJI, a to je Svijest, za koju niko ne zna šta je, jer nije opažljiva, mjerljiva i eksperimentom dokažljiva. I osim Svijesti ništa drugo ne postoji što bi moglo da bude obuhvaćeno pojmom "metafizika".

A sa druge strane ja sam ti u gornjem postu objasnio da, zapravo, fizika nije prava nauka jer fizičari opažaju, mjere i eksperimentišu nešto što uistinu NE POSTOJI. Jer sve što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo samo je fizička i psihička manifestacija, tj. radnja onog neopažljivog, nemjerljivog i eksperimentom nedokažljivog, kojeg zovemo imenom "SVIJEST" koja uistinu POSTOJI.

Moje otkriće Zakona postojanja se odnosi upravo na Svijest, tj. na ono o čemu su filozofi i teolozi, kako ti kažeš "masturbirali 2500 godina. Tu su sada dati precizni odgovori na tri osnovna egzistencijalna pitanja: ŠTA uistinu POSTOJI, KAKO i ZAŠTO? Ti odgovori su iskustveno provjerljivi, i logički objašnjivi i razumljivi i oni sada nisu "masturbacija", već provjerljiva, objašnjiva i razumljiva NAUKA. Jača od važećih prirodnih nauka koje do danas takođe nisu objasnile ništa. Što je i razumljivo, jer se bave materijom, životom i Svemirom koji imaju značenje POSLJEDICE, a ne Sviješću sa značenjem njihovog UZROKA, imajući na umu logičnost da se o posljedici ne može znati ništa, ako se o uzroku ne zna ništa. Odnosno, da se o Svemuru kao organizovanom procesu kretanja ne može znati ništa, ako se o Kretaču ne zna ništa.
Last edited by Ljubo2 on 26/06/2020 05:33, edited 1 time in total.
belfy

#172 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

i velis, Ljubo, da dosadasnje nauke ili "nauke" kako ih ti opisa nisu nista objasnile? golemo druze Ljubo, golemo... ova tema me uvijek razveseli kada citam.
dr.gog

#173 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by dr.gog »

@Ljubo , kako shvataš "smrt", prestanak "postojanja"?

Da li misliš da je vrijeme linearno?

Kako poimaš, konkretno , Knjigu Propovjednika iz Starog Zavjeta? Molim te da je pažljivo iščitaš, jer nije duga, nekih tri strane. Posebno opis "mrtvih".
I šta misliš, koja joj je poenta, onako iz prve?

Ciljano pitam, hvala na odgovoru i odvojenom vremenu,a za dalji razgovor sam tu.

p.s. I dalje me interesuje koje je tvoje primarno zanimanje- prirodnjačko ili društveno- odgovoriti nemoraš direktno, ili pak na pp.lp.

@dr.gog
Škobo Habu

#174 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Škobo Habu »

@Ljubo2 otkrio tajnu svijeta - živimo Simulakrum.

Zvuči poznato?
Ljubo2

#175 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

dr.gog wrote: 26/06/2020 10:41 @Ljubo , kako shvataš "smrt", prestanak "postojanja"?
Shvatam onako kako sam "smrt" doživio svaki put prilikom mojih mnogobrojnih izlazaka iz tijela koji su se često ponavljali tokom punih 15 godina. Za koje sam se uvjerio da su istinski, tako što sam pamtio određene detalje predmeta ili događaja koje sam opažao dok sam se nalazio izvan tijela, pa kasnije, nakon vraćanja u tijelo išao da provjerim da li di detalji stvarno postoje i da li su se ti događaji stvarno desili, ili je sve to bilo samo nekakva vrsta mog neobičnog budnog sna. S obzirom da do tada nisam vjerovao da je beztjeleni život poslije smti tijela moguć.

Inače, ja sam prilikom mojih izlazaka iz tijela uvijek se nalazio u normalnom budnom stanju, svjetan u tom trenutku da mogu da izađem iz tijela. I iz tijela sam uvijek izlazio namjerno, ostavljajući tijelo u mirujućem i uspavanom stanju i u tijelo se vraćao i u njega "zagnjurivao" namjerno, da bi u istom trenutku se i moje tijelo probudilo. Prilikom svih tih izlazaka iz tijela nisam opažao veliku razliku između mog tjelesnog i beztjelesnog života. I bez tijela sam bio sposoban normalno da opažam svoju, inače poznatu, okolinu u kojoj sam se kretao. I mogao sam kao i sa tijelom trezveno da razmišljam. A tu su bile i neke prednosti, kao na primjer što sam mogao da prolazim kroz zidove moje kuće iz jedne prostorije u drugu - i to namjerno da provjerim da li je moguće. Mogao sam da skočim sa balkona kuće i padam polako kao balon ili da letim. Ili da sretnem nekog mog umrlog rođaka i sa njim razgovaram itd. A kasnije kada sam doznao da mi moje izlaske iz tijela omugućuje jedno "svjetlosno biće" (na internetu postoje video zapisi "svjetlosnih bića") i kada mi se ono konačno pokazalo da mogu da ga vidim, ono mi je i potvrdilo da je odvajanje od tijela moguće i da su moji izlasci iz tijela istinski.

Tako da ja danas imam iskustvo i znam da velike razlike između materijalnog i duhovnog života poslije smti tijela, nema. To je samo prelazak iz jednog oblika života u drugi. Ili "preseljenje", kako to muslimani u turskim serijama kažu kad čovjek umre.

A kasnije, kada sam do karaja uspio da razumijem Zakon po kojem sve postoji i da je cijeli materijalni Svemir napravljen - to i Tesla tvrdi - od energije, koja se još manifestuje i kao svjetlost i elektricitet i da je i ljudska duša, tj. aura, takođe jedno posebno elektromagnetno polje, razumio sam i to da je život vječan i da to samo tako i može da bude i nikako drugačije. I da, takođe, ni materija koja gradi ljudsko tijelo ne umire, već se samo vraća tamo odakle je i uzeta i nastavlja da živi životom kojim je živjela i prije ulaska u ljudsko tijelo. Koje u trenutku izlaska ljudske duše iz njega, počinje da se raspada, jer u tijelu više ne postoji medij koji informatički povezuje ćelije i organe u jedinstvenu živuću cjelinu i sistem.
dr.gog wrote: 26/06/2020 10:41Da li misliš da je vrijeme linearno?
Ne postoji nikakvo "linearno", ni "nelinearno" vrijeme, već samo događaji koji linearno teku. Ako nikakvih događaja nema, tada nikakvog ni vremena nema. Događaji su inače, neponovljivi. Događaj koji se jednom desi više nikada neće da se desi. Može da se desi isti takav ili sličan, ali onaj koji se jednom desio zauvijek ostaje u prošlosti, da pomoću njega može da se zna šta je prošlost. Kao na primjer, ako si juče ručao pasulj, pa ga ručaš i danas, pasulj kao jučerašnji i današnji ručak, kao događaj, je po svemu isti, ali ovaj današnji pasulj koji jedeš ipak nije onaj jučerašnji koji se samo jednom desio i to juče i više nikada neće da se desi. Kao i današnji, koji se samo danas desio i nikad više. I šta se tu sada podrazumijeva pod pojmom "linearno vrijeme".? Pa, ništa drugo do jučerašnji i današnji pasulju, pomoću kojih prepeznajemo ono što zovemo imenom "jučer", od onoga što zovemo imenom "danas". I da nije bilo ječerašnjeg i današnjeg pasulja, ne bi bilo ni tog "jučer", ni "danas",

A onaj koji se nikad ne ponavlja, koji uvijek postoji, beskonačno i u prošlosti sadašnjosti i budućnosti, koji sve događaje uvijek na isti ili sličan način iznova ponavlja i tako se samoodržava, to je nestvoriva i neuništiva Svijest.

Dakle, vrijeme niti postoji, niti linearno teče, već samo Svijest postoji i njene fizičke i psihičke radnje koje se uvijek iznova linearno ponavljaju i teku.
dr.gog wrote: 26/06/2020 10:41Kako poimaš, konkretno , Knjigu Propovjednika iz Starog Zavjeta? Molim te da je pažljivo iščitaš, jer nije duga, nekih tri strane. Posebno opis "mrtvih".
I šta misliš, koja joj je poenta, onako iz prve?
Bibliju nemam i nisam je čitao. Iz Biblije sam pročitao samo nekoliko kraćih odlomaka na koje su mi ljudi skrenuli pažnju, kao na primjer, Jovanovo "Otkrivenje", u kojem se najavljuju događaji, za koje i sam znam da će da se dese. Jedan se već desio, a to je najava "Vječitog evanđelja koje treba da se objavi svim narodima svijeta". To je, naravno, "Zakon postojanja" koji ja promovišem.
dr.gog wrote: 26/06/2020 10:41p.s. I dalje me interesuje koje je tvoje primarno zanimanje- prirodnjačko ili društveno- odgovoriti nemoraš direktno, ili pak na pp.lp.
Ja sam prije četiri godine napravio jedan video u trajanju od sat i 20 minuta, u kojem sam objasnio Zakon postojanja i rekao ponešto i o sebi. Ali sam ga skinuo sa Youtube i postavio novi, kraći i sažetiji u trajanju od 27 minuta. Ali taj moj stari vido se i dalje nalazi na Youtube, koji ne mogu da skinem, jer ga nisam postavio ja, već neko od mojih Olovljana pa možeš da ga pogledaš ako te zanima. Postavljač je taj moj video naslovio sa: "Olovo - još jedno čudo". Aludirajući pri tome na priču Ive Andrića pod naslovom "Čudo u Olovu", uzimajući je kao "prvo čudo". Ovo je link tog mog prvog videa i iz njega možeš saznati ko sam i šta sam, ako te baš zanima.

https://www.youtube.com/watch?v=inmdShbeHpU&t=680s
Post Reply