Filmovi od kojih bjezim

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pakica_

#226 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

dale cooper wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Vidim da na temi 'top 5' imas dosta 'muskih' filmova na listi i mnogi od njih su i meni odlicni, pa ne kontam zasto ti je trebao ovaj komentar za LOTR... :mrgreen: gnjavatorica :oops:
Vala baš ako ni zbog čega drugog onda zbog one romantične strane. Zar nisi htjela da tješiš Aragorna prije
bitke, da raspličeš bujne vilenjačke kose Legolasu, ili da razviješ majčinske osjećaje prema Frodi i ostalim
malim Hobitima? :D
Image
(ok, moze aragorn, da ga privijem na grudi i da mu kazem da ce sve biti ok.. ostali NO!)
dale cooper

#227 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

1 out of 3 ain't bad. :D Iako je zabrinjavajuće da današnje žene ne vide ništa posebno čak ni u
ovim likovima. Mislim kakva je onda nada za nas ostale obične smrtnike? :cry:

:run:
pakica_

#228 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

dale cooper wrote:1 out of 3 ain't bad. :D Iako je zabrinjavajuće da današnje žene ne vide ništa posebno čak ni u

ne znam za ostale, al' meni radije dovedi nekog balkanca koji nece kukat sto ce uprljat hlace ako promijeni gumu na autu, kojem fudbal nisu 22 budale koje trce za jednom loptom i kome nije strano otvorit pivu zubima :lol: :lol: nego legolasa i njegove bijele kosE i savrsen ten.. dje to musko :D
tu smo mi zene na velikom gubitku, jer su muski sad postali too metro! nego, odosmo daleko :D
dale cooper

#229 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

pakica_ wrote:
dale cooper wrote:1 out of 3 ain't bad. :D Iako je zabrinjavajuće da današnje žene ne vide ništa posebno čak ni u

ne znam za ostale, al' meni radije dovedi nekog balkanca koji nece kukat sto ce uprljat hlace ako promijeni gumu na autu, kojem fudbal nisu 22 budale koje trce za jednom loptom i kome nije strano otvorit pivu zubima :lol: :lol: nego legolasa i njegove bijele kosE i savrsen ten.. dje to musko :D
tu smo mi zene na velikom gubitku, jer su muski sad postali too metro! nego, odosmo daleko :D
Evo ga, fits the profile:

Image

I evo ga kao magijom se opet vraćamo na Star Wars, gdje su muškarci muškarci, žene žene, a dobro
uvijek na kraju pobijedi zlo. I da, MORAŠ ga pogledati. :D

Laku noć, Leia! :-D
johnnykola

#230 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:Naravno. Usput rečeno jesi li ti pročitao Fight Club knjigu? Moram priznati da sam nakon
čitanja bio razočaran što Fincher nije završio film na isti način.

da, citao sam. po meni, efektnije je filmski zavrsetak nego onaj u knjizi s povratkom u kameno doba.
dodatno, pixies na kraju i where is my mind, jedna od najboljih pjesama ikada.
te recenica: "you met me at a very strange time in my life".

<3<3<3
pakica_

#231 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

johnnykola wrote:

da, citao sam. po meni, efektnije je filmski zavrsetak nego onaj u knjizi s povratkom u kameno doba.

<3<3<3
kad smo kod najboljih (filmskig) pjesama ikada, mogu l' i ja, mogu l' i ja, pliiiiiiiiiz..

eto, to vam je od mene za dobro jutro hehe :D necu vise :oops:
Henry Chinaski

#232 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Henry Chinaski »

Bježim od svih srpskih poslijeratnih filmova. 1000 kilometara...
Kona__

#233 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Kona__ »

Henry Chinaski wrote:Bježim od svih srpskih poslijeratnih filmova. 1000 kilometara...
Same here!
johnnykola

#234 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

Kona__ wrote:
Henry Chinaski wrote:Bježim od svih srpskih poslijeratnih filmova. 1000 kilometara...
Same here!
Image

je beton.
Altsa

#235 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Altsa »

Not My Idea wrote:
irvinx1 wrote:
Dodao bih npr. Transformerse, kao i gotovo cjelokupnu ostalu blokbaster ponudu u koju ulaze CGI, sa izuzetkom Spielberga i jos pokojeg naslova...
Transformers nisam nit cu gledat.. :oops:

+ Shutter Island & Inception
idu na listu
ma nemas ti blage veze...he he cuj Shutter Island ide na listu...gledao ga najmanje 3 puta i svaki me put odusevi...i ako na listi ima filmova koje i ja nisam gledao niti cu
Last edited by Altsa on 03/05/2012 14:37, edited 1 time in total.
pakica_

#236 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

Altsa wrote:
ma nemas ti blage veze...he he cuj Shutter Island ide na listu...gledao ga najmanje 3 puta i svaki me put odusevi...
de Boga ti, kad smo kod tog filma, reci mi kako si ga ti skont'o? ja se ubjedjujem s narodom da je on ipak na kraju dos'o sebi, ali nije htio da zivi k'o kreten, nego se pravio lud da bi ga ubili.. tako sam ga barem ja skontala :D
Altsa

#237 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Altsa »

pakica_ wrote:
Altsa wrote:
ma nemas ti blage veze...he he cuj Shutter Island ide na listu...gledao ga najmanje 3 puta i svaki me put odusevi...
de Boga ti, kad smo kod tog filma, reci mi kako si ga ti skont'o? ja se ubjedjujem s narodom da je on ipak na kraju dos'o sebi, ali nije htio da zivi k'o kreten, nego se pravio lud da bi ga ubili.. tako sam ga barem ja skontala :D
ne govorimo ovdje o tome kako smo skontali filmove nego o filmovima od kojih treba bjezati...shutter island svakako nije film od kojeg treba bjezati i btw. ja ga nisam skontao na nacin na koji si ti :D sto je po meni plus za svaki film ukoliko ga svako skonta na svoj nacin ;-)
pakica_

#238 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

Altsa wrote: ne govorimo ovdje o tome kako smo skontali filmove nego o filmovima od kojih treba bjezati...shutter island svakako nije film od kojeg treba bjezati i btw. ja ga nisam skontao na nacin na koji si ti :D sto je po meni plus za svaki film ukoliko ga svako skonta na svoj nacin ;-)
pa dobro, znam da ne govorimo o tome, al' kad je vec film spomenut.. :D imamo modove da me trš trš ako sta ne odgovara :oops:
Mr. Brightside

#239 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Mr. Brightside »

realno, Di Caprio je među rijetkim koji baš baš biraju uloge :D
ja ne znam nijedan njegov loš film :D
sadowl

#240 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by sadowl »

Twilight, :run: :run:

Pregledao sve . NE VALJA NITI JEDAN DIO:...
Vampiri SLjaShte ko jelke za novu godinu :P
.. Bjazzzz...
Mr. Brightside

#241 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Mr. Brightside »

oh vampiri :roll:
ne znam kako im ne dosadi snimiti mali milion filmova s tom tematikom :-)
Not My Idea

#242 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

Altsa wrote: ma nemas ti blage veze...he he cuj Shutter Island ide na listu...gledao ga najmanje 3 puta i svaki me put odusevi...i ako na listi ima filmova koje i ja nisam gledao niti cu
nigdje nisam rekla da film ne valja.
procitaj uvodni post na temi i vidjet ces da "bjezim" od njega bez nekog konkretnog razloga.

ko zna, mozda ga jedan dan i pregledam i odusevim se.
sadowl

#243 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by sadowl »

Not My Idea wrote:nigdje nisam rekla da film ne valja.
procitaj uvodni post na temi i vidjet ces da "bjezim" od njega bez nekog konkretnog razloga.

ko zna, mozda ga jedan dan i pregledam i odusevim se.
Ista stvar za Shutter Island nemogu da se nakanim da ga pregledam imam ga skinutog na kompjuteru vec duze vrijeme..
spacebound

#244 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by spacebound »

Mr. Brightside wrote:realno, Di Caprio je među rijetkim koji baš baš biraju uloge :D
ja ne znam nijedan njegov loš film :D
:thumbup:
Kona__

#245 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Kona__ »

@johnnykola pogledala sam skoro sve što si ikada preporučio na ovim našem dragom podforumu, i iznimno štujem tvoj ukus :) , no nešto ne varim srpsku kinematografiju, pokušavala sam-ne ide... No, hvala na preporuci.. :)
dale cooper

#246 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:
dale cooper wrote:Naravno. Usput rečeno jesi li ti pročitao Fight Club knjigu? Moram priznati da sam nakon

<3<3<3
Povratkom u kameno doba? :?: Čini mi se da si nešto pobrkao, jer knjiga završava sa smrću
glavnog lika/naratora odnosno Tylera i epilog knjige se dešava u zagrobnom životu.

"Of course, when I pulled the trigger, I died. And Tyler died."

http://www.altbook.ru/index.php/site/en ... _full/545/

Naravno zadnja scena u filmu jeste odlična sa uništavanjem stubova Američke ekonomije
(federalnih novčanih rezervi) i jezovito je predskazanje onoga što će se desiti dvije godine
poslije Septembra 11-tog. Ali čini mi se da nakon svega što je glavni lik napravio smrt je
logičan zaključak.
johnnykola

#247 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:
johnnykola wrote:

<3<3<3
Povratkom u kameno doba? :?: Čini mi se da si nešto pobrkao, jer knjiga završava sa smrću
glavnog lika/naratora odnosno Tylera i epilog knjige se dešava u zagrobnom životu.

"Of course, when I pulled the trigger, I died. And Tyler died."

http://www.altbook.ru/index.php/site/en ... _full/545/

Naravno zadnja scena u filmu jeste odlična sa uništavanjem stubova Američke ekonomije
(federalnih novčanih rezervi) i jezovito je predskazanje onoga što će se desiti dvije godine
poslije Septembra 11-tog. Ali čini mi se da nakon svega što je glavni lik napravio smrt je
logičan zaključak.
do mene, greska. mislim da s kamenim dobom zavrsava trainspotting, a mozda i tu grijesim.:)))
irelevantno. jer tyler je mrtav, a edvard je ziv.((((((((((: s njim nastavlja i Ideja zivjeti.;)))
Jack Be Nimble

#248 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Jack Be Nimble »

Nisam bjezao od LOTR, ali sto je dosadno dosadno je, mada nije dosadno ko Star Wars :x.

Od Star Wars sam bjezao od 96 godine, nisam nikako mogao da se nakanim da pogledam prvi (cetvrti) dio nikako. Napokon sam sve dogledao do 2009 god.

Druga dva filma Chinatown i Kod Idriza. Ne znam zasto, Chinatown mi je super film, ali tek sam dogurao do 57 minute, poceo sa gledanjem davne 2007. Tako da ne bjezim od tog filma, ali eto stalno me baci u san nakon 5 minuta gledanja.

Kod Idriza je zesca robija.

Bucket List

I onda ovi Avendzersi, Transformeri, X-Men sve sto je u tom stilu zaobilazim. Superman i Batman bi sviju nji razbucali u prvi deset minuta filma.

dale cooper

#249 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

johnnykola wrote: do mene, greska. mislim da s kamenim dobom zavrsava trainspotting, a mozda i tu grijesim.:)))
irelevantno. jer tyler je mrtav, a edvard je ziv.((((((((((: s njim nastavlja i Ideja zivjeti.;)))
Da, u filmu Edward ostaje živ, dok se sa Marlom drži za ruke gledajući kolaps zapadne civilizacije.
U knjizi su oba mrtva, dok Edward ima prilično zabavan razgovor sa Bogom u raju:

"I’ve met God across his long walnut desk with his diplomas hanging on the wall behind him, and God asks me, “Why?”
Why did I cause so much pain?
Didn’t I realize that each of us is a sacred, unique snowflake of special unique specialness?
Can’t I see how we’re all manifestations of love?
I look at God behind his desk, taking notes on a pad, but God’s got this all wrong.
We are not special.
We are not crap or trash, either.
We just are.
We just are, and what happens just happens.
And God says, “No, that’s not right.”
Yeah. Well. Whatever. You can’t teach God anything. "
:D

Oba su kraja dobra na svoj način pretpostavljam.
johnnykola

#250 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

ijope do mene. :-D mada, ponavljam, bitan je koncept i Ideja.
kadlitadli nosioci Ideje mandrknu.qqq:

a prica ostaje:

http://digg.com/newsbar/Business/3_reas ... orytelling
Focusing on specifications or detailed descriptions of what you do will be lost on most of your audiences, while a compelling and inspiring story about what you do, why you do it, and how it will make something better will help attract and motivate people.
;-)
Post Reply