Filmovi na Telemach filmskim kanalima

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
montypython2000
Posts: 169
Joined: 14/12/2012 09:55

#1 Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by montypython2000 »

Jeste li primjetili da je filmski program na tv vrlo loš? Ja imam Telemach ali mislim da je situacija slična i na ostalima. Većina provajdera ima bar desetak filmskih kanala, nekoliko Cinestara, TV1000 Fox Movies, Cinestar Premiere 2 kom, masu Pinkova itd. Naizgled obilna ponuda. Međutim ubrzo uvidite da nemate šta da gledate, stalno se vrte jedni te isti filmovi a veliku većinu goleme svjetske produkcije nikad nećete vidjeti. Npr Šakal sa Bruce Willisom u režiji Michael Caton Jonesa prikazan je bar 100 puta. Ovaj filmić Ž kategorije je remake odličnog filma Freda Zinnemana The day of the Jackal, koji nije prikazan-nikad. Slično je i sa Jacobovom ljestvicom, Ili npr Exorcist-prequel koji je bukvalno svake sedmice na programu nekog od kanala godinama a da pravi originalni Exorcist Williama Friedkina nije prikazan nikad. Daje se hrpa franšiza i nastavaka Posljednje skretanje 5 ili 7, Drakula od Coppole bar 50 puta ali ostali filmovi iz ovog žanra (nppr Dracula Toda Browninga ili Hammerovi filmovi) opet nikad. Daju nam đubre po 100 puta ali nikad Rat i Mir od Bondarčuka, ništa od Bergmana, Antonionija, Fellinija, Wylera, Ozua, Chabrola, Kazana pa ni od Hitchcocka, nema crno bijelih filmova čak ni oskarovaca ili dobitnika zlatne Palme ili laureata Venecije ili Berlina. Gdje su Sjaj u travi, Šerburski kišobrani, Dr Živago...? Bukvalno se vrti ukrug par stotina filmova od desetina hiljada koji postoje. Je li još neko ovo primjetio?
User avatar
MorningStar
Posts: 9431
Joined: 22/11/2019 18:43

#2 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by MorningStar »

montypython2000 wrote: 02/09/2020 14:07 Jeste li primjetili da je filmski program na tv vrlo loš? Ja imam Telemach ali mislim da je situacija slična i na ostalima. Većina provajdera ima bar desetak filmskih kanala, nekoliko Cinestara, TV1000 Fox Movies, Cinestar Premiere 2 kom, masu Pinkova itd. Naizgled obilna ponuda. Međutim ubrzo uvidite da nemate šta da gledate, stalno se vrte jedni te isti filmovi a veliku većinu goleme svjetske produkcije nikad nećete vidjeti. Npr Šakal sa Bruce Willisom u režiji Michael Caton Jonesa prikazan je bar 100 puta. Ovaj filmić Ž kategorije je remake odličnog filma Freda Zinnemana The day of the Jackal, koji nije prikazan-nikad. Slično je i sa Jacobovom ljestvicom, Ili npr Exorcist-prequel koji je bukvalno svake sedmice na programu nekog od kanala godinama a da pravi originalni Exorcist Williama Friedkina nije prikazan nikad. Daje se hrpa franšiza i nastavaka Posljednje skretanje 5 ili 7, Drakula od Coppole bar 50 puta ali ostali filmovi iz ovog žanra (nppr Dracula Toda Browninga ili Hammerovi filmovi) opet nikad. Daju nam đubre po 100 puta ali nikad Rat i Mir od Bondarčuka, ništa od Bergmana, Antonionija, Fellinija, Wylera, Ozua, Chabrola, Kazana pa ni od Hitchcocka, nema crno bijelih filmova čak ni oskarovaca ili dobitnika zlatne Palme ili laureata Venecije ili Berlina. Gdje su Sjaj u travi, Šerburski kišobrani, Dr Živago...? Bukvalno se vrti ukrug par stotina filmova od desetina hiljada koji postoje. Je li još neko ovo primjetio?
Zavisi koji paket imas :D HBO i tako navrni pa ces viditi :D
montypython2000
Posts: 169
Joined: 14/12/2012 09:55

#3 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by montypython2000 »

Ma gledao sam ja i HBO prije godinu dvije kad su ga otključali promotivno na izvjesno vrijeme a vidim i sad na EPG šta emituju i nisam posebno oduševljen. Materijal im je nešto noviji i ne ponavlja se toliko ali kvalitet je isti kao kod ostalih kanala. Serije su im izgleda nešto bolje a za filmove vrijedi isto kao što rekoh i za ostale filmske kanale. Nema nićega od onoga što nabrojah, ni dobrih starih klasika ni dobitnika nagrada ni produkcije ijedne druge zemlje osim mainstream Holivudskog štanceraja. Jedino ujednačeno kvalitetne filmove daje HRT3. Do prije par godina imao sam Total TV i oni su imali Pink Classic gdje se moglo nešto i pronaći a sad na Telemachu nema ni toga. Evo danas su po 78. put emitovali Slutnju sa Sandrom Bullock, 83. put "Carrie" ali ne de Palmin original nego bezvezni i nepotrebni remake, 117. put Coppolinog Drakulu (kojeg sam pomenuo u prethodnom postu i ne znajući da će ga danas opet emitovati (inače jednog od lošijih filmova o toj temi; Bram Stoker bi se okretao u grobu da zna da su njegovo remek djelo o monstrumu pretvorili u ljubavnu priču). Zašto od nekog režisera emituju jedan film po 100 x i to koji ne valja npr Dracula a od istog režisera ne emituju remek djelo (npr Apocalypse Now) NIKAD, ostaće mi vječna misterija ali slutim da im distributeri prodaju đubre filmove koje niko neće, jeftino, u paketima od po 100-200 kom
User avatar
MorningStar
Posts: 9431
Joined: 22/11/2019 18:43

#4 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by MorningStar »

montypython2000 wrote: 02/09/2020 23:17 Ma gledao sam ja i HBO prije godinu dvije kad su ga otključali promotivno na izvjesno vrijeme a vidim i sad na EPG šta emituju i nisam posebno oduševljen. Materijal im je nešto noviji i ne ponavlja se toliko ali kvalitet je isti kao kod ostalih kanala. Serije su im izgleda nešto bolje a za filmove vrijedi isto kao što rekoh i za ostale filmske kanale. Nema nićega od onoga što nabrojah, ni dobrih starih klasika ni dobitnika nagrada ni produkcije ijedne druge zemlje osim mainstream Holivudskog štanceraja. Jedino ujednačeno kvalitetne filmove daje HRT3. Do prije par godina imao sam Total TV i oni su imali Pink Classic gdje se moglo nešto i pronaći a sad na Telemachu nema ni toga. Evo danas su po 78. put emitovali Slutnju sa Sandrom Bullock, 83. put "Carrie" ali ne de Palmin original nego bezvezni i nepotrebni remake, 117. put Coppolinog Drakulu (kojeg sam pomenuo u prethodnom postu i ne znajući da će ga danas opet emitovati (inače jednog od lošijih filmova o toj temi; Bram Stoker bi se okretao u grobu da zna da su njegovo remek djelo o monstrumu pretvorili u ljubavnu priču). Zašto od nekog režisera emituju jedan film po 100 x i to koji ne valja npr Dracula a od istog režisera ne emituju remek djelo (npr Apocalypse Now) NIKAD, ostaće mi vječna misterija ali slutim da im distributeri prodaju đubre filmove koje niko neće, jeftino, u paketima od po 100-200 kom
Imas i pink comedy classic.. mislim da imam 5 pink ovih filmskih kanala... :D
90minut
Posts: 12889
Joined: 07/04/2019 10:56

#5 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by 90minut »

Ako platiš dovoljno imaš cinemax 1 i 2 cinestar 1 i 2 hbo 1,2,3 - 15tak pink plus što bude filmova na ovim " nasim " kanalima.

Ili ako ti pare nisu problem ima i eon s bruuuku filmova izbacuju i nove serije ima materijala milijarda.
User avatar
Tesla Edison
Posts: 8364
Joined: 08/05/2017 19:17

#6 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by Tesla Edison »

90minut wrote: 03/09/2020 00:34 Ako platiš dovoljno imaš cinemax 1 i 2 cinestar 1 i 2 hbo 1,2,3 - 15tak pink plus što bude filmova na ovim " nasim " kanalima.

Ili ako ti pare nisu problem ima i eon s bruuuku filmova izbacuju i nove serije ima materijala milijarda.
Ma može svega naći, manje više kod svih operatera. Druga je stvar što niko neće da plati a htio bi da ima sve. To ne može.

U BiH svih operatera ima odlična filmska ponuda (Cinestar Premiere kanali, HBO kanali, Cinemax kanali) i naravno to su kanali i OD katalozi u kojima se nalaze najnoviji svjetski naslovi koji su i predviđeni za legalno emitovanje na našem tržištu. Ovo zadovoljava 90% potreba svih filmoljubaca.

Naravno, ima i Netflix, Googe Play Movies,.. koji se mogu dodatno zakupiti nezavisno od operatera i time je sigurno ponuda najboljih i najnovijih filmova u BiH zaokružena.
AdrianMole
Posts: 730
Joined: 08/05/2007 14:00

#7 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by AdrianMole »

Ako ciljaš na filmske klasike tu ti je kao što si i sam primjetio HRT3,ali i Pink World Cinema,Pink Clasiccs,AMC,Cinemax 1 i 2,a poneštozna uletiti i na drugim kanalima.Svi ti kanali su u Telemach šemi,a sasvim je druga priča koliko sve to košta.Za sve ostalo tu je Netflix ili privatni torrent trackeri.
montypython2000
Posts: 169
Joined: 14/12/2012 09:55

#8 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by montypython2000 »

Ja govorim o kvalitetnim filmovima i o SVIM kanalima uključivo i Cinestar Premiere, Cinemaxe i HBO.. Pretplatio bih se ja na sve da to nešto vrijedi. Vidim šta se prikazuje i na onima koji nisu u mom (vrlo širokom) paketu i tvrdim-OTPAD. Ne računam HRT 3 a Pink Classic (bar kod mene) nije u Telemachovoj ponudi. Ništa ne znači i ako su filmovi novi, govorim o kvalitetu. Ima dana kad na tih 20 ili više filmskih kanala nema 1 (jedan) kvalitetan film a ako ima uglavnom sam ga vidio i po 2-3 puta a na Telmachu je prikazan i po 30 puta. Evo samo kratke liste dobrih filmova koji nikad nisu prikazani na Telemachu (ili možda jednom pa ih nisam mogao uočiti što sumnjam): Umberto D Vittoria de Sice, Tanka Crvena linija Terence Mallick, Exorcist W Friedkin, Šerburski kišobrani Jaques Demy, Najbolje godine naših života (7 oskara) W Wayler, Balada o vojniku G Chuhray, Lete Ždralovi M Kalatozov, Sjaj u Travi Elia Kazan, Divlja Horda-Sam Peckinpach, Imitacija života Douglas Sirk, samuraj Sumrak Yoyi Yamada, Rat i Mir Sergei Bondarchuk, Zimski rat Pekka Perrika, Obični ljudi (4 Oskara) R Redford, Sinova Soba-Nanni Moretti, Kratak susret D Lean, Izgubljeni vikend Billy Wilder, Treći Čovjek Carol Reed, Čudo u Milanu V De Sica, Marty-Delbert Mann, MASH-Robert Altman, Apocalypse Now FF Coppola, Z Coste Gavrasa, Put-Yilmaza Guneya, Taste of Cherry Abasa Kiarostamia, Eternity and a day T Angelopoulosa, Elephant Gusa vin Santa, Rashomon A Kurosawa, Ivanovo Djetinjstvo Tarkowskog, Doviđenja Djeco Lous Malle, Divlje jagode Bergmana, Let iznad kukavičjeg gnijezda (5 oskara) M Formana, Divan život F Capre, The Apartment B Wildera, Casablanca M Curtiza, Bulevar Sumraka B Wilder, The Elephant Man D Lyncha, Sedmi pečat Bergmana, Sjećanaj na ubistvo Bong joon Hoa, Društvo mrtvih Pjesnika Petera Weira, Nadnica za strah HG Clouzota, 400 udaraca F Truffauta, Rebecca A Hitchcocka, Mesar C Chabrol…..
Mogao bih ovako do sutra. Većina gornjih filmova su višestruki oskarovci, dobitnici Zlatne palme u Kanu ili lava u Veneciji, medvjeda u Berlinu, mnogi od njih prekretnice u svijetu filma, ili jednostavno visoko od publike ili kritike ocjenjeni filmovi, dio opšte kulture ako hoćete. Većina od njih ili nijedan nije NIKAD prikazan ni na jednom od filmskih kanala na Telemachu a ima ih 20 i više. Moguće da se neki nekad provukao ali sumnjam što bi opet bilo beznačajno u odnosu na činjenicu da po 50 puta gledamo bezvrijedne budalaštine, Transformerse 5 ili Posljednje skretanje 11 ili "filmove" prevljene prema videoigricama, za koje život ne bi bio dovoljno dug da bi ih ja pogledao ni da traje 800 godina i to na pustom ostrvu. Ja stvarno ne znam kakav je ukus i filmsko znanje nekoga kome je to „odlična ponuda“
User avatar
Tesla Edison
Posts: 8364
Joined: 08/05/2017 19:17

#9 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by Tesla Edison »

montypython2000 wrote: 03/09/2020 10:48 Ja govorim o kvalitetnim filmovima i o SVIM kanalima uključivo i Cinestar Premiere, Cinemaxe i HBO.. Pretplatio bih se ja na sve da to nešto vrijedi. Vidim šta se prikazuje i na onima koji nisu u mom (vrlo širokom) paketu i tvrdim-OTPAD. Ne računam HRT 3 a Pink Classic (bar kod mene) nije u Telemachovoj ponudi. Ništa ne znači i ako su filmovi novi, govorim o kvalitetu. Ima dana kad na tih 20 ili više filmskih kanala nema 1 (jedan) kvalitetan film a ako ima uglavnom sam ga vidio i po 2-3 puta a na Telmachu je prikazan i po 30 puta. Evo samo kratke liste dobrih filmova koji nikad nisu prikazani na Telemachu (ili možda jednom pa ih nisam mogao uočiti što sumnjam): Umberto D Vittoria de Sice, Tanka Crvena linija Terence Mallick, Exorcist W Friedkin, Šerburski kišobrani Jaques Demy, Najbolje godine naših života (7 oskara) W Wayler, Balada o vojniku G Chuhray, Lete Ždralovi M Kalatozov, Sjaj u Travi Elia Kazan, Divlja Horda-Sam Peckinpach, Imitacija života Douglas Sirk, samuraj Sumrak Yoyi Yamada, Rat i Mir Sergei Bondarchuk, Zimski rat Pekka Perrika, Obični ljudi (4 Oskara) R Redford, Sinova Soba-Nanni Moretti, Kratak susret D Lean, Izgubljeni vikend Billy Wilder, Treći Čovjek Carol Reed, Čudo u Milanu V De Sica, Marty-Delbert Mann, MASH-Robert Altman, Apocalypse Now FF Coppola, Z Coste Gavrasa, Put-Yilmaza Guneya, Taste of Cherry Abasa Kiarostamia, Eternity and a day T Angelopoulosa, Elephant Gusa vin Santa, Rashomon A Kurosawa, Ivanovo Djetinjstvo Tarkowskog, Doviđenja Djeco Lous Malle, Divlje jagode Bergmana, Let iznad kukavičjeg gnijezda (5 oskara) M Formana, Divan život F Capre, The Apartment B Wildera, Casablanca M Curtiza, Bulevar Sumraka B Wilder, The Elephant Man D Lyncha, Sedmi pečat Bergmana, Sjećanaj na ubistvo Bong joon Hoa, Društvo mrtvih Pjesnika Petera Weira, Nadnica za strah HG Clouzota, 400 udaraca F Truffauta, Rebecca A Hitchcocka, Mesar C Chabrol…..
Mogao bih ovako do sutra. Većina gornjih filmova su višestruki oskarovci, dobitnici Zlatne palme u Kanu ili lava u Veneciji, medvjeda u Berlinu, mnogi od njih prekretnice u svijetu filma, ili jednostavno visoko od publike ili kritike ocjenjeni filmovi, dio opšte kulture ako hoćete. Većina od njih ili nijedan nije NIKAD prikazan ni na jednom od filmskih kanala na Telemachu a ima ih 20 i više. Moguće da se neki nekad provukao ali sumnjam što bi opet bilo beznačajno u odnosu na činjenicu da po 50 puta gledamo bezvrijedne budalaštine, Transformerse 5 ili Posljednje skretanje 11 ili "filmove" prevljene prema videoigricama, za koje život ne bi bio dovoljno dug da bi ih ja pogledao ni da traje 800 godina i to na pustom ostrvu. Ja stvarno ne znam kakav je ukus i filmsko znanje nekoga kome je to „odlična ponuda“
To što imaš na trenutnim kanalima su svi filmovi koji su za naše tržište. Ako je neki film dobar a nije predviđen za naše tržište, džaba ti sve, ne možeš ga nikako gledati.

Piraterija i torrent su drugi par rukava i to je tema za sebe.
AdrianMole
Posts: 730
Joined: 08/05/2007 14:00

#10 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by AdrianMole »

Upravo završava ciklus Fellinijevih filmova na Pink world cinema,prije toga sam gledao i cikluse Bunuela,a koliko vidim slijedeći je Bergman.400 udaraca i Slatki život su bili neki dan na Pink Classics,ciklus Louisa Mallea na Cinemaxu.Trenutno ide Bergmanov film na Pink world ,a večeras su Prodavačica ljubičica i Pad američkog carstva na istom kanalu.Da,ovakvih filmova ima mnogo manje nego filmova sa super junacima,jer se jednostavno manje traže,ali je poanta da je moguće doći do njih.
User avatar
ExNihilo
Posts: 17073
Joined: 23/01/2008 07:05
Location: In the sheltering shade of the forest

#11 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by ExNihilo »

Pa džoni svaki dan postavi 2-3 betona koji idu na TV.
montypython2000
Posts: 169
Joined: 14/12/2012 09:55

#12 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by montypython2000 »

AdrianMole wrote: 03/09/2020 11:33 Upravo završava ciklus Fellinijevih filmova na Pink world cinema,prije toga sam gledao i cikluse Bunuela,a koliko vidim slijedeći je Bergman.400 udaraca i Slatki život su bili neki dan na Pink Classics,ciklus Louisa Mallea na Cinemaxu.Trenutno ide Bergmanov film na Pink world ,a večeras su Prodavačica ljubičica i Pad američkog carstva na istom kanalu.Da,ovakvih filmova ima mnogo manje nego filmova sa super junacima,jer se jednostavno manje traže,ali je poanta da je moguće doći do njih.
Da ali problem je što ni Pink world Cinema ni Pink Classic nisu u mom paketu (mada većina ili svi ostali pinkovi jesu), kojeg plaćam mislm 70 ak KM mjesečno (mislim da je Trio grande family) pri čemu se, tako su mi bar rekli na šalteru, ta dva ne mogu dokupiti, odnosno sadašnji izbor kanala proširiti. Dok sam prije par godina bio na Total TV (=16 KM) imao sam oba spomenuta. Kad otvoriš web stranicu Telemacha nema više nikako tog mog paketa Trio grande family nego je svugdje nešto novo-EON. Tipična Telemachova strategija je da stalno kao nudi nešto novo i veće, mijenja imena paketa, uvodi nove uređaje, mixa i prepakuje pakete, da korisnici ne primijete da plaćaju sve više za sve manje ili isto.
AdrianMole
Posts: 730
Joined: 08/05/2007 14:00

#13 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by AdrianMole »

Ako potpišeš novi ugovor za npr.Eon full paket (67,5km mjesečno) dobit ćeš Pink paket kompletan .Prije ili kasnije morat ćeš potpisati novi ugovor,jer to tako jednostavno funkcionira kada je Telemach u pitanju.Ako nemaš neke stvarne alternative...
User avatar
problemnatravunu
Posts: 15463
Joined: 26/10/2014 07:41
Location: Sarajevo

#14 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by problemnatravunu »

U ovom vremenu brzog interneta mi izgleda prilicno zastarjelo čekati kada će neki kanal dati neki film koji JA osobno cijenim i želim pogledati...dakle, pravim sebi i stalno dopunjavam "watchlist", i najćešće kad sam raspoložen za odredjeni film, torent i tako to...da dalje ne propagiram pirateriju, jelte! :thumbup:
Rizvan
Posts: 1275
Joined: 27/11/2013 09:25

#15 Re: Filmovi na Telemach filmskim kanalima

Post by Rizvan »

Kejt i Leopold :D, ovaj film mora obavezno biti na programu svaki drugi dan na nekom od cinestar kanala. Ako nije kod njih onda je na TV1000🙄
Post Reply