Filmovi koji bude jake emocije

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

rikardoreis

Post by rikardoreis »

zaboravih OVO MALO DUSE...i stijena bi se raznjezila...
mamica papucarka

#27 Re: Filmovi koji bude jake emocije

Post by mamica papucarka »

dacina_curica wrote:
irfan2 wrote: sto se mene tice, meni je garden state film koji me ono bas.,.. pomakao :D ..
takodje izdvajam before sunset ... stvarno dva super filma, koja opisuju ljubav bez one uobicajene patetike, i prikazuju je u pravom svjetlu ..a ljubav, u svom pravom obliku, je najbolja stvar sto zivot na zemlji nosi sa sobom
:thumbup: ......Odlicni filmici irfane2......

Od "ljubavnih" filmica Love Actually i Playing by Heart definitivno me znaju rasplakati u momentima.... :(
before sunset je kad se ono dvoje upoznaju u vozu i odluce da provedu jedan dan zajedno???
Ako je taj, super je :thumbup: Ustvari, ne znam da li bih sada bila odusevljena da ga pogledam, ali znam da nisam treptala dok sam ga kao djevojka gledala :D
danas

Post by danas »

Image
mamica papucarka

#29 Re: Filmovi koji bude jake emocije

Post by mamica papucarka »

irfan2 wrote:
stickitout wrote:Mnogo filmova nas navede na plac, smijeh, strah...itd

Ne tako davno sam pogledao relativno svijez romanticni film koji je na mene ostavio upecatljive utiske.

"How Stella got her groove back"

http://en.wikipedia.org/wiki/How_Stella ... roove_Back

Prekrasan film....preporucujem na kvadrat :D
lijepa tema :) ..mada mi je film koji si preporucio malko ..ne znam, nisam gledao, ali na imdb nije bas sjajno prosao :D ..

sto se mene tice, meni je garden state film koji me ono bas.,.. pomakao :D ..
takodje izdvajam before sunset ... stvarno dva super filma, koja opisuju ljubav bez one uobicajene patetike, i prikazuju je u pravom svjetlu ..a ljubav, u svom pravom obliku, je najbolja stvar sto zivot na zemlji nosi sa sobom
before sunset

http://www.youtube.com/watch?v=XvFosXeqmDg
three sisters

Post by three sisters »

rikardoreis wrote:NEBO NAD BERLINOM – mocni kadrovi i muzika. Prica je poput tihog bajanja, tkanja...

OKUS TRESNJE – Smirujuca prica Abasa Kirostamija o ljepoti obicnog svakodnevnog zivota.

PLES U TAMI – zbog moje kraljice Bjork. Maestralno je odigrala ulogu dobrodusne, naivne zene, koja na sve nepravdu licne sudbine odgovara svojim plesom u tami.

PRAZNIK U RIMU – meni najljepsi ljubavi crno-bijeli film. Stari sarmer Gregori Pek osvojio onu Hepbernovu malu.

SELO MOJE MALO - Jirzi Mencela. Blagoironicna mencelovska komedija o nespretnom stanovniku provincije i njegovom nesnalazenju u velikom gradu.

Kjubrikova ODISEJA U SVEMIRU – uvijek nanovo ga mogu gledat, izmedju ostalog sto nisam sve shvatio : )

VELIKI LEBOWSKI – luda komedija brace Cohen. Do ovog filma Jeffa Bridgea nisam podnosio.

I TVOJU MAMU TAKODJE (zna li neko ime rezisera?) te ostale spanske filmove P.Almodovara i Carlosa Saure.
alfonso cuaron je režiser..ali nekao mi se čini da nabrajaš najbolje a ne najdirljive filmove, kakvih to emocija ima u Odiseji?
rikardoreis

Post by rikardoreis »

three sisters wrote:
rikardoreis wrote:NEBO NAD BERLINOM – mocni kadrovi i muzika. Prica je poput tihog bajanja, tkanja...

OKUS TRESNJE – Smirujuca prica Abasa Kirostamija o ljepoti obicnog svakodnevnog zivota.

PLES U TAMI – zbog moje kraljice Bjork. Maestralno je odigrala ulogu dobrodusne, naivne zene, koja na sve nepravdu licne sudbine odgovara svojim plesom u tami.

PRAZNIK U RIMU – meni najljepsi ljubavi crno-bijeli film. Stari sarmer Gregori Pek osvojio onu Hepbernovu malu.

SELO MOJE MALO - Jirzi Mencela. Blagoironicna mencelovska komedija o nespretnom stanovniku provincije i njegovom nesnalazenju u velikom gradu.

Kjubrikova ODISEJA U SVEMIRU – uvijek nanovo ga mogu gledat, izmedju ostalog sto nisam sve shvatio : )

VELIKI LEBOWSKI – luda komedija brace Cohen. Do ovog filma Jeffa Bridgea nisam podnosio.

I TVOJU MAMU TAKODJE (zna li neko ime rezisera?) te ostale spanske filmove P.Almodovara i Carlosa Saure.
alfonso cuaron je režiser..ali nekao mi se čini da nabrajaš najbolje a ne najdirljive filmove, kakvih to emocija ima u Odiseji?
Tnx za Cuarona.Valjda su mi zato i najbolji sto su izvukli emocije iz mene...to mi je osnovno nacelo kod ocjenjivanja filmova.
A Odiseja? hmm, ne znam pravo da ti kazem. Ima neki vrag u tom filmu...zasutio sam poslije njega :)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Remake
van Basten

Post by van Basten »

Kuduz
danas

Post by danas »

Image
Jara

Post by Jara »

Balada o Narajami
Limeni doboš
Nebo nad Berlinom
Sadnice ( gruzijski)
Čudo u Milanu
Savršen krug...

Ima ih još... :)
surajaa

Post by surajaa »

"Ja sam Sam"-uz odlicnu glumu Sean Penn-a, film koji me bas rasplakao.
three sisters

Post by three sisters »

Od naših definitivno Savršeni krug
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

KONAČNI PAD

(Der Untergang)

Njemačka, 2004, drama, 156 min

Režija: Oliver Hirschbiegel
fuuuuuj frau Goebbels, najgori zenski lik na filmu kojeg sam gledala
odlican film, gledas i ne vjerujes dokle moze ici ljudska "lojalnost", opisuje poslednje momente rajha u berlinu, daleko od scena stradanja civila...pokusaj opisa situacije prema dnevniku kojeg je pisala hitlerova sekretarica...
pitt

Post by pitt »

Osama.......obavezno pogledajte..... :roll:

Image
Last edited by pitt on 03/01/2007 20:18, edited 1 time in total.
Bechir

Post by Bechir »

The Hurricane
three sisters

Post by three sisters »

gegen the wand (dobitnik zlatnog medvjeda neke godine)
irfan2

#42 Re: Filmovi koji bude jake emocije

Post by irfan2 »

dacina_curica wrote:
irfan2 wrote: sto se mene tice, meni je garden state film koji me ono bas.,.. pomakao :D ..
:thumbup: ......Odlicni filmici irfane2......

Od "ljubavnih" filmica Love Actually i Playing by Heart definitivno me znaju rasplakati u momentima.... :(
udaj se za mene :D ..odma sada :D ..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?p=756009
dacina_curica

#43 Re: Filmovi koji bude jake emocije

Post by dacina_curica »

irfan2 wrote: udaj se za mene :D ..odma sada :D ..

Samo ako obecas da cemo "priredjivati" filmske maratone makar jednom sedmicno.....

P.S. A k'o miraz ti nosim LENINGRAD COWBOYS GO AMERICA......"Pozajmim" od buraza.... ;)
danas

Post by danas »

three sisters wrote:gegen the wand (dobitnik zlatnog medvjeda neke godine)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Keri.
irfan2

Post by irfan2 »

dacina_curica wrote:
irfan2 wrote: udaj se za mene :D ..odma sada :D ..

Samo ako obecas da cemo "priredjivati" filmske maratone makar jednom sedmicno.....

P.S. A k'o miraz ti nosim LENINGRAD COWBOYS GO AMERICA......"Pozajmim" od buraza.... ;)
yah :D ....navucemo roletne, ugasimo mobitele i opletemo :D ...bice to nasa stvar, koju cemo prepricavat unucima :D ...

a sad ozbiljno :D ..ako imas taj film, posalji mi pp, da se dogovorimo oko primopredaje :)

..............

on topic:
eternal sunshine of the spotless mind

film je 37mi na top 250 imdb listi ...zaista je sjajan :) otad drugim ocima gledam đima kerija
tech10

Post by tech10 »

"Hopa cupa u krevetu" :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Christine... :roll: ...plakala 2 sata i nakon filma...damnr...alan delon...i ubiju ga u dvoboju...pa se ona baci kroz prozor...a meni 13 godina...hahaha... :roll: :(
pitt

Post by pitt »

Bumbar wrote:Christine... :roll: ...plakala 2 sata i nakon filma...damnr...alan delon...i ubiju ga u dvoboju...pa se ona baci kroz prozor...a meni 13 godina...hahaha... :roll: :(
jel to prosle godine? :D:D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

pitt wrote:
Bumbar wrote:Christine... :roll: ...plakala 2 sata i nakon filma...damnr...alan delon...i ubiju ga u dvoboju...pa se ona baci kroz prozor...a meni 13 godina...hahaha... :roll: :(
jel to prosle godine? :D:D:D

ma jok bolan...prije par mjeseci :P sad imam tlinest i pol :D
Post Reply