Lana ti je, prijatelju, po profesiji glumica i profesorica glume, bar bila sve do nekad pred pocetak korone..n+1 wrote: ↑30/11/2023 01:42 Hajd sve ali...ovaj forenzičar, zaboravih ime glumcu. Brate mili...ne znam kako je moguće da frajer obavlja posao glumca. Ozbiljan kandidat za najgoru glumu u historiji domaće kinematografije.
O tome da su napumpane influenserke slash voditeljice našle put do Jasmiline produkcije ovaj put neću. Koji kurac, jbt.
Znam kako dises
Moderator: _BataZiv_0809
- Isner
#126 Re: Znam kako dises
- n+1
#127 Re: Znam kako dises
Da, saznao sam ispod mog posta tu tužnu vijest.Isner wrote: ↑02/12/2023 23:13Lana ti je, prijatelju, po profesiji glumica i profesorica glume, bar bila sve do nekad pred pocetak korone..n+1 wrote: ↑30/11/2023 01:42 Hajd sve ali...ovaj forenzičar, zaboravih ime glumcu. Brate mili...ne znam kako je moguće da frajer obavlja posao glumca. Ozbiljan kandidat za najgoru glumu u historiji domaće kinematografije.
O tome da su napumpane influenserke slash voditeljice našle put do Jasmiline produkcije ovaj put neću. Koji kurac, jbt.
- Isner
#128 Re: Znam kako dises
I dalje je ovo ispod prosjeka ali kvantitet će iznjedriti kvalitet, ako nastave ovu dinamiku snimanja serija..
I nije mi jasan ovaj koncept sezone na 5 ili 6 epizoda, kao i kod Kotline, kad već snimaš idi na 10 ili 12 epizoda po sezoni, mjera..
I nije mi jasan ovaj koncept sezone na 5 ili 6 epizoda, kao i kod Kotline, kad već snimaš idi na 10 ili 12 epizoda po sezoni, mjera..
-
zdruzdjo
#129 Re: Znam kako dises
I zamisli potopa dodje ti kcerka, koja ima talenta i ljubavi za glumu, i kaze tata ja cu upisati glumu. I upise se, i dodje joj jedna Lana da joj bude profesorica. I to glume, i jos da je nesto ona ocjenjuje.
Koji sunovrat profesije, maaaajku ti jebxxxx.
-
doktor78
- zomri
#131 Re: Znam kako dises
treba imati para za to planinarenje. za ovu produkciju šest epizoda je mjera. jedna epizoda last of us na kojoj je jasmila radila vjerovatno ima veći budžet nego sve serije iz content laba.
- Isner
#132 Re: Znam kako dises
Vjeruj da je veoma mala razlika između 6 i 12 epizoda ako se gledaju samo finansije.. Produkcijski nije toliko zahtjevnije ali jeste scenaristički i tu vidim naše šepanje.. Ako razradiš dobar scenario ne vidim razlog da kratiš na polusezonu već imaš motiv plus da širiš na 12 ili više epizoda.. "Znam kako dišeš" bi trebala biti najslicnija srbijanskoj seriji "Mocvara" sa sve skandinavskim vajbom.. Goran Bogdan je izgradio svoju karijeru u Srbiji za ništa manje para koliki su budžeti za Štukana, Jasnu i Isakovića ali je ostavio nemjerljiv doprinos... Sad, zašto ga naša produkcija zaobilazi a znam sigurno da se sam nudio, to je pitanje samo za sebe...
- Isner
#133 Re: Znam kako dises
Lana njoj može biti mnogo kvalitetniji profesor i mentor nego mnogi drugi.. Niti je branim niti hvalim ali dosta toga je individualno.. Boro Stjepanović je bio najstrožiji i najzahtjevniji profesor pa opet mislim da nije stvorio neku plejadu iza sebe, smatram da je dosta toga uradio kontraproduktivno..
-
zdruzdjo
#134 Re: Znam kako dises
Isner wrote: ↑03/12/2023 13:23
Lana njoj može biti mnogo kvalitetniji profesor i mentor nego mnogi drugi.. Niti je branim niti hvalim ali dosta toga je individualno.. Boro Stjepanović je bio najstrožiji i najzahtjevniji profesor pa opet mislim da nije stvorio neku plejadu iza sebe, smatram da je dosta toga uradio kontraproduktivno..
Mozda kvalitetniji od mnogih koji obitavaju sa prefiksom profesor glume. Ali sigurno ne kvalitetan. Jednostavno odbijam da jedna "osoba" koja glumi onako kako ona glumi, moze da bude profesor glume na akademiji. Plus Izgled, outfit, ponasanje,.....i komplet ona mi ima jednakost sa nekom klasicnom starletom iz srbijanskih reality emisija.
Sto se tice Bore, fakat ne znam njegovu plejadu glumaca koji su izasli ispod njegove palice. Moje licno misljenje je da sam uvijek za kvalietet nego za kvantitet.
-
nlt
#135 Re: Znam kako dises
Uvodna špica me zbog nečega podsjeća na The walking dead
-
sencobih
#136 Re: Znam kako dises
Nije losa serija, moglo su je razvlačiti ko turci na sto epizoda. Pretpostavljam da je budžet za snimanje potanak, ali gledao sam američke krimi serije sa lošijom glumom i lošijom radnjom. Uglavnom prolazna ocjena
- dječak sa šibicama
#137 Re: Znam kako dises
Znaci, Lana Stanisic bolji profesor od Bore Stjepanovica 
-
sencobih
#138 Re: Znam kako dises
Lana se unakazila da Bog sačuva, ko da su je pčele izujedaledječak sa šibicama wrote: ↑03/12/2023 21:49 Znaci, Lana Stanisic bolji profesor od Bore Stjepanovica![]()
- dječak sa šibicama
#139 Re: Znam kako dises
Dobro to je njena stvar, ali njena gluma i njene reference za profesoricu glume, nigdje veze. Mada ne vidim na stranici akademije da je ona profesorica tamo. Jesu Bravo i Jasna Zalica, inace mi Jasna jedan od vecih fenomena, eto sad je i profesor
a realno prosjecna glumica da ne kazem losa. Valjda je pozeljno biti supruga uticajnog reditelja, clana ekipe koja grabi sve fondove i snima uglavnom lose filmove.
- billy organ
#140 Re: Znam kako dises
Bila je profesorica glume u dobrinjskoj gimnaziji (barem kako sam ja cuo).
- n+1
#141 Re: Znam kako dises
Završi i ovo, bogu hvala.
U završnom dijalogu tužiteljica govori sinu da će dati otkaz, a ovaj nakon početnog iznenađenja, odjednom magično zna da joj je ponuđena pozicija glavne tužiteljice. I niko da Jasmili kaže, uključujući nju samu, čekaj srećo, fali ti ovdje rečenica. Ali zato je u zadnju epizodu navaljala najtruljeg feminizma, jer je valjda malo bio scenaristički kupus koji je dotad otvorila.
Najviše mi je krivo na sebe samog, što sam nakon Qua Vadis Aida povjerovao da je Jasmila prerasla naše prostore i sazrila u ozbiljnog režisera i scenaristu.
U završnom dijalogu tužiteljica govori sinu da će dati otkaz, a ovaj nakon početnog iznenađenja, odjednom magično zna da joj je ponuđena pozicija glavne tužiteljice. I niko da Jasmili kaže, uključujući nju samu, čekaj srećo, fali ti ovdje rečenica. Ali zato je u zadnju epizodu navaljala najtruljeg feminizma, jer je valjda malo bio scenaristički kupus koji je dotad otvorila.
Najviše mi je krivo na sebe samog, što sam nakon Qua Vadis Aida povjerovao da je Jasmila prerasla naše prostore i sazrila u ozbiljnog režisera i scenaristu.
- DaysleepeR
#142 Re: Znam kako dises
Pogledao 4 epizode na HBOMax, lošu glumu pripisujem samo i jedino režiserki koja je klasični primjer kada je neko overrated.
Ništa originalno, sve je posuđeno iz naše svakodnevnice, što je i nastrašnija činjenica vezana za seriju, sve šokantne stvari nisu fikcija niti dramaturško pretjerivanje, već naša svakodnevnica.
Ništa originalno, sve je posuđeno iz naše svakodnevnice, što je i nastrašnija činjenica vezana za seriju, sve šokantne stvari nisu fikcija niti dramaturško pretjerivanje, već naša svakodnevnica.
- tramvajtrojka
#143 Re: Znam kako dises
zadnje dvije odron jedino sto je valjalo su papuce kod Lane i to sto je stan sredilan+1 wrote: ↑04/12/2023 10:47 Završi i ovo, bogu hvala.
- Isner
#144 Re: Znam kako dises
Nisam to rekao ali je tako ispalo (moj faul) jer sam mislio na njegov rad nakon Audicije i od devedesetih do danas.... Boro je izuzetna karijera i izuzetno strog profesor, njegova klasa je Izudin Bajrović, Glamocak, Gordana Boban, Senad Bašić itd....dječak sa šibicama wrote: ↑03/12/2023 21:49 Znaci, Lana Stanisic bolji profesor od Bore Stjepanovica![]()
Onda ide njegov "posni" profesorski period gdje se mladi glumci padali kao na traci..
Poenta je samo na pristupu ka mladom glumcu, s jedne strane imaš dobrog ali veoma strogog profesora kod kojeg prolazi neznatan broj dok imaš ne tako dobrog glumca koji je blaži kao profesor i imas mnogo vecu sansu za prolaz.. Da sam mladi glumac, ja bih želio ovo drugo..
- karanana
#145 Re: Znam kako dises
svrsih.
suma sumarum, poprilicno tanko na kraju ispade. prica i struktura se raspala nakon jedne i po epizode, nakon toga vise apsolutno nije bilo bitno ni sto je mali skocio, ni sta je bilo sa onom curom na trebevicu ni ko je rokno izu (koji li to pistolj roka kalibar 7,62?).
a mozda nije ni bitno sve ovo gore, prica je o sinu i tako to....ali sve u svemu tanko.
dobre stvari koje su mi se svidile u zadnjoj:
da, lanine papuce
dinina jakna
bravina nova treba
dinina treba fino vrca, ne svidja mi se frizura ali sve drugo ima potencijal
nanin sandzacki akcenat
kuglina adaptacija stana....svaka mu cast, odradio ga je alal mu vera.
Edit: mislio sam da ce je rile ipak maznut nakon alkohola i amerikancevog bezobrazluka da kaze da je dino na speedu.
suma sumarum, poprilicno tanko na kraju ispade. prica i struktura se raspala nakon jedne i po epizode, nakon toga vise apsolutno nije bilo bitno ni sto je mali skocio, ni sta je bilo sa onom curom na trebevicu ni ko je rokno izu (koji li to pistolj roka kalibar 7,62?).
a mozda nije ni bitno sve ovo gore, prica je o sinu i tako to....ali sve u svemu tanko.
dobre stvari koje su mi se svidile u zadnjoj:
da, lanine papuce
dinina jakna
bravina nova treba
dinina treba fino vrca, ne svidja mi se frizura ali sve drugo ima potencijal
nanin sandzacki akcenat
kuglina adaptacija stana....svaka mu cast, odradio ga je alal mu vera.
Edit: mislio sam da ce je rile ipak maznut nakon alkohola i amerikancevog bezobrazluka da kaze da je dino na speedu.
- dulekrele
#146 Re: Znam kako dises
E tugo jasta jebilly organ wrote: ↑03/12/2023 22:13 Bila je profesorica glume u dobrinjskoj gimnaziji (barem kako sam ja cuo).
-
last mohicans
#147 Re: Znam kako dises
Sinoć s porodicom komentarišem, Lana odron od glume, nisu ni drugi cvjećke. Mirvad i Jasna donekle iznijeli i ovo malo što valja. Rile me baš pozitivno iznenadio, ovo je nivo hrvatskih loših serija, nivo dramske sekcije u osnovnoj školi, bolje reći. Rupa more, jeste primjetili kad ona medicinska sestra raportira, kaže "svjestan je", ali pričat ćete s njim kad se probudi
Pa jbt, dijalozi i medicinski vokabular. Skršio se Dino, sljedeća scena trči lik.. Što n1 reče, nek je ona nadrobila feminizma, da otrese i anatemiše napasnog kolegu na poslu...
-
Tromblon
#148 Re: Znam kako dises
Znaš nas ybo ti nas. Čim je naše ne ljava. Jasmila odron, scenario nula, gluma katastrofa. Ybg ne znam koje su to top serije koje se gledaju, a da su toliko iznad ove.
Meni serija skroz ok. Mada onaj loši sandžački akcenat kod nane ne mogu svariti. Sigurno može još bolje u drugoj sezoni.
Meni serija skroz ok. Mada onaj loši sandžački akcenat kod nane ne mogu svariti. Sigurno može još bolje u drugoj sezoni.
- dječak sa šibicama
#149 Re: Znam kako dises
A uvijek se nekvalitet moze sakriti u "`nas ti nas, cim je nase ne valja" floskulama
Na kraju kako sam i pomislio nakon trece epizode, nista ni sa cim, zbubali milion tema bez ijednog zakljucka.
A kad vidis ko su scenaristi, bolje i ne moze. Realno serija nije vrijedna ni zasebne teme.
Na kraju kako sam i pomislio nakon trece epizode, nista ni sa cim, zbubali milion tema bez ijednog zakljucka.
A kad vidis ko su scenaristi, bolje i ne moze. Realno serija nije vrijedna ni zasebne teme.
- nivla
#150 Re: Znam kako dises
svi jasmilini uradci imaju nekako nedovrsenu pricu
dakle ne komentarisem glumce i glumu vec conjenicu da sve sto je radila nema zaokruzenu i ispricanu/dovrsenu pricu, vec nekako sve djeluje nedovrseno i depresivno
dakle ne komentarisem glumce i glumu vec conjenicu da sve sto je radila nema zaokruzenu i ispricanu/dovrsenu pricu, vec nekako sve djeluje nedovrseno i depresivno