Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisrin wrote:Radnja ide ovako: Lik je odlucio da se "smiri", ozenio se i zivi u nekom mirnom gradicu...odjednom ga zove najbolji prijatelj iz proslosti i najavljuje mu se...nakon sto dodje ostavi mu torbu i ode do grada, glavni lik pogleda u torbu i vidi drogu, zove ovoga da se vrati dok mu zena nije dosla sa posla- on nece da ode...od tog prijatelja dolazi i zena koja ga veze? dolazi i socijalni radnik koji odlucuje da li je taj glavni lik sposoban da usvoji dijete sa zenom...na kraju glavnog glumca vezu ...ostalo se ne sjecam, cesto bude na TVu
SandraB. wrote:Ovako, film sam gledala jos kao klinka, proslo je godina,... porodicna drama, djevojcica koja ima nekih 10-ak godina, i znam da ima nekih problema u komunikaciji, u smislu da ne razgovara, nije nijema vec kao zbog neke bolesti, slicno autizmu....i ono cega se sjecam jeste da u slucaju da neko uradi nesto naopako ona samo pocne vristati...ima scena gdje je neko pogresno poredao igracke-ona vristi, neki covjek ne bio na krovu pokusavao doci do nje, i kacket okrenuo naopako na glavi-vristala je sve dok nije stavio kako treba na zalost ne sjecam se glumaca...
Gandalf wrote:Gledao sam prije par godina jedan engleski film o nekom liku, pomalo zgubidanu koji dođe na Euro u fudbalu i u tih par dana fudbalske ludnice svašta mu se desi - film je onako zabavan, nije neka komedija za upadati od smijeha, al' eto volio bih pogledat' čitav film, tada sam ga od pola počeo gledat'.
Gandalf wrote:Gledao sam prije par godina jedan engleski film o nekom liku, pomalo zgubidanu koji dođe na Euro u fudbalu i u tih par dana fudbalske ludnice svašta mu se desi - film je onako zabavan, nije neka komedija za upadati od smijeha, al' eto volio bih pogledat' čitav film, tada sam ga od pola počeo gledat'.
Nisrin wrote:Radnja ide ovako: Lik je odlucio da se "smiri", ozenio se i zivi u nekom mirnom gradicu...odjednom ga zove najbolji prijatelj iz proslosti i najavljuje mu se...nakon sto dodje ostavi mu torbu i ode do grada, glavni lik pogleda u torbu i vidi drogu, zove ovoga da se vrati dok mu zena nije dosla sa posla- on nece da ode...od tog prijatelja dolazi i zena koja ga veze? dolazi i socijalni radnik koji odlucuje da li je taj glavni lik sposoban da usvoji dijete sa zenom...na kraju glavnog glumca vezu ...ostalo se ne sjecam, cesto bude na TVu
Ima stoljece kako sam gledao ovaj film
Pocinje tako sto neki mladic igra sah i zatamljenoj sobi (sjecanje ili san, ne sjecam se) i onda pocinje film cije se radnje apsolutno se sjecam, ali sjecam se da je kod nas bio preveden kao ''POTEZ LOVCA'' i ako se ne varam triler je bio.
Ogroman sevap ce zaraditi onaj ko odgonetne originalno ime
therrarrius wrote:Ima stoljece kako sam gledao ovaj film
Pocinje tako sto neki mladic igra sah i zatamljenoj sobi (sjecanje ili san, ne sjecam se) i onda pocinje film cije se radnje apsolutno se sjecam, ali sjecam se da je kod nas bio preveden kao ''POTEZ LOVCA'' i ako se ne varam triler je bio.
therrarrius wrote:Ima stoljece kako sam gledao ovaj film
E ovako i meni isto treba pomoc prije par godina sam gledo na rtl-u hrvatskom ne znam jel serija il film brat kaze film al et : on se kao bori i zivi 2 zivota jedan miran kod kuce dok drugi se bori... e ovo sam zapamtio dok se bori fazon snimanja je ako los signal ono prekida se il treperi i zbog toga bi ponovo da gledam ako neko zna nek se javi ili na pp
slican je njemu a mozda je i on ne znam
jeffrey donovan
dugo vec ne mogu skontati o kojem se filmu radi. evo fragmenata kojih se sjecam:
radnja se desava u nekom srednjem vijeku, u fokusu su dozivljaji dvojice avanturista koji putuju tadasnjom evropom, po potrebi se lazno predstavljajuci. neki ih je kardinal, sta li, angazovao da mu oslikaju crkvu, posto su se predstavili kao slikari. normalno oni ne znaju slikati i da bi spasili zivu glavu a i zaradili, cijelu su crkvu obojili polivajuci zidove bojom iz kante....
na kraju filma, njih dvojica u krupnom planu sa obrijanim glavama. na jednoj je kredom napisano The, a na drugoj End.
znam da je malo informacija ali... mozda se neko sjeti.
Gledao sam ovaj film prije možda godinu-dvije na Pinku. Radi se o dva prijatelja (možda su nekada bili kolege ne bih znao) od kojih je jedan uspješan, ima porodicu, dobar posao, dok je drugi nezaposlen i na liječenju od ovisnosti. Koliko me sjećanje služi, ovaj "uspješniji" krije ovo prijateljstvo od svoje žene te nedugo zatim biva ubijen. Njegova žena saznaje za tog njegovog prijatelja te mu pomaže u borbi protiv ovisnosti te će se on nakon određenog vremena preseliti i živjeti u njihovoj garaži.
Nije baš relevantan opis ali ko je gledao siguran sam da će se prisjetiti.
chsk wrote:Gledao sam ovaj film prije možda godinu-dvije na Pinku. Radi se o dva prijatelja (možda su nekada bili kolege ne bih znao) od kojih je jedan uspješan, ima porodicu, dobar posao, dok je drugi nezaposlen i na liječenju od ovisnosti. Koliko me sjećanje služi, ovaj "uspješniji" krije ovo prijateljstvo od svoje žene te nedugo zatim biva ubijen. Njegova žena saznaje za tog njegovog prijatelja te mu pomaže u borbi protiv ovisnosti te će se on nakon određenog vremena preseliti i živjeti u njihovoj garaži.
Hvala u svakom slučaju
kod nas preveden kao Izgubljeno u nepovrat originalan naziv Things We Lost in the Fire
chsk wrote:Gledao sam ovaj film prije možda godinu-dvije na Pinku. Radi se o dva prijatelja (možda su nekada bili kolege ne bih znao) od kojih je jedan uspješan, ima porodicu, dobar posao, dok je drugi nezaposlen i na liječenju od ovisnosti. Koliko me sjećanje služi, ovaj "uspješniji" krije ovo prijateljstvo od svoje žene te nedugo zatim biva ubijen. Njegova žena saznaje za tog njegovog prijatelja te mu pomaže u borbi protiv ovisnosti te će se on nakon određenog vremena preseliti i živjeti u njihovoj garaži.
Hvala u svakom slučaju
kod nas preveden kao Izgubljeno u nepovrat originalan naziv Things We Lost in the Fire
Moze li neko da se sjeti naziva ove serije?Prije rata se mogla iznajmiit iz skoro svake videoteke.Uglavnom,glavna dva lika su dva policajca ,jedan meksikanac a drugi je imao bradu (koliko se sjecam tacno opisa ). Mislim da se zvalo Veliki Turnir ali ne mogu nigdje nista pronadjem,tako da mozda nije tacan naziv .Akciona komedija je .....
CVIKERASH wrote:Moze li neko da se sjeti naziva ove serije?Prije rata se mogla iznajmiit iz skoro svake videoteke.Uglavnom,glavna dva lika su dva policajca ,jedan meksikanac a drugi je imao bradu (koliko se sjecam tacno opisa ). Mislim da se zvalo Veliki Turnir ali ne mogu nigdje nista pronadjem,tako da mozda nije tacan naziv .Akciona komedija je .....
robert treniro wrote:dugo vec ne mogu skontati o kojem se filmu radi. evo fragmenata kojih se sjecam:
radnja se desava u nekom srednjem vijeku, u fokusu su dozivljaji dvojice avanturista koji putuju tadasnjom evropom, po potrebi se lazno predstavljajuci. neki ih je kardinal, sta li, angazovao da mu oslikaju crkvu, posto su se predstavili kao slikari. normalno oni ne znaju slikati i da bi spasili zivu glavu a i zaradili, cijelu su crkvu obojili polivajuci zidove bojom iz kante....
na kraju filma, njih dvojica u krupnom planu sa obrijanim glavama. na jednoj je kredom napisano The, a na drugoj End.
CVIKERASH wrote:Moze li neko da se sjeti naziva ove serije?Prije rata se mogla iznajmiit iz skoro svake videoteke.Uglavnom,glavna dva lika su dva policajca ,jedan meksikanac a drugi je imao bradu (koliko se sjecam tacno opisa ). Mislim da se zvalo Veliki Turnir ali ne mogu nigdje nista pronadjem,tako da mozda nije tacan naziv .Akciona komedija je .....
robert treniro wrote:dugo vec ne mogu skontati o kojem se filmu radi. evo fragmenata kojih se sjecam:
nije. ovaj film je puno stariji, mozda je iz kasnih sesdezetih, i siguran sam da je poznati klasik nekog od velikih rezisera. recimo, felini, antonioni, bertoluchi..
u pitanju je predratna engleska humoristicka serija mislim negdje 90/91. vrtila se u sklopu nekog nocnog programa.
engleski pokret otpora protiv okupacije rimljana
Filter wrote:u pitanju je predratna engleska humoristicka serija mislim negdje 90/91. vrtila se u sklopu nekog nocnog programa.
Ja znam za onu gdje englezi dizu otpor protiv njemaca u francuskoj
Filter wrote:u pitanju je predratna engleska humoristicka serija mislim negdje 90/91. vrtila se u sklopu nekog nocnog programa.
Ja znam za onu gdje englezi dizu otpor protiv njemaca u francuskoj
nesto mi glupo bilo napisati kelti, mislim da bi tek onda bio zbun. elem, dobra serija