Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ductus Holedocus

#226 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Ductus Holedocus »

,
Curve

#227 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Curve »

uh ajd da ja pokusam objasnit.. francuska komedija

mislim da glumi i jean reno (nisam siguran,davno sam gledao)

uglavnom radi se o nekom dobitnom listicu koji slucajno odnese zena jednog od ove dvojica (oko kojih se vrti film), ona je medicinska sestra na utrci paris-dakar, sad oni idu za njom da nadju listic, prate ih 2 ubica :roll: :roll:
alica.k

#228 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by alica.k »

Curve wrote:uh ajd da ja pokusam objasnit.. francuska komedija

mislim da glumi i jean reno (nisam siguran,davno sam gledao)

uglavnom radi se o nekom dobitnom listicu koji slucajno odnese zena jednog od ove dvojica (oko kojih se vrti film), ona je medicinska sestra na utrci paris-dakar, sad oni idu za njom da nadju listic, prate ih 2 ubica :roll: :roll:
film je u prevodu jajca s lanca :) na engleskom dead weight.
na francuskom se zove Le Boulet.

ako je to taj film....prica je slicna.
Curve

#229 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Curve »

da da to je taj :thumbup: :thumbup:

zahvaljujem :D

karanana

#230 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

tek je izasao na reperotare kina i vidio sam reklamu na BN-u. uglavnom srpski je film i bavi se tematikom gay i lezbejske populaciju u srbiji. vidio sam trailer, te neke tuce te neke grupe skinheadsa....nije sisanje.

edit: nasao.
parada.
idealnolosa

#231 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by idealnolosa »

Zna li neko kako se zove film iz spota
http://www.youtube.com/watch?v=RT-rdHBn ... ults_video
KPNCTNJAH

#232 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

Pa pise ti u komentarima na tom linku http://www.imdb.com/title/tt0422093/

inace ova pjesma i 'spot' :lol: :lol:
vjerovatno je na soundtracku :D
MedenoSrce

#233 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by MedenoSrce »

Ove filmove sam gledala jako davno pa ne zamjerite na šturim informacijama.

1. Mislim da je indijski, ili pakistanski film o dječaku od nekih 7 - 8 godina koji je natjeran da prosi za neku organizaciju ili nekog zlog čovjeka i on za nekog bolesnog dal u porodici ili ko zna skuplja novac od tih prošnji koji krije iza jedne cigle. Na kraju filma mu je jedan od kompanjona drpio novac iz skrovišta.

2.Film je o ljubavnoj vezi profesora i učenice koja od njega uči pjevanje i sada ona samo može da pjeva ako je on prisutan, inače joj nestane glasa ili zaboravi tehniku šta se desi vile znaju.

Eto, ako ko iz ovoga može zaključiti koji su filmovi u pitanju treba mu golim rukama isklesati spomenik. :D
Atticus Finch

#234 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Atticus Finch »

Ovaj prvi me podsjeća na Salaam Bombay! (1988).
MedenoSrce

#235 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by MedenoSrce »

Atticus Finch wrote:Ovaj prvi me podsjeća na Salaam Bombay! (1988).
Finch ti si genije. :thumbup: :kiss:
Atticus Finch

#236 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Atticus Finch »

I drugi put. :)

:sax:
BHF_Manijak

#237 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Eh ovako, u nedoumici sam...Skoro sam pa siguran da je film koji trazim Flight of the Phoenix, jer je radnja ista, dakle oni u pustinji, otiso im avion helac, hoce da ga poprave itd, ali nisam 100% siguran jer mi kao fali lik koji je goli supak :mrgreen: i sve nesto sere, u ovom filmu na koji mislim ostaje lik na kraju sam i nagazio je na onu minu iz filma Nicija zemlja, dakle ako digne nogu ode u mp3, eh ako ima ta scena u Feniksovom letu, jeste onda, na taj film mislim, a ako nema, koji je to film...Nadam se da nisam plaho zakomplikovo! :mrgreen: :mrgreen:
Mr. Brightside

#238 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Mr. Brightside »

BHF_Manijak wrote:Eh ovako, u nedoumici sam...Skoro sam pa siguran da je film koji trazim Flight of the Phoenix, jer je radnja ista, dakle oni u pustinji, otiso im avion helac, hoce da ga poprave itd, ali nisam 100% siguran jer mi kao fali lik koji je goli supak :mrgreen: i sve nesto sere, u ovom filmu na koji mislim ostaje lik na kraju sam i nagazio je na onu minu iz filma Nicija zemlja, dakle ako digne nogu ode u mp3, eh ako ima ta scena u Feniksovom letu, jeste onda, na taj film mislim, a ako nema, koji je to film...Nadam se da nisam plaho zakomplikovo! :mrgreen: :mrgreen:
pustinja je Gobi ili Sahara? :roll:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#239 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by grunt »

da li se mozda neko sjeca jednog predratnog filma,trebao bi da je horor,uglavnom na posteru za film je glava prekrivena maskom-nesto slicno ovome,samo sto je citava od koze i ako se dobro sjecam sa rajfeslusom po sredini :D
Image
duboka_misao

#240 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by duboka_misao »

grunt wrote:da li se mozda neko sjeca jednog predratnog filma,trebao bi da je horor,uglavnom na posteru za film je glava prekrivena maskom-nesto slicno ovome,samo sto je citava od koze i ako se dobro sjecam sa rajfeslusom po sredini :D
Image
da nije NIghtbreed ? tu ubica ima takvu masku sa zipperom preko usta
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#241 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pera Trta »

Ovo ga bi se stariji mogli sjetiti, koji su, poput mene, gledali "Nedjeljni zabavnik" u vrijeme njegovog originalnog emitovanja, ili ako je neko gledao jutrošnju repriznu epizodu, ima onaj song o Indijancima i za vrijeme pjesme idu inserti iz nekog starog kaubojca (u boji), gdje prikazuje Indijance kako jurišaju, ubijaju neke trapere, mažu se ratničkim bojama, udaraju u bubnjeve, uzvikuju ratne pokliče. Možda se radi i o isječcima različitih filmova, ali ne izgleda tako. U jednom momentu učinilo mi se da vidim Geri Kupera, ali prelistao sam njegovu filmografiju u boji i nisam našao ništa slično.
Dakle, ako je neko gledao pjesmu, zna li koji je film u pitanju?
muftija

#242 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by muftija »

Pera Trta wrote:Ovo ga bi se stariji mogli sjetiti, koji su, poput mene, gledali "Nedjeljni zabavnik" u vrijeme njegovog originalnog emitovanja, ili ako je neko gledao jutrošnju repriznu epizodu, ima onaj song o Indijancima i za vrijeme pjesme idu inserti iz nekog starog kaubojca (u boji), gdje prikazuje Indijance kako jurišaju, ubijaju neke trapere, mažu se ratničkim bojama, udaraju u bubnjeve, uzvikuju ratne pokliče. Možda se radi i o isječcima različitih filmova, ali ne izgleda tako. U jednom momentu učinilo mi se da vidim Geri Kupera, ali prelistao sam njegovu filmografiju u boji i nisam našao ništa slično.
Dakle, ako je neko gledao pjesmu, zna li koji je film u pitanju?

mislis na ovo

http://www.youtube.com/watch?v=VuAU1Hpc ... re=related
karanana

#243 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

nema ovdje indijanaca ni trapera.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#244 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pera Trta »

Nije to, nema ovoga što tražim na YouTubeu, pokušao sam već.
Film djeluje baš moćno, posebno scene kad Indijanci jurišaju...mogu zamisliti kako se general Custer osjećao. :run:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 30/04/2015 07:16, edited 2 times in total.
Pera Trta

#246 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pera Trta »

dzemmo wrote:
Pera Trta wrote:Nije to, nema ovoga što tražim na YouTubeu, pokušao sam već.
Film djeluje baš moćno, posebno scene kad Indijanci jurišaju...mogu zamisliti kako se general Custer osjećao. :run:
probaj ovdje naci: http://www.youtube.com/user/JohnWayneTV

mozda Soldier Blue :?
Hvala, potražiću.
Soldier Blue nije sigurno, taj film dobro znam.
bez_ideje

#247 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by bez_ideje »

Joj,za ovaj film sam vec pitala,pa mi je neko rekao i ja zaboravim...
Elem,crtaci stripova,neka ljubavna veza ,on je Japanac ona bjelkinja ili obratno,film je u nekoj bijeloj izmaglici..nesta
Tajci33

#248 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Tajci33 »

Film je iz 90-tih gledala sam ga kao dijete...Film pocinje kao dolazi nekakav mladic u mirnije naselje i useljava se u kucu...Mislim da je bio pisac ili novinar...Zeleci da pronadje svoj mir...Medjutim pocnu se desavati neobicne stvari...Pojavljuje se zgodna brineta duge kose u bijeloj spavacici...Koja ga malo po malo opcinjava i on se zaljubi u nju...Da ne duzim djevojka je u stvari mrtva i zazidana u podrumu te kuce,ali njen duh zeli njega i na kraju ga navede da se autom zaleti u jezero i utopi kako bi njegov duh bio vjecno sa njom i to je kraj filma...
Moze li bilo ko da mi pomogne ,jer vec odavno trazim ovaj film?..Hvala :)
karanana

#249 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

huh....
taj tvoj opis me podsjeca na 2 filma: what lies beneath i stir of echoes. u what lies beneath ima jezero a u stir of echoes imas zazidanost. i u oba su duhovi djevojaka.
ali vjerovatno nije niti jedan od ova dva. ko da se i ja sjecam nekog vilma koji zavrsava sa autom u jezeru i kao da ta bijela spavacica ili vjencanica ili sta je ve ono kao otpluta jezerom.
ali, ako ova dva koja ja spomenuh nisi gledala, u svakom slucaju ti ih preporucujem. recimo ovaj stir of echoes, nesretno po njega je sto je izasao otprilike mozda isti dan ili u sedmicu-dvije razlike sa sixth sensom i to ga je malo zajebalo u popularnosti, a po meni nije nista losiji od sixth sensa. a slicna je tema.

hajde da ludujemo.
alica.k

#250 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by alica.k »

mislim da nije nijedan od ta dva.
u filmu je zensku zazidao poremeceni muz koji je zlostavljao il vako nesto.
elem, ovaj pisac nadje sebi curu u tom novom gradu, i onda oni krenu istrazivati o tom slucaju i sve to...njegova ta cura nadje sliku zenske sto ga opsjeda i skonta da je jedini nacin da je unisti tako sto ce zapalit tu sliku, medjutim kad je zapali ovaj je vec zavrsio u jezeru il nes tako...

tacno znam i glumca i glumicu al ne mogu da se sjetim nijednog imena...
eh da, i stariji je film, mozda 90te...definitivno nije poslije 2000. snimljen.

stir of echoes je meni predobar film.

edit: sad me bas nervira sto ne mogu da se sjetim kako se zove film ni glumci.
Post Reply