Zavet [2007] Kusturica no RU sinhro

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

stardust3003

Post by stardust3003 »

Jel se ovaj "rar" sa Rarzillom može otvoriti?
Altsa

Post by Altsa »

piskerernest wrote:
sahan wrote:
piskerernest wrote: što
Mozda zato sto kao umjetnik bez Sirdana pao necemu za usi a kao covjek se pokazao kao shupak najveci.
pa o ukusima ne vrijedi raspravljati.
ipak je 95. u kanu dobio nagradu.
a o njemu kao šupku ili ne,jebiga onda možemo pričati o 20 - 50 % ljudi u bih koji su bili protiv nezavisnosti BiH
šupak je karakterna osobina i proglašenje nezavisnosti BiH nema veze sa tim što je doticni šupak prozvan šupkom . a film je umjetnicki cisto govno pa su ga cak i u njegov srbiji skinuli sa repertoara kina.
AfromMann

Post by AfromMann »

stardust3003 wrote:Jel se ovaj "rar" sa Rarzillom može otvoriti?
Prvi put cujem za taj program al nadjoh na google i vidjeh da moze mada ti je najbolji i najbrzi winrar za takve stvari!
http://www.rarlabs.com/rar/wrar370.exe
Odrarujes prvi fajl i i ostali se sami odraruju u jedan folder!
pipliček

Post by pipliček »

Top lista Kusturicih filmova:
1. Underground
2. Dom za vešanje
3. Sjećaš li se Dolly Bell
4. Otac na službenom putu
5. Bife Titanik
6. Crna mačka, beli mačor
7. Arizona dream
8. Život je čudo
9. Zavet
Shirbeg

Post by Shirbeg »

Ovaj file kad ga otpakujes je oko 1G DVDRat format. Skinuo sam njihov software ali ne radi. Jako je spor i na kraju krahira. Znali neko kakao otpakovati DVDrat fajlove...?

Hvala.
vasa66

Post by vasa66 »

pipliček wrote:Top lista Kusturicih filmova:
1. Underground :lol: :lol: :lol:
2. Dom za vešanje
3. Sjećaš li se Dolly Bell
4. Otac na službenom putu
5. Bife Titanik
6. Crna mačka, beli mačor
7. Arizona dream
8. Život je čudo
9. Zavet
Mojne vise, majke ti...
didierdase

Post by didierdase »

Kad vas ovako covjek slusa i cita ove gluposti koje pisete, moglo bi se reci da ste svi jako nacitani, pismeni, obrazovani i vrijedni. S moje strane gledista svi ste vi jedna skupina govnara koja nema blage veze o zivotu i koja svoje vrijeme posvjecuje mlacenju prazne slame.Gubitnici luzeri dodite sebi i pustite druge ma kakvi oni bili. ZA DOBRIM KONJEM SE PRASINA DIZE A ZA LOSIM JOS VISE.
vasa66

Post by vasa66 »

didierdase wrote:Kad vas ovako covjek slusa i cita ove gluposti koje pisete, moglo bi se reci da ste svi jako nacitani, pismeni, obrazovani i vrijedni. S moje strane gledista svi ste vi jedna skupina govnara koja nema blage veze o zivotu i koja svoje vrijeme posvjecuje mlacenju prazne slame.Gubitnici luzeri dodite sebi i pustite druge ma kakvi oni bili. ZA DOBRIM KONJEM SE PRASINA DIZE A ZA LOSIM JOS VISE.
Toooo legendooooo!!! :lol:
pipliček

Post by pipliček »

Pa zar nije Underground najbolji Kustin film?
vasa66

Post by vasa66 »

Moguce da je najskuplji, ali najbolji nije. Govorim ti to potpuno svjestan cinjenice da je o ukusima tesko raspravljati. Pored svih elemenata koji jedan film cine dobrim ili ne, meni licno je vrlo bitna poruka koju autor zeli da plasira nama kao konzumentima.
Izvini ako sam ti svojim prethodnim komentarom povrijedio osjecanja. :(
artzy

Post by artzy »

pipliček wrote:Dosad najslabije Kustručino ostvarenje. Kao da je režirao Stribor (sin) a potpisao Emir (otac) Kusturica!
Poslije filma Borat - kusturica nema razloga da vise pokusava da pravi filmove...
artzy

Post by artzy »

in33sa wrote:A kakve veze ima za sta je dobio Palmu???

Jel je dobio ili nije?

Toliko o Emiru Kusturici kao reziseru. On je na zapadu cijenjen kao reziser, pa kome se ne svidja, moze se zaliti upravi vodovoda.

Da mu je Srbija dala Palmu pa hajde, mogli bi o kompetencijama. Ali ovako... nema smisla.

Cetnik, gad, smece, ali i dobar reziser.
Nekad bio reziser. nema potrebe praviti zvijezde gdje ih nema.
Brisbane

Post by Brisbane »

evo poceo gledati. Sta je ba ono uvijek isto, kao trebalo bi biti smijesno.
Cim je glavni lik Bercek nema tu Hajra, on samo moze glumiti budalu kao u "KTP".
Plus zaposlio cijelu "fameliju", Stribor lafo pise ziku, a Maja producira.
:-)
Bas mi je drago sto ovaj supak vise nema nista sa nama!
Ko bi ga se otarasio da ne bi rata.
artzy

Post by artzy »

Brisbane wrote:evo poceo gledati. Sta je ba ono uvijek isto, kao trebalo bi biti smijesno.
Cim je glavni lik Bercek nema tu Hajra, on samo moze glumiti budalu kao u "KTP".
Plus zaposlio cijelu "fameliju", Stribor lafo pise ziku, a Maja producira.
:-)
Bas mi je drago sto ovaj supak vise nema nista sa nama!
Ko bi ga se otarasio da ne bi rata.
Ko ti je kriv kad si daunloadovao :lol:
JKG

Post by JKG »

goldenlily wrote:
in33sa wrote:Jasta, zbog Sidrana...

Pa sto Sidranu nisu dali zlatnu palmu, nego Emiru. Sto Sidrana genijalca ne zovu u Kan da bude clan zirija, nego Emira.

Daj ljudi, ostavite se komentiranja necega sto ne razumijete.

Ne volim Emira niti sam ga ikada volio, ali sto je previse, previse je. Osporavati njegovu vrijednost kao filmskog radnika moze samo neznalica i zajedljiv covjek.
Za šta je dobio,palmu u Kanu?Ako se ne varam u pitanju je ona psihoza ''Underground''.Nemanja je i kao čovjek i kao umjetnik pao tom nečem za uši,a to najbolje potvrđuje tematika njegovih filmova,svi filmovi poslije ''Doma za vješanje'',im aju banana radnju,na sve strane leti perje i neke guske....čovjek je u totalnom ..rcu kad je inspiracija u pitanju.Njegov ambijent,mahala na Gorici,u koji je utkao i ''Oca...'' i ''Dolly bell'' i ''Dom..'',zamjenio je šumadijskim selom.Ja neću reći da to selo nema neke čari,al on očito ne funkcioniše u tom ambijentu.Kao čovjek je jedan običan mamlaz,uporan u svojoj gluposti,toliko da se doveo u situaciju da nije u stanju snimiti običan film koji možeš odgledati 90 minuta.Izuzetak je možda onaj ''Crna mačka,beli mačor'',al ja vam kazem on kao umjetnik je propo,može još da nabije šubaru i kokardu i da čuva ovce po Zlatiboru,možda mu se upali lampica za jedno 20 godina.
Nemanja se od gradskog lika pretvorio u nekog seoskog četnikofila,on je možda prvi kome je to pošlo za rukom,bojim es da će ostati upamćen kao takav,što se tiče fimova bolje da ih više ne smina.
Nije dobio "Zlatnu palmu" za "underground", nego za "Oca..."
JKG

Post by JKG »

Ne bih mogla naci, meni trenutno, odvratniji dvojac od E. N. Kusturice i N. Jankovica(Karajlica).
Ali, omalovazavati njegov rad, ne govorim o novijim ostvarenjima, je bespotrebno. Njegov karakter je vec druga prica....
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Film je vopra glup.
brdo

#44 Re:

Post by brdo »

artzy wrote:
in33sa wrote:A kakve veze ima za sta je dobio Palmu???

Jel je dobio ili nije?

Toliko o Emiru Kusturici kao reziseru. On je na zapadu cijenjen kao reziser, pa kome se ne svidja, moze se zaliti upravi vodovoda.

Da mu je Srbija dala Palmu pa hajde, mogli bi o kompetencijama. Ali ovako... nema smisla.

Cetnik, gad, smece, ali i dobar reziser.
Nekad bio reziser. nema potrebe praviti zvijezde gdje ih nema.
treba mu dodijeliti i koju sljivu pri prvom susretu :dance: :D
Post Reply