We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Kevinu

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
opa22

#1 We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Kevinu

Post by opa22 »

Image

Iskreno se nadam da moderatori nece zamjeriti, ali naprosto knjigu i film ne mogu razdvojit. Eva se odriče karijere kako bi rodila Kevina. Odnos između majke i sina komplikovan je od prvog dana. Kada Kevin, kao tinejdžer, počne da se ponaša neracionalno i društveno neprihvatljivo, Eva će se zapitati kolika je u tome njena odgovornost. Takođe će je mučiti sumnja da li je uopće trebalo da ima dijete. Ne bih dalje da prisem o ovom djelu, svakako ga vrijedi pogledati, i evo kopirati ću neke od komentara onih koji su vec pogledali ili procitali film/knjigu

Ova knjiga ostavlja bez daha. Ovu knjigu obavezno treba da procitaju roditelji, i buduci roditelji.. ma apsolutno svi! Neverovatan je stil kojim je napisana, i to jos dodaje na snazi. Zaista odlicna Lajonel Srajver, film sam pogledala pre citanja knjige ali zaista mi nije umanjio dozivljaj. Ne umem da opisem osecanje koje prozima kako stranice odmicu, da li je to uzas, da li je to ocaj, bes, uznemirenost, bol, tuga... Svakako nisam ostala ravnodusna. Obavezno procitajte knjigu!!! Film je takodje briljantan

Intrigantno, potresno, tragično, a istovremno brilijantno delo koje će vam ući pod kožu i terati vas na razmišljanje još dugo nakon što je ste ga pročitali. Eva otvara svoju dušu kao Pandorinu kutiju i iz nje izlazi sve - tuga, razočarenje, bes, bol, krivica, saosećanje... Ona zna da je kriva, i to je razdire. Zna da svom sinu nije pružila ono što mu je bilo najpotrebnije - ljubav. Svaka Kevinova pakost bila je osmišljena da privuče majčinu pažnju. Svaka zloba je bila zov za njenim priznanjem. Da li je Kevin rođen loš ili je takav postao zbog nedostatka Evine ljubavi? Da li bi se išta promenilo da je Frenklin više verovao svojoj ženi? Lajonel Šrajver se trudi da nam odgovori na sva pitanja koja se neprestano roje tokom čitanja ove knjige rečenicom kojom nas i uvodi u delo - "Detetu je vaša ljubav najpotrebnija onda kada je najmanje zaslužuje."
Last edited by opa22 on 09/02/2012 11:50, edited 1 time in total.
johnnykola

#2 Re: WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN / MORAMO DA RAZGOVARAMO O KE

Post by johnnykola »

sve ok, samo nisi morao/la naziv teme napisati velikim slovima.
na internetu ti je to isto kao da se deres.
kad pogledam filmcek, pisem. :-D
opa22

#3 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by opa22 »

Ispravljeno :)
art vandeley

#5 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by art vandeley »

Ma nije mi film uopce nesto "legao".
Ne znam, dosta toga postaje jasno vec na samom pocetku filma, otprilike.
Prilicno je teska tematika, onda jos mnogo flash backova isprepleteni u razlicitim periodima, meni nista specijano :)
Eh, moram pohvaliti uloge, i sina a posebno mame.
opa22

#7 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by opa22 »

Tilda Swinton je vrh glumica odlicno je odradila posao, ako ste gledali film Constantine ona je glumila andjela Gabrijela :thumbup:
689908

#8 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by 689908 »

nista gluplje ni citao a ni gledao
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by Truba »

moram priznati da nisam gledao

iii kako je dobar? :mrgreen:
muftija

#10 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by muftija »

opa22 wrote:Tilda Swinton je vrh glumica odlicno je odradila posao, ako ste gledali film Constantine ona je glumila andjela Gabrijela :thumbup:

Slazem se gluma je vrhunska Tilda Swinton je zaista odlicno odglumila a takoder mi se svidjela gluma Rocka Duera i Ezra Millera. Takode me odusevila rezija i scenario.

Neznam za druge ali ja sam dugo ostao pod utiscima nakon gledanja filma, knjigu jos nisam procitao ali cu je sigurno potraziti.
muftija

#11 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by muftija »

Moze li mi neko objasniti sta se desilo u Kevinovoj glavi, pa je pobio onu djecu iz skole, pa zasto sestru, zasto babu,
pa zasto je mater postedio???????

I nije mi jasno kako je uspio zakljucati salu katancem za vezanje bicikala i to sa vanjske strane?????????? :?
nellington

#12 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by nellington »

Drugi put napiši SPOILER ili nešto slično, molim te :oops:
snukey

#13 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by snukey »

muftija wrote:Moze li mi neko objasniti sta se desilo u Kevinovoj glavi, pa je pobio onu djecu iz skole, pa zasto sestru, zasto babu,
pa zasto je mater postedio???????

I nije mi jasno kako je uspio zakljucati salu katancem za vezanje bicikala i to sa vanjske strane?????????? :?
SPOILER :D

poremećen, sociopata. pretpostavljam da je želio majku kazniti i zato ju je poštedio.

nisam knjigu čitala, ali se nadam da nema onoliko flešbekova, malo su me izmučili u filmu, odužio mi se baš.

ezra je raj za oči :D.
johnnykola

#14 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by johnnykola »

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''spoiler''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

u svojoj nebuloznosti da je neko kontrol i teror manijak sa dvije godine
film jos i dobro pliva. tilda je fantasticno odradila posao. ne svidja mi se
sto na kraju reziser/scenarist ne posla poruku kako ipak nije ok sto bilde ucini.
ali dobro, to je u skladu sa svim odronima trenutnim na planeti. kome
se ovaj svidio preporucio bih s istom temom ovaj:

Image

koji je meni ipak bolji.

a jadnako, dobro, mozda vise tegobene filmove s (u neku ruku) pozitivnom posratom:p
porukom na kraju od strane rezisera bih isto tako preporucio (onima koji su podnijeli tegobe u kevinu):

Image

i

Image

<3<3<3
snukey

#15 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by snukey »

hvala, johhny :D.
opa22

#16 Re: We need to talk about Kevin / Moramo da razgovaramo o Ke

Post by opa22 »

thnx johnnny budem uskoro pogledao i ove filmove koje si preporucio