Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Moderator: _BataZiv_0809
- Lakat Jebić
#151 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
nemam, meni praksa dodje kao kurs engleske pravne terminologije, jer svakako pravo studiram, a dok gledam drzim englesko-hrvatski rijecnik prava pored sebe 
- k3ngur
#152 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Friends, Everybody loves Raymond, Becker, Cosby Show, Just shoot me... 
-
howdy
#153 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

znam da je malo starija, nije puno
- Edin H.
#155 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Smogovci, ali samo par minuta serije kada su bili na koncertu AZRE 
-
jim4
#156 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Black swan wrote:joj praksa je bila zakon
-
diplodokus
#157 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
„Tropical heat“ – Repic i havajka, trcanje u stiklama.
„Beverly Hills" - Nekad davno u nekom "Bravu" su ponudili crteze glavnih junaka koji su ih prikazivali starije za 20-ak, 30-ak godina... Tad mi posta jasno da cu i ja ostariti:)
„Urcle“ – Ne znam tacan naziv serije, a, ako se ne varam, „Steve Urcle“ sada glumi u seriji „Psych“.
„Touched by an angel“ – Lagana, dobronamjerna serija, da covjek udahne izmedju izdaje, ubistva i pljacke u nekoj drugoj seriji.
„Felicity“ – Puno lomova srca
„Cosby show“ – Udzbenik iz pedagogije
Najbolja je epizoda kada otac uci sina kako se rasporedjuje novac...
„Heart break high“ – Tad smo trazili neke zivotne odgovore u serijama... Neke i sada trazimo tamo...Znam da su me neki „rezovi“ u seriji shokirali jer su bili prerealni za moj mozak koji se vec bio dosta navikao na nerealni americki prikaz svijeta tinejdzera u kojima docekas ljubav, pronadjes one koji su umrli jer su, ustvari, zivi, svi ozdravljaju od teskih bolesti... a ovdje je glavni glumac u trenu umro... Dosta glumaca iz te serije se pojavljuje u nekim serijama, filmovima...
„Poroci Majamija“ – Reklama za espadrile, odijelo i majicu...
Mozda ovo ipak spada u 80-te...
„Melrose place“ – Pocelo je simpa, ali mi se poslije nije svidjalo zatrpavanje osnovne ideje cudima koja su ljudi u stanju uraditi ljudima, a na koja nas TV navikava kao na nesto normalno
U sta mi zivot prodje...
Ovi dani podsjecaju na „Zivot na Sjeveru“...
„Saint Tropez“ – Neko mi jednom rece da u toj seriji kad god odu na rucak ili veceru jedu list salate... Imali su uvijek lijepo vrijeme, neka rana svijetla lagana jutra
Bruka... i „Tribe“ gledah...
„Saved by the bell“ ne gledah, ali mi se cini da je onaj decko kad je porastao postao policajac U NYPD-u.
„Midnight caller“ – „Good night America, wherever you are“
„Alo-alo“ – „Aj vil sej dis dzast vans!“
„Beverly Hills" - Nekad davno u nekom "Bravu" su ponudili crteze glavnih junaka koji su ih prikazivali starije za 20-ak, 30-ak godina... Tad mi posta jasno da cu i ja ostariti:)
„Urcle“ – Ne znam tacan naziv serije, a, ako se ne varam, „Steve Urcle“ sada glumi u seriji „Psych“.
„Touched by an angel“ – Lagana, dobronamjerna serija, da covjek udahne izmedju izdaje, ubistva i pljacke u nekoj drugoj seriji.
„Cosby show“ – Udzbenik iz pedagogije
„Heart break high“ – Tad smo trazili neke zivotne odgovore u serijama... Neke i sada trazimo tamo...Znam da su me neki „rezovi“ u seriji shokirali jer su bili prerealni za moj mozak koji se vec bio dosta navikao na nerealni americki prikaz svijeta tinejdzera u kojima docekas ljubav, pronadjes one koji su umrli jer su, ustvari, zivi, svi ozdravljaju od teskih bolesti... a ovdje je glavni glumac u trenu umro... Dosta glumaca iz te serije se pojavljuje u nekim serijama, filmovima...
„Poroci Majamija“ – Reklama za espadrile, odijelo i majicu...
„Melrose place“ – Pocelo je simpa, ali mi se poslije nije svidjalo zatrpavanje osnovne ideje cudima koja su ljudi u stanju uraditi ljudima, a na koja nas TV navikava kao na nesto normalno
U sta mi zivot prodje...
„Saint Tropez“ – Neko mi jednom rece da u toj seriji kad god odu na rucak ili veceru jedu list salate... Imali su uvijek lijepo vrijeme, neka rana svijetla lagana jutra
„Saved by the bell“ ne gledah, ali mi se cini da je onaj decko kad je porastao postao policajac U NYPD-u.
„Midnight caller“ – „Good night America, wherever you are“
- maybelline
#158 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Kako fina tema... Prisjetili ste me nekih divnih djecjih trenutaka, sto neko rece, u pidjami ih gledas, a nisi se ni umio
Evo nekih mojih favorita:

Oni su mi neprevazidjeni - i sad ih redovno gledam!

Ne znam jel iko gledao ovu? Ja sam tada bila u Svedskoj i sjecam se da sam je redovno pratila.
Ova serija mi je suuuupeer bila!
Uh, kako cu ovu zaboraviti - dan sam organizirala po njoj! 

Oni su mi neprevazidjeni - i sad ih redovno gledam!
Ne znam jel iko gledao ovu? Ja sam tada bila u Svedskoj i sjecam se da sam je redovno pratila.
Ova serija mi je suuuupeer bila!
Uh, kako cu ovu zaboraviti - dan sam organizirala po njoj! -
mini2
#159 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Steve Urkel - "Family Matters"diplodokus wrote:„Tropical heat“ – Repic i havajka, trcanje u stiklama.
„Cosby show“ – Udzbenik iz pedagogijeNajbolja je epizoda kada otac uci sina kako se rasporedjuje novac...
![]()
„Poroci Majamija“ – Reklama za espadrile, odijelo i majicu...Mozda ovo ipak spada u 80-te...
U sta mi zivot prodje...![]()
„Saved by the bell“ ne gledah, ali mi se cini da je onaj decko kad je porastao postao policajac U NYPD-u.![]()
„Midnight caller“ – „Good night America, wherever you are“![]()
-
diplodokus
#160 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Da, da... Hvala:)
Last edited by diplodokus on 17/10/2012 19:41, edited 1 time in total.
- 2AK-47
#161 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Sječa li se ko serije 5 prijatelja, ili tako nešto? Engleska serija.
- Rootboi
#162 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
da nije slucjno the famous five2AK-47 wrote:Sječa li se ko serije 5 prijatelja, ili tako nešto? Engleska serija.
- 2AK-47
#163 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
To brateRootboi wrote:da nije slucjno the famous five2AK-47 wrote:Sječa li se ko serije 5 prijatelja, ili tako nešto? Engleska serija.
Znaš li možda isto Engleska serija RTV BiH su je puštali negdje 1996. u tekminu oko 12:00, 12:30, smještena negdje u 17. stoljeće sa krijumčarima alkohola, imala je znak Y u najavnoj špici?
- Rootboi
#164 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
ne bih ti znao sad reći2AK-47 wrote:To brateRootboi wrote:da nije slucjno the famous five2AK-47 wrote:Sječa li se ko serije 5 prijatelja, ili tako nešto? Engleska serija.svaka ti čast, odoh tražiti epizode po youtube-u, danas ionako ništa od posla
![]()
Znaš li možda isto Engleska serija RTV BiH su je puštali negdje 1996. u tekminu oko 12:00, 12:30, smještena negdje u 17. stoljeće sa krijumčarima alkohola, imala je znak Y u najavnoj špici?
ne asocira me ni na šta ako se sjetim javit ću ti
-
dezurni_ucenik
#165 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
A ova serija? Pustalo se na Noc i Dan
-
zilla_
#166 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Slučajevi X - nema jače serije definitivno
Ja sam prije par dana nabavio sve sezone i počeo gledati ispočetka 
- 2AK-47
#167 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Jake and the Fatman
-
Anticelulitna krema
#168 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Nesto mi naumpade i par SF crtanih na OBN-u koji su isli tamo tu negdje oko 2000 g,mozda i prije samo ne znam kako se zovu. Jedan je bio o onom djecaku koji se mogao pretvarati u neko bice, slicno Ben 10 danas... A bio je i onaj slican mocnim rendzerima, ono neki zli vanzemaljac posalje svaki but neko bice ,a s na dobroj strani je bila neka masa, isto ko kad je iz septicke koja je slala svoje da se bore i naravno pobjede. Bilo je tu jos par finih tih crtanih, prije i pokemona, digimona, Yu gi Oh itd...
Zna li ko mozda nazive crtanih ?
-
GaRGa
#169 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Umrite od smijeha 3,4, sad 
- dust in the wind
#170 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
ista sam ti... sto je najbolje, bilo je epizoda koje su me i kao dijete znale prepasti, a boga mi i sada, kada sam malo manje dijetezilla_ wrote:Slučajevi X - nema jače serije definitivnoJa sam prije par dana nabavio sve sezone i počeo gledati ispočetka
-
DancingKing
#171 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
Je l' jedan od ovih?Anticelulitna krema wrote:Nesto mi naumpade i par SF crtanih na OBN-u koji su isli tamo tu negdje oko 2000 g,mozda i prije samo ne znam kako se zovu. Jedan je bio o onom djecaku koji se mogao pretvarati u neko bice, slicno Ben 10 danas...
Znas kako kazu, be careful what you wish for... Jbt, sam naziv serije je tezi odron...Anticelulitna krema wrote:A bio je i onaj slican mocnim rendzerima, ono neki zli vanzemaljac posalje svaki but neko bice ,a s na dobroj strani je bila neka masa, isto ko kad je iz septicke koja je slala svoje da se bore i naravno pobjede. Bilo je tu jos par finih tih crtanih, prije i pokemona, digimona, Yu gi Oh itd...
-
dragonz
#172 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
I dan danas mi je na prvom mjestuhowdy wrote:
znam da je malo starija, nije puno, halalite ili banujte,
nisam mogao da odolim...
![]()
-
dragonz
#173 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
To je Barney iz HIMYMBHF_Manijak wrote:Jel ko gledo Doogie Howser, M.D., mali genije medicine, zavrsio fakultet nekad sa 15-16, onako bas iz 90-tih serija ja je nekad na rtl2 cini mi se gledo...![]()
Kako se zove serija kod nas se prikazivala 80-tih "Na tajnom zadatku" glavni glumac se upucao kao "slučajno".
-
Bodkin
#174 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
jel neko mozda gledao seriju, radi se o nekim vanzemaljcima koji dodju na zemlju i oni su valjda napredniji od nas i onda su dali nekima oruzje neko sto je u stvari neki kao guster sto se obavije oko zgloba na ruci i puca iz toga 
znam tacno kako izgleda glavni glumac i vidjao sam ga ponekad ali nema sanse da se sjetim gdje je jos glumio
znam tacno kako izgleda glavni glumac i vidjao sam ga ponekad ali nema sanse da se sjetim gdje je jos glumio
-
Bodkin
#175 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!
nasaoBodkin wrote:jel neko mozda gledao seriju, radi se o nekim vanzemaljcima koji dodju na zemlju i oni su valjda napredniji od nas i onda su dali nekima oruzje neko sto je u stvari neki kao guster sto se obavije oko zgloba na ruci i puca iz toga