Ultimate Survival na Discovery Channel

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Comrad

#1 Ultimate Survival na Discovery Channel

Post by Comrad »

Prati li ko "Ultimate Survival" na Discovery-iju. Vodic za prezivljavanje, svaku epizodu bace onog lika, specijalca, u nekakvu šumetinu, pustinju sa nožem i kremenom da prezivljava dok ne nadje izlaz, put, druge ljude.

Ultimate Survival - web stranica

Kako li samo moze jesti sve ono sta jede u pojedinim epizodama:-) :D
Babsy

Post by Babsy »

Ne bih mu bila društvo :D
zlotscha

#3 Re: Ultimate Survival na Discovery Channel

Post by zlotscha »

Comrad wrote:Prati li ko "Ultimate Survival" na Discovery-iju. Vodic za prezivljavanje, svaku epizodu bace onog lika, specijalca, u nekakvu šumetinu, pustinju sa nožem i kremenom da prezivljava dok ne nadje izlaz, put, druge ljude.

Ultimate Survival - web stranica

Kako li samo moze jesti sve ono sta jede u pojedinim epizodama:-) :D
jest vala fenomen!
ali poslije su provalili da su mu pomagali u nekim situacijama.
ali pojest sirovu ribu ili crve vaditi iz strvine i onda obradovati probavni trakt... :roll:
Comrad

Post by Comrad »

U epizodi sad u ponedjeljak, bio je na Islandu ja mislim, nasao mrtvu ovcu, odreza sebi komad mesa, i uze joj oko, kasnije sve to skuha i pojede, kao to specijalitet tamo, ima proteina i sta sve u njemu. :-)
p.s. ma dobro ne sumnjam da mu ne pomazu u nekim situacijama, no ono su ipak kao neke upute za prezivljavanje (to i pise na pocetku emisije) :) no bolje i pojesti crva nego umrijeti :D
zlotscha

Post by zlotscha »

kad se sjetim ratnog IKARA, mozda oni crvi i nisu losi
mada su nekad znali obitavati u istom 8)
Hendrix

Post by Hendrix »

Naravno da mu pomažu ali ona scena kada je u jezeru među santama leda mu čamac počeo tonuti e ono vala nije namješteno nema šanse.
Jedna od gadnijih scena je u Africi nema vode i nađe od slona izmet , iscjedi ga i popije :shock:
Ili pitona održava živog čitav dan ko šal ga nosi da bi ga mogo pojesti navečer jer se lako kvari meso na vrućini.

Ne znam da li onaj lik ribe ikada prži i kući kako ih slatko jede žive. :D
Babayaro

Post by Babayaro »

Veliki lafcina...Bear Grylls se zove...
Valjalo je pojest one crve i zive ribe i ostale proteinske bombe al covjek i kaze da je vodic za prezivljavanje ljudima koji bi mogli (nedaj Boze) da se izgube na onim terenima gdje je on bio...
Respect
morti

Post by morti »

znam da je jednom bio gladan pravo, lik baš bio u krizi...i naiđe na zmiju...
jbg...skonta da je zaštićena vrsta i nastavio lutati... :lol: :lol:
zlotscha

Post by zlotscha »

Comrad wrote:U epizodi sad u ponedjeljak, bio je na Islandu ja mislim, nasao mrtvu ovcu, odreza sebi komad mesa, i uze joj oko, kasnije sve to skuha i pojede, kao to specijalitet tamo, ima proteina i sta sve u njemu. :-)
p.s. ma dobro ne sumnjam da mu ne pomazu u nekim situacijama, no ono su ipak kao neke upute za prezivljavanje (to i pise na pocetku emisije) :) no bolje i pojesti crva nego umrijeti :D
u toj istoj epizodi kad je skocio u ledenu rijeku, pa je morao trcati do tople vode :-) i ajd, stigao je on sve fino i skinuo jaknu i majicu i legao u topllu vodu, a pantolke su jos bile na njemu. ja cekala da ih skineeeeee :) ali nista on. tu ide rez, slijedeca scena sva odjeca suha ukljucujuci i pantolke!
jesam se razocarala... i naljutila na njega ! :x
grep

Post by grep »

Meni je bolji Survivorman iz Kanade 10 puta.
Coek uzme 5 kamera par stvarcica i drito u dzunglu ...:-)
Nema pomagacha, kamermana, osim ako je u zivotnoj opasnosti.

Image

Baj D vey, ja mislim da vec imaju 2 sesone ovog survivora i DVD-ovi su u prodaji, pa ko bi neko ima ili zna adresu gdje se moze otudzit...zahvalan.
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

kojim danom je ovo,jednom sam gledao i nikako opet da upratim
Comrad

Post by Comrad »

Ponedjeljkom oko 21h, ja gledam obicno reprizu koja bude subotom. Takodjer repriza bude i ponedjeljkom kasno navecer, tj. utorkom ujutro.
zlotscha

Post by zlotscha »

skine l se ovaj kadli tadli? :?
meni je prezivljavanje bRez golotinje, ma nije ni prezivljavanje! sve me to podsjeti na LOST (izgubljene :-) ) i epizodu koja je prelila casu i uslovila me da vise ne pratim tu smijuriju. znaci, ljudi su dosli na pust otok samo sa pokojim kofercetom (koje nije unisteno u padu aviJona) ali nakon izvjesnog vremena, prikazuju visoku, zgodnu, jehozovnu plavku, perfektno depiliraniJeh NOGA! ma daj... nije valjda slucajno ponijela izvjesnu zalihu brijaca za jednoskratnu upotrebu... nemaju bome ni struje...
znam da je ovdje nest drugo fazon ali sta ima veze... :D
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

Comrad wrote:Ponedjeljkom oko 21h, ja gledam obicno reprizu koja bude subotom. Takodjer repriza bude i ponedjeljkom kasno navecer, tj. utorkom ujutro.
ok hvala...
samo mi jos reci u koliko je repriza sutra posto nisam gledao prosli ponedjeljak...
zlotscha

Post by zlotscha »

nesto kontam... :-)
kad bi prezivljavaca izbacili iz helikoptera u Hadzicima, koliko bi mu trebalo da nadje npr Milikladsku ulicu (rec'mo da prvih 16 dana ne smije nikoga pitati da ga uputi) a onda moze i pitat... :lol: :lol: :lol:
ne mora bit ova moze i neka druga ulica rec'mo eeeeee... bas me interesuje. eto ti ideja za prvog bh prezivljatora!
Comrad

Post by Comrad »

zlotscha wrote:skine l se ovaj kadli tadli? :?
meni je prezivljavanje bRez golotinje, ma nije ni prezivljavanje! sve me to podsjeti na LOST (izgubljene :-) ) i epizodu koja je prelila casu i uslovila me da vise ne pratim tu smijuriju. znaci, ljudi su dosli na pust otok samo sa pokojim kofercetom (koje nije unisteno u padu aviJona) ali nakon izvjesnog vremena, prikazuju visoku, zgodnu, jehozovnu plavku, perfektno depiliraniJeh NOGA! ma daj... nije valjda slucajno ponijela izvjesnu zalihu brijaca za jednoskratnu upotrebu... nemaju bome ni struje...
Ti snimi seriju sa dlakavom djeovjkom pa vidi hoce ti je iko gledati :D. A sto se tice ovog sto prezivljava:) covjek samo pokazuje realne situacije i daje upute kako prezvijeti u istim, tj. nece ti se sigurno desiti da si na havajima u bundi ili na aljasci u potkosulji. :-) :D
zlotscha

Post by zlotscha »

Comrad wrote:
Pa zar bi neko htio gledati neku dlakavu trebu na pustom otoku, ja znam da ja ne bih. A sto se tice ovog sto prezivljava:) covjek samo pokazuje realne situacije i daje upute kako prezvijeti u istim, tj. nece ti se sigurno desiti da si na havajima u bundi ili na aljasci u potkosulji. :-) :D
jah, i onda na Himalajima mi se pokvasi majica, ali ja je ne skinem jer nisam ja to vidjela pa ne znam. :-) ali zato znam nalozit vatru i pojest oko od ovce :D
Comrad

Post by Comrad »

zlotscha wrote:
Comrad wrote:
Pa zar bi neko htio gledati neku dlakavu trebu na pustom otoku, ja znam da ja ne bih. A sto se tice ovog sto prezivljava:) covjek samo pokazuje realne situacije i daje upute kako prezvijeti u istim, tj. nece ti se sigurno desiti da si na havajima u bundi ili na aljasci u potkosulji. :-) :D
jah, i onda na Himalajima mi se pokvasi majica, ali ja je ne skinem jer nisam ja to vidjela pa ne znam. :-) ali zato znam nalozit vatru i pojest oko od ovce :D
Ma dobro, da je zensko ja ne bih imao nis protiv da se skida :D Nego, ja mislim da se je u toj epizodi skinuo majicu, kad je legao u onaj gejzir ili sta vec :-D dosta ti :D
zlotscha

Post by zlotscha »

Comrad wrote:
zlotscha wrote:
Comrad wrote: Pa zar bi neko htio gledati neku dlakavu trebu na pustom otoku, ja znam da ja ne bih. A sto se tice ovog sto prezivljava:) covjek samo pokazuje realne situacije i daje upute kako prezvijeti u istim, tj. nece ti se sigurno desiti da si na havajima u bundi ili na aljasci u potkosulji. :-) :D
Ma dobro, da je zensko ja ne bih imao nis protiv da se skida :D Nego, ja mislim da se je u toj epizodi skinuo majicu, kad je legao u onaj gejzir ili sta vec :-D dosta ti :D
obzirom da ga ne pratim vise, tj. da je izgubio mene kao glavni remontni kontrol (daljinski upravljac) u kuci, ne znam bas... 3 gledateljke, puno brateeee.... :D
Post Reply