"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Moderator: _BataZiv_0809
-
LSD
#876 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Zapravo Gavrilo je direktni krivac zašto smo ostali uskraceni za pare, on je izdao naredbu za deložaciju Andje u Budimpestu.
-
dezurni_ucenik
- Čudna sorta
#878 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
I ja sam sad htjela postaviti ovaj link.CVIKERASH wrote:http://www.zenicablog.com/uta-minuta/11 ... filmq.html
-
klixober
#879 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Nije korektno prozivati žene žrtve rata, ma koliko su zajebale sa ovim filmom. Haj budi staležan nakon svega što su proživjele...
Pustite to.
Pustite to.
-
blacksky
#880 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Dobri su (ovi sa CimeStar kanalu) bice danas film u 23:24 - Gospodin i gospđa smithblacksky wrote:Da, pa link govori samo da se na tv kanalu nalazi uzivo prenos. Znaci nadjes CimeStar na kablovskoj (ako imas).PipiDugaDevetka wrote:Ja ili ne znam da se snađem sa ovim linkovima, ili nema TV B92?blacksky wrote:Uzivo prenos http://uzemljikrviimeda.com/linkovi.html
Ja imam telemach i nasao sam ga
evo izasao kratki video za Angelinu na B92 http://uzemljikrviimeda.com/linkovi.html
Izgleda da je dobro proslo
-
dezurni_ucenik
#881 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Čudna sorta wrote:I ja sam sad htjela postaviti ovaj link.CVIKERASH wrote:http://www.zenicablog.com/uta-minuta/11 ... filmq.html
Dzonlic objasnio neke stvari.Svaka mu cast.
- Jara
#882 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Susjedi poludiše za Anđom... 
-
bull21
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#885 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Hanka je to odlično rekla... ovo je samo jedan od primjera gluposti forsiranja kulturnih različitosti
haman je u rangu sa onim titlovima u srpskim filmovima u Hrvatskoj
haman je u rangu sa onim titlovima u srpskim filmovima u Hrvatskoj
- NIN
#886 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Gledao sam hrvatski RTL i, mescini Novu, kada su rekli da je Andja pozdravila gala premijeru u Zetri na hrvatskom.
-
bull21
#887 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Ne iznenađuje me Nova. Fakat mi nije jasno koji mozak moraš biti da ovako nešto izjaviš i još u to vjeruješ. 
- lijek-za-sve
-
Baudelaire
#889 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Moramo prozivati. Ove se stvari konstantno ponavljaju u svim životnim sferama. Djeda Mraz je umalo zabranjen. Da se ne bunimo i da ne tersamo, bilo bi samo gore.babyline wrote:neki ovdej sitnicare pravo i ono po motu casa je UVIJEK poluprazna.... mislim na ove prozivke na prvobitne reakcije i ne snimanje u sa... nije se snimio ovdje so what
- opa22
#890 "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Odlican interviju s Angelinom na AJBalkans
EJNDJI UDAAAJ SE ZA MENE
Sent from my iPhone using Tapatalk
EJNDJI UDAAAJ SE ZA MENE
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Better Man
#891 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Danas sam poslije posla otišao u Cinema City i odgledao film. Film je težak i prikazuje surovu istinu, prikazuje svo zlo koje smo doživjeli tokom rata od strane Miloševića i njegovih izvršitelja. Za one koji nisu jakih živaca i koji su slabog želuca bolje da film ne pogledaju, jer ne zanm da li će moči podnijeti da vide ponovo sve te strahote koje smo doživjeli. Do mene je sjedila jedna žena koju je film jako potresao i žena je djelovala kao da sve to sad proživljava. Neki su ovdje poredili Angelinin film sa filmom Dine Mustafića Remake, kojeg opet smatram daleko najboljim našim poslijeratnim filmom, ja lično ne bih pravio nikakve usporedbe i ne bih ocjenjivao glumu, jer ono što je bitno u fiilmu je priča, odnosno jedna surova istina koju na žalost oni koji i danas zastupaju takve ideje i koji slave ratne zločine i zločince ne žele vidjeti i čuti. Angelini kapa do poda za ovaj film i najmanje što ova država može da uradi za tu ženu jeste da je proglase počasnom državljankom BiH i njenim ambasadorom. Neka je stid i sramota Gavrila Grahovca, kao i sve one druge koji su u samom početku nastanka filma osuli drvlje i kamenje na Angelinu i film i što su je praktički otjerali iz Sarajeva primorali da ostatak filma snimi u Madžarskoj! Angelina je bez obzira na to završila film i došla u Sarajevo i napravila premijeru i pokazala i Gavrilu Grahovcu i drugim koji su učestvovali u hajci na nju da su oni obični bjednici koji su danas propali u crnu rupu od stida i srama, dok Angelina kao prava dama i jedna velika humanistkinja hoda visoko uzdignute glave i svijetu predstavlja surovu istinu onog što se dešavalo ovdje. Mislim da bi dobro bilo da što više ljudi vidi ovaj film i da će se nači normalni u RS-u i Srbiji koji će pogledati ovaj film i vidjeti surovu istinu. Mislim da je došlo vrijeme da se u BiH naprave radikalne promjene, a one bi trebale da krenu od fašističko, četničko genocidne tvorevine RS-a.
Last edited by Better Man on 17/02/2012 21:57, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#892 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Tako reci da se ministar izblamirao i oštetio nas za xxx$, a ne sirota žena koja se instiktivno bori protiv ološa bjelosvjetskih od Karle del Ponte do Lajčaka što ne spriječi republikanskosrpsku policiju da je otjeraju sa Mehmedpašinog mosta.LSD wrote:*** SPAM ***/dogadjaji/45822-Zabrana-filma-Angeline-Jolie-Bakira-Hasecic-priznala-nije-vidjela-scenario.htmlPipiDugaDevetka wrote:Ne barkaj mi Bakiru, nju su na moju i tvoju mušku sramotu tjerali da se pere ''Knjaz Milošem'',...LSD wrote:Nego, hoce li Bakira Hasečić i slicne organizacije koje su se nadigle da protjeraju vješticu Andju vratiti pareisto pitanje treba postaviti Gavrilu Grahovcu.
Znamo da je Jolie zbog one dreke i kreke žena najurena da snima film po Budimpesti, umjesto da se pare ostave ovdje, da se zaposle neki ljudi barem dok se snima film.
Film je ljekovit k'o ljekovite hurmašice koje je bila prisiljena da pravi jedna ropkinja u Hadžićima u kući kod sadašnje bh. parlamentarke Aleksandre Pandurević za nju i babu njenu zvanu, Tomana.
Procitaj pa malo razmisli kako su se ta žena i njeno udruženje blamirali javno, zajednom sa ministrom Gavrilom.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#893 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Predložio sam da umjesto predsjednika upravnog odbora asocijacije Majke Srebrenice i Žepe, muškarca Ibrana Mustafića, postave Angelinu Jolie, da bude počasna predsjednica sa zaduženjem da ih predstavlja u svijetu.Acheron wrote:Bakira i Munira su renomirane filmske kriticarke.
- lijek-za-sve
#894 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Predložio sam da umjesto predsjednika upravnog odbora asocijacije Majke Srebrenice i Žepe, muškarca Ibrana Mustafića, postave Angelinu Jolie, da bude počasna predsjednica sa zaduženjem da ih predstavlja u svijetu.
da je vise onih koji misle na druge a ne samo ne sebe svima bi nam bilo bolje......
Last edited by lijek-za-sve on 17/02/2012 22:13, edited 2 times in total.
- PipiDugaDevetka
#895 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Tako je...komeba wrote:Nije korektno prozivati žene žrtve rata, ma koliko su zajebale sa ovim filmom. Haj budi staležan nakon svega što su proživjele...
Pustite to.
- ljubav_aha
#896 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
Jara wrote:Susjedi poludiše za Anđom...
- ljubav_aha
- ljubav_aha
#898 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
PipiDugaDevetka wrote:Tako je...komeba wrote:Nije korektno prozivati žene žrtve rata, ma koliko su zajebale sa ovim filmom. Haj budi staležan nakon svega što su proživjele...
Pustite to.
- minjonja
#899 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
e vala ako better man kaze da valja, onda je film u rangu sa shawshank redemption
kupila sam danas kartu, jupiii! sutra idem gledati, jedva cekam!! nisam se nadala da cu nabaviti tako brzo karte.
- bijela
#900 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie
meni se povraća od ovih prozivki "žena-žrtva rata" i bilo koga od njih poimence,
pogotovo iz razloga "ostali smo bez para"
odgledala film. težak za gledanje,
po meni, dobar za svjetsko tržište,
preslab za nas i ono što se dešavalo ovdje.
pogotovo iz razloga "ostali smo bez para"

odgledala film. težak za gledanje,
po meni, dobar za svjetsko tržište,
preslab za nas i ono što se dešavalo ovdje.