"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Not My Idea

#1376 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Not My Idea »

mlad i nevin i on bi da ucjenjuje... nemre :sax:

:D
spaceman

#1377 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by spaceman »

Film se od jutros moze naci na internetu, pa eto da znate.
shiljak

#1378 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shiljak »

spaceman wrote:Film se od jutros moze naci na internetu, pa eto da znate.
evo vidim na thepiratebay.se, jel snimak iz kina ili? :D
spaceman

#1379 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by spaceman »

shiljak wrote:
Nije, kvalitet je ko na VHS kaseti.
AfromMann

#1380 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by AfromMann »

verzija filma na engleskom bez titlova procurila na net!
magi87

#1381 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by magi87 »

je li iko primijetio da u sceni kada pijani vojnci uvode svirace i pijane "dame", da jedna neodoljivo podsjeca na lepu brenu, a druga na cecu raznatovic?! Znamo da su obje u to vrijeme pjevale srpskim vojnicima, i dizale im moral da nastave ubijat neduzne civile, silovat zene i djecu. dobro je to provuceno, ali cini mi se mali br.ljudi je shvatio...

brena dolazi na ljeto na kosevo...sarajlije koji su bili 3 duge godine pod opsadom, valjda nece pljunut na sebe same i otic na taj koncert...nadam se, jer narod koji zaboravlja, osudjen je na propast.
john fante

#1382 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by john fante »

nisam odusevljen uopce, cak suprotno
osrednji film
vee-jay

#1383 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by vee-jay »

magi87 wrote:je li iko primijetio da u sceni kada pijani vojnci uvode svirace i pijane "dame", da jedna neodoljivo podsjeca na lepu brenu, a druga na cecu raznatovic?! Znamo da su obje u to vrijeme pjevale srpskim vojnicima, i dizale im moral da nastave ubijat neduzne civile, silovat zene i djecu. dobro je to provuceno, ali cini mi se mali br.ljudi je shvatio...

brena dolazi na ljeto na kosevo...sarajlije koji su bili 3 duge godine pod opsadom, valjda nece pljunut na sebe same i otic na taj koncert...nadam se, jer narod koji zaboravlja, osudjen je na propast.
to nisam shvatio.
ali sam shvatio kraj - tj. sadrzaj i cilj poruke i kome je ona upucena.
to, kao i puno toga u filmu je veoma malo ljudi shvatilo.
shiljak

#1384 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shiljak »

spaceman wrote:
shiljak wrote:
Nije, kvalitet je ko na VHS kaseti.
VHS? :D A ne znam, ili je neko kopirao dvd ili je u kinu. Nije se jos skinulo ali meni izgleda da je iz kina, jer je previse tamna slika (vidio samo par sekundi pocetka :D)

edit. evo sad je malo bolja :D Samo nije dobro kompresovan pa kvaliteta bas ne valja ali moze se gledat :D
spaceman

#1385 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by spaceman »

VODRip je, to ti je nesto izmedu VHS-a i DVD-a, pokusaj skinuti k-lite paket, pa ti mozda bude bolja slika, meni je ok moze se gledati, a R5 verzija izlazi 27.3.
banjaluka078

#1386 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by banjaluka078 »

CVIKERASH wrote:
ladyblue18 wrote:
CVIKERASH wrote:Jel neko gledao irski film As If I Am Not There?Ista prica kao i u In the land... samo sto Fedja Stukan glumi momka i s tim da njegova djevojka nije slikarica vec uciteljica.Rece neku noc on na Al Jazeeri da je taj film mnogo brutalniji od Angelininog.
Prvi put cujem za ovo :-?
Skinem i pogledam, ne sada ali jednom hocu. Trenutno ne zelim gledati bilo sta sto ima veze sa tematikom rata.

Posalji link na pp ako pronadjes.Ja ga ne mogu nigdje naci. :)
Imaš na bt.eutorrents.com
Dendrlix

#1387 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Dendrlix »

AfromMann wrote:verzija filma na engleskom bez titlova procurila na net!
Jel' ovo jedina verzija ili ima i na nasem? Nekako mi ofirno slusati Djuru "Fuck you" :-)
shiljak

#1388 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shiljak »

Sve cekam da brad pitt pogine ali ga nisam vidio, Zana je skupila dosta filmskog iskustva :D

A sto se tice filma :D Nije los, jedino na pocetku su trebali malo bolje napraviti, da se upozna komsiluk prije nego sto je krenula u grad :-D

p.s. ova nasa verzija, govori ona da ce pobjeci kroz prozor, ova je pita "sto mi to govoris" i onda joj ova odgovori. Dok u engleskom samo Zana prica :D
Last edited by shiljak on 28/02/2012 17:30, edited 1 time in total.
shake69

#1389 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shake69 »

Dendrlix wrote:
Jel' ovo jedina verzija ili ima i na nasem? Nekako mi ofirno slusati Djuru "Fuck you" :-)
Gledao verziju na engleskom. Koja patnja glumaca s tim jezikom, mama draga. Bolje da su ga snimili samo na bosanskom jer kako se muce da izgovore one replike pojedini dodje mi muka. Osim Rada i Zane, malo Vanese, a ni njihov cak nije nesto sjajno, ostali, 'ispod svakog kriterija.
shiljak

#1390 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shiljak »

shake69 wrote:
Dendrlix wrote:
Gledao verziju na engleskom. Koja patnja glumaca s tim jezikom, mama draga. Bolje da su ga snimili samo na bosanskom jer kako se muce da izgovore one replike pojedini dodje mi muka. Osim Rada i Zane, malo Vanese, a ni njihov cak nije nesto sjajno, ostali, 'ispod svakog kriterija.
i meni je bilo ofirno na pocetku, ali sam navikao. Mozda ce biti cak i bolja engleska verzija, posto ovu nasu nije ih Angelina mogla ispravljati :D

Isto mislim da ljudi znaju engleski, nego ovo je ovako namjerno napravljeno. I kad gledas nekog "rusa" u nekom americkom filmu isto tako pricaju ko mi u ovom filmu..
simpozijum delirijum

#1391 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by simpozijum delirijum »

jos nisam pogledao film , ove sedmice kada uplatim kablovsku :D
evo kako je Andzelina na dodjeli Oskara izazvala malu senzaciju u sexy nastupu , macka i po' i dama
da malo opustimo temu :D
http://www.youtube.com/watch?v=zELlUxRr ... re=related
ocaj

#1392 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by ocaj »

Ma Andja kraljica!!! :D :D
Za mene je postala ikona od premijere filma i raznih intervjua koje je dala vezano za ovaj film i nas rat opcenito...
Jos ne mogu da shvatim da se neko ko ima takav zivot i pripada nekom drugom svijetu toliko posvetila ovom ovdje podrucju...pored silnih para,ima zenska i veliko srce, svaka joj cast! :D
wolf07

#1393 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by wolf07 »

Svojevremeno sam bio protiv filma, na samom pocetku kad je ova tema otvorena i prije nego se sve pocelo snimati. INformacije su bile da se glavna junakinja zaljubljuje u svog silovatelja u logoru, na to se dodalo reagovanje jednog udruzenja zena i ja sam prilicno lako iskristalisao svoj stav. Izmedju ostalog fasov'o sam i jedini ban otkad komentarisem kojesta na ovom forumu al' hajde, sve je bilo zbog toga sto sam makar na ovaj nacin pokusavao da branim cast tih jadnih zena koje su to prosle u stvarnosti a ne na ekranu!!! Bilo mi je degutantno prozivanje g-dje Hasecic i tome slicne stvari. Ispostavilo se da film uopste nema taj slijed dogadjaja i ta je "baja" o scenariju garant proturena iz neke "UDB-e" iz istocnog komsiluka, ja drugog nacina ne vidim da je neko tako manipulisao sadrzajem scenarija. Sjecate se da je gazda TV "Pink" odbio ucesce u produkciji, snimanju ili cemu vec, po meni je to vise nego dovoljan dokaz da su "bezbednjaci" bili upleteni u plasiranje dezinformacije na nas teren o cemu se u filmu radi pa da onda nasim rukama zmije hvataju. Dalje svi znamo sta je bilo, film je snimljen i digla se nevidjena frka! Ja danima pokusavam da dokucim sto se sad svi Srbi ovoliko kofrce kad su po defaultu oni bad guys u svim americkim filmovima koji govore o ovom prostoru ima vec dvadeset godina i nikom nista, tek tu i tamo poneki komentar, a sad se digla kuka & motika! Onda mi je sinulo, u svim drugim filmovima oni su bad guys ali imaju ljudsku dimenziju, kao nesto su zajebani, svi su protiv njih a oni nesto soliraju i tome sl. Ovo je izgleda jedini film koji ih je sveo na pravu mjeru, ne ulazeci u to koliko je film dobar ili los sa umjetnicke strane, njih je zazuljalo sto ih je Andja "procitala "!!! Niso to bili nikakvi buntovnici bez razloga, romanticni "gusari" ili banda sarmantnih pljackasa koji uz viceve dizu velike sume tudje love. Prikazani su kao gomila primitivaca najgore vrste koji su sistematski pristupili tako jezivom zlocinu kao sto je organizovano silovanje. Tog zla je bilo u svim ratovima ali nikad i nigdje na ovaj i ovakav nacin kao u Bosni i to je ono sto ih jebe, jer su filmom dehumanizirani kao vojnici, politicka i ekonomska struktura ili sta god vec hocete. BTW, znate li da je svaki njemacki vojnik koji bi silovao Jevrejku u 2.Svj.ratu bio poslan na dugogodisnju robiju jer je na taj nacin on krsio rasne zakone koji su bili na snazi u Rajhu!!! A kad smo vec kod toga nije se nimalo blagonaklono gledalo na silovanje bilo kojih zena jer je to lose uticalo na moral vojske! Toliko o zlikovcima No1 (Nijemcima) i "vecitim" zrtvama na predzidju hriscanske Evrope koja nikako da im se adekvatno zahvali.
gilbert

#1394 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by gilbert »

vee-jay wrote:
magi87 wrote:je li iko primijetio da u sceni kada pijani vojnci uvode svirace i pijane "dame", da jedna neodoljivo podsjeca na lepu brenu, a druga na cecu raznatovic?! Znamo da su obje u to vrijeme pjevale srpskim vojnicima, i dizale im moral da nastave ubijat neduzne civile, silovat zene i djecu. dobro je to provuceno, ali cini mi se mali br.ljudi je shvatio...

to nisam shvatio.
ali sam shvatio kraj - tj. sadrzaj i cilj poruke i kome je ona upucena.
to, kao i puno toga u filmu je veoma malo ljudi shvatilo.
U jednoj sceni jedna od pijanih dama pozuruje junaka a engleskom prevodu napisano Prostitutka ( koriste onaj tezi izraz k..va):" Hurry up. :lol:
bijela

#1395 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by bijela »

mene je tačno ona plava podsjetila na brenu,
a naš amnezioni narod - naravno da će napuniti koševo.
donja_crtica

#1396 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by donja_crtica »

Jel imaju negdje titlovi za ovaj film?
simpozijum delirijum

#1397 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by simpozijum delirijum »

wolf07 wrote:Svojevremeno sam bio protiv filma, na samom pocetku kad je ova tema otvorena i prije nego se sve pocelo snimati. INformacije su bile da se glavna junakinja zaljubljuje u svog silovatelja u logoru, na to se dodalo reagovanje jednog udruzenja zena i ja sam prilicno lako iskristalisao svoj stav. Izmedju ostalog fasov'o sam i jedini ban otkad komentarisem kojesta na ovom forumu al' hajde, sve je bilo zbog toga sto sam makar na ovaj nacin pokusavao da branim cast tih jadnih zena koje su to prosle u stvarnosti a ne na ekranu!!! Bilo mi je degutantno prozivanje g-dje Hasecic i tome slicne stvari. Ispostavilo se da film uopste nema taj slijed dogadjaja i ta je "baja" o scenariju garant proturena iz neke "UDB-e" iz istocnog komsiluka, ja drugog nacina ne vidim da je neko tako manipulisao sadrzajem scenarija. Sjecate se da je gazda TV "Pink" odbio ucesce u produkciji, snimanju ili cemu vec, po meni je to vise nego dovoljan dokaz da su "bezbednjaci" bili upleteni u plasiranje dezinformacije na nas teren o cemu se u filmu radi pa da onda nasim rukama zmije hvataju. Dalje svi znamo sta je bilo, film je snimljen i digla se nevidjena frka! Ja danima pokusavam da dokucim sto se sad svi Srbi ovoliko kofrce kad su po defaultu oni bad guys u svim americkim filmovima koji govore o ovom prostoru ima vec dvadeset godina i nikom nista, tek tu i tamo poneki komentar, a sad se digla kuka & motika! Onda mi je sinulo, u svim drugim filmovima oni su bad guys ali imaju ljudsku dimenziju, kao nesto su zajebani, svi su protiv njih a oni nesto soliraju i tome sl. Ovo je izgleda jedini film koji ih je sveo na pravu mjeru, ne ulazeci u to koliko je film dobar ili los sa umjetnicke strane, njih je zazuljalo sto ih je Andja "procitala "!!! Niso to bili nikakvi buntovnici bez razloga, romanticni "gusari" ili banda sarmantnih pljackasa koji uz viceve dizu velike sume tudje love. Prikazani su kao gomila primitivaca najgore vrste koji su sistematski pristupili tako jezivom zlocinu kao sto je organizovano silovanje. Tog zla je bilo u svim ratovima ali nikad i nigdje na ovaj i ovakav nacin kao u Bosni i to je ono sto ih jebe, jer su filmom dehumanizirani kao vojnici, politicka i ekonomska struktura ili sta god vec hocete. BTW, znate li da je svaki njemacki vojnik koji bi silovao Jevrejku u 2.Svj.ratu bio poslan na dugogodisnju robiju jer je na taj nacin on krsio rasne zakone koji su bili na snazi u Rajhu!!! A kad smo vec kod toga nije se nimalo blagonaklono gledalo na silovanje bilo kojih zena jer je to lose uticalo na moral vojske! Toliko o zlikovcima No1 (Nijemcima) i "vecitim" zrtvama na predzidju hriscanske Evrope koja nikako da im se adekvatno zahvali.
e bas tako ! procitah na Srbijanskim gradjanskim i lafo' "civiliziranim" forumima kako su "povrijedjeni" tim filmom , kao da su ih opet bombardovali i odlicno si objasnio zasto
:thumbup:
BHF_Manijak

#1398 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by BHF_Manijak »

bijela wrote:

mene je tačno ona plava podsjetila na brenu,
a naš amnezioni narod - naravno da će napuniti koševo.
PA jednom je vec bila...I naravno, puna Zetra ko sibica! :( :roll:
Irm@

#1399 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Irm@ »

donja_crtica wrote:Jel imaju negdje titlovi za ovaj film?
+1 :)
Emi_Nevermind

#1400 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Emi_Nevermind »

Ja odoh gledati sad, pa sta Bog da :D Od samog pocetka branim film, kad je Grahovac zabranjivao, kad je neko proturio laznu radnju, a zene zrtve rata naivno progutale mamac, kad su se Srbi bunili, pa kad su se nas bunili, sad jedino sto fali je da mi se film ne svidi, a ja citavo vrijeme navijam :bih:
Post Reply