"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ahuseino

#1001 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by ahuseino »

Loulou wrote:
Super mi je ovo, hvala za link :thumbup:

Krkanu je Andza uzela nevinost, vrlo sklisko. :P

Anzda mi je zvanicno nova Jovanka.
simpozijum delirijum

#1002 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by simpozijum delirijum »

za sve one koje imaju sumnje u Andzeline dobre namjere i humanost ;
kao prvo ? treba joj para i slave zato sto je napravila svoj prvi fim samostalno ?
da skine gacice i pojavi se u "Playboy " magazinu zaradila bi vise negoli na ovome filmu
bila je luda i blesava kada je bila mlada ( kao i svi mi ), budalesala
?
Ona zna da je u minusu ., zena koja je umjetnik i sazrela kao majka , postala diva i saznala
njen sljedeci film ce biti o Afganistanu ! pomozimo joj !
Andzelina i njen suprug vec koji put ( 5-6 7 put ? )i dolaze u Sarajevo i BiIH da propagiraju ideju ljubavi i pomirenja
a moze biti na Bahamima i reci :" jebite se Balkanski primitivci " kao , sta ba ' hocete od mene .."
strpljivo i odlucno odgovara na intervjue Balkanskih medija i jako je boli sto je pljuju
njene suze na Sarajevskoj premijeri nisu laz !
imamo velikoga jarana i prijatelja i vecega od Bona i U2 u Andzelini

kako joj je bilo dok je kao zena slusala ispovijesti silovanih zena
a mogla je napraviti limunadu od ljubavne price i zgrnuti jos kojih par stotina miliona dolara
a neka usvoji i 10 000 djece , kao sto je pljuju u zapadnim medijima , spasava i radi sta moze u sistemu u kojemu zivi
ExNihilo

#1003 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by ExNihilo »

ahuseino wrote:
Loulou wrote:
Super mi je ovo, hvala za link :thumbup:

Krkanu je Andza uzela nevinost, vrlo sklisko. :P

Anzda mi je zvanicno nova Jovanka.

Raznijela ga žena :thumbup:
poznanik

#1004 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by poznanik »

simpozijum delirijum wrote:da li ce iko predloziti Andzelinu za 6 Aprilsku nagradu grada Sarajeva ? ili bar nesto da se oduzimo toj humanoj i pametnoj zeni koju smo na pocetku tako cinicno popljuvali...ambasadorica UN i velika zena :thumbup:
Dobila je "sarajevska vrata".
PalaSa Marsa

#1005 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by PalaSa Marsa »

Heheheeh bakice, da se primjetit' da je ispunjena zivotom i da je zivot pros'o pokraj nje. :D

Andjelina draga kako te volim. :kiss: :-D :-D
*mima*

#1006 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by *mima* »

simpozijum delirijum wrote:za sve one koje imaju sumnje u Andzeline dobre namjere i humanost ;
kao prvo ? treba joj para i slave zato sto je napravila svoj prvi fim samostalno ?
da skine gacice i pojavi se u "Playboy " magazinu zaradila bi vise negoli na ovome filmu
?
Ona zna da je u minusu ., zena koja je umjetnik i sazrela kao majka , postala diva i saznala
Andzelina i njen suprug vec koji put ( 5-6 7 put ? )i dolaze u Sarajevo i BiIH da propagiraju ideju ljubavi i pomirenja
a moze biti na Bahamima i reci :" jebite se Balkanski primitivci " kao , sta ba ' hocete od mene .."
strpljivo i odlucno odgovara na intervjue Balkanskih medija i jako je boli sto je pljuju

a mogla je napraviti limunadu od ljubavne price i zgrnuti jos kojih par stotina miliona dolara
a neka usvoji i 10 000 djece , kao sto je pljuju u zapadnim medijima , spasava i radi sta moze u sistemu u kojemu zivi

:thumbup: ......najbolji komentar do sad......sinoc pricam sa prijateljima koji vec dugo zive u Chicagu.......gledali film prije mjesec.......samo ga gledali Bosanci.....otisli oni deseti dan ....kao da izbjegnu guzvu.....kaze....bilo nas ravno sedmero u kinu........srbi koji tamo zive nisu ga gledali......
antiupravitelj

#1007 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by antiupravitelj »

*mima* wrote:
simpozijum delirijum wrote:za sve one koje imaju sumnje u Andzeline dobre namjere i humanost ;
?

:thumbup: ......najbolji komentar do sad......sinoc pricam sa prijateljima koji vec dugo zive u Chicagu.......gledali film prije mjesec.......samo ga gledali Bosanci.....otisli oni deseti dan ....kao da izbjegnu guzvu.....kaze....bilo nas ravno sedmero u kinu........srbi koji tamo zive nisu ga gledali......
Ma k'o što je dokazano romanom nobelovca Ive Andrića da jeste istina, tako i filmom ''U zemlji krvi i meda'' dokazivati istinu narednih 150 ili malo više godina.
rookiebuzookie

#1008 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by rookiebuzookie »

?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ovaj intervju sa B92 je odlican jedino zato sto je Angelina majstorski ispreskakala ovog debila! Inace vise napamet znamo koja ce joj pitanja postaviti ovi iz Srbije!

Senadov intervju je dobar. A standardni je Hadzifaceov stil, tipa celebrity razgovara sa celebritiyem, pa saznamo i nesto i o Senadu i o Angie :-)! Ma samo neka se prica o ovome! :bih:
rookiebuzookie

#1009 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by rookiebuzookie »

Angelinu Jolie milionima placaju da nesto reklamira! A ona sama finansira skretanje paznje na Bosnu i zrtve rata! Neprocjenjivo! :thumbup:

Evo samo primjera, cak je i People Magazin objavio clanak o premijeri:

Angelina Jolie Gets a Standing Ovation
BY KAREN NICKEL ANHALT AND PETER MIKELBANK

Friday February 17, 2012 04:30 PM EST

Angelina Jolie
Elvis Barukcic/AFP/Getty
FacebookTweetAngelina Jolie and Brad Pitt returned to Sarajevo on Tuesday evening, where Jolie's directorial debut, In the Land of Blood and Honey received a standing ovation from a tough crowd.

"Most of the people here in the audience lived through the war," one attendee told PEOPLE, referring to the 1992 Bosnian War that provides the backdrop for the movie. "Seeing the film was so emotional."

The premiere in the Bosnian capital city, which was ravaged during the civil war, fulfills a promise the couple made last July. During an unannounced drop-in visit to the 17th annual Sarajevo Film Festival, where Jolie was honored for her part in promoting the nation's film industry, she told attendees, "We'll be back."

"To see you receiving it so well means the world to me,” a tearful Jolie, 36, told the audience of 6,000 Tuesday, following the screening at Zetra Olympic Hall. "I feel so deeply for all of you in this country," she said, adding a "Thank you" in Bosnian.

After the screening, Jolie and Pitt stayed to talk to the crowd, most of whom were there through the war.

At an afternoon press conference, Jolie discussed her film and the long controversial history it has in the Balkan country, saying she hoped the film would serve as a "wake-up call” for the international community.

"I'm satisfied with what we made, I feel very strongly about it and I believe that its core issue – which is the need for intervention and need for the world to care about atrocities when they are happening – is very, very timely and especially with things that are happening in Syria today,” Jolie told journalists from the Associated Foreign Press.

"I just felt that this subject was important and was really moved by it."

A report in the UK's Express said Jolie and some cast members had received violent threats during filming, but the film's distributor they did not extend to the premiere.

"Not at all," Ivona Lusic of Blitz Film told PEOPLE. "There were no threats [at the premiere]."

Jolie also announced her return to acting at a premiere in Berlin, revealing her next film project would be Maleficent, a retelling of Disney's Sleeping Beauty from the Evil Queen's point of view.

But she also hasn't ruled out returning to directing.

"If I can find something that means as much to me, I will try, but if this is the only thing I ever directed, I would be very happy," she told journalists in Sarajevo.
antiupravitelj

#1010 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by antiupravitelj »

BHCluster wrote:
Loulou wrote:
Loulou wrote:
Zena objasnila! :thumbup:
Onaj dio gdje "krkan" pita Angelinu kako nije napravila film o izbjeglicama a ambasador je dobre volje i puno posjecje izbjeglice, a ona njem jesam film se zove "Iza Granica" to oslikuje svu bjedu hajke na ovaj film. Koji krkan!!!
Nepripremljen Jugoslav Ćosić došao da je intervjuiše kao da se svaki dan dešava intervju sa naj zvijezdom holivudskog filma u svijetu.
Idi bre kući, pa nauči kako se to radi.
k3ngur

#1011 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by k3ngur »

Evo ja sad dadoh 10tku za film na imdb, a film jos nisam pogledao, i to samo zbog onih cetalja sto napisase bruku lazi, vala kad ceto moze lagati u kritici mogu i ja vala u glasanju...
zaritisinebrute

#1012 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by zaritisinebrute »

Loulou wrote:
ahuseino wrote:Ima li igdje da se pogleda ili poslusa taj intervju na B92 (samo ako je korektan).
ja bi shvatio da je ovog "novinara" poslala RTS, RTRS,TVBN ali Be92 ... HILARIOUS :lol:
azurna_obala

#1013 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by azurna_obala »

Mislim da se ovaj novinar pokajo' što je radio ovaj intervju sa Angelinom :lol:
Kako se samo PROVALIO zbog onog pitanja oko filma za izbjeglice...pa onda joj reče da je protivnik Srba :shock:

She kicks his ass :thumbup:
Jara

#1014 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Jara »

?

Odličan komentar, :thumbup: 8-) slažem se, osim s boldiranim - usporedba je besmislena! Jednostavno - oboje su sjajni, širenju istine svako od njih je doprinosio i doprinosi na svoj način. U oduševljenju Angelinom ne treba umanjivati ono što je Bono činio tokom i poslije rata. Bono je Bono :thumbup: , Anđa je Anđa. :thumbup:
jim4

#1015 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by jim4 »

pirmin wrote:
Loulou wrote:
ahuseino wrote:Ima li igdje da se pogleda ili poslusa taj intervju na B92 (samo ako je korektan).
Zena objasnila! :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
harač

#1016 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by harač »

slažem se sa posljedicama filma. ipak, dosljednosti radi, čuo sam da joj je sljedeći film o afganistanu
bull21

#1017 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by bull21 »

Davno je dokazano da nama niko ne valja.
DancingKing

#1018 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by DancingKing »

Svaka čast Angelini i na trudu i na svemu rečenom i na odličnim replikama na nonsens pitanja novinara iz komšiluka/susjedstva, ali film k'o film je srednja žalost. Ima genijalnih momenata, ali patetika, klišeji i neuvjerljivost (i likova i dijaloga* i priče) preovladavaju. Žao mi je, moglo je to puno bolje biti. 5/10

* tipa kad su u galeriji, pa Ajla gleda onu jednu sliku, i kaže "Uvijek su mi se sviđali njegovi pokreti kistom. Tako hrabri." ili ono "Htjela sam biti slikarka. Valjda sam bila slikarka." :roll: Mislim da je neko od lokalaca trebao prilagoditi scenarij/dijaloge našem tipu govora/izražaja, previše je "američki"
minjonja

#1019 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by minjonja »

http://www.noviportal.net/index.php/Zan ... telje.html

Peticija za izvinjenje Angelini Jolie. Obavjestite svoje prijatelje !!!

Written by Sanchez

Kao što je javnosti poznato, dana 13. oktobra 2010. godine, Vlada FBiH koju je činila koalicija SDA i Stranka za BiH, odlukom svog potpredsjednika, donijela je „Odluku o poništenju odobrenja za snimanje filma Angeline Jolie u BiH“.

I pored nedržavničkog i uvredljivog čina vlasti personificirane u liku Tihića i Silajdžića, Jolie je nakon svega ipak uradila pošten film prema istini i sudbini naroda čiji su je neodgovorni i oholi lideri bili otjerali iz Bosne i Hercegovine.

Također, vjerovatno bi i po film koji je ionako izvanserijsko umjetničko ostvarenje, sa istinskom moralnom i historijskom porukom, bilo još pogodnije da su scene zločina i nasilja snimane na auteničnim lokacijama gdje su se stvarno i dogodile, a ne u inozemstvu.

Tom sramnom, antidemokratskom i antikulturnom Odlukom, stranke na čelu sa Sulejmanom Tihićem i Harisom Silajdžićem, nanijele su, pored ostaloga, i finansijsku štetu BiH od više miliona dolara, koliko je producent platio za snimanje istog filma u Mađarskoj.

Zbog toga Savez za bolju budućnost BIH, kao lider opozicije i predstavnik moderne i demokratske BiH, organizacijom „online“ peticije traži od gospodina Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića, da zbog historijske greške njihove Federalne vlade od koje se nikada nisu ogradili, upute javno i oficijelno izvinjenje gospođi Angelini Jolie i svim žrtvama agresije kojim se film bavi.

Ovo izvinjenje je utoliko neophodnije što su mnogi zvaničnici i šefovi država, čak i predsjednik SAD Barack Obama, primili ekipu filma „U zemlji krvi i meda“ sa gospođom Jolie.

Na kraju, ovaj će film za Bošnjake imati sličan značaj kakav ima „Šindlerova lista“ za jevrejski narod. Stoga je izvinjenje najmanje što trebaju učiniti samozvani zaštitnici bošnjačkog naroda, od kojih je Jolie učinila mnogo više za širenje istine o agresiji na BiH i njenoj brutalnosti.
je li ovo uopste istina da je zbog tadasnje odluke ministra snimanje filma prebaceno u madjarsku? ja sam mislila da se u sarajevu snimilo sto se i htjelo snimiti, a ostatak je snimljen u madjarskoj iz tehnickih razloga.

sinoc pogledah film. nisam filmski kriticar, ali volim gledati filmove pa evo kako se meni cini ovaj. zanimljiv je, zelis da vidis sta ce se dalje desiti, kako ce rasplet biti, ali da je izvanserijsko umjetnicko ostvarenje ne bih rekla. pretjerane brutalnosti koju svi spominju nisam vidjela, ima strasnih scena kao u svim ratnim filmovima, po nekoj brutalnosti u odnosu na druge filmove se ovaj ne istice. ne vidim ni jednostranost u filmu vala, ali eto svakom svoje. mislim da su i glumci dobar posao odradili, ne znam zasto vecina izuzima gorana kostica. meni su svi dobri bili, i glavni i sporedni. zamjeram angelini sto nije vise sarajeva pokazala prije rata i sto zivot u opkoljenom sarajevu nije pokazala. ne znam zasto je to izbacila. dobro je film izreziran i montiran, samo prica ima par rupa, ali njoj svaka cast sto se uopste prihvatila tog posla. na sta bi samo licilo kad bi ja sad pokusala snimiti film o vietnamu naprimjer. mogla je film napraviti samo malo viseslojnim, ovako imamo samo jednu radnju da pratimo. na skali gdje je film gacy nula zvjezdica, a shawshank 10, dala bi joj objektivno 6, subjektivno 8.
Edin H.

#1020 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Edin H. »

babyline wrote: 4:45 :thumbup: :thumbup:
8:40 :thumbup: :thumbup:
wow!!
Sto ti je holivudski trening, ne moze je levat ni za glavu, ni za rep uhvatiti :D
suncica24

#1021 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by suncica24 »

minjonja wrote:http://www.noviportal.net/index.php/Zan ... telje.html

Written by Sanchez

Kao što je javnosti poznato, dana 13. oktobra 2010. godine, Vlada FBiH koju je činila koalicija SDA i Stranka za BiH, odlukom svog potpredsjednika, donijela je „Odluku o poništenju odobrenja za snimanje filma Angeline Jolie u BiH“.

I pored nedržavničkog i uvredljivog čina vlasti personificirane u liku Tihića i Silajdžića, Jolie je nakon svega ipak uradila pošten film prema istini i sudbini naroda čiji su je neodgovorni i oholi lideri bili otjerali iz Bosne i Hercegovine.

Također, vjerovatno bi i po film koji je ionako izvanserijsko umjetničko ostvarenje, sa istinskom moralnom i historijskom porukom, bilo još pogodnije da su scene zločina i nasilja snimane na auteničnim lokacijama gdje su se stvarno i dogodile, a ne u inozemstvu.

Tom sramnom, antidemokratskom i antikulturnom Odlukom, stranke na čelu sa Sulejmanom Tihićem i Harisom Silajdžićem, nanijele su, pored ostaloga, i finansijsku štetu BiH od više miliona dolara, koliko je producent platio za snimanje istog filma u Mađarskoj.

Zbog toga Savez za bolju budućnost BIH, kao lider opozicije i predstavnik moderne i demokratske BiH, organizacijom „online“ peticije traži od gospodina Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića, da zbog historijske greške njihove Federalne vlade od koje se nikada nisu ogradili, upute javno i oficijelno izvinjenje gospođi Angelini Jolie i svim žrtvama agresije kojim se film bavi.

Ovo izvinjenje je utoliko neophodnije što su mnogi zvaničnici i šefovi država, čak i predsjednik SAD Barack Obama, primili ekipu filma „U zemlji krvi i meda“ sa gospođom Jolie.

Na kraju, ovaj će film za Bošnjake imati sličan značaj kakav ima „Šindlerova lista“ za jevrejski narod. Stoga je izvinjenje najmanje što trebaju učiniti samozvani zaštitnici bošnjačkog naroda, od kojih je Jolie učinila mnogo više za širenje istine o agresiji na BiH i njenoj brutalnosti.
Koje preseravanje!
Pa Avaz je prvi stajao na barikadama i lovu na vjestice kojim se indiciralo da se gdji. Jolie zabrani snimanje filma u BiH.
Nije to tako davno bilo da se ne mogu naci linkovi linca navedene novine.
Nadasve, da ne govorimo o tome koje stranke je gdin. Gavrilo Grahovac, glavni i odgovorni hajke na Angelinu, clan.
Fuj!

PS: I ono prozivanje Tihica za "navodno logrstvo"... fuuuuuuuuuuuj!

I da, kako jos nisam pogledala film... ne komentarisem. Ali na ovo covjek ne moze odcutati.
Jara

#1022 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Jara »

minjonja wrote:http://www.noviportal.net/index.php/Zan ... telje.html

Written by Sanchez
je li ovo uopste istina da je zbog tadasnje odluke ministra snimanje filma prebaceno u madjarsku? ja sam mislila da se u sarajevu snimilo sto se i htjelo snimiti, a ostatak je snimljen u madjarskoj iz tehnickih razloga.
Glede pokretača peticije:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... z-sarajeva
NAKON POZIVA TIHIĆU I SILAJDŽIĆU DA SE IZVINE JOLIE
Avaz i Radončić su tjerali Angelinu iz Sarajeva

SDA ističe da je upravo Avaz vršio pritisak i davao svesrdnu podršku nekim udruženjima koja su bila protiv snimanja filma “U zemlji krvi i meda”
Sulejman Tihić je u Zetri prisustvovao premijeri filma i upoznao se s Angelinom
Ako je Angelina Jolie ozbiljno razmislila prije nego što je rekla da će, što se rediteljskog posla tiče, ostati na prvijencu, vjerujemo da se već pokajala. Jer, u postratnoj "zemlji krvi i mesa", kako je nazva Milan Bandić, u toku su događanja koja bi poznatoj scenaristici sigurno mogla poslužiti za drugi dio filma.

U petak je Savez za bolju budućnost pokrenuo online peticiju za javno izvinjenje zbog "historijske greške Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića" rediteljki Angelini Jolie, ali ne samo njoj nego i žrtvama agresije. U čemu je "historijska greška"? U saopćenju SBB-a se podsjeća na 13. oktobar 2010, "kada je Vlada FBiH, koju je činila koalicija SDA i Stranke za BiH, odlukom svoga potpredsjednika donijela odluku i o poništenju odobrenja za snimanje filma Jolie u BiH...".

Ti "oholi lideri"

SBB to naziva "nedržavničkim i uvredljivim činom vlasti personificirane u liku Tihića i Silajdžića"… "oholih lidera koji su Jolie otjerali iz zemlje", a nj i h o v a odluka je "sramna, antidemokratska i antikulturna." Izračunali su da je BiH oštećena, zbog neobavljenog snimanja filma u njoj, za više od milion dolara. Salmir Kaplan, federalni ministar kulture i sporta, smatra da je "ovo što radi Radončić nastavak kontinuirane, neodgovorne politike podmetanja, podvala i laži jednog političara i vlasnika novine...".
"Prema zakonu, federalna Vlada nije ta koja izdaje odobrenja za snimanje filmova na prostoru FBiH, nego to isključivo radi federalno Ministarstvo kulture i sporta", ističe Kaplan, dodajući "ako iko treba da se izvinjava, onda je to prije svih upravo Radončić. Ukoliko je kratkog sjećanja, preporučujem mu da prelista svoje novine u danima o kojima govori", napominje ministar, navodeći nekoliko tadašnjih tekstova iz Avaza.
"Oni su bili podrška satanizaciji ovog filma", naglašava Kaplan.

Jedan od tih tekstova ima nadnaslov Avaz otkriva, a naslov ‘Ljubav nakon silovanja’?! U tekstu se govori o tome zašto Pink nije htio učestvovati u Angelininom projektu, pa se navode izjave vlasnika i glavne urednice ove televizije. "Ono što je sigurno tačno jeste da se radi o ljubavnoj priči koja je izrasla iz silovanja’, rekao je Željko Mitrović. Lajla Torlak je decidnija: "Sve vrijeme rata sam bila u Sarajevu i kada sam vidjela o čemu se radi u filmu, došlo mi je da povraćam - srpski vojnik siluje muslimanku, odsijeca joj dojku, i onda se rađa ljubav između njih dvoje. To je previše”! Interesantno je to da se taj tekst objavljuje 13. oktobra, u danu "historijske greške".

Nakon toga su uslijedile reakcije bh. javnosti, posebno umjetnika. Oslobođenje je donijelo anketu o tome, pa i izjavu kantonalnog ministra kulture i sporta Emira Hadžihafizbegovića: "Je li tako zahvaljujemo (A. J) što je, bez obzira na dehumanizirani Hollywood, došla - i posjetila našu sirotinju u Goraždu? Je li tako zahvaljujemo što je angažovala pet ili šest bosanskohercegovačkih glumaca, a Zani Marjanović dala glavnu ulogu? Da li joj tako želimo zahvaliti? Da umjesto informacija o zemlji opasnog življenja i ekstremista koji dižu policijske stanice u zrak, u svijet treba da ode priča o Bosni u kojoj holivudske zvijezde šetaju svoju djecu?"

''Silovane Bošnjakinje nisu bile glumice''

Dnevni avaz, međutim, tada, između ostalog, piše da je scenarij "s pravom šokirao žrtve silovanja i javnost... Tačno je da priča govori o Bošnjakinji koja se zaljubljuje u svog silovatelja, pripadnika agresorske vojske." A u prilogu Sedmica istina, list donosi lični stav Nedžada Latića.
''Silovane Bošnjakinje nisu bile glumice'', u kojem stoji: "Svi kulturni radnici, posebno reditelji i glumci, svrstali su se na stranu 'umjetničkih sloboda' i prava na 'umjetničku istinu' u slučaju najavljenog snimanja filma Angeline Jolie u Sarajevu... Kako stvari sada stoje, barem u Sarajevu, priča se vraća na početak - Jolie, kao najslavnija i najljepša glumica današnjice može da snima svoj film, a silovane žene treba još jednom silovati u ime 'umjetničke istine', kako su to učinili novinari u posljednjem broju Dana."
Inače, Fahrudin Radončić, u petak uveče, u emisiji "In medias res", hrvatske TV kuće je rekao: "Ovaj će film za Bošnjake vjerovatno ličiti na 'Šindlerovu listu' kada su u pitanju Jevreji..." No, Avaz (2010), kroz pero Latića pita: "Koliko je napisano romana i snimljeno filmova sa tematikom ratnih stradanja Jevreja? Ima li ijedna slična priča onoj koju nudi Angelina Jolie u svom filmu? Sigurno da nema!".
Povodom online peticije, oglasila se i SDA s tvrdnjom da SDA i njeni ministri, pogotovu ne njen predsjednik Sulejman Tihić, nikada nisu podržali jednostranu odluku tadašnjeg ministra kulture i sporta u Vladi FBiH Gavrila Grahovca o zabrani filma... SDA ističe da je "upravo D. avaz vršio pritisak i davao svesrdnu podršku nekim udruženjima koja su bila protiv toga, što je vjerovatno uticalo na ministra da poništi prethodno datu saglasnost...", podsjećaju u SDA, te pozivaju Radončića da se izvini i redateljici i žrtvama.
Kaplan traži i izvinjenje umjetnicima i federalnom Ministarstvu kulture, otkrivajući da se upravo njemu obratila glumica Zana Marjanović prije odlaska u Ameriku i prije susreta ekipe filma s predsjednikom Obamom. "Zana mi je rekla da će Angelina Jolie, ukoliko država ne stane iza projekcije filma, ovu sama organizovati za stotinjak osoba, ali federalno Ministarstvo kulture i sporta oko toga nije imalo nikakvih dilema, te je, na zvaničan prijedlog Udruženja Magacin Kabare, iniciralo dolazak Jolie u Sarajevo i prikazivanje filma u Zetri pred 6.000 gledatelja i, kao pokrovitelj, snosilo najveći dio troškova uspješne bh. premijere. Dio troškova je snosilo i kantonalno ministarstvo, a dio, za crveni tepih, i sam grad", objašnjava Kaplan.
LSD

#1023 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by LSD »

Nažalost, ništa od ovih peticija...nema tu ljudi koji bi pojeli sopstveni drek koji je bacen po Andji prije pola godine i tako priznali sopstvenu krivicu....vec se sad igraju "tenisa" i prebacuju jedni drugima krivicu.
Ne može se gnjida izvinjavati i priznati sopstvenu grešku...previše se od takvih gnjida ocekuje, tako da je ova peticija propala stvar u samom startu (iako ima dobre i korektne namjere)...te iste gnjide su nahuškale i nesretne polupismene žene iz raznih udruženja prodvođene Bakirom Hasečić i ostalim - da prave dreku i kreku "na neviđeno" , da tjeraju americku vješticu u Madjarsku...od kasnije naknadne pameti (priznanje da nije uopšte ni procitala scenarij) sada nema puno koristi...grad je oštecen za najmanje milion, Andja je snimila film u Budimpešti i za to niko nece odgovarati.
snaga_znanja

#1024 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by snaga_znanja »

Histerija u Srbiji povodom ovog filma je nevjerovatna. Covjece pa oni strahuju da ce im drzavu pokazati u svijetu kao agresorsku koja pali, ubija i siluje. Bas se pitam odakle nekom takva ideja. :lol:

U danasnjoj vladi sjedi jedan Ivica Dacic. Covjek koji je obavljao visoku funkciju u stranci Slobodana Milosevica. U toj Srbiji i danas nisu otkriveni stvarni nalogodavci ubistva Zorana Djindjica. U toj Srbiji vedri i oblaci ruski ambasador koji polupijan obilazi javne skupove i govori im da trebaju da se biju kao srbi. :lol:

Nazalost svih nas. Ja poznajem jednu drugaciju, moderniju i urbaniju Srbiju. Srbiju koja zeli naprijed. Ljude koji zele da zive bolje i kvalitetnije. Koje boli dupe za sve moguce "aktuelne" srpske probleme. Interesuje ih posao, zivot, mogucnost uzivanja. Ali nazalost ti ljudi su tiha vecina. Ti ljudi jednostavno ne mogu doci do izrazaja.

I to me mnogo podsjeca na nas ovdje sve. 99% ljudi se svakodnevno srece sa ljudima druge nacionalnosti. Pijemo, jedemo idemo na fakultet ali kad dodju izbori pocnemo se baviti nekim drugim problemima.

Andjelina je snimila film. I to igrani. To nije dokumentarni film. Kad bude snimila dokumntarni film, onda moj Jugoslave pitaj kakva je uloga Klarka ovog ili onog.

Isto tako. Onaj dupeglavac Grahovac. Pa sve i da je glavna junakinja filma silovala svog zlostavljaca odakle ti pravo da zabranis snimanje filma. Toliki idiotizam da prodje nekaznjeno. To je strasno. U 21. vijeku zabranjivati snimanje filma je morbidno.
snaga_znanja

#1025 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by snaga_znanja »

A sto se tice peticija. Pa isti taj jebeni Avaz je predvodio hajku. Na ovom forumu se pozivala Andjelina da se bolje bavi "od kamiona do kamiona". I sad Avaz poziva na izvinjenje. To je strahota. Ustvari strahota je koliko je narod glup i zatucan pa mu je Avaz utjecajan izvor informisanja.
Post Reply