Twin Peaks

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#476 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:Audrey loše ostarila pravo :(

Art uticaji na Lyncha i ovu sezonu Twin Peaksa

Jel' se tebi učinilo da u onoj sceni nešto nije ok, kao da nešto ne štima? I onaj frajer
što joj je muž, više izgleda kao da je psihić ili nešto tako.

Ovo je super za vidjeti. :thumbup: Lynchovi filmovi imaju taj slikarski feel.
Sve je bilo čudno oko te scene, ne bi me iznenadilo da si upravu.
Biće da je tačna teorija po kojoj je ona silovana u bolnici od strane doppelgangera a da je onaj izrod od njenog sina zapravo BOBov potomak. :skoljka:

Ovo za slikare i nije tako čudno. Mnogi slavni režiseri su inspiraciju crpili upravo iz slikarstva.
Bloo
Globalna šefica

#477 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

za dalea :D
Image
dale cooper

#478 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:za dalea :D
Image
Let's rock! :D
dale cooper

#479 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

zomri wrote:
Biće da je tačna teorija po kojoj je ona silovana u bolnici od strane doppelgangera a da je onaj izrod od njenog sina zapravo BOBov potomak. :skoljka:

Ovo za slikare i nije tako čudno. Mnogi slavni režiseri su inspiraciju crpili upravo iz slikarstva.
Sinoć u neka doba sam ponovo gledao ovu zadnju epizodu sa slušalicama na ušima. Jebote, kosa mi se digla na glavi u onoj
sceni sa Sarom Palmer. Kombinacija muzike i glume Grace Zabriskie je nejverovatna. Nije me dugo neka scena onako
preplašila. Na prvo gledanje mi nije imala taj efekat. I to je stvar koju sam primjetio, da kada se drugi put pogleda
neka epizoda detalji isplivavaju na površinu.
dale cooper

#480 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

:mrgreen:
zomri

#481 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:

Sinoć u neka doba sam ponovo gledao ovu zadnju epizodu sa slušalicama na ušima. Jebote, kosa mi se digla na glavi u onoj
sceni sa Sarom Palmer. Kombinacija muzike i glume Grace Zabriskie je nejverovatna. Nije me dugo neka scena onako
preplašila. Na prvo gledanje mi nije imala taj efekat. I to je stvar koju sam primjetio, da kada se drugi put pogleda
neka epizoda detalji isplivavaju na površinu.
Image

:?:
dale cooper

#482 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Oh yeah. :mrgreen:

Audrey (izvan sebe): BUT THERE IS A FUCKING CRYSTAL BALL ON YOUR FUCKING DESK YOU PIECE OF SHIT!!! :twisted:
shmizlica

#483 Re: Twin Peaks

Post by shmizlica »

Albert, sometimes, I really worry about you :mrgreen:
zomri

#484 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

dale cooper wrote:Oh yeah. :mrgreen:

Audrey (izvan sebe): BUT THERE IS A FUCKING CRYSTAL BALL ON YOUR FUCKING DESK YOU PIECE OF SHIT!!! :twisted:
Ostaje pitanje gdje se ovo dešava. Po lamperiji u interijeru reklo bi se da je u onom hotelu njezinog ćaće što bi bilo najčudnije od svega :?
dale cooper

#485 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

13 epizoda na sreću nije nesretna, nego jebeno sjajna. Kyle Maclachlan je car. Tako je dobar u ovoj
dualnoj ulozi doppelgangera/Dagija da gotovo, gotovo i ne poželim povratak Dalea. :D Sudeći po
ovoj epizodi definitivno je da se događaji na različitim lokacija ne događaju simultano. Ali svi putevi vode
do Twin Peaksa. Nešto je definitivno sjebano vezano sa Audrey, i Sherilyn je bila odlična. Kako se
približavamo kraju sve smo više sa starim poznatim licima iz Twin Peaksa. Norma, Sarah, James, Bobby,
Nadine i jadni big Ed. :sad: James je lokalni srcelomac i celebrity, žene još plaču kad on zapjeva. :lol: Barenje
emotivnih pičoka James Hurleyevim stihovima. :mrgreen:

Eh da, i ovo stalno spominjanje Philipa Jeffriesa mi ulijeva nadu da je Bowie možda, samo možda uspio
prije smrti snimiti scene za Twin Peaks. Fingers crossed. :-D
seln

#486 Re: Twin Peaks

Post by seln »

Znas ono kad ti dodje jaran koji puca na fancy...
ti mu naspes casu vina, a on pocne kenjati o aromi, boji, te brusnica, te przena kafa, izgradjeni tanini, lagana primjesa cokoladnih tonova...
a ti kontas da mu kazes da je vino iz granapa, flasa za 3,50 KM.
E, to je treca sezona Twin Kix... tipicno lincovski, kad dva tipa vode razgovor brzinom bosanskog pravosudja.
dale cooper

#487 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Još gledaš seln? :mrgreen:
seln

#488 Re: Twin Peaks

Post by seln »

dale cooper wrote:Još gledaš seln? :mrgreen:
Otkrio sam moju izrazito mazohisticku stranu...
zelim da vidim dokle id eovaj bezobrazluk prodaje gluposti pod "umjetnost".
dale cooper

#489 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

seln wrote:
:lol: Ludilo. Možda se ti ipak Lynchov fan? :D

edit: Nema još puno :sad: , svega 5 epizoda, sa tim da će dvije zadnje epizode biti emitovane jedna za drugom
kao finale.
seln

#490 Re: Twin Peaks

Post by seln »

dale cooper wrote:
seln wrote:
:lol: Ludilo. Možda se ti ipak Lynchov fan? :D

edit: Nema još puno :sad: , svega 5 epizoda, sa tim da će dvije zadnje epizode biti emitovane jedna za drugom
kao finale.
Zar nisu trebale biti 23 epizode?

Apropos: nisam Linch fan, ali se ne moze poreci da je napravio nekoliko dobrih filmova, iako je njegov "opus magnum" Twin peaks, onaj iz 1991, naravno.
Ovo sada... to kao kad ostarjeli jebac izvadi kitu i kaze "vidi sta mogu"... i onda je sveze u cvor, jer ni zacega drugog i nije.
Covjek plagira sam sebe, pravi dvadesetak epizoda serije koja bi komotno mogla stati u pet epizoda, a nikakava suvisla radnja ne postoji...
cijela serija je buvljak "linchovskih momenata", a Belushi, Watts, Stanton i Maclachlan su samo rekviziti.
dale cooper

#491 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

seln wrote:
Apropos: nisam Linch fan, ali se ne moze poreci da je napravio nekoliko dobrih filmova, iako je njegov "opus magnum" Twin peaks, onaj iz 1991, naravno.
Ovo sada... to kao kad ostarjeli jebac izvadi kitu i kaze "vidi sta mogu"... i onda je sveze u cvor, jer ni zacega drugog i nije.
Covjek plagira sam sebe, pravi dvadesetak epizoda serije koja bi komotno mogla stati u pet epizoda, a nikakava suvisla radnja ne postoji...
cijela serija je buvljak "linchovskih momenata", a Belushi, Watts, Stanton i Maclachlan su samo rekviziti.
Nije, 18 epizoda je bio konačni dogovor između Showetimea i Lyncha/Frosta.

Uz Twin Peaks (koji jeste široj publici Lynchov najpoznatiji projekat) magnum opusi su Blue Velvet, Mullholland Drive
i sa ove distance strašno podcjenjeni Fire Walk With Me.

Naravno, imaš svoje mišljenje i šta god da kažem nema šanse da ga promijenim. Samo mogu reći da se ne mogu
nikako složiti.

Ali ako budeš imao vremena ostaviću ti neke linkove gdje se raspravlja i teoriše o trećoj sezoni, pa možda
ti bude zabavno (kao što je meni) čitati razne teorije, od onih najdivljijih do onih sasvim realnih u odnosu
na ono što je do sada prikazano u ovoj sezoni. Ko zna možda ti se neke stvari stave u perspektivu, malo
rasvijetle i budu jasnije.

https://www.reddit.com/r/twinpeaks/

http://welcometotwinpeaks.com/discuss/

Živio! :kakoste:
shmizlica

#492 Re: Twin Peaks

Post by shmizlica »

predlažem vama dvojici obaranje ruke :D
dale cooper

#493 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

shmizlica wrote:predlažem vama dvojici obaranje ruke :D
Image

Booper does not approve of this :mrgreen:
Fajcion

#494 Re: Twin Peaks

Post by Fajcion »

Image
zomri

#495 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

dale cooper

#496 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

David Lynch sanja snove o Monici Belluci. Barem je u tome kao mi ostali smrtnici. :mrgreen:

Inače, odlična i intenzivna epizoda. Čak i najveći skeptik ne može reći da nismo dobili odgovore
na neka pitanja. Ovo je čini mi se prva epizoda koja počinje povezivati konce i privoditi
ovo ludo putovanje kraju. Čovječe, još samo četiri epizode. :sad:
dale cooper

#497 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Mislim da je fraza koju Belucijeva govori Gordonu u snu "We are like the dreamer, who dreams, and then lives inside
the dream" "But who is the dreamer?"
ključna za razumijevanje Twin Peaks svijeta. Ustvari ta rečenica je
ključna za razumijevanje kompletnog filmskog opusa Davida Lyncha. Moćan momenat u sezoni koja obiluje takvim momentima.
seln

#498 Re: Twin Peaks

Post by seln »

David Lynch sanja snove o Monici Belluci. Barem je u tome kao mi ostali smrtnici. :mrgreen:
To fakat ne prilici jednom natcovjeku :-) :-) :-)
dale cooper wrote:Mislim da je fraza koju Belucijeva govori Gordonu u snu "We are like the dreamer, who dreams, and then lives inside
the dream" "But who is the dreamer?"
ključna za razumijevanje Twin Peaks svijeta. Ustvari ta rečenica je
ključna za razumijevanje kompletnog filmskog opusa Davida Lyncha. Moćan momenat u sezoni koja obiluje takvim momentima.
Daj ba, dale, to vec postaje idolopoklonstvo. Pokusavas iz mokre krpe iscijediti okean.
dale cooper

#499 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

seln wrote:
To fakat ne prilici jednom natcovjeku :-) :-) :-)
dale cooper wrote:Mislim da je fraza koju Belucijeva govori Gordonu u snu "We are like the dreamer, who dreams, and then lives inside the dream" "But who is the dreamer?" ključna za razumijevanje Twin Peaks svijeta. Ustvari ta rečenica je
Daj ba, dale, to vec postaje idolopoklonstvo. Pokusavas iz mokre krpe iscijediti okean.
E jebiga sad, nisam nigdje rekao da je natčovjek. Mislio sam da čovjek sa ovako neobičnom
i otkačenom maštom sanja o sličnim stvarima kao i mi ostali. Iako možda ne sanjamo
o Belucijevoj u istom kontekstu. :D

Ova gore fraza je u malo drugačijoj verziji bila korištena i u Inland Empire filmu. A savršeno dobro
opisuje i Mulholland Drive i Lost Highway. Tako da je tematika i percepcija snova jedan od stubova
kompletnog Lynchovog opusa.
shmizlica

#500 Re: Twin Peaks

Post by shmizlica »

2:53 PM
Post Reply