Twilight - all about

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ja progovorila

#51 Re: Twillight.

Post by ja progovorila »

kockica_kockica wrote:Ne razumijem zasto se nekome i bljuvotine ne bi trebale svidjati...
Zasto je milione opcinio Harry Potter .. mali carobnjak.. knjige su super a filmovi dodju kao blijeda kopija onoga sto je u knjigama... i zapravo ako nisi procitao knjige tesko da ces se uzivjeti u filmove tog tipa...

Zasto je milione djevojcica, djecaka, muskaraca ( o da ima i takvih) i zena opcinio.. prvo su procitali knjige... i svako ko je procitao knjige zaljubio se u njih.. malo maste, nemoguce ljubavi, malo nerealnosti.. zasto da ne... i to je za ljude.. filmovi su blijeda kopija tih knjiga kao i u Potteru.. i ko nije procitao knjige filmovi mu nista ne znace...

Notebook.. procitala sam knjigu.. fenomenalna je... film je radjen po tom romanu.. film me odusevio jer sam prije toga imala priliku procitati ...

Cokolada.. ne znam koliko vas je procitalo ovu knjigu ali knjiga nije ni blizu filma... ali meni je i film bio dobar.. neobican...

da jos nabrajam.. ne treba...

meni su Kum 1, 2, 3 filmovi koje mogu pogledati jednom dvaput 5 puta ali ne vise... klasik koji ne izlazi iz mode... meni je licno dosadan .. neko voli bas to.. sad ga trebam pljuvati jer voli klasike... besmislica...
Nije me stid reci da sam Twilight pregledala nebrojeno puta.. skrene misli na nesto drugo sto nema veze sa politikom, neimastinom, jadom i cemerom.. i ne vidim nista lose u tome.. milioni ne vide nista lose u tome da ga gledaju.. zasto bi ja bila mimo tih milion...
Kockice slazem se s tobom, samo me interesira, pa ima i gorih filmova 100 puta pa ih nisu ovoliko pljuvali :-) :-)
kockica_kockica

#52 Re: Twillight.

Post by kockica_kockica »

ja progovorila wrote:
kockica_kockica wrote:Ne razumijem zasto se nekome i bljuvotine ne bi trebale svidjati...
Zasto je milione opcinio Harry Potter .. mali carobnjak.. knjige su super a filmovi dodju kao blijeda kopija onoga sto je u knjigama... i zapravo ako nisi procitao knjige tesko da ces se uzivjeti u filmove tog tipa...

Zasto je milione djevojcica, djecaka, muskaraca ( o da ima i takvih) i zena opcinio.. prvo su procitali knjige... i svako ko je procitao knjige zaljubio se u njih.. malo maste, nemoguce ljubavi, malo nerealnosti.. zasto da ne... i to je za ljude.. filmovi su blijeda kopija tih knjiga kao i u Potteru.. i ko nije procitao knjige filmovi mu nista ne znace...

Notebook.. procitala sam knjigu.. fenomenalna je... film je radjen po tom romanu.. film me odusevio jer sam prije toga imala priliku procitati ...

Cokolada.. ne znam koliko vas je procitalo ovu knjigu ali knjiga nije ni blizu filma... ali meni je i film bio dobar.. neobican...

da jos nabrajam.. ne treba...

meni su Kum 1, 2, 3 filmovi koje mogu pogledati jednom dvaput 5 puta ali ne vise... klasik koji ne izlazi iz mode... meni je licno dosadan .. neko voli bas to.. sad ga trebam pljuvati jer voli klasike... besmislica...
Nije me stid reci da sam Twilight pregledala nebrojeno puta.. skrene misli na nesto drugo sto nema veze sa politikom, neimastinom, jadom i cemerom.. i ne vidim nista lose u tome.. milioni ne vide nista lose u tome da ga gledaju.. zasto bi ja bila mimo tih milion...
Kockice slazem se s tobom, samo me interesira, pa ima i gorih filmova 100 puta pa ih nisu ovoliko pljuvali :-) :-)

znam da ima ... na zalost i te 100 puta gore neko gleda... 8-) i nekome se to svidja.. pa sta .. o ukusima ne treba raspravljati...
red walker

#53 Re: Twillight.

Post by red walker »

Patron of Formello wrote:
Hoce li biti nominiran za Oscara? :D :D :D
Svakako da ce biti, nego ako ima koja neka me odvede da ga pregledam mozda i ja pogledam vampire :-D :-D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#54 Re: Twillight.

Post by Priorat »

o cemu se radi u tj "filmcini"? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55 Re: Twillight.

Post by Chmoljo »

teme spojene :)
ja.neron

#56 Re: Twillight.

Post by ja.neron »

kako te nije stid hočeš da posvađaš nas odrasle i ove tinejdžere :D
Chmoljo

#57 Re: Twillight.

Post by Chmoljo »

da vam Chmoljo samo nešto pripomene:

romantična - forum je otvoren za sve, dovoljna je jedna tema o ovom filmu. forum je mjesto za razmjenu mišljenja, a ne spomenar gdje se mogu odabrani upisivati :)

priorat, patron of formello - samo malo smanjite doživljaj. ako vam je toliko ODVRATNO, ne KLIKAJTE. i fajront. ako se dolazite narugati nečijem ukusu to je opet drugi par opanaka.

osim toga, uskoro će evo Bajram. jedva čekam da vidim koliko će vas ga dočekati uz Baha, Mozzarta, Zeppeline, Stonse... :)

svakom svačije ljudi. sviđa vam se film, recite zašto.

ne sviđa vam se, recite razlog i za to. ali svakako to nije razlog da bukvalno pljujete po nečijem izboru. pogotovo što se radi o jednom običnom, pazi sad, filmu. :)
Chmoljo

#58 Re: Twillight.

Post by Chmoljo »

ja.neron wrote:kako te nije stid hočeš da posvađaš nas odrasle i ove tinejdžere :D
ti palikućo, tišina :mrgreen:
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#59 Re: Twillight.

Post by anoush »

Chmoljo wrote: priorat, patron of formello - samo malo smanjite doživljaj. ako vam je toliko ODVRATNO, ne KLIKAJTE. i fajront. ako se dolazite narugati nečijem ukusu to je opet drugi par opanaka.
:thumbup:
al' neki ljudi nemaju samokontrolu :D
ma_zdra'o

#61 Re: Twilight - all about

Post by ma_zdra'o »

Ma smijesno.
Ja ne znam...ono...ako sam ikada gluplje potrosila sat i po onda je to bilo uz twilight.Knjige nisam citala,nakon one gluposti od filma,jednostavno ne zelim svoj mozak izlagati tom mucenju :) .
Eto,meni je 18.
Nisam preozbiljni tip,da mrzim chick flicks filmove,cak sta vise,volim pogledat,kao svaki tinejdzer/ka.
ALI OVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! :x
Sve moje drugarice su poludjele za famoznim Edwardom,a sada u drugom dijelu se pojavio jos jedan "slatkis" za kog se,zipa "otimaju".
Duse drage.
Evo sada,u skoli srecem tipove koji se furaju na doticnog Cullena i nose onu njegovu frizuru,i cak sta vise imitiraju njegove facijalne ekspresije,ono kao,poglede,fazone.
Dokle ovo ide?
omg.
Ja sam prvi dio pregledala ovog ljeta,dakle otprilike jednu godinu nakon izlaska,i to na nagovor prijateljica jer kao film je fenomenalan i "poludjeces uz onu scenu kad su oni na krevetu,kad se poljube aaaah".
Ma znate kako sam poludila :oops:
Nakon pregledanog filma sam prijateljice upitala sta ih je dojmilo kod tog filma,rekle su "ah...pa to sto se prema Belli ponasa zastitnicki"
LOOOOOOOOOOL,tako sto rukom zaustavi auto.
Totalno retardirana gluma,ideja,sam film.
Bilo bi bolje da je to tipicni ljubavni teen film,i da je pravljen s tom namjenom,ali kako vidim nije.Imao je on vece apetite.Iks de.
Na kraju sam se posvadjala s prijateljicama. :lol:
Odlucila sam vise ne pokretati temu twilighta,jer su ga vec 3 puta u kinu gledale,od premijere.
A naravno,neke od klipova su vec mjesecima ranije gledale na you tube-u i znale tacan datum i odbrojavale mjesece,satove,sekunde do premijere.

Pa drage moje curice veliki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: .Odustajem.
Sunrise00

#62 Re: Twilight - all about

Post by Sunrise00 »

Meni je edward, tj robert :D nekih 834782378423784789 puta bolji u harry potteru, ali ga tad nisu primijetile, jer nije glumio amanzaman romanticnog pateticnog vampira, sto se tice "drugog", ako mislis na Jacoba, meni je on bas dobar..bar na slikama :P :D
nisam gledala ovaj drugi dio, i ne namjeravam :oops: :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#63 Re: Twilight - all about

Post by Truba »

ma_zdra'o wrote: Eto,meni je 18.
uuuu sad si gotova ima da te zatrpaju porukama i nabacivanjem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ne fakat... ja se sad sjećam... na šta su se ložile naše generacije krajem osamdesetih i početkom devedesetih

NKotB :D lalalalala tunajt

sad je

lalalala tvajlajt :mrgreen:
ma_zdra'o

#64 Re: Twilight - all about

Post by ma_zdra'o »

Sunrise00 wrote:Meni je edward, tj robert :D nekih 834782378423784789 puta bolji u harry potteru, ali ga tad nisu primijetile, jer nije glumio amanzaman romanticnog pateticnog vampira, sto se tice "drugog", ako mislis na Jacoba, meni je on bas dobar..bar na slikama :P :D
Ma Edward mi je bas bezveze,nista privlacno ne nalazim na njemu,ali et,valjda vampirski fazoni.
A sto se tice drugog,Jacoba,slatki mali crni.Bila sam obasuta njegovim fotografijama,naravno.Sladak mali.

hahahahha sad se sjetih,moje drugarice su pale u depresiju kada su procitale da je '92. godiste tj. da je mladji od nas koji smo '91. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jooj,ma covjek da se ismije ko ista na ovu twilight maniu.
ma_zdra'o

#65 Re: Twilight - all about

Post by ma_zdra'o »

komi wrote:
uuuu sad si gotova ima da te zatrpaju porukama i nabacivanjem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ne fakat... ja se sad sjećam... na šta su se ložile naše generacije krajem osamdesetih i početkom devedesetih

sad je

Eh,nismo svi imali privilegiju da se rodimo 60-tih. :-x
Chmoljo

#66 Re: Twilight - all about

Post by Chmoljo »

ma_zdra'o wrote:
komi wrote:

sad je

:lol: :lol: :lol:

komi đuturume jedan :lol: :lol: :lol:
duboka_misao

#67 Re: Twilight - all about

Post by duboka_misao »

ma_zdra'o wrote:
komi wrote:

sad je

ou pazi se sad ce te cika komi malo po goozi :D
Static-X

#68 Re: Twilight - all about

Post by Static-X »

drummer2806 wrote:Čitam na imdb com movie database da je prvi film iz sumrak sage Twilight zaradio je preko 350 milijuna dolara, drugi dio Mladi mjesec u prvom vikendu prikazivanja zaradio je nevjerojatnih oko 150 milijuna dolara. pročitao sam knjige i pogledao oba filma. ne znam u čemu je tolika gužva oko tih filmova? Po mom skromnom sudu filmovi su loši, nisu nešto posebno, a i knjige su više ljubavni laki romani nego ozbiljna književnost. Je li u pitanju samo dobar marketing i promocija ili tu zaista ima neke umjetničke vrijednosti? :?:
Nista novo tako ti je to pretezno, bar u americi ljudi imaju jeben ukus. Sjecam se dobro kad je 300 izaso, kazu film u pm dobar, ja ga oso gledati - film ni k.... nevalja.
Isto tako transformeri 2. Raja navalila, ja oso pogledat da nije Fox glumila ja bi zaspo :D .
Al opet nacice se neko ko ce reci ovi filmovi su valjali - i stas sad tu djabe se prepirati- nevrijedi.
Svemirco

#69 Re: Twilight - all about

Post by Svemirco »

Pa sad.. 31 mi je leto, nisam niti brain-dead niti brain-washed i svemu pristupam open minded.

Prvi film sam pogledao jer me fantasy žanr interesuje i želio sam vidjeti kako su i koje mitove obradili autori ovog filmskog uradka. Film nije nikakav Da-Vinčijev kod i ne treba ga analizirati i disecirati do zadnjeg detalja jer kada bilo šta gledate iz dovoljne blizine možete vidjeti pukotine a to nije poenta. Film mi se dopao, interesantan i savremen pristup stoljetnom mitu. Vidim neki se žale što vampiri svjetlucaju na suncu? Možete li mi reći zašto težinu dajete isključivo "klasičnom" prikazu ovih bića kao demona koji se boje svijetla jer se pretvore u puricu za 4 jula ili kao islamističke fanatike koji ne mogu gledati u krstove ili slične stvari? Ako je to nešto što je propagirala Anne Rice to je njena vizija čitave teme ali ne znači da neko drugi nema umjetničku slobodu uraditi malo dugačiji portret ove sub-kulture.

Sam film i glumci - interesantno je bilo što nisu odabrali neke ultra poznate glumce već "svježu krv" koja iza sebe ima tek par uloga ali su po mom mišljenju sasvim dobro oslikali karaktere i i udahnuli im život prilično vjerno literalnom predlošku. Hemija između glavnih aktera mi je potpuno uvjerljiva i svako ko se kao tinejdžer zaljubio može se poistovjetiti sa osjećajima kada mozak ne radi već umjesto njega sve drugo.

Ukupan dojam koji je ostavio film, uključujući kinematografiju i muziku je uz dobru priču bio dovoljan da se prihvatim knjige i "progutam je" za dva dana. Ni za ostale 3 knjige u seriji mi nije trebalo mnogo više. Iako se u nekim dijelovima radnja usporava (posebno osjetno u drugom dijelu) atmosfera je uglavnom napeta sasvim dovoljno da mi razbije san pa da čitam do 4 ujutro a onda na posao svega par sati kasnije. Vjerujte, priča dalje ide na bolje a drugi film je odlična ekranizacija originala iz kojeg gotovo imaš osjećaj da ništa nije izostavljeno a to sam potvrdio i iz razgovora sa ljudima koji nisu čitali knjige i nisu imali problema da prate radnju. Kraj zadnjeg, četvrtog dijela sam pročitao na nogama hodajući gore dolje po dnevnom boravku.

Izvinjavam se na podužem opelu poenta je da je film kao film ako ga gledate za ono što jeste a ne očekujete uradak Akire Kurosawe odličan! Zgrabite bolju ili goru polovinu, opustite se i uđite u ovaj svijet, sam Bog zna da je interesantniji od ovog crnila koje nas svakodnevno okružuje. Ko želi pogledati film samo da bi mu našao mane i čija je čaša uvijek do pola prazna neka ne gubi riječi odgovarajući druge da filmu daju šansu koju i filmovi a posebno knjige svakako zaslužuju. Moja ocjena za ekranizaciju drugog dijela sage: 8/10 (ne više ali za to nije kriva ekranizacija već malo sporija radnja u originalu). :thumbup:

Svemirco has spoken :-)
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#70 Re: Twilight - all about

Post by anoush »

meni je 300 mrak :D
ja.neron

#71 Re: Twilight - all about

Post by ja.neron »

Sunrise00 wrote:Meni je edward, tj robert :D nekih 834782378423784789 puta bolji u harry potteru, ali ga tad nisu primijetile, jer nije glumio amanzaman romanticnog pateticnog vampira, sto se tice "drugog", ako mislis na Jacoba, meni je on bas dobar..bar na slikama :P :D
Image

ko gleda smallville zna ko je on
chengaba

#72 Re: Twilight - all about

Post by chengaba »

ma_zdra'o wrote: Sve moje drugarice su poludjele za famoznim Edwardom,a sada u drugom dijelu se pojavio jos jedan "slatkis" za kog se,zipa "otimaju".

Ja sam prvi dio pregledala ovog ljeta,dakle otprilike jednu godinu nakon izlaska,i to na nagovor prijateljica jer kao film je fenomenalan i "poludjeces uz onu scenu kad su oni na krevetu,kad se poljube aaaah".
Nakon pregledanog filma sam prijateljice upitala sta ih je dojmilo kod tog filma,rekle su "ah...pa to sto se prema Belli ponasa zastitnicki"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D

Nego hocemo mi zajedno ici pogledati onaj Red Cliff, cujem da ima puno krvi, a i mozemo se rugati fanovima Twilighta jer nema guzve u sali...
statix

#73 Re: Twilight - all about

Post by statix »

chengaba wrote:
ma_zdra'o wrote: Sve moje drugarice su poludjele za famoznim Edwardom,a sada u drugom dijelu se pojavio jos jedan "slatkis" za kog se,zipa "otimaju".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D

Nego hocemo mi zajedno ici pogledati onaj Red Cliff, cujem da ima puno krvi, a i mozemo se rugati fanovima Twilighta jer nema guzve u sali...
Ja bio neku noc i sala bila puna. Film dobar, sem par tipicnih holivudskih scena.
kockica_kockica

#74 Re: Twilight - all about

Post by kockica_kockica »

Svemirco wrote:Pa sad.. 31 mi je leto, nisam niti brain-dead niti brain-washed i svemu pristupam open minded.

Prvi film sam pogledao jer me fantasy žanr interesuje i želio sam vidjeti kako su i koje mitove obradili autori ovog filmskog uradka. Film nije nikakav Da-Vinčijev kod i ne treba ga analizirati i disecirati do zadnjeg detalja jer kada bilo šta gledate iz dovoljne blizine možete vidjeti pukotine a to nije poenta. Film mi se dopao, interesantan i savremen pristup stoljetnom mitu. Vidim neki se žale što vampiri svjetlucaju na suncu? Možete li mi reći zašto težinu dajete isključivo "klasičnom" prikazu ovih bića kao demona koji se boje svijetla jer se pretvore u puricu za 4 jula ili kao islamističke fanatike koji ne mogu gledati u krstove ili slične stvari? Ako je to nešto što je propagirala Anne Rice to je njena vizija čitave teme ali ne znači da neko drugi nema umjetničku slobodu uraditi malo dugačiji portret ove sub-kulture.

Sam film i glumci - interesantno je bilo što nisu odabrali neke ultra poznate glumce već "svježu krv" koja iza sebe ima tek par uloga ali su po mom mišljenju sasvim dobro oslikali karaktere i i udahnuli im život prilično vjerno literalnom predlošku. Hemija između glavnih aktera mi je potpuno uvjerljiva i svako ko se kao tinejdžer zaljubio može se poistovjetiti sa osjećajima kada mozak ne radi već umjesto njega sve drugo.

Ukupan dojam koji je ostavio film, uključujući kinematografiju i muziku je uz dobru priču bio dovoljan da se prihvatim knjige i "progutam je" za dva dana. Ni za ostale 3 knjige u seriji mi nije trebalo mnogo više. Iako se u nekim dijelovima radnja usporava (posebno osjetno u drugom dijelu) atmosfera je uglavnom napeta sasvim dovoljno da mi razbije san pa da čitam do 4 ujutro a onda na posao svega par sati kasnije. Vjerujte, priča dalje ide na bolje a drugi film je odlična ekranizacija originala iz kojeg gotovo imaš osjećaj da ništa nije izostavljeno a to sam potvrdio i iz razgovora sa ljudima koji nisu čitali knjige i nisu imali problema da prate radnju. Kraj zadnjeg, četvrtog dijela sam pročitao na nogama hodajući gore dolje po dnevnom boravku.

Izvinjavam se na podužem opelu poenta je da je film kao film ako ga gledate za ono što jeste a ne očekujete uradak Akire Kurosawe odličan! Zgrabite bolju ili goru polovinu, opustite se i uđite u ovaj svijet, sam Bog zna da je interesantniji od ovog crnila koje nas svakodnevno okružuje. Ko želi pogledati film samo da bi mu našao mane i čija je čaša uvijek do pola prazna neka ne gubi riječi odgovarajući druge da filmu daju šansu koju i filmovi a posebno knjige svakako zaslužuju. Moja ocjena za ekranizaciju drugog dijela sage: 8/10 (ne više ali za to nije kriva ekranizacija već malo sporija radnja u originalu). :thumbup:

Svemirco has spoken :-)
Don't stop to speak :thumbup:
sheilak

#75 Re: Twilight - all about

Post by sheilak »

komi wrote:

sad je

komi, mojne dirat NKOTB! :D ( step by step! :D )

Ok, moram reci da sam i ja prosla tu fazu " vampirizma ", doslovce " gutajuci" knjige Ann Rice. Zapravo, nosila sam i crno , blijede puti ( nenamjerno ), bila fascinirana idejom ljepote, besmrtnosti i uzvisenosti cijim su simbolom za mene bili vampiri. :-D U moju odbranu recu cu da sam bila vrlo mlada, oko 16-17 godina i da me je ushicenost brzo prosla. Ali ipak je postojala. A kod nekih je postala i opsesija.

Mislim da ta cijela " vampirska " tematika zapravo cilja na ranjivost mladih ljudi i njihovu zelju za necim uzvisenim, savrsenim u dobu kada se postaju svjesni upravo svoje nesavrsenosti. Vampiri su oduvijek fascinirali ljude, a mnogi mladi su i sada privuceni tom idejom nekog lijepog mracnog princa i nekih drugih, po njima, uzvisenijih svjetova jer je realnost za njih tuzna, mracna, ruzna ili nedovoljno stvarna. Bas u tom pred- i postpubertetskom periodu oni su prjemcivi za razne utjecaje i ako vec neko utjece na njih, makar i vampirskom tematikom, i ako im pri tom prenosi neke vrijedne lekcije- zasto da ne ? Samo, mislim da se vrlo lako moze desiti da fasciniranost nekim mracnim idejama moze vrlo lako nadjacati eventualne pouke.
Last edited by sheilak on 24/11/2009 22:25, edited 1 time in total.
Post Reply