nemam ništa u planu do game of thrones
True detective
Moderator: _BataZiv_0809
- shmizlica
#601 Re: True detective
nego, hoćel meni neko reći šta sad da gledam
- shmizlica
#603 Re: True detective
pošalji sliku i gledam te 24/7shandrprcSA wrote:mene![]()
-
Bodkin
#604 Re: True detective
the good wifeshmizlica wrote:nego, hoćel meni neko reći šta sad da gledam![]()
- Zatamnjena stakla
#605 Re: True detective
gledaj HoC ako već nisi
-
polacijela
#606 Re: True detective
dječak sa šibicama wrote: Toliko detalja je ostalo nerazjasnjeno, gledas 7 epizoda, najavljuje se strava i uzas, i na kraju dobijes nekog debila koji guzi polusestru i... ma bjezi ba.
Ja sam skontala da mu je to i polusestra i mama, da je njoj stari Tatle otac, a da joj je onda na plantazi napravio Erola.
-
polacijela
#607 Re: True detective
I sta cigara ispusise
povratak duhana na velika vrata, nadoknadili su kroz osam epizoda sav visegodisnji embargo u Holivudu
povratak duhana na velika vrata, nadoknadili su kroz osam epizoda sav visegodisnji embargo u Holivudu
- dinao
#608 Re: True detective
http://mojtv.hr/magazin/10784/pravi-det ... ezone.aspx
"Pitanja na koje vam serija nije dala odgovore su ona koja biste trebali odgovoriti sami sebi", zaključio je tajanstveni Nic Pizzolatto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"Pitanja na koje vam serija nije dala odgovore su ona koja biste trebali odgovoriti sami sebi", zaključio je tajanstveni Nic Pizzolatto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
deyan
#609 Re: True detective
Izlišno je da ja bilo sta pricam, ovde su svi daleko kompetentniji od mene...tako da nema svrhezomri wrote:Juvelandia wrote:Dobra serija al pored svih "ludosti" oko nje najludje je sto su poslije 4 epizode mnogi je poceli proglasavat najboljom svih vremena i poredit sa nekim ranijim sjajnim serijama a na kraju prve sezone neka tišina povodom toga.pa onda izvlake secenarist je htio ovo, scenarist je dobio to, on je umjetnik ovoo ono, a scenarist zadnjim epizodama prve sezone pojeo govno.
![]()
deyan nam se izgubio negdje
Imam svoju teoriju, zadrzacu je za sebe.
Oni koji su citali "roman noir" zanr znaju u kom smeru se zavrsavaju ovakve price i da fokus uopste nije ni bio na otkrivanju misterije.
Nic-u i zadovoljni i nezadovoljni treba da skinu kapu jer je izabrao nesto suprotno od onog sto bi vecina izabrala ("twist", zrtvovanje glavnog junaka) pa i to je vec nesto...oduvek sam mrzeo masovno jednoumlje.
A sta tek reci sto je uspeo da nas "seta" kao ovcice sa leve na desnu stranu i sto nam je umrsio umove mornarskim cvorovima ?
Mozda jednog dana diskusija krene na nekom visem "level-u", kada vecina prestane da balavi i skapira da "highlight" nisu bulje, sise i scene bang bang-a.
Iako imam malu zamerku za sam kraj 8 epizode, TD ostaje najbolja serija koju sam gledao.
Njoj uz rame ide "House of Cards" ali onaj rad iz prve sezone.
- House
#610 Re: True detective
shmizlica wrote:nego, hoćel meni neko reći šta sad da gledam![]()
Hannibal 2 sezona
-
J3r1ch0
#611 Re: True detective
Taj "twist" žrtvovanja glavnog junaka sam zamrzio još od Departeda nego, sad si me zaintrigirao, šta si zamjerio u zadnjoj epizodi?deyan wrote:Izlišno je da ja bilo sta pricam, ovde su svi daleko kompetentniji od mene...tako da nema svrhezomri wrote:Juvelandia wrote:Dobra serija al pored svih "ludosti" oko nje najludje je sto su poslije 4 epizode mnogi je poceli proglasavat najboljom svih vremena i poredit sa nekim ranijim sjajnim serijama a na kraju prve sezone neka tišina povodom toga.pa onda izvlake secenarist je htio ovo, scenarist je dobio to, on je umjetnik ovoo ono, a scenarist zadnjim epizodama prve sezone pojeo govno.
![]()
deyan nam se izgubio negdje.
Imam svoju teoriju, zadrzacu je za sebe.
Oni koji su citali "roman noir" zanr znaju u kom smeru se zavrsavaju ovakve price i da fokus uopste nije ni bio na otkrivanju misterije.
Nic-u i zadovoljni i nezadovoljni treba da skinu kapu jer je izabrao nesto suprotno od onog sto bi vecina izabrala ("twist", zrtvovanje glavnog junaka) pa i to je vec nesto...oduvek sam mrzeo masovno jednoumlje.
A sta tek reci sto je uspeo da nas "seta" kao ovcice sa leve na desnu stranu i sto nam je umrsio umove mornarskim cvorovima ?
Mozda jednog dana diskusija krene na nekom visem "level-u", kada vecina prestane da balavi i skapira da "highlight" nisu bulje, sise i scene bang bang-a.
Iako imam malu zamerku za sam kraj 8 epizode, TD ostaje najbolja serija koju sam gledao.
Njoj uz rame ide "House of Cards" ali onaj rad iz prve sezone.
- p206
#612 Re: True detective
Detective Rustin Cohle: ''If the only thing keeping a person decent, is the expectation of divine reward, then, brother, that person is a piece of shit. ''
- insomnia78
#613 Re: True detective

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- holowey
#615 Re: True detective
surfer, dude?insomnia78 wrote:
cini mi se da ima jos par filmova gdje njih dvojica zajedno glume, valjda leze jedan drugom pa je i rediteljima lakse raditi
- gnjev
#617 Re: True detective
Kraj je goli qrac. I vama sigurno sto ste u fazonu ``kraj je super`` . Samo da vam ne bi pokvario cjelokupni dojam o seriji . Oceso se o`zelen zid i tako ga uhvatili . Ma daj .
-
nema me tamo
#618 Re: True detective
gnjev wrote:Kraj je goli qrac. I vama sigurno sto ste u fazonu ``kraj je super`` . Samo da vam ne bi pokvario cjelokupni dojam o seriji . Oceso se o`zelen zid i tako ga uhvatili . Ma daj .
Dobro taj dio je ok - kako su ga uhvatili..
Scena u karkozi je fantasticna..
Sve ostalo katastrofa, a Pizzolato fol tajanstven u fazonu sami sebi odgovorite na postavljena pitanja..
A realnost je da nije znao završit seriju na pravi nacin.
- Zatamnjena stakla
#619 Re: True detective
Ne kenjajte.
- Kreativni_zidar
#620 Re: Odg: True detective
Ja sam tek poceo gledati prije par dana,nisam gledao kada je serija bila aktuelna,vidim ovdje vec 30 stranica.Dosao sam do pocetka 6. epizode.
Jak dojam imam,serija je dobra prvenstveno zbog karaktera i osobnosti Rusta Cohlea.
Malo puno nekih misli o životu o kojima treba razmišljati,ali nema vremena,nego moraš pohvatati sve u trenutku.
Odoh pročitati malo teme,nadam se da neće biti puno spoilanja.
Jak dojam imam,serija je dobra prvenstveno zbog karaktera i osobnosti Rusta Cohlea.
Malo puno nekih misli o životu o kojima treba razmišljati,ali nema vremena,nego moraš pohvatati sve u trenutku.
Odoh pročitati malo teme,nadam se da neće biti puno spoilanja.
- Kreativni_zidar
#622 Re: True detective
Kad pocinje druga sezona?
- insomnia78
#623 Re: True detective
Boga pitaj, ja mislim da je tek piše
- Kinaski
#624 Re: True detective
Rast je fenomenalan
Dajte te citate da ih pisemo u spomenar