True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
CoCoLoCo

#251 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Jack Be Nimble wrote:
racionalista wrote:zašto rust ima križ na zidu svoga stana??? malo je to neočekivano za čovjeka sa onakvim stavovima prema crkvi i vjeri. prva scena u kojoj prikazuju njegov stan je fokusirana na dušek, krst i malo ogledalce.
mozda nam je to hint da che cohle bit roknut, il da ce se zrtvovaat na kraju nekako, meditira frajer nad idejom da je pred razapnuche i zrtvovanje, kao da se priprema za nesta il trenira za taj trenutak.
Last edited by CoCoLoCo on 27/02/2014 07:25, edited 1 time in total.
CoCoLoCo

#252 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

dale cooper wrote:
horion_bosona wrote:e šta ti je žensko, posvađala bi dva oka u glavi, a da neće dva dobra jarana :D ... uostalom, Halid se bavio tom tematikom

ima li ko gif kad joj Rust podigne haljinicu (boje lila) :-D ... iako je djelovala na prvu naka koščata, bome Maggie je...

nisam pametan, al' eto ne završi se bez piva :D ... Tuttle je jedan od kolovođa i inspiratora, a čitava pozadina će vjerovatno biti šokantna... ne da mi se trenutno razbijat glava s tim
Tacnije, moguce da je bio. Jer ne znam da li ste primjetili od ove sve jebacine u zadnjoj epizodi :D , ali
ona dva detektiva crnca u sadasnjosti su spomenuli da se Tuttle predozirao dvije godine prije trenutnih
dogadaja i da mu je neko par sedmica prije smrti provaljivao u kucu, za sto oni sasvim ocigledno
sumnjice Rustija. Tuttle je vjerovatno znao jako mnogo sto se da zakljuciti po nacinu na koji se
ponasao dok ga je Rusti ispitivao. Moguce da je zbog toga i smaknut.
cohle je njega roknuo i kod njega je nasao one snimke koje je pokazao marty-u, sto posto, a ne vjerujem da bi ga prenijelo i izbacilo iz takta da je maggie bila u pitanju, znaci jedna od cerki je sigurno u pitanju, tipujem na mladju, maggie je garant zesce umjesana u to, vidicemo kako al tukne zesce zena.
I da se nadovezem na tatimoshijev post, procitah te analize obje, bila bi zesca zajebancija da je marty u biti prikriveni peder, sjetimo se one price u baru kad marty prica kolegama onu scenu kad ga cimerka od one koke sto ju je prcao iznenadi prstom u bulju :D
horion_bosona

#253 Re: True detective

Post by horion_bosona »

dale cooper wrote:
horion_bosona wrote:e šta ti je žensko, posvađala bi dva oka u glavi, a da neće dva dobra jarana :D ... uostalom, Halid se bavio tom tematikom

ima li ko gif kad joj Rust podigne haljinicu (boje lila) :-D ... iako je djelovala na prvu naka koščata, bome Maggie je...

nisam pametan, al' eto ne završi se bez piva :D ... Tuttle je jedan od kolovođa i inspiratora, a čitava pozadina će vjerovatno biti šokantna... ne da mi se trenutno razbijat glava s tim
Tacnije, moguce da je bio. Jer ne znam da li ste primjetili od ove sve jebacine u zadnjoj epizodi :D , ali ona dva detektiva crnca u sadasnjosti su spomenuli da se Tuttle predozirao dvije godine prije trenutnih dogadaja i da mu je neko par sedmica prije smrti provaljivao u kucu, za sto oni sasvim ocigledno sumnjice Rustija. Tuttle je vjerovatno znao jako mnogo sto se da zakljuciti po nacinu na koji se ponasao dok ga je Rusti ispitivao. Moguce da je zbog toga i smaknut.
Da, upravu si spretnije bi bilo da sam napisao Tuttle je (bio) jedan od kolovođa i inspiratora. Tome savršeno odgovara ova interpretacija, koju stavio @Totimoshi
#2 No. I think Tuttle ***was*** the Yellow King. That crown…fits anyone willing and worthy to “become” the King in Yellow. I count three references to fraternities and secret societies in the tale, so far. Elks, the KKK and the Skull and Bones. The KKK is referenced in a picture in Dora’s moms house. Five Klan members, in high ranking uniforms on horseback, with a young Dora standing in front. Rustin looks at this particular picture TWICE. It’s spooky. I am a member of a fraternity, though a much more open and benevolent one to its very core. I know the structure and I know the things that all secret societies have in common. One is succession of leadership.
horion_bosona

#254 Re: True detective

Post by horion_bosona »

Sam po sebi zanimljiv video o pravljenju serije, naročito dio gdje reditelj govori o odluci da se snima pravom filmskom kamerom.
Čini se da je Matthew McConaughey slučajno otkrio nešto o čemu se i ovdje nagađalo, što Rustov lik definitivno stavlja van svih varijanti raspleta, po kojima je on ubica. 2:30

Image

Rust je namjerno dopustio da bude fotografisan tokom uviđaja, kao da bi iskusan drot poput njega to tek tako uradio. Ne bi li tokom saslušanja saznao nove pojedinosti, prikupljene nakon otvaranja ponovne istrage u tom slučaju. Što je Marti odmah skontao. :mrgreen:

Image
Image
J3r1ch0

#255 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

horion_bosona wrote:
Sam po sebi zanimljiv video o pravljenju serije, naročito dio gdje reditelj govori o odluci da se snima pravom filmskom kamerom.
Čini se da je Matthew McConaughey slučajno otkrio nešto o čemu se i ovdje nagađalo, što Rustov lik definitivno stavlja van svih varijanti raspleta, po kojima je on ubica. 2:30

Image

Rust je namjerno dopustio da bude fotografisan tokom uviđaja, kao da bi iskusan drot poput njega to tek tako uradio. Ne bi li tokom saslušanja saznao nove pojedinosti, prikupljene nakon otvaranja ponovne istrage u tom slučaju. Što je Marti odmah skontao. :mrgreen:

Image
Image
Dvije stvari idu u prilog tome da je možda i Rust ubica ili nešto drugo :D : Prvo, onaj Ledoux mu je govorio uradit ćeš to ponovo, drugo, djevojčica iz bolnice je počela vrištati na njegovo pitanje o tome kakvo je bilo lice ubice kada se djevojčica zagledala u njegovo.

A čini mi se da je bilo još nekih sličnih momenata poput ovog sa Ledouxom.

Ko će ga znat :D
Last edited by J3r1ch0 on 27/02/2014 16:49, edited 1 time in total.
insomnia78

#256 Re: True detective

Post by insomnia78 »

Rust nije hiljadu posto
Ovo sa djevojcicon si sve pogresno skonto, nemam pojma u sta si ti gledo

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
J3r1ch0

#257 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

insomnia78 wrote:Rust nije hiljadu posto
Ovo sa djevojcicon si sve pogresno skonto, nemam pojma u sta si ti gledo

Bilo bi fakat totalno neočekivano da je Rust ubica, ali ipak ima mjesta sumnji, malo ali ima.
nema me tamo

#258 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Bla, bla, bla..
horion_bosona

#259 Re: True detective

Post by horion_bosona »

J3r1ch0 wrote:
horion_bosona wrote:http://www.youtube.com/watch?v=zoYq2bDaGt4

Dvije stvari idu u prilog tome da je možda i Rust ubica ili nešto drugo :D : Prvo, onaj Ledoux mu je govorio uradit ćeš to ponovo, drugo, djevojčica iz bolnice je počela vrištati na njegovo pitanje o tome kakvo je bilo lice ubice kada se djevojčica zagledala u njegovo.

Image
Ima i ova scena kad je vratio kosilicu, gdje su Martijeve ćerke djelovale uplašene, svaki put kad bi pogledale prema Rustu. A nakon što se Marti ušao u kuću, potrčale su mu u zagrljaj kao da ih spašava od nečega. Tu se i pojavljuje spirala na zidu.

Image

Ali mislim da McConaugheyeva izjava pobija tu mogućnost. 2:30 Video je iz decembra prije nego je krenulo emitovanje. Vjerovatno im se potkrala greška, pa su to pustili.
Last edited by horion_bosona on 27/02/2014 17:18, edited 1 time in total.
J3r1ch0

#260 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

horion_bosona wrote: Ima i ona scena kad je vratio kosilicu, gdje su Martijeve ćerke djelovale uplašene, svaki put kad bi pogledale prema Rustu. A nakon što se Marti ušao u kuću, potrčale su mu u zagrljaj kao da ih spašava od nečega. Tu se i pojavljuje ona spirala na zidu.

Image

Ali mislim da McConaugheyeva izjava pobija tu mogućnost. 2:30 Video je iz decembra prije nego je krenulo emitovanje. Vjerovatno im se potkrala greška, pa su to pustili.
Možda ide na ova saslušanja kako bi provjerio šta znaju tj. da li su mu na tragu, jest suludo ali ove neke momente ne možeš drugačije objasniti. :D
insomnia78

#261 Re: True detective

Post by insomnia78 »

Pa djeca su uplasena zato sto ih gleda onako, a tako ih gleda zato sto je izgubio vlastitu cerku pa vrti filmove

horion_bosona

#262 Re: True detective

Post by horion_bosona »

J3r1ch0 wrote:
horion_bosona wrote: Ima i ona scena kad je vratio kosilicu, gdje su Martijeve ćerke djelovale uplašene, svaki put kad bi pogledale prema Rustu. A nakon što se Marti ušao u kuću, potrčale su mu u zagrljaj kao da ih spašava od nečega. Tu se i pojavljuje ona spirala na zidu.

Možda ide na ova saslušanja kako bi provjerio šta znaju tj. da li su mu na tragu, jest suludo ali ove neke momente ne možeš drugačije objasniti. :D
Ali jasno kaže
This case has been reopened and he didn't get the guy, that's the main thing. He wants to know what they know, so I can back on the case and solve it myself.
Malo brka lica govoreći o liku kojeg glumi, što daje još veću važnost njegovim riječima. Jer dolaze neposredno od glumca, koji je, pored odličnog scenarija, dobrim dijelom sam kreirao Rusta.
J3r1ch0

#263 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

horion_bosona wrote:
J3r1ch0 wrote:

Ali jasno kaže
This case has been reopened and he didn't get the guy, that's the main thing. He wants to know what they know, so I can back on the case and solve it myself.
Malo brka lica govoreći o liku kojeg glumi, što daje još veću važnost njegovim riječima. Jer dolaze neposredno od glumca, koji je, pored odličnog scenarija, dobrim dijelom sam kreirao Rusta.
Jes, upravu si :D , mada za one otmice djece-djevojki koje nikada nisu pronađene i ona dva ritualna ubistva mogu biti različiti motivi.
Zatamnjena stakla

#264 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

Nema šanse da je Kol ubica. Ima poseban karakter al' da je ubica halo ba ljudi koji vam je :lol:
J3r1ch0

#265 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

Zatamnjena stakla wrote:Nema šanse da je Kol ubica. Ima poseban karakter al' da je ubica halo ba ljudi koji vam je :lol:
Kombinujemo :D , zašto ova tema i služi.
horion_bosona

#266 Re: True detective

Post by horion_bosona »

insomnia78 wrote:Pa djeca su uplasena zato sto ih gleda onako, a tako ih gleda zato sto je izgubio vlastitu cerku pa vrti filmove
Možda. Zato je odlučio da pokosi dvorište, da bi se duže zadržao i ponovo osjetio atmosferu doma, koji ga podsjeća na njegov nekadašnji.

Jbg, možeš takve detalje na razne načine interpretirati.
Jack Be Nimble

#267 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Po nekom mom tumacenju svih tih scena, ja mislim da cemo skontati dosta toga u naredne dvije epizode.
Towelie

#268 Re: True detective

Post by Towelie »

CoCoLoCo

#269 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

J3r1ch0 wrote:
horion_bosona wrote:

Image

Image
Image

Nema sanse da je cohle ubica, ne bi se toliko trudio da istrazi sve do kraja, da je on killer, potamanio bi sve tiho da ne bude uhvacen, ne bi toliko isao uz nos nadredjenim detektivima, leroyu i onom sjedom staronji. Ledoux mu je to govorio u smislu da on nije jedini i da ih ima jos, nagovjestaj da nije odradio sav posao i da ih jos ima u igri, a djevojcica da je prepoznala cohla kao jednog od njih, ne bi mu se ni otvorila, skontaj da je chudo ogromno sto je curica i progovorila inace jer nije pricala otkako je ono dozivila, pocela je vristat tek kad joj je cohle rukom pokazao na svoju bradu, i curicu opalio prenos jbga, traume su to zesche.
CoCoLoCo

#270 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

I btw, pogled curica prema cohlu kad sjedi sa maggie poslije koshenja, prije bi rekao da je neprijateljski, i kao pinpointovanje neprijatelja, upozorene su u ritualima da cohle chachka, da pripaze u ponasanju oko njega, i znam da cu ispast dosadan, al manja curica mi vrishti na to vishe nego starija. Btw, u pregledu nove sezone, curica sa zaavezanim ocima u prvim sekundama pregleda, prikazana na djelic sekunde, lici mi jako na manju cherku, mada nisam siguran.
I na imdb gledam uloge u iducoj epizodi, bruka murije ce bit, i ubacenih njihovih igraca u muriju, znaci postace ocigledno da murija sistematski krije ta sranja i da su njihovi igraci, i pojavice se opet erol, onaj sto je kosio travu ispred skole.
I jos nesta al mislim da sa tim mozda malo pretjerujem i postajem paranoican, al u slici gdje je cohle uslikan medju ruljom na mjestu zlocina nekog, onaj lik iza njega, sa bradicom bjelom u cvikama, nekako mi spooky izgleda, i kao da ono prati cohla iz prikrajka.
dale cooper

#271 Re: True detective

Post by dale cooper »

Ja sam opet na jednom forumu pročitao teoriju da je Rusti sve ove godine od napuštanja
policije proveo loveći i ubijajući umiješane u ove nestanke i ubistva povezane sa "žutim kraljem".
Ako je i koga ubio to bi mi bila realnija opcija nego da on stoji iza ubistava povezanih sa "žutim kraljem",
jer Rusti u sebi posjeduje onu dozu brutalne pravičnosti kada su u pitanju dobro, zlo i kazna.
CoCoLoCo

#272 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

ja sad citajuci tvoju zadnju recenicu kontam o onome djelu kad cohle pojasnjava sta ce mu krst u sobi iznad kreveta, kao neka vrsta meditacije i kontemplacije o zrtvovanju, raspecu, kao da srlja u svoju smrt sirom otvorenih ociju i svjestan toga, il kao neka vrsta kazne koju svjesno zeli da plati jer ih nije pohvatao na vrjeme, bezveze bi bilo da je cohl killer, a i marty vala, mislim killer u smislu da je umjesan u ta ubistva, ocigledno je da je on roknuo tuttla nekim backanjem sa dozama il podmetanjem loshe robe il nekog smrtonosnog koktela, vidicemo :?
shmizlica

#273 Re: True detective

Post by shmizlica »

al vi sve analizirate....coco ti pogotovo :-)
Jack Be Nimble

#274 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

shmizlica wrote:al vi sve analizirate....coco ti pogotovo :-)
Pogotovo kada sve strpa u jednu recenicu pa onda moram prvo da analiziram njegov pisanje da bi skontao sta on u stvari analizira.
dale cooper

#275 Re: True detective

Post by dale cooper »

shmizlica wrote:al vi sve analizirate....coco ti pogotovo :-)
Pa to ti je pola zabave u ovakvim serijama. Teoriziranje, nalaženje skrivenih tragova koji
će se poslije pokazati kao krucijalnim. :-D
Post Reply