Tito / crveno i crno
Moderator: _BataZiv_0809
- zovemsecrveni
- Hunkar
#2 Re: Tito / crveno i crno
pa, draza je epski heroj, tito olicenje samog djavla, ubijao neduzne i bezgrijesne cetnike ...zovemsecrveni wrote:Najavljeno je prikazivanje serije "Tito / crveno i crno" na TV1. Produkcija je srbijanska. Ova serija je nedavno trebala biti prikazivana na FTV-u ali je prikazivanje otkazano. Da li je neko gledao ovaj dokumentarni serijal, kakvi su utisci? I zna li neko koji su razlozi za otkazivanje na FTV-u?
cetnicko smece.
- nosara
#3 Re: Tito / crveno i crno
Ta serija se ubila za prikazivanje na toj desnicarskoj televiziji... Njen naziv bi komotno mogao biti crveno je crno, ili crno i crno... To je, ujedno, i razlog zasto nije prikazana na FTV...zovemsecrveni wrote:Najavljeno je prikazivanje serije "Tito / crveno i crno" na TV1. Produkcija je srbijanska. Ova serija je nedavno trebala biti prikazivana na FTV-u ali je prikazivanje otkazano. Da li je neko gledao ovaj dokumentarni serijal, kakvi su utisci? I zna li neko koji su razlozi za otkazivanje na FTV-u?
Ocekujem da nesretnici sa tv1 uskoro pripreme serijal filmova onog crijevnog parazita vrdoljaka... Tako im se uklapa u koncepciju...
- Banksy
#4 Re: Tito / crveno i crno
nosara wrote:Ta serija se ubila za prikazivanje na toj desnicarskoj televiziji... Njen naziv bi komotno mogao biti crveno je crno, ili crno i crno... To je, ujedno, i razlog zasto nije prikazana na FTV...zovemsecrveni wrote:Najavljeno je prikazivanje serije "Tito / crveno i crno" na TV1. Produkcija je srbijanska. Ova serija je nedavno trebala biti prikazivana na FTV-u ali je prikazivanje otkazano. Da li je neko gledao ovaj dokumentarni serijal, kakvi su utisci? I zna li neko koji su razlozi za otkazivanje na FTV-u?
Prekinuti emitiranje serije "Tito - crveno i crno"
Upravni odbor Saveza društava "Josip Broz Tito" je danas u Sarajevu razmotrio emitiranje serijala "Tito - crveno i crno" na Federalnoj TV, nakon čega je uputio otvoreno pismo direktoru FTV Jasminu Durakoviću.
"Nakon emitiranja prvog nastavka ovog serijala, u velikom broju sredina širom BiH, u redovima boraca NOR-a, građana, a posebno mladih, serija je ocijenjena kao grubo negiranje istine o narodnooslobodilačkoj borbi i doprinosu narodnooslobodilačke vojske, pobjedi antifašističke koalicije i neistina o čitavoj epohi pod vodstvom maršala Tita, te posebno o ulozi Tita, vrhovnog komandanta partizanskih odreda NOR-a i predsjednika Jugoslavije", saopćeno iz Udruženja.
Antifašisti, građani i mladi širom zemlje zahtijevaju prekidanje emitiranja ovog serijala zbog primitivnih grubih neistina i falsifikata historije svih naših naroda i narodnosti.
Članovi, simpatizeri i Upravni odbor Saveza društava "Josip Broz Tito" ocjenjuju neprihvatljivim nastavak emitiranja serijala te zahtijevaju od generalnog direktora i uređivačkih tijela FTV da trajno obustave emitiranje serije, jer se novcima poreznih obveznika BiH plaćaju najgrublji falsifikati i neistine o narodnooslobodilačkoj borbi i ulozi maršala Tita u toj borbi te poslijeratnoj izgradnji pod čijim vodstvom su Jugoslavija, njeni građani i narodi doživjeli najveći progres i život dostojan čovjeka, kaže se u saopćenju.
A serijal je smeće, kao in onaj Vrdoljakov.
U "Sivom domu" sve naopačke; FTV: Medijska hajka je neutemeljena!
Subota, 31 Siječanj 2009
Aktualnu dramu na Federalnoj televiziji može okončati samo pravosuđe i zatvor za aktere "udruženog zločinačkog projekta" u režiji Durakovića i Kukića!
Bivši generalni direktor Federalne televizije Jasmin Duraković napravio je katastrofalnu grešku kada se zamjerio uredniku u redakciji Dokumentarno-suvremenog programa Šukriji Omeragiću, zaslužnom za Durakovićev munjevit uspon na čelo FTV-a.
Omeragić je potom, odlučio "progovoriti" o dugogodišnjem kriminalu u FTV-u i za samo nekoliko dana u "Sivom domu" sve se okrenulo naopačke.
Sindikat traži smjenu menadžmenta, a administracija panično sklanja sve dokumente koji bi mogli doći u posjed Financijske policije. Prema saznanjima Slobodne Bosne, Duraković je naprasno odustao i od prvog posla koji je njegova privatna producentska kuća ** No links ** trebala realizirati sa FTV-om.
Naime, dva dana uoči dogovorenog početka emitiranja dokumentarnog serijala Tito, crveno, crno, realiziranog u produkciji ** No links **-a, izvršnom direktoru programa FTV-a Zvonimiru Jukiću stiglo je priopćenje iz ** No links **-a da odustaju od posla.
"Zbog medijskih napada koji su nanijeli veliku štetu ovom projektu... obavještavamo vas da ** No links **, nakon konsultacija sa našim partnerima, povlači ponudu za emitiranje ovog serijala u programu FTV-a".
Tako je Durakoviću propao prvi posao, prodaja Federalnoj televiziji, na brojnim televizijama u regiji već prežvakanog serijala Tito, crveno, crno, za koji je materijal kupljen od beogradske producentske kuće Nira, dok je Duraković bio generalni direktor FTV-a. Materijal, međutim, završava u arhivu njegove privatne producentske kuće ** No links **, a nakon što je napustio FTV, krajem prošle godine, Duraković se pojavljuje i u ulozi producenta serijala.
Nakon pisanja Slobodne Bosne o načinu na koji je Duraković realizirao projekat, u ** No links **-u se odlučuju "povući". Vjerovatno su tako olakšali posao Financijskoj policiji FBiH, koja ovih dana analizira opsežnu dokumentaciju o poslovanju FTV-a. Početkom siječnja neke od dokumenata inspektorima su proslijedili Šukrija Omeragić i predsjednik Sindikata Javnog RTV servisa u tranziciji Mirza Huskić. Nije poznato da li će, osim "velikih" ugovora, na red za kontrolu doći i "sitni" dokazi za rasipanje novca, poput priznanica o uplaćenim mjesečnim honorarima od 2.500 KM voditeljicima emisije Pozitiv, ili dokument koji bi potvrdio da li je zaista, kako tvrde u FTV-u, obustavljena uplata 36.000 KM za finansiranje školovanja v.d. izvršnog direktora Federalnog radija Adija Sarajlića.
Akcija Sindikata uslijedila je tek nakon što je Huskić nedavno smijenjen sa mjesta urednika Deska i nakon sukoba menadžmenta sa Omeragićem, što baca sumnju na motive "pobunjenika", no u istjerivanju pravde spremni su ići do kraja. Omeragić je nedavno izjavio za medije da bi uskoro "netko mogao završiti i u zatvoru".
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#5 Re: Tito / crveno i crno
Koliko sam skontao iz najave, "prilagođeno" je našem gledalištu, ma šta to značilo.
- zovemsecrveni
#6 Re: Tito / crveno i crno
Last edited by zovemsecrveni on 09/11/2011 22:13, edited 1 time in total.
- nosara
#7 Re: Tito / crveno i crno
Ako volis smrdoljaka, voljeces i taj falsifikat... Ustasko-cetnicka propaganda...zovemsecrveni wrote:A kakav je serijal o Titu koji su snimili Hrvati (čini mi se da je igrana serija)? Glumi Višnjić, ako se ne varam...
- GandalfSivi
#8 Re: Tito / crveno i crno
Dno, ali zesce dno. To ti je serijal koji nas uci da nije Tito rekao Staljinu NE, nego Staljin Titu. O ostalom necu ni da pricam...zovemsecrveni wrote:A kakav je serijal o Titu koji su snimili Hrvati (čini mi se da je igrana serija)? Glumi Višnjić, ako se ne varam...
- H4v4t4R
#9 Re: Tito / crveno i crno
a u kojem terminu ide? nikako ne mogu da upratim ni najavi ni u pregledu programa.zovemsecrveni wrote:Najavljeno je prikazivanje serije "Tito / crveno i crno" na TV1. Produkcija je srbijanska. Ova serija je nedavno trebala biti prikazivana na FTV-u ali je prikazivanje otkazano. Da li je neko gledao ovaj dokumentarni serijal, kakvi su utisci? I zna li neko koji su razlozi za otkazivanje na FTV-u?
-
TalkTalkTalk
#10 Re: Tito / crveno i crno
I mene to zanima... Hocu da pogledam ovoH4v4t4R wrote:a u kojem terminu ide? nikako ne mogu da upratim ni najavi ni u pregledu programa.zovemsecrveni wrote:Najavljeno je prikazivanje serije "Tito / crveno i crno" na TV1. Produkcija je srbijanska. Ova serija je nedavno trebala biti prikazivana na FTV-u ali je prikazivanje otkazano. Da li je neko gledao ovaj dokumentarni serijal, kakvi su utisci? I zna li neko koji su razlozi za otkazivanje na FTV-u?
-
TalkTalkTalk
#11 Re: Tito / crveno i crno
TalkTalkTalk wrote:I mene to zanima... Hocu da pogledam ovoH4v4t4R wrote:a u kojem terminu ide? nikako ne mogu da upratim ni najavi ni u pregledu programa.zovemsecrveni wrote:Najavljeno je prikazivanje serije "Tito / crveno i crno" na TV1. Produkcija je srbijanska. Ova serija je nedavno trebala biti prikazivana na FTV-u ali je prikazivanje otkazano. Da li je neko gledao ovaj dokumentarni serijal, kakvi su utisci? I zna li neko koji su razlozi za otkazivanje na FTV-u?
Saznala, preko tv1 websajta, Vrijeme emitovanja: Subotom, 21:10 sati. Ako ne izlazila ovu subotu
ne znam kad je
-
kenan225
#12 Re: Tito / crveno i crno
Emisija nije nikakvo smece!
Prikazuje zivot Josipa Broza kao vodje i njegov odnos kako s jugoslovenskim narodom i njegov odnos sa ostalim svjetom,istokom i zapadom,hladnim ratom,odnos sa svjetskim drzavnicima.Nije nikakva serija vec dokumentarna emisija u vise dijelova znaci nema nikakvih glumaca ni manekena vec su u pitanju orginalni snimci i misljenja istaknutih historicara s ovih prostora i njegovih bliskih saradnika.Prikazuje krize s kojima se suocavao kao vodja i odluke koje je morao donositi u godinama podjele svijeta.
Gledao sam serijal na RTS i mislim da je uradjen dosta dobro i objektivno.Koga zanima nek' gleda.
Prikazuje zivot Josipa Broza kao vodje i njegov odnos kako s jugoslovenskim narodom i njegov odnos sa ostalim svjetom,istokom i zapadom,hladnim ratom,odnos sa svjetskim drzavnicima.Nije nikakva serija vec dokumentarna emisija u vise dijelova znaci nema nikakvih glumaca ni manekena vec su u pitanju orginalni snimci i misljenja istaknutih historicara s ovih prostora i njegovih bliskih saradnika.Prikazuje krize s kojima se suocavao kao vodja i odluke koje je morao donositi u godinama podjele svijeta.
Gledao sam serijal na RTS i mislim da je uradjen dosta dobro i objektivno.Koga zanima nek' gleda.
-
dinoEL
#13 Re: Tito / crveno i crno
skoro pa dobro, samo da se po 5-6 puta ne ponavljaju iste "izlizane" fraze.kenan225 wrote:Emisija nije nikakvo smece!
- slobodni armirach
#14 Re: Tito / crveno i crno
LIMVO LIKČE!
-
El_comadante
#15 Re: Tito / crveno i crno
ja sam malo gledao na RTRSu nako interesantan je mislim da je bio više puta na RTRSu