The Wire

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
oskarboy

#351 Re: The Wire

Post by oskarboy »

pa ta serija nije proizvela ni jednog glumca koji ce kasnije igrat vaznije uloge.sopranosovi su izbacili gandofinija,breaking bad je izbacio cranstona.dakle kao sto sam rekao glumci u toj zici nisu pokazali karizmu za dalji uspon u svojim karijerama.
ferratilis

#352 Re: The Wire

Post by ferratilis »

oskarboy wrote:pa ta serija nije proizvela ni jednog glumca koji ce kasnije igrat vaznije uloge.sopranosovi su izbacili gandofinija,breaking bad je izbacio cranstona.dakle kao sto sam rekao glumci u toj zici nisu pokazali karizmu za dalji uspon u svojim karijerama.
Koja je dobra Cranstonova uloga poslije BB? Drive? Godzilla?
oskarboy

#353 Re: The Wire

Post by oskarboy »

a koja to nije?cranston je od waltera white napravio svijetsku ikonu.a ko to likove iz zice spominje? i imal tih glumaca igdje da glume u nekoj malo jacoj seriji i filmu?
oskarboy

#354 Re: The Wire

Post by oskarboy »

a cranston se jos proslavio prije bb u malcom u sredini seriji gdje glumio luckastog oca
vee-jay

#355 Re: The Wire

Post by vee-jay »

oskarboy wrote:pa ta serija nije proizvela ni jednog glumca koji ce kasnije igrat vaznije uloge.sopranosovi su izbacili gandofinija,breaking bad je izbacio cranstona.dakle kao sto sam rekao glumci u toj zici nisu pokazali karizmu za dalji uspon u svojim karijerama.
Inace ne odgovaram na ovako glupa pitanja tj. teze ali moguce je da ce Idris Elba na kraju biti poznatiji i od Gandolfinija i od Cranstona.

Inace i Dominic West je dosta popularan dok jedna od najboljih serija ever The Boardwalk Empire nebi ni u pola bila tako dobra da u njoj nije glumio Michael Kenneth Williams ili nama svima poznat kao Omar... Ima tu i puno drugih imena ali svako ko je pratio The Wire zna da se stvaraoci ove serije nikada nisu zamarali imenima...
vee-jay

#356 Re: The Wire

Post by vee-jay »

oskarboy wrote:a koja to nije?cranston je od waltera white napravio svijetsku ikonu.a ko to likove iz zice spominje? i imal tih glumaca igdje da glume u nekoj malo jacoj seriji i filmu?

evo lista pa pogledaj. za sta postoji internet ako ne da se potrazi?
omar little

#357 Re: The Wire

Post by omar little »

sad ni glumci ne valjaju, nije samo kamera. jel ovo klon onog jastuka?
Saian

#358 Re: The Wire

Post by Saian »

sumnjam, ovo je prije slon onog jastuka
oskarboy

#359 Re: The Wire

Post by oskarboy »

cemu vrijedjanja :?
Saian

#360 Re: The Wire

Post by Saian »

Krivo si razumio sinoFche, slon je zapravo jako plemenita i meni draga zivotinja, da sam te paushalno pozelio pochastiti kakvim zivotinjskim imenom izabrao bih nesto puno gore od slona, na stranu sto je to losh stil i sto to ne radim. Slona sam izabrao jer se chesto znaju desiti situacije u kojima se slon ukopa na mjestu, recimo na cesti, i ne pomache ga voz, nazvavshi te slonom aludirao sam na tvoju nespremnost da ustupish centa pred nas jedno dvaes' na ovoj temi pri chemu si ukopan k'o slon u svojim rigidnim i nepomirljivim (po misljenju dosta ljudi ovdje k tomu pogreshnim) stavovima. Kakvo vrijedjanje ti pada na pamet, nemoj si laskat' :oops:
Point.

#361 Re: The Wire

Post by Point. »

Poslije Jastuka, mislio sam da se nece pojaviti veci strucnjak na ovoj temi, ali avaj grdno li se prevari. Ovom sinovcu ne valja kamera. :)
Mislim, these days, svako si uzima za pravo da budu homemade kriticari i seronje, pa onom nije valjala gluma, bila je ko neuvjerljiva a pohvali Gossip klix, a ovome ne valja kamera. Jebiga ljudi strucnjaci, znaju bolan. A zajebi cinjenicu da pravi strucnjaci sirom dunjaluka opisase ovu seriju kao jednu od najboljih, ako ne i najbolju, ikad snimljenu.

Al strucnjak zna rad kamAre, jebiga.
perscitus

#362 Re: The Wire

Post by perscitus »

O boze! Kakve gluposti, Gandolfinija popularizovali Sopranosi a Cranstona Breaking Bad. Mozda tebi neznalico jer vjerovatno ne znas da su ta dvojica bili popularni i prije serija. Upravo to je i prednost The Wire-a jer su za razliku od Sopranosa i Breking Bada napravili kultnu tv seriju od ne bas planetarnih filmskih glumaca.
oskarboy

#363 Re: The Wire

Post by oskarboy »

perscitus wrote:O boze! Kakve gluposti, Gandolfinija popularizovali Sopranosi a Cranstona Breaking Bad. Mozda tebi neznalico jer vjerovatno ne znas da su ta dvojica bili popularni i prije serija. Upravo to je i prednost The Wire-a jer su za razliku od Sopranosa i Breking Bada napravili kultnu tv seriju od ne bas planetarnih filmskih glumaca.
naravno da su njih dvojica i prije snimala al nisu bili toliko popularni,sopranosi i breaking bad ih je proslavio ,jer su te projekte radili vise godina.uglavnom zica po meni nikako nije bolja od te dvije serije.
perscitus

#364 Re: The Wire

Post by perscitus »

oskarboy wrote:
perscitus wrote:O boze! Kakve gluposti, Gandolfinija popularizovali Sopranosi a Cranstona Breaking Bad. Mozda tebi neznalico jer vjerovatno ne znas da su ta dvojica bili popularni i prije serija. Upravo to je i prednost The Wire-a jer su za razliku od Sopranosa i Breking Bada napravili kultnu tv seriju od ne bas planetarnih filmskih glumaca.
naravno da su njih dvojica i prije snimala al nisu bili toliko popularni,sopranosi i breaking bad ih je proslavio ,jer su te projekte radili vise godina.uglavnom zica po meni nikako nije bolja od te dvije serije.
Pa sta su to snimali poslije te dvije serije? Nista posebno, kao ni glumci iz Zice. Sto se tice koja je bolja serija to je stvar subjektivnog misljenja, sve tri su kvalitetne.
oskarboy

#365 Re: The Wire

Post by oskarboy »

cuj sta su ostvarili,pa nakon tih serija su glumili u dosta filmova visoke klase.
omar little

#366 Re: The Wire

Post by omar little »

ti nikad ne objasni sta ne valja sa kamerom.

de, kad se vec prica, reci ti nama koje su to serije vrijedne gledanja? mislim, da kamera i glumci ispunjavaju tvoje visoke i strucne standarde?
Point.

#367 Re: The Wire

Post by Point. »

@oskarboy

Je li ti studiras film? Samo da vidim koliko si strucan u vezi rada kamere.
oskarboy

#368 Re: The Wire

Post by oskarboy »

omar little wrote:ti nikad ne objasni sta ne valja sa kamerom.

de, kad se vec prica, reci ti nama koje su to serije vrijedne gledanja? mislim, da kamera i glumci ispunjavaju tvoje visoke i strucne standarde?
pa to su serije poput soprano,breaking bad,game of thrones,boardwalk empire,penny dreadful. jel valja izbor :D
zomri

#369 Re: The Wire

Post by zomri »

O "kameri" u The Wire

http://vimeo.com/39768998
Cybernetic

#370 Re: The Wire

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:01, edited 1 time in total.
Point.

#371 Re: The Wire

Post by Point. »

Ako ti znas sta je dobra kamera, onda ja znam kvantnu fiziku. Ne blamiraj se vise, kru'a ti.
Saian

#372 Re: The Wire

Post by Saian »

Cybernetic wrote:
omar little wrote:tebi je bolje da gledas drugu sezonu :D jer nakon druge ide treca pa onda cetvrta. armirani beton za armiranim betonom. :D

http://youtu.be/7ttbQTz8tAE
Imas pravo. Odoh pogledati makar jednu epizodu u ovo gluho doba. Zafrka me oscarboy. :D
Cybernetic wrote:sam u cetvrtoj sezoni, prezadovoljan i zaboli me ona stvar za njegovim misljenjem. :D
Meshtre stignesh li ti sta prezalogajit' :D :D :D

(pitam jer znam da sam ja zaboravljao na svasta nesto, kad se uhvatim zhice :D )
Cybernetic

#373 Re: The Wire

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:01, edited 1 time in total.
omar little

#374 Re: The Wire

Post by omar little »

kazider onda nesto o trecoj. :D da cujemo, nismo dugo cavrljali na ovoj temi , ajd malo se animiramo. FOKUS JE NA SADRZAJU. <3 <3 <3
Saian

#375 Re: The Wire

Post by Saian »

omar little wrote:kazider onda nesto o trecoj. :D da cujemo, nismo dugo cavrljali na ovoj temi , ajd malo se animiramo. FOKUS JE NA SADRZAJU. <3 <3 <3
AL BEZ SPOJLERA :D :D :D
Post Reply