The Wire

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#176 Re: The Wire

Post by omar little »

vee-jay wrote:
Omar otis'o u Boardwalk Empire i eno ga rastura sad. :D
kad vec spomenu boardwalk empire, ja sam tek sad u cetvrtoj sezoni, posto je njemu i njegovoj prici dosta vremena posveceno tu, prestala instinktivno vidjeti omara i pitati se da koji mu je i sto se onako oblaci i prica. i gdje mu je sawed-off shotgun :D
Saian

#177 Re: The Wire

Post by Saian »

Image

:D
NCISTeam

#178 Re: The Wire

Post by NCISTeam »

jedna medu najboljim serijama
omar little

#179 Re: The Wire

Post by omar little »

nije jedna nego jedina najbolja. :D :D
p206

#180 Re: The Wire

Post by p206 »

almirony wrote:
p206 wrote:Stringer Bell je isto upečatljiv lik.
Stringer Bell je p%#ketina koja je na kičmama drugih htio sagraditi karijeru. Snob i skorojević. Najbolje mu je rekao advokat, jarane šta si se ti umislio, ti si ulicar, nije ova igra za tebe. Na kraju je dobio što je i zaslužio.
Eto vidiš da je upečatljiv :mrgreen:
Onakav prikaz takvog tipa ljudi se rijetko gdje može naći u filmovima i serijama.
Saian

#181 Re: The Wire

Post by Saian »

p206 wrote:
almirony wrote:
p206 wrote:Stringer Bell je isto upečatljiv lik.
Stringer Bell je p%#ketina koja je na kičmama drugih htio sagraditi karijeru. Snob i skorojević. Najbolje mu je rekao advokat, jarane šta si se ti umislio, ti si ulicar, nije ova igra za tebe. Na kraju je dobio što je i zaslužio.
Eto vidiš da je upečatljiv :mrgreen:
Onakav prikaz takvog tipa ljudi se rijetko gdje može naći u filmovima i serijama.
ne znam zasto ovo pishem uopce, ali, ovaj rezon bi znaci iskljuchio bilo kakvu vertikalnu kretnju kroz socijalno-ekonomske slojeve, drugim rijechima ljudi koji pochnu prodavajuci po ulici ili pijaci imaju inherentnu (moralnu?) zabranu da posao proshire i pozhele bolje sebi? Ili je ovo "ulichar" eufemizam za mafijash i stringerova zhelja da se opere tog dijela proslosti i postane legalan biZmismen vrijedja @p206 moralni senzibilitet ? (to bih dijelom i razumio, mozda i potpuno da mu bash taj advokat ne govori da mu maslo nije za ramazana, jer
I got the shotgun, you got the briefcase. It's all in the game though, right?
omar little

#182 Re: The Wire

Post by omar little »

korisnik almironi je prigovarao stringeru a ne p206, citajmo kao sto je napisano. :D

i ako se vec o tome razgovara, u kontekstu da je stringer picka (o cemu ljudi gore razgovaraju) prikladiniji je razgovor njega i avona a ne njega i advokata. avon mu je fino rekao da za ulicu, "this here", on nikad nije bio dovoljno jak a za poslovni svijet, "them there", nije dovoljno pametan. sto je istina. (jedna od boljih avonovih scena, baj d vej)

on je svoj ulicarski i mafijaski mentalitet prenio na pokusaj bavljenja nekretninama i prao je ponajvise pare a sa njima i nazor svoju proslost. pa onda kao svaki vonabi biznismen trazio od domaceg egzekutora da ubije senatora. koz dec hau biznis iz ran in amerika. :D
a o boljoj buducnosti i leganom biznisu da citiram lestera "stringer is worse than a drug dealer" i prezboluskog " he's a developer". :D (scena kad su mu sa zakasnjenjem usli u trag, nakon svadje lestera i meknaltija)
Saian

#183 Re: The Wire

Post by Saian »

zajeb trebalo je bit @almirony :D, a sad da procitam shtas' napisala
Saian

#184 Re: The Wire

Post by Saian »

omar little wrote: a o boljoj buducnosti i leganom biznisu da citiram lestera "stringer is worse than a drug dealer" i prezboluskog " he's a developer". :D (scena kad su mu sa zakasnjenjem usli u trag, nakon svadje lestera i meknaltija)
pa to je to, osim sto ja nisam rainman za citate ko ti kad se krene o The Wire pricat :D
omar little

#185 Re: The Wire

Post by omar little »

aj nou, ask mi samtin els, nekst :D
vee-jay

#186 Re: The Wire

Post by vee-jay »

cuj Stringer Bell p*******a :-)

Frajer je trenutno jedan od najboljih i najcool detektivna na planeti i bit ce sigurno prvi crni James Bond.

A vi ste samo ljubomorni :mrgreen:
omar little

#187 Re: The Wire

Post by omar little »

to je drugo, to je idris elba :D
Saian

#188 Re: The Wire

Post by Saian »

nego hocel se Elba oporavit do Granade
omar little

#189 Re: The Wire

Post by omar little »

mislila sam oko zice da pitas samtin else, ne oko barce. off topik je to. :D
almirony

#190 Re: The Wire

Post by almirony »

vee-jay wrote:cuj Stringer Bell p*******a :-)

Frajer je trenutno jedan od najboljih i najcool detektivna na planeti i bit ce sigurno prvi crni James Bond.

A vi ste samo ljubomorni :mrgreen:
nisam rekao da je Idris Elba pi#"&ina :lol:
almirony

#191 Re: The Wire

Post by almirony »

Saian wrote: ne znam zasto ovo pishem uopce, ali, ovaj rezon bi znaci iskljuchio bilo kakvu vertikalnu kretnju kroz socijalno-ekonomske slojeve, drugim rijechima ljudi koji pochnu prodavajuci po ulici ili pijaci imaju inherentnu (moralnu?) zabranu da posao proshire i pozhele bolje sebi? Ili je ovo "ulichar" eufemizam za mafijash i stringerova zhelja da se opere tog dijela proslosti i postane legalan biZmismen vrijedja @p206 moralni senzibilitet ? (to bih dijelom i razumio, mozda i potpuno da mu bash taj advokat ne govori da mu maslo nije za ramazana, jer
I got the shotgun, you got the briefcase. It's all in the game though, right?
ovo boldirano je suština, pun mi ih je qrtz ovakvih, a u društvu smo gdje ovakvi predstavljaju uspješne poslovne ljude, ko hoce shvatit će
Saian

#192 Re: The Wire

Post by Saian »

pa rekoh da onda shvacham :D, razumijemo se, mislio sam da si opleo shire malo :D, al sve je u dure

@omar what a difference an A maaaaaaaaakes ... 24 little centimeters? :D
almirony

#193 Re: The Wire

Post by almirony »

Saian wrote:pa rekoh da onda shvacham :D, razumijemo se, mislio sam da si opleo shire malo :D, al sve je u dure

@omar what a difference an A maaaaaaaaakes ... 24 little centimeters? :D
:thumbup:
nema me tamo

#194 Re: The Wire

Post by nema me tamo »

E'o zavrsio ja s gledanjem..
Sta reci? Serija je vrhunska naravno s mnogo neocekivanih ubistava sto je odlicno naravno..
Uglavnom nemogu a da ne kazem da nakon 3 sezone kvaliteta serije opada drasticno.Recimo 50 posto epizoda je cisti smor i dok dodjes do 5 sezone jedva cekas da završi..Znaci ne govorim da su sranje ima tu dobrih neocekivanih ubistava, al' moglo je to dosta bolje.Kraj serije je definitivno najbolji od svih serija, u to nema sumnje!
Kad bi je poredio s breaking bad definitvno je neko bio u pravu kad je rekao da je cista sapunica u odnosu na ovo...
dezurni_ucenik

#195 Re: The Wire

Post by dezurni_ucenik »

Piratski dvd.ovi se prodaju po ulicama Amerike da bi krimosi skontali kako policija radi.

A bilo je price prije nekoliko godina da ce se snimati nove sezone.Na srecu ta ideja je propala.I zaboravili ste brata Mouzonea :D
omar little

#196 Re: The Wire

Post by omar little »

nikad cula za te price. producenti su rekli da su se samo vrlo kratko bavili idejom seste sezone, o latino imigrantima jer baltimore u zadnjih deceniju or so ima useljavanje latino populacije, ali su vrlo brzo zakljucili da ne znaju dovoljno o tome i istrazivanje potrebno da naprave sezonu, vrijednu i kvalitetnu po njihovom standardu, bi uzela previse vremena. i to je bilo oko kraja cetvrte.
insomnia78

#197 Re: The Wire

Post by insomnia78 »

omar little wrote:nikad cula za te price. producenti su rekli da su se samo vrlo kratko bavili idejom seste sezone, o latino imigrantima jer baltimore u zadnjih deceniju or so ima useljavanje latino populacije, ali su vrlo brzo zakljucili da ne znaju dovoljno o tome i istrazivanje potrebno da naprave sezonu, vrijednu i kvalitetnu po njihovom standardu, bi uzela previse vremena. i to je bilo oko kraja cetvrte.
I ja sam isto ovo procit'o

Kme, kme il est vraiment méchant
Saian

#198 Re: The Wire

Post by Saian »

omare molim te, koji je odnos ocekivana/neocekivana ubisTva za brejkin bed, ako je iznad 0.3 da ne gledam bezze
shandrprcSA

#199 Re: The Wire

Post by shandrprcSA »

ja se nisam mogao natjerati :D
Saian

#200 Re: The Wire

Post by Saian »

pa evo i ja se nechkam, al sad kontam kol'ko neocekivanih ubistava propustam :D
Post Reply