The Night Of

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#26 Re: The Night Of

Post by dale cooper »

Fino je opet imati seriju o kojoj će se pričati i raspravljati. :D
vicious

#27 Re: The Night Of

Post by vicious »

Tako je, samo da ostane na nivou ove epizode [emoji106]
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28 Re: The Night Of

Post by pici »

Image
zasto je onaj crnac slagao da je bio sam i nije spomenuo onog svog havera koji je pakistanca poprijeko gledao kad je s malom ulazio u stan... nesto dobro smrdi...

Cavendish

#29 Re: The Night Of

Post by Cavendish »

__Phoenix__ wrote:Mislim da je mali ubica, pokazao mi je previše muda za nekog štrebera i pred frajerom na pumpi i pred ona dva momka na ulici, a ako se ne ispostavi da je on, onda tipujem na komšiju koji je pozvao policiju...
Slazem se sa tobom. ovaj mali nije tako naivan. znamo da je natprosjecno inteligentan cim mu je povjereno da se brine o koledz kosarkau. ipak glavni lik serije ce definitivno biti advokat John Turturro.
ExNihilo

#30 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Samo se nadam da serija neće poentirati najizlizanijim klišeom u zadnjih 20 godina kinematografije: podvojena ličnost i ta sranja...
pici

#31 Re: The Night Of

Post by pici »

ExNihilo wrote:Samo se nadam da serija neće poentirati najizlizanijim klišeom u zadnjih 20 godina kinematografije: podvojena ličnost i ta sranja...
Image
ovako je ismesarit a ti nista da ne cujes, jes mu dala droge, alkohola i picke al bas ovako mesarenje, mada kad se ubijesH od ovo troje tenk da ti predje preko glave nebi osjetio...podvojena licnost, mislim da ce advokat ici to na sudu jer previse je dokaza protiv malog... i meni je pakistanac sumljiv, mada ono sa advokatom je cista slucajnost, nije to mogao predvidjeti... ako idemo na to da je nesto ko super inteligentan.
karanana

#32 Re: The Night Of

Post by karanana »

ako nije podvojena licnost, nije ni ubica. jer gledali smo ga kako reaguje na scenu ubistva. ne bi onako iznenadjujuce i panicno reagovao da je svjesno izboco malu.
ja se bojim kultova. sto nas opet vodi na TD sezonu 1.

edit: e bas sam trazio nesku slicnu sliku kao ovu gore. definitivno samoubistvo ne dolazi u obzir. neko ga spomenu kao opciju.
pici

#33 Re: The Night Of

Post by pici »

bice ovdje prepucavanja izmedju detektiva i advokata...
ExNihilo

#34 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

karanana wrote:ako nije podvojena licnost, nije ni ubica. jer gledali smo ga kako reaguje na scenu ubistva. ne bi onako iznenadjujuce i panicno reagovao da je svjesno izboco malu.

edit: e bas sam trazio nesku slicnu sliku kao ovu gore. definitivno samoubistvo ne dolazi u obzir. neko ga spomenu kao opciju.
Al' možda je assisted suicide. :razz:
cassius

#35 Re: The Night Of

Post by cassius »

Evo ovo pise na imdb za prvih 6 epizoda :D

Episode 2

As attorney John Stone counsels Naz, lead detective Dennis Box investigates the crime.

Episode 3

Awaiting his formal arraignment at Rikers Island, Naz realizes that his survival, or perhaps his demise, rests with a particular inmate, Freddy.

Episode 4

Stone works to uncover information about the crime.

Episode 5

Box reconstructs Naz's whereabouts on "the night of".

Episode 6

As prosecutor Helen Weiss prepares for trial, Naz's alliance with Freddy deepens.
dale cooper

#36 Re: The Night Of

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:
karanana wrote:ako nije podvojena licnost, nije ni ubica. jer gledali smo ga kako reaguje na scenu ubistva. ne bi onako iznenadjujuce i panicno reagovao da je svjesno izboco malu.

Al' možda je assisted suicide. :razz:
Samo malo pretjerao u asistiranju? :D
karanana

#37 Re: The Night Of

Post by karanana »

ovo ce biti i fokus na njegove odnose i u zatvoru?

ne znam da li ce to ispast dobro.
ExNihilo

#38 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Ako može jedna tema na forumu bez spoilera i spoilerčića prije nego epizode izađu, bio bih zahvalan. :D
Jack Be Nimble

#39 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

Ne bi rekao da je ko TD. Vise vuce na The Wire. Kao sto su vec mnogi napisali, serija je vise tu da razmatra unutrasnju radnju policije i prava.
ExNihilo wrote:Ako može jedna tema na forumu bez spoilera i spoilerčića prije nego epizode izađu, bio bih zahvalan. :D
Znas pravilo, ne zalazi dok ne pogledas :D
ExNihilo

#40 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Jack Be Nimble wrote:Ne bi rekao da je ko TD. Vise vuce na The Wire. Kao sto su vec mnogi napisali, serija je vise tu da razmatra unutrasnju radnju policije i prava.
ExNihilo wrote:Ako može jedna tema na forumu bez spoilera i spoilerčića prije nego epizode izađu, bio bih zahvalan. :D
Znas pravilo, ne zalazi dok ne pogledas :D
Rekoh, prije nego izađe epizoda. :)
Jack Be Nimble

#41 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

ExNihilo wrote: Rekoh, prije nego izađe epizoda. :)
OK, ali pravilo i dalje stoji...Al kako da spojla ako epizoda nije izasla? I ako procuri, procurila je nama svima tako dok ne pogledas, ne zalazi.
ExNihilo

#42 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Jack Be Nimble wrote:
OK, ali pravilo i dalje stoji...Al kako da spojla ako epizoda nije izasla? I ako procuri, procurila je nama svima tako dok ne pogledas, ne zalazi.
Sjo, Jack, ti kao da si učenik, a ne profesor. Na netu se pojave snippeti epizode, screenshot koji otkriva ključni detalj, sinposis epizoda i slično. A onda forumaši željni slave požure da to postave na temu i useru ti ćejf.
Jack Be Nimble

#43 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

ExNihilo wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Sjo, Jack, ti kao da si učenik, a ne profesor. Na netu se pojave snippeti epizode, screenshot koji otkriva ključni detalj, sinposis epizoda i slično. A onda forumaši željni slave požure da to postave na temu i useru ti ćejf.
To razumijem. Tipa slikanje iza zbunja TWD pa postavljanje tih slika je supacki.
Pandakonda

#44 Re: The Night Of

Post by Pandakonda »

Ubojica je bio u kući kad se Naz probudio

Ovo je slika kad se Naz probudio i krenuo na sprat da vidi gdje je Andrea:

Image

A ovo je slika kad se vrati drugi put da uzme ključeve od auta:

Image

Nož je okrenut u suprotnom smjeru a i bočica u kojoj je bila droga odjednom je tu. Možda bit da je ovo greška kad su postavljali scenu ali opet je zanimljvo :-)
karanana

#45 Re: The Night Of

Post by karanana »

ma mislim da je to greska kod postavke scene.
nije mi jasno, ako je on lezo pored nje u trenutku kasapljenja, kako nije primjetio niti cuo da je neko kolje?
ok bio nadrogiran i sve to, ali recimo kad je ustao iz kreveta da se napije vode kako je nije pogledao i vidio svu izbodenu i krvavu? kako i on sam nije krvav kad je lezao 5 cm od nje?
zomri

#46 Re: The Night Of

Post by zomri »

Ko gleda ovo prvenstveno da bi vidio šta se desilo i ko je ubio curu, mislim da pogrešno gleda.
Prema svim ranim reckama, naglasak je na policijsko-sudskom procesu a ne na razrješenju whodunnit misterije.
ExNihilo

#47 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

zomri wrote:Ko gleda ovo prvenstveno da bi vidio šta se desilo i ko je ubio curu, mislim da pogrešno gleda.
Prema svim ranim reckama, naglasak je na policijsko-sudskom procesu a ne na razrješenju whodunnit misterije.
Indeed. Ne bi me čudilo da ubicu ne saznamo, uopće.

Već vidim bijesni rant forumaša. :oops: :D
Pandakonda

#48 Re: The Night Of

Post by Pandakonda »

karanana wrote:ma mislim da je to greska kod postavke scene.
nije mi jasno, ako je on lezo pored nje u trenutku kasapljenja, kako nije primjetio niti cuo da je neko kolje?
ok bio nadrogiran i sve to, ali recimo kad je ustao iz kreveta da se napije vode kako je nije pogledao i vidio svu izbodenu i krvavu? kako i on sam nije krvav kad je lezao 5 cm od nje?
Moguće je da se još nešto tu desilo što ga je natjeralo da siđe dole samo što će se on toga tek kasnije sjetit. Vjerujem da će i ona glava od jelena imat neke veze jer je bila u velikom fokusu dok su bili u stanu.
Jack Be Nimble

#49 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

ExNihilo wrote:
zomri wrote:Ko gleda ovo prvenstveno da bi vidio šta se desilo i ko je ubio curu, mislim da pogrešno gleda.
Indeed. Ne bi me čudilo da ubicu ne saznamo, uopće.

Već vidim bijesni rant forumaša. :oops: :D
:thumbup: I meni vuce na to da uopste nije bitno ko je ubio.
Saian

#50 Re: The Night Of

Post by Saian »

Pandakonda wrote:Prije nego što mu je dala tabletu cura je rekla "I can't be alone tonight", 100% je znala da joj se nešto sprema + govorila je kako bi voljela da se može teleportisat, tako da je definitivno bježala od nekog/nečega. Kad joj je onaj crnjo rekao da bi ona mogla bit u onom ljesu ona uopšte nije reagirala isto kao da je pretpostavila da će se nešto desit tu noć.

Vjerovatno je imala problema sa drogom i prostitucijom i zato je onaj drugi crnjo prepoznao ili joj je znao dilera. Moja pretpostavka jeste da je ubio onaj lik na motoru koji joj je bio pimp ili mu je dugovala neke pare, dok se mali tu našao slučajno jer je on jedini bio toliko očajan da uzima tablete od osobe koju je tek upoznao. Vjerujem da će onaj travar imat veliku ulogu jer je lik namjerno rekao da je hodao sam, vjerovatno je pretpostavio da mu haver ima neke veze sa njenim ubojstvom i nije ga htio mješat. Mislim da će on napravit neku grešku i tako će ga policija natjerat da kaže sve šta zna. A ako idemo u krajnost, može bit da je cura počinila samoubistvo i da je iscenirala to kao ubojstvo (nešto kao Gone Girl sa Ben Afleckom). Samo opet fali motiv zašto bi prišila to ubojstvo nekom liku kojeg je tek upoznala. Tjerala ga je da dira nož kao da je bode vjerovatno sa ciljem da mali ostavi tragove. Ona tableta nije bila Extacy nego Ruphy tako da sigurno nije htjela party nego je znala da ta droga baca u komu nakon par minuta, tako da je znala šta radi. Ili je naručila da je neko ubije sa pa samo prišila na malog. Kad je izbacivala mačku ostavila je otvorena vrata da neko može ući + ovo gore sve što sam nabrojao govori da mu je namjerno smjestila.

Što se tice IMDB-a on nije 100% pouzdan, ali ako je istina da će mali bit samo u dvije epizode moguće je da će bit osuđen na smrt i da će nekako pobijeć dok ovi rješavaju slučaj, i onda će se samo vratit kad skonta šta se desilo. Druga ideja jeste da će bit osuđen na smrt i da tu umire i da će onaj detektiv skontat da nešto nije uredu ili će onom travaru tad proradit savjest i reći će šta zna.
priznaj da si zazmirio/la prije nego su pokazali 4,5 ubodnih rana na njenim ledjima :D, ove tvoje teorije mi govore da je dobno mozda i prikladno da preskocis te scene :)
Post Reply