The Night Of

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#101 Re: The Night Of

Post by omar little »

simpa mi je bilo kako se okrenu i zaradi $150 u treptaju oka, platio slike dokumenata $350, chandri prodao za $500. buy for a dollar, sell for two. :D
Mis mekinjas

#102 Re: The Night Of

Post by Mis mekinjas »

A miki ko ce biti advokati??? :mrgreen:
desni

#103 Re: The Night Of

Post by desni »

omar little wrote:simpa mi je bilo kako se okrenu i zaradi $150 u treptaju oka, platio slike dokumenata $350, chandri prodao za $500. buy for a dollar, sell for two. :D
Ako ga iko uspije izvući to će biti John Stone u uvijek istoj odjeći,izranjavanih nogu.Freddy ili Omar :D je vjerovatno značajan za rasplet radnje.Otkud to da on nudi zaštitu Nazu?Nije valjda stvarno mu simpatičan lik pa ga zato štiti meni jednostavno to nije to.Za rasplet bi ključni bili Freddy,problematična prošlost žrtve i mačka koja je kažu metafora za Nazovu sudbinu.Ostalo joj je manje od 10 dana.Da li je toliko ostalo i Nazu?
    Image
    omar little

#104 Re: The Night Of

Post by omar little »

?
    Daryl Dixon

#105 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

desni wrote:
    omar little wrote:simpa mi je bilo kako se okrenu i zaradi $150 u treptaju oka, platio slike dokumenata $350, chandri prodao za $500. buy for a dollar, sell for two. :D
    Ako ga iko uspije izvući to će biti John Stone u uvijek istoj odjeći,izranjavanih nogu.Freddy ili Omar :D je vjerovatno značajan za rasplet radnje.Otkud to da on nudi zaštitu Nazu?Nije valjda stvarno mu simpatičan lik pa ga zato štiti meni jednostavno to nije to.Za rasplet bi ključni bili Freddy,problematična prošlost žrtve i mačka koja je kažu metafora za Nazovu sudbinu.Ostalo joj je manje od 10 dana.Da li je toliko ostalo i Nazu?
      Image
      il' hoće da mu Naz bude kučka u zatvoru il' je on iz nekog razloga naručio ubistvo cure pa mu žao levata što se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu :-D
      desni

#106 Re: The Night Of

Post by desni »

Daryl Dixon wrote:
      desni wrote:
        Image
        il' hoće da mu Naz bude kučka u zatvoru il' je on iz nekog razloga naručio ubistvo cure pa mu žao levata što se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu :-D
        Prije ovo drugo mada nikad se ne zna :-D
          Zanimljiva je i svađa na sahrani žrtve očuh se nekim žestoko prepirao.
          omar little

#107 Re: The Night Of

Post by omar little »

najzanimljivije je da je nakon cetiri epizode i po prvi put od pocetka (koliko god dana da je to predstavljalo u seriji), nakon prolaska kroz tri sistema, policijski, sudski, zatvorski, dobio priliku da kaze svoju stranu price. tonaza sudskog sustava amerike mu se strovalila na pleca bez da je ikoga, osim mozda dzona, bolila briga za njim, bez da je ikome predstavljao ljudsko bice, humanu pricu, a ne samo tacku u nizu i procesni dio u do bola rutiniranim procedurama radnog dana.
          desni

#108 Re: The Night Of

Post by desni »

omar little wrote:najzanimljivije je da je nakon cetiri epizode i po prvi put od pocetka (koliko god dana da je to predstavljalo u seriji), nakon prolaska kroz tri sistema, policijski, sudski, zatvorski, dobio priliku da kaze svoju stranu price. tonaza sudskog sustava amerike mu se strovalila na pleca bez da je ikoga, osim mozda dzona, bolila briga za njim, bez da je ikome predstavljao ljudsko bice, humanu pricu, a ne samo tacku u nizu i procesni dio u do bola rutiniranim procedurama radnog dana.
          Psihologija ljudi koji rade u tom sistemu oni su jednostavno programirani kao roboti da obavljaju svoj posao po propisanim procedurama.Oni koji nisu kao roboti su ko naš John Stone predmet ismijavanja.
          karanana

#109 Re: The Night Of

Post by karanana »

sasvim solidna epizoda. serija drzi kvalitetu i interesantnost. bojao sam se neke beze price u zatvoru, ali ovo je ok. malo jesu dosadni sa onim stonovim nogama.
          ne znam sta imate protiv plave advokatice. licno mislim da mu je dobila dobar deal uzimajuci u obzir sve dokaze i cist slucaj koji je za sada takav protiv malog. radi mu dzaba stvari za koje je onaj trazio 50 hiljada.
          omar little

#110 Re: The Night Of

Post by omar little »

meni je odvratna, dobila mu je atomski deal, ali mi je ljigava. vidjecemo koliko ce ona traziti para, sada kada se ide na sudjenje.
          Daryl Dixon

#111 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

kaze nije vise pro bono, sad ce im 250k najmanje uzeti.. imam osjecaj da ovo radi zbog dodatnog publiciteta i promocije svoje kompanije (biaaach.. halali karanana znam da si slab na plavuše) :oops: :-D
          karanana

#112 Re: The Night Of

Post by karanana »

ma ok je plavka, ali malo je prestara za mene. chandra je solidna a ne bi bilo lose sa indijkom probat.

vidim ja da plavku hoce da prikazu kao okrutnu self-promoting kuju, koja gazi sve pred sobom pocev od svojih radnika do suparnickih advokata. ali jebi ga, ne bi bila uspjesna da nije namazana i da ne zna radit svoj poso. ok, na kraju u ovoj seriji ce vjerovatno izvisit, ali u realnosti, bio bi bingo dobiti njen tip advokata da te brani dzaba. da, ona hoce da se nagodi, ali recimo da je mali zaista ubica, sto dokazi za sada nepobitno i pokazuju...dobio je deal kakav mu ni omar mjesecar ne bi mogo srediti. meni opet nije jasno kako i na koji nacin se plavka ovim slucajem self-promotuje. evo, recimo da je mali pristao na deal, slucaj bi bio gotov. da li bi to bio njen uspjeh sto mu je izdealovala samo 15 godina?
          omar little

#113 Re: The Night Of

Post by omar little »

jeste uspjeh i pobjeda njena, onakav deal se zove pobjedom. kako nije njena promocija i uspjeh kada svi ljudi koji se obracaju dzonu u birtiji, pretpostavljam povezanih sa poslom na ovaj ili onaj nacin, govore kako je mali dobio nevidjeno deal, gift from the gods, zar se ne sjecas?
          Daryl Dixon

#114 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

realno uzela je za dž slučaj koji je unaprijed osudjen na propast i bila je kao bingo ali eto ponos proradio kod Naza hoce da dokaze svoju nevinost a ne sjeca se dijela od krucijalne vaznosti za slucaj.. ima stvari koje si sada rekao i slazem se.. da se klinjo nagodio na 15g onda bi je svi okivali u zvijezde i svako bi je htio za advokata a sitnu bOraniju kao sto je Jack ko hebe, nece nikad pare uzeti kao sto velika raja uzimaju nego ce se zadovoljiti da džanere i kurave brani.. ipak glavni osumnjeceni je on, krv na njemu, njegova dnk na zrtvi i krevetu, postoje svjedoci a nepobitan dokaz je to sto se levat nije rijesio noza nego sa njim dosao u stanicu haha pa mogao je da je htio ustekat ga recimo u policijskom autu kad su ga vozili ili kad je sjedio u cekaonici.. naivno izgleda stvarno i prava je enigma svima.. ipak mislim da ce Jack ovdje sa crnkom skontati nesto i da ce imati neke tanke dokaze za odbranu..
          omar little

#115 Re: The Night Of

Post by omar little »

noz nije on stavio u jaknu, mi to nismo vidjeli. kada je ugledao noz u jakni u policijskog stanici iznenadio se jer nije imao rekolekcije o nozu, meni je to izgledalo kao znak da mu ga je neko stavio u jaknu.

edit:

jel se samo meni cini kao da je uvodnu spicu/credits radila ista osoba/grupa kao i za true detective?

nije, dvije razicite produkcijske kuce, provjerila.
          Last edited by omar little on 02/08/2016 01:47, edited 1 time in total.
          Daryl Dixon

#116 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

omar little wrote:noz nije on stavio u jaknu, mi to nismo vidjeli. kada je ugledao noz u jakni u policijskog stanici iznenadio se jer nije imao rekolekcije o nozu, meni je to izgledalo kao znak da mu ga je neko stavio u jaknu.
          jeste, on je uzeo noz (kao i bocicu u kojoj je koka bila) i stavio ga je u jaknu, mogao ga se rijesiti kako je htio ali jbg..

Image
          desni

#117 Re: The Night Of

Post by desni »

Daryl Dixon wrote:
          omar little wrote:noz nije on stavio u jaknu, mi to nismo vidjeli. kada je ugledao noz u jakni u policijskog stanici iznenadio se jer nije imao rekolekcije o nozu, meni je to izgledalo kao znak da mu ga je neko stavio u jaknu.
          jeste, on je uzeo noz (kao i bocicu u kojoj je koka bila) i stavio ga je u jaknu, mogao ga se rijesiti kako je htio ali jbg..

Image
          Ubaci ga jaran u džep ko usput isto ko da će mu zatrebat :?
          zomri

#118 Re: The Night Of

Post by zomri »

haha znao sam da će se omarka kad tad pojaviti. neka te s nama :thumbup: jednom ćeš nam javiti kakvi su ti leftoversi, ali otom potom.

elem, sjajno primjećene paralele između sudbine mačke i naza i ovo sa turturrovim stopalima i nazom i advokatima i zatvorenicima :thumbup: :thumbup: wire diplomac je to pisao, to ne mož' da omane ;)

imam osjećaj kako se nazu pored svega ne piše dobro kako god da se završi. čak i ako bude oslobođen, u što lično sumnjam, šteta prema njemu i prema porodici već je počinjena. ostaće ožiljci poput ova dva što je dobio u zatvoru. :sad:
          karanana

#119 Re: The Night Of

Post by karanana »

zasto ga je onaj polio vrucom vodom i baby uljem? cisto nako jer je lud ili....?
          zomri

#120 Re: The Night Of

Post by zomri »

karanana wrote:zasto ga je onaj polio vrucom vodom i baby uljem? cisto nako jer je lud ili....?
          kako ja vidim sve je bilo ok dok je mislio da će naz priznati krivicu. kad je ovaj odbio to učiniti na sudu, luđak mu je sasuo kiselinu u lice jer ga je poistovjetio sa ubicom njegove nećake koji je na kraju oslobođen optužbi nakon što, slično nazu, nije priznao krivicu.

osim obitelji turturro u prošloj epizodi jednog od članova ekcema support grupe glumi rođeni brat steve buscemija :thumbup:
          cLo

#121 Re: The Night Of

Post by cLo »

Daryl Dixon wrote:

Image
          Jest' 'arane, ali ga je ostavio ispod sofersajbe kada je usao u auto, i onda kada je stajao uz onog motoristu na semaforu, posto ga je motorista sazentavao ovaj je spustio noz ispod sjedista. A nismo vidjeli kada ga je i je li ga uopste vratio u jaknu.
          Daryl Dixon

#122 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

slazem se, nismo vidjeli kako ga poslije te scene vraca u unutrasnji džep od jakne ali se vidi kako ga stavlja za pas, uopste se ne proteze da ga stavi ispod sjedista ili sa strane nego se vidi kako mu se jakna pomjera kod pasa gdje ga je stavio.. pogledaj opet tu scenu pa ces vidjeti.. stvarno vam ključni detalji promicu.. a ne sjecas se kad ga je policajka izvela iz taksija i kad ga je htjela pretresti da vidi da li ima nesto uza se (kad mu je rekla da se okrene i nasloni na taksi) kad je pretrn'o od straha samo da ga ne provali, na njegovu srecu tj. nesrecu dobili su dojavu o provali pa su ga poveli sa sobom i nije se vise vracao u vozilo sto znaci da je noz sve vrijeme bio kod njega... znaci uzeo je noz u stanu i ponio ga sa sobom, sjeo u taxi, policija ga zaustavila i nedugo zatim odvela u stanicu... ako ga je ostavio u taxiju kako onda objašnjavaš činjenicu da je sa nožem bio par sati u stanici? ovo samo dokazuje koliko je Naz naivan i da nije u stanju uciniti ovakav zlocin bar ne ona njegova strana koju nam vješto prikazuju u ove četiri epizode, 'aranice..
          Daryl Dixon

#123 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

desni wrote:
          Daryl Dixon wrote:

Image
          Ubaci ga jaran u džep ko usput isto ko da će mu zatrebat :?
          kaže dobar nož za meze, nek' se nađe :mrgreen:
          omar little

#124 Re: The Night Of

Post by omar little »

zomri wrote:haha znao sam da će se omarka kad tad pojaviti. neka te s nama :thumbup: jednom ćeš nam javiti kakvi su ti leftoversi, ali otom potom.
          pa nije ti fora, da znas, trebao si me upozoriti na ovo odmah, tag ostaviti, nesto. :D ovo je definicija serije po mom ukusu. leftoverse sam bila stavila na pauzu, hectic par mjeseci sam imala, dobro si me sad podsjetio da im se vratim.

elem, da kopiram sa druge teme moj prvobitni utisak, cisto nek stoji, nisam znala da ima ova tema.
          omar little wrote:the night of. wow. david simon written all over it - a nije. na pola druge epizode sam morala ici na imdb i provjeriti ko ovo pise i odakle ovolika kolicina "sajmonovstine". richard price. makes sense. jako mi se svidjaju prikazi izrutiniranih policijskih, sudskih, zatvorskih, procesa i procedura. ogoljavanje sistema. krckaju toliko zanimljivih pozadinskih prica, potencijalnog materijala za ozbilljan drustveni/sistemski komentar, sve ovisi sta im je krajnji cilj. odlicno napisano, odglumljeno i rezirano, tegoba i tezina obrusavanja sistema na nasira i njegovu, potpuno izgubljenu, neiskusnu i naivnu, obitelj je skoro pa opipljiva. rezija i montaza su pokidali, zajedno sa ahmedom, u prikazivanju kako ga stvarnost , realnost, pritiska, gusi i satjerava u cosak da se suoci sa cinjenicama i procesira sta mu se zbilo i zbiva. prva liga.

nije nista nevidjeno, slicnu pocetnu pricu i zaplet smo vec vidjeli stotine puta, ali je egzekucija, ma sve , klasa i pol. zrtva, ta cura i ko je nju ubio je prilicno nebitna stvar, ako ceu pravo i najslabija tacka serije, trebao im je katalizator i to je to. sve u svemu, serija right up my alley <3, nisam bila ovako sretna od prve sezone true detectiva. :D the wire meets true detective meets oz. :D

---
          na jedan podsvjestan trenutak sam se tako obradovala za malog nasira kada se michael k. williams pojavo, aaaa eno omara, sace tebi omar pomoci, sine, bice okej. osim sto ,jel, malo je reci nije i nece. :D
          zomri

#125 Re: The Night Of

Post by zomri »

Pisalo se, bio je namig tamo na temi kad je pretpremijerno procurio pilot
          zomri wrote:The Night Of odlična :thumbup:
          ko da je David Simon pisao pilot.
          Post Reply