I forumaši valjda guze nekadshin wrote:Reče lik sa foruma.Revolucionar ★ wrote:Drugovi, guz**l vi sta![]()
LOTR nisam gledo (postoje i taki likovi
Moderator: _BataZiv_0809
I forumaši valjda guze nekadshin wrote:Reče lik sa foruma.Revolucionar ★ wrote:Drugovi, guz**l vi sta![]()
ama vidi, sto se mene tice mogao je seriju napraviti od 10 nastavaka i meni ne bi dosadiloshin wrote:Nisi me skontao, uzmi dešavanja koja su prikazana u privom dijelu hobitta, i skontaj da film treba skratiti za 2h da bi sve ostalo stalo. I onda skontaj za šta bi sve bili uskraćeni.
LOTR je strpan u tri filma zato što u doba kada se film trebao snjimati uopšte fantazijski filmovi nisu bili na glasu, Peter Jackson je jedva našao producente koji će finansirati cijeli projekat.
nemacyprus wrote:I forumaši valjda guze nekadshin wrote:Reče lik sa foruma.Revolucionar ★ wrote:Drugovi, guz**l vi sta![]()
![]()
LOTR nisam gledo (postoje i taki likovi), tako da sam bez tog iskustva pogledo Hobita
Meni djeluje ko zabavna pričica, iako nije ostavilo neki über utisak na mene... Kako god, mislim da je film vrijedan za pogledat, iako ima po meni glupih dijelova (npr. ona tuča onih stjenovitih gromada, ima li toga u LOTR-u?)
Mislim da ce se vecina fanova sloziti s ovim sto kazes. Potpuno je nepotrebno bilo praviti trilogiju . Hobbit nema ni gabarite ni slojevitost da iznese tri filma, sto znaci da cemo, i u naredna dva dijela, gledati, realno, nedovoljno kvalitetnu adaptaciju i dodatnu dramatizaciju necega sto se ne bi smjelo skrnaviti.Bodkin wrote: moj problem je u samoj izvedbi filma. ima previse kompjuterizacije, previse. trilogija obradjuje isti svijet pa se to sve nije moglo vidjeti. meni je ono bjezanje iz goblin city-a jako lose. lik azoga je uzas, kao da igram igricu...ima jos dosta dijelova koji mi se nikako ne svidjaju ali to je vec spojler
na kraju, no offence ali nema potrebe ti mene da ucis kojim ocima da gledam na hobitaznam sta sam ocekivao i zasto. ova izvedba mi nije legla nikako i zdravo i to nema nikakve veze sa samom knjigom i pricom u njoj. tacka
kako sam se ja iznervrao kod LOTR-a..piatc wrote:Uopšte nisam znao da je film iz tri dijela i dok sam ga gledao samo sam čekao scenu kad ulaze u mračnu šumu. U po' frke svjetla se pale, prošlo tri sata![]()
![]()
hvalanihoniho wrote:Mislim da ce se vecina fanova sloziti s ovim sto kazes. Potpuno je nepotrebno bilo praviti trilogiju . Hobbit nema ni gabarite ni slojevitost da iznese tri filma, sto znaci da cemo, i u naredna dva dijela, gledati, realno, nedovoljno kvalitetnu adaptaciju i dodatnu dramatizaciju necega sto se ne bi smjelo skrnaviti.Bodkin wrote: moj problem je u samoj izvedbi filma. ima previse kompjuterizacije, previse. trilogija obradjuje isti svijet pa se to sve nije moglo vidjeti. meni je ono bjezanje iz goblin city-a jako lose. lik azoga je uzas, kao da igram igricu...ima jos dosta dijelova koji mi se nikako ne svidjaju ali to je vec spojler
na kraju, no offence ali nema potrebe ti mene da ucis kojim ocima da gledam na hobitaznam sta sam ocekivao i zasto. ova izvedba mi nije legla nikako i zdravo i to nema nikakve veze sa samom knjigom i pricom u njoj. tacka
nihoniho wrote:Nekako bi ja ovo nazvao "LOTR Begins " prije nego "Hobbit", moguce da zvuci glupo ali ce me fanovi, pretpostavljam, shvatiti. Nije to ta naivna, bajkovita atmosfera koja je u Hobbitu, iako razumijem namjeru da se napravi adekvatan uvod u LOTR , i ,naravno, da se namlate pare . O tim tehnickim i dramaturskim dijelovima koji mi se ne svidjaju , ne bih u detalje , ima ih tona. Od predugih , dosadnih scena,nepotrbnih zapleta, predimenzioniranih scena, cinjenice da nisu izasli iz studija..ali sam sve to , uredn'o pogledo dva puta
Ima smisla to što kažeš...alinihoniho wrote:Nekako bi ja ovo nazvao "LOTR Begins " prije nego "Hobbit", moguce da zvuci glupo ali ce me fanovi, pretpostavljam, shvatiti. Nije to ta naivna, bajkovita atmosfera koja je u Hobbitu, iako razumijem namjeru da se napravi adekvatan uvod u LOTR , i ,naravno, da se namlate pare . O tim tehnickim i dramaturskim dijelovima koji mi se ne svidjaju , ne bih u detalje , ima ih tona. Od predugih , dosadnih scena,nepotrbnih zapleta, predimenzioniranih scena, cinjenice da nisu izasli iz studija..ali sam sve to , uredn'o pogledo dva puta
Ma jasta, i ja bi, najvjerovatnije, da sam producent, izabrao tu varijantu. Nema tu puno izbora. Na koncu, puno je vise onih koji su se sa Middle earth upoznali 2001. , kad' je izasla Druzina, nego onih koji su procitali knjige, i to vise puta..sve u svemu , u redu je, moze se to gledati, iako, bez obzira na objektivne kompromise koji su uradjeni , ima cisto "filmskih' fula.Ellinor wrote:Ima smisla to što kažeš...alinihoniho wrote:Nekako bi ja ovo nazvao "LOTR Begins " prije nego "Hobbit", moguce da zvuci glupo ali ce me fanovi, pretpostavljam, shvatiti. Nije to ta naivna, bajkovita atmosfera koja je u Hobbitu, iako razumijem namjeru da se napravi adekvatan uvod u LOTR , i ,naravno, da se namlate pare . O tim tehnickim i dramaturskim dijelovima koji mi se ne svidjaju , ne bih u detalje , ima ih tona. Od predugih , dosadnih scena,nepotrbnih zapleta, predimenzioniranih scena, cinjenice da nisu izasli iz studija..ali sam sve to , uredn'o pogledo dva puta
da je film vjerno slijedio atmosferu knjige, fanovi LOTR filmova (koji su ovim filmom očekivali identičan pristup, istu atmosferu i "povratak" u svijet iz LOTR filmova) bi urlikali kako je "napuštena pobjednička formula" i napravljeno sranje. S druge strane, da su se u cjelosti pokušali kopirati LOTR filmovi - Hobit ne bi bio vjeran knjizi. Tako da je to "no-win" situacija za Jacksona, koji je htio zadovoljiti obje strane, a izgleda da nije zadovoljio nijednu. Osim one koji vole i knjige i filmove
Nisam ni ja gledao iako sam skinuo "extended"/produžene verzije(preko tri i pol sata dužina trajanja) ovoga serijala i na kraju izbrisao sa diska.cyprus wrote: I forumaši valjda guze nekad![]()
LOTR nisam gledo (postoje i taki likovi), tako da sam bez tog iskustva pogledo Hobita
Meni djeluje ko zabavna pričica, iako nije ostavilo neki über utisak na mene... Kako god, mislim da je film vrijedan za pogledat, iako ima po meni glupih dijelova (npr. ona tuča onih stjenovitih gromada, ima li toga u LOTR-u?)
Ima čo'jk brz internet.Black swan wrote:nek si ti skinuo film i pohvalio se![]()
I ti si gledao "crnu bibliju" a nisi na vrijeme drugima slao linkove.Black swan wrote:nek si ti skinuo film i pohvalio se![]()
Upravo tako, ocekivanja su prevelika i zato se mnogima nije svidio film. Kao sa Dark knight rises.irac300 wrote: Hobit mi je dobar. Malo mi je teže bilo ''ući'' u sam film, s obzirom da su očekivanja bila ogromna zbog LOTR