The Hobbit

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#276 Re: The Hobbit

Post by ExNihilo »

Brkooo wrote:
ExNihilo wrote:Raja. Ima ljudi nisu pročitali knjigu. Ohanite sa spoilerima. :D

kakav spoiler...knjiga izasla prije 70 - tak godina ... ccc i vi fanovi :oops: :skoljka:
Kakve to veze ima :D
Bodkin

#277 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

Milloni wrote:
Mene su ljudi u kinu izludjeli, da pogled može ubiti niko osim mene ne bi izašao.. Bilo je krdo pokrivenih ovaca koje su se smijale i pričale cijeli film, k'o da su s lanca puštene... Onda ih je pola uzdisalo zbog Orlanda...

Nemoguće je bilo u potpunosti uživati u filmu...od njihovog smijanja jedva sam čula Benediktov glasić :)
drugo pola zbog tauriel ? :D
Ajant

#278 Re: The Hobbit

Post by Ajant »

Frutek wrote:Zmaj koji priča (WTF) :shock:
Ako se dobro sjećam, i u knjizi Smaug priča. Mislim, knjiga je u suštini namijenjena za dječiji uzrast, nego Jackson cijedi svaki mogući dinar koji može izvući na račun uspjeha LOTR-a.
insomnia78

#279 Re: The Hobbit

Post by insomnia78 »

U prici ciji su glavni akteri hobiti, patuljci, vilenjaci, orci, trolovi i carobnjaci tebe iznenadjuje zmaj koji prica?

Sent from my iPhone using Tapatalk
gagy06

#280 Re: The Hobbit

Post by gagy06 »

insomnia78 wrote:U prici ciji su glavni akteri hobiti, patuljci, vilenjaci, orci, trolovi i carobnjaci tebe iznenadjuje zmaj koji prica?

+1
Sjecam se kad je jedan moj prijatelj isao u kino gledat SF film. I pitam ja njega: jel dobar film. Kaze on: Ma ono nije moguce... :-)
Warashii

#281 Re: The Hobbit

Post by Warashii »

Pa mislim da nije problem toliko sa zmajem koji prica koliko da nas nisu pripremili na te stvari. U Lord of the rings serijalu bio je Balrog koji je meni sasvim dobar i nema price, Nazgul sasvim ok , Ent-ovi takodje ali zmaj koji vodi dijalog od nekoliko minuta, poprilicno djecije kao sto i jesu ova dva nastavka, pravljeni su ciljano da privuku i ovu publiku, a fanove vec imaju njih i ne moraju privlaciti .
Ne znam vidim da se vecini raje na forumu svidja pa moze bit da je nesto do nas ;) .
insomnia78

#282 Re: The Hobbit

Post by insomnia78 »

Pa eto spomenuo si sam Ent-ove
Vala logicnije mi je da zmaj prica nego drvo

Warashii

#283 Re: The Hobbit

Post by Warashii »

insomnia78 wrote:Pa eto spomenuo si sam Ent-ove

Nije ovo stvar logike.
Jbga nekom nesto odgovara a nekom ne, prvo sam mislio da ga Bilbo razumije jer nosi prsten al kad sam vidio poslije :-) oni se raspricali .
Ja sam licno volio da je zmaj malo manje pametovao, Shelob isto ne prica, jednostavno nekako mi se cini da svi negativni likovi su manje pricljivi nego li pozitivci :) .
insomnia78

#284 Re: The Hobbit

Post by insomnia78 »

Jest ali ako si citao knjige to ti je ljepo objasnjeno samim karakterom zmajeva

Frutek

#285 Re: The Hobbit

Post by Frutek »

Warashii wrote:Pa mislim da nije problem toliko sa zmajem koji prica koliko da nas nisu pripremili na te stvari. U Lord of the rings serijalu bio je Balrog koji je meni sasvim dobar i nema price, Nazgul sasvim ok , Ent-ovi takodje ali zmaj koji vodi dijalog od nekoliko minuta, poprilicno djecije kao sto i jesu ova dva nastavka, pravljeni su ciljano da privuku i ovu publiku, a fanove vec imaju njih i ne moraju privlaciti .
Ne znam vidim da se vecini raje na forumu svidja pa moze bit da je nesto do nas ;) .
Upravo tako, dobro si to rekao! A ko je tvrdio da su svi detalji LOTR-a bili na mjestu. I drvo koje priča mi je bilo debilno, što ne znači da su mi mnogi drugi detalji istog filma bili cool. Ja sam prvo pogledao Hobbita 1 i svidio mi se pravo, jer je bio mix lijepe priče, prelijepih pejzaša, avanturizma i naravno sci-fi. Onda sam gledao LOTR i kao što rekoh, većina mi se svidila iako mi je svaki dio bio predugačak i mogao se svaki skratit za najmanje 20 min, jednostavno nije bilo potrebe i tad mi se činilo da su se neke stvari "nazor" otezale, kao što je eto radio i u Hobbitu 2. Ono što sam napisao u prethodnom postu, to stoji, glavne uloge u 1 dijelu su oličenje hrabrosti dok u 2 dijelu većinom bjeze i kriju se, niđe veze!

Jasno je ko dan da Jackson pravi budale od svoje publike i sa ovim drugim dijelom mi se zgadio do te mjere da ne namjeravam ni gledat 3 dio.
Legollas

#286 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Frutek wrote:Ono što sam napisao u prethodnom postu, to stoji, glavne uloge u 1 dijelu su oličenje hrabrosti dok u 2 dijelu većinom bjeze i kriju se, niđe veze!
Bogami bježali su i u 1. dijelu, pogotovo kad su se uspaničili na kraju i popeli na ona drva
Brkooo

#287 Re: The Hobbit

Post by Brkooo »

Legollas wrote:
Frutek wrote:Ono što sam napisao u prethodnom postu, to stoji, glavne uloge u 1 dijelu su oličenje hrabrosti dok u 2 dijelu većinom bjeze i kriju se, niđe veze!
Bogami bježali su i u 1. dijelu, pogotovo kad su se uspaničili na kraju i popeli na ona drva
ma pusti hejtere... a jos gledao prvo hobbita pa tek onda LOTR... pa gdje to ima :oops:

:D
Frutek

#288 Re: The Hobbit

Post by Frutek »

Brkooo wrote:
Legollas wrote:
ma pusti hejtere... a jos gledao prvo hobbita pa tek onda LOTR... pa gdje to ima :oops:

:D
Ne mora se bit freak za odredjenim žanrom da bi se neki film pogledao. Još bolje što sam gledao prvo Hobbita, onda sam mogao hronološki nastavit sa ostalim...
Legollas

#289 Re: The Hobbit

Post by Legollas »

Frutek wrote: Ne mora se bit freak za odredjenim žanrom da bi se neki film pogledao. Još bolje što sam gledao prvo Hobbita, onda sam mogao hronološki nastavit sa ostalim...
Samo što još nisi Hobbita završio :D
Warashii

#290 Re: The Hobbit

Post by Warashii »

:) ja nisam "hejter" pa jbte trilogija LOTR mi je najdraza pored Alien-a :-) ali nekako mi drugi dio nije sjeo i jbga .
Budimo realni, knjigu nisam citao ni jednu, imam problem da kad pogledam film ili seriju poslije mi je skoro nemoguce 100% uzivjeti se u knjigu jer su mi likovi napola izgradjeni, kao i sve ostalo pa sam tako izostavio citanje ovih knjiga .
Mislim kad su vec isli po knjigama jbga onda se tu ne moze puno sta uraditi, kako je tako je al meni jednostavno nije cemu :) , na pola filma mi pala na pamet Snjezana i sedam patuljaka . Pa Arwen ne mogu da oproste Aragorn-a a kamo li da vilenjakinji oproste patuljka ;) al jbga ljubav je to .
I jos nesto ma kakav da je dio meni ga je gledati jos nekoliko puta, ne koliko i prva tri ali nekoliko da, jednostavno volim tu tematiku i takve filmove .
Bodkin

#291 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

Warashii wrote:
insomnia78 wrote:Pa eto spomenuo si sam Ent-ove

Nije ovo stvar logike.
Jbga nekom nesto odgovara a nekom ne, prvo sam mislio da ga Bilbo razumije jer nosi prsten al kad sam vidio poslije :-) oni se raspricali .
Ja sam licno volio da je zmaj malo manje pametovao, Shelob isto ne prica, jednostavno nekako mi se cini da svi negativni likovi su manje pricljivi nego li pozitivci :) .
ovo mi je prvo palo napamet nakon onoga sa paucima :thumbup: ali mislim da zmaj nije sauronov pa da prica taj neki crni jezik. zato ga mogu razumjeti
Bodkin

#292 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

Warashii wrote::) ja nisam "hejter" pa jbte trilogija LOTR mi je najdraza pored Alien-a :-) ali nekako mi drugi dio nije sjeo i jbga .
Budimo realni, knjigu nisam citao ni jednu, imam problem da kad pogledam film ili seriju poslije mi je skoro nemoguce 100% uzivjeti se u knjigu jer su mi likovi napola izgradjeni, kao i sve ostalo pa sam tako izostavio citanje ovih knjiga .
Mislim kad su vec isli po knjigama jbga onda se tu ne moze puno sta uraditi, kako je tako je al meni jednostavno nije cemu :) , na pola filma mi pala na pamet Snjezana i sedam patuljaka . Pa Arwen ne mogu da oproste Aragorn-a a kamo li da vilenjakinji oproste patuljka ;) al jbga ljubav je to .
I jos nesto ma kakav da je dio meni ga je gledati jos nekoliko puta, ne koliko i prva tri ali nekoliko da, jednostavno volim tu tematiku i takve filmove .
tauriel nije noble kao arwen. niko se pocesati nece :) tj hoce malo legolas je bi i on volio i to je to. gore je sto ga je pustila samog da ganja orkove na kraju zbog jednog patuljka :mrgreen:
KupatiloDeBagno

#293 Re: The Hobbit

Post by KupatiloDeBagno »

Bodkin wrote: tauriel nije noble kao arwen. niko se pocesati nece :) tj hoce malo legolas je bi i on volio i to je to. gore je sto ga je pustila samog da ganja orkove na kraju zbog jednog patuljka :mrgreen:
nema to veze, i sebi je legolas našao jednog patuljka poslije :D
So What!

#294 Re: The Hobbit

Post by So What! »

Dobro ljudi, ja ne znam šta se dešava samnom, pregledo preko 10 sata LOTR-a prije par dana, a nakon toga making of specijale itd i opet mi se gleda sve ispočetka.

- Da, ima tu stvari koje je trebalo izbaciti
- Da, filmovi jesu malo predugački
- Da, neke stvari u odnosu na današnju tehnologiju rada filmova izgledaju smiješno

Ali, neka se sklonu Harry Potter, Star Wars, Game of Thrones i sve ostale franšize, ali rad Petera Jacksona na Tolkienovom legendarijumu je zaista impresivan.
AleksoMKD

#295 Re: The Hobbit

Post by AleksoMKD »

Gledo sinoc drugi deo, sve u svemu ko ljubitelju fantazije mi se svidja film.

Da, bilo je nepotrebnih delova ali ne zalim se.

Inace oko zmaja, u puno legendi zmajevi su inteligentna i dugovecna stvorenja koja govore mnoge jezike a u knjizi je Smaug bas pricljiv.
U nekim kulturama ima i dobrih zmajeva koji su cak ljude naucili govoru i pismu.
Bodkin

#296 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

KupatiloDeBagno wrote:
Bodkin wrote: tauriel nije noble kao arwen. niko se pocesati nece :) tj hoce malo legolas je bi i on volio i to je to. gore je sto ga je pustila samog da ganja orkove na kraju zbog jednog patuljka :mrgreen:
nema to veze, i sebi je legolas našao jednog patuljka poslije :D
:lol:
So What! wrote:Dobro ljudi, ja ne znam šta se dešava samnom, pregledo preko 10 sata LOTR-a prije par dana, a nakon toga making of specijale itd i opet mi se gleda sve ispočetka.

- Da, ima tu stvari koje je trebalo izbaciti
- Da, filmovi jesu malo predugački
- Da, neke stvari u odnosu na današnju tehnologiju rada filmova izgledaju smiješno

Ali, neka se sklonu Harry Potter, Star Wars, Game of Thrones i sve ostale franšize, ali rad Petera Jacksona na Tolkienovom legendarijumu je zaista impresivan.
sve na stranu ali star wars svijet je uz star trek i LOTR najbolje osmisljen svijet bez premca. ne moze star wars u istu recenicu sa ove dvije limunade
shin

#297 Re: The Hobbit

Post by shin »

Bodkin

#298 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

nema to sa snimanjem veze. ja ti govorim o cijelom tom stvorenom svijetu, psihologiji, filozofiji itd
shin

#299 Re: The Hobbit

Post by shin »

Bodkin wrote:nema to sa snimanjem veze. ja ti govorim o cijelom tom stvorenom svijetu, psihologiji, filozofiji itd
Hoćeš reći da je skripta od filma jača od nekoliko tomova lorea koje je JRR Tolkien napisao, čak je i jezik izmislio. Šta nam je Lucas ponudio? Monetizirao je svaki aspekt filma da samo ludi fanovi kupuju gluposti bez pitanja.

Image

http://gizmodo.com/5904732/the-most-emb ... de-of-hoth

Fanovi Star Warsa ne brinu o sadržaju, već o naslovima. Samo napiši ''Star Wars'' i daju pare bez pogovora. To je svijet SW-a i po tome je popularan.
KupatiloDeBagno

#300 Re: The Hobbit

Post by KupatiloDeBagno »

Po meni te fransize nisu usporedne pogotovo ne sa LOTRom....LOTR tj sav Tolkienov opus je knjizevnost kasnije pretocena u filmove a star trek i starwars su fransize u startu radjene za velike i male ekrane naknadno upotpunjenje sa pisanim djelima da bi se prosirio taj svijet (i jos uvijek se siri)... Njihova namjena je u startu razlicita tako da ne vidim svrhu u tim usporedbama....
Realnije je usporedjivat lotr sa Rowlingicom ili Martinom nego sa ovo dvoje
Post Reply