The Handmaid's Tale
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
#229 Re: The Handmaid's Tale
citao sam nastavak
nista spektakularno
nista spektakularno
- Peacean
#230 Re: The Handmaid's Tale
Izašle prve tri epizode The Testaments.
- Truba
#231 Re: The Handmaid's Tale
Pa ko ce vise to sve pohvatat sta izlazi sve
- RIZVA
#232 Re: The Handmaid's Tale
Nemam vise volje da ovo gledam,na zor sam i pogledao ovaj kraj sezone
- karanana
#233 Re: The Handmaid's Tale
ja sam prestao original seriju gledat mozda nakon tri sezone, smorila me je. malo sam chat gpt-ovo i vidio sta mi treba da gledam ovu novu. ne moram sve gledat i pofatat, bitno je znati ko je ko u gilead hijerarhiji. tako da cu probat sa ovom par epizoda i vidjeti hocu li nastavljati.
- karanana
#234 Re: The Handmaid's Tale
odgledo 4 epizode testamenta. nako....nije za svakoga vjerovatno. nastavicu gledat ali nije nesto posebno, prosjek. kako sam napisao ranije, preskocio sam mozda zadnje dvije sezone handmaidsa jer me je smorila, sad nesto razmisljam da nisam bas zadovoljan ni prezentacijom gileada i njihove "drzave". neka od pitanja...kako to da agenti i promoteri gileada mogu slobodno hodati kanadom i lobirati svoja misljenja? kako to da vidimo gilead da zivi u raskosi u vilama sa prekrasnom hranom i izobiljem, a kad se handmaidse isle u samoposlugu u origigi seriji, vidimo samoposluge sa jednim-dva artikla, sve isto, bez ikakvih fensi stvari? kako to da su te neke kolonije nukirane i zatrovane, a gilead raj na zemlji? ipak govorimo o razlikama od nekih par stotina kilometara, ne govorimo o razlicitm kontinentima i planetama, a oni zive u vilama i voze najnovije kadilake i druge limuzine. i, ako postoji, gdje je drugi stalez gileada? gdje je obicna raja koja zivi tu?
- Digla_da_kreci
#235 Re: The Handmaid's Tale
Vidi se da si preskocio neke sezone.
- Truba
#236 Re: The Handmaid's Tale
gledam ovaj testament
ajde moze se gledati
nego teološki ovo je pseudozidovska teokracija
od Isusa imamo samo jednu molitvu
povremeno
prava zidovska sekta na vlasti
onda citam pozadinu spisateljice
Margaret Atwood is not Jewish. She was born to non-Jewish Canadian parents of English, Scottish, and Irish descent and was raised in a secular environment, though her background is Protestant. While she is not Jewish, she is known to have grown up around Jewish people in Toronto and at Harvard.
uzeli je pod svoje
ajde moze se gledati
nego teološki ovo je pseudozidovska teokracija
od Isusa imamo samo jednu molitvu
povremeno
prava zidovska sekta na vlasti
onda citam pozadinu spisateljice
Margaret Atwood is not Jewish. She was born to non-Jewish Canadian parents of English, Scottish, and Irish descent and was raised in a secular environment, though her background is Protestant. While she is not Jewish, she is known to have grown up around Jewish people in Toronto and at Harvard.
- Truba
#237 Re: The Handmaid's Tale
Testaments...pjesma girl you are woman soon
Pitam geminija
Pjesma „Girl, You'll Be a Woman Soon”, koju je 1967. godine napisao i otpjevao Neil Diamond, a planetarnu popularnost ponovno stekla 1994. u izvedbi grupe Urge Overkill u filmu Pulp Fiction, progovara o složenom prijelazu iz djetinjstva u odraslu dob kroz prizmu neshvaćene i zabranjene ljubavi.
U središtu radnje je stariji muškarac koji je zaljubljen u znatno mlađu djevojku, koja se nalazi na samoj prekretnici sazrijevanja, na korak do toga da postane žena. Autor se u stihovima obraća izravno njoj, svjestan da okolina, a posebice njezini roditelji i vršnjaci, s podozrenjem gledaju na njihovu vezu i njega smatraju lošim utjecajem, propalicom koja će joj uništiti život. On je, međutim, moli da ne sluša tuđe priče i da ne dopusti drugima da odlučuju umjesto nje, tvrdeći da je njegova ljubav iskrena i da joj je on jedina prava potpora u svijetu koji je ne razumije.
Pjesma zapravo oslikava onaj osjetljivi trenutak u životu mlade osobe kada se u njoj budi želja za neovisnošću i donošenjem vlastitih odluka, dok istovremeno pati zbog nerazumijevanja okoline. Umjesto da ponudi jednoznačan moralni sud, Diamond kroz sjetnu i ozbiljnu melodiju prenosi napetost između društvenih normi i snažnih osjećaja, stavljajući naglasak na nezaustavljiv proces odrastanja u kojem djevojka sama mora preuzeti odgovornost za svoje srce, nego da slijepo slijedi tuđe zabrane. Na kraju, to je priča o čežnji, zaštitničkom nagonu i neizbježnoj promjeni koju donosi vrijeme.
I naravno...koje ce vjere biti pjevac koji pjeva o zakonski kaznjivoj stvari da stari prdonja zeli maloljetnu djevojku
Sve u duhu epswein fajlova
Pitam geminija
Pjesma „Girl, You'll Be a Woman Soon”, koju je 1967. godine napisao i otpjevao Neil Diamond, a planetarnu popularnost ponovno stekla 1994. u izvedbi grupe Urge Overkill u filmu Pulp Fiction, progovara o složenom prijelazu iz djetinjstva u odraslu dob kroz prizmu neshvaćene i zabranjene ljubavi.
U središtu radnje je stariji muškarac koji je zaljubljen u znatno mlađu djevojku, koja se nalazi na samoj prekretnici sazrijevanja, na korak do toga da postane žena. Autor se u stihovima obraća izravno njoj, svjestan da okolina, a posebice njezini roditelji i vršnjaci, s podozrenjem gledaju na njihovu vezu i njega smatraju lošim utjecajem, propalicom koja će joj uništiti život. On je, međutim, moli da ne sluša tuđe priče i da ne dopusti drugima da odlučuju umjesto nje, tvrdeći da je njegova ljubav iskrena i da joj je on jedina prava potpora u svijetu koji je ne razumije.
Pjesma zapravo oslikava onaj osjetljivi trenutak u životu mlade osobe kada se u njoj budi želja za neovisnošću i donošenjem vlastitih odluka, dok istovremeno pati zbog nerazumijevanja okoline. Umjesto da ponudi jednoznačan moralni sud, Diamond kroz sjetnu i ozbiljnu melodiju prenosi napetost između društvenih normi i snažnih osjećaja, stavljajući naglasak na nezaustavljiv proces odrastanja u kojem djevojka sama mora preuzeti odgovornost za svoje srce, nego da slijepo slijedi tuđe zabrane. Na kraju, to je priča o čežnji, zaštitničkom nagonu i neizbježnoj promjeni koju donosi vrijeme.
I naravno...koje ce vjere biti pjevac koji pjeva o zakonski kaznjivoj stvari da stari prdonja zeli maloljetnu djevojku
Sve u duhu epswein fajlova
- banjaluka078
#238 Re: The Handmaid's Tale
Dobro finale sezone. Nekako mi brzo proleti, nisam ni skontala da je samo 8 epizoda.
I kameo Margaret Atwood u zatvoru.
I kameo Margaret Atwood u zatvoru.
- Truba
#239 Re: The Handmaid's Tale
Da odlika ove serije je da prodje 20 minuta za sekund
- ultima_palabra
#240 Re: The Handmaid's Tale
Malo je sad otislo u sapunicu, "ti volis nju, a tebe ja". Ali generalno bolje od ocekivanog.