Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#976 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Mišo_Kovač wrote:Ne očekujem kvalitet kao Next Generation, al ako bude na nivou Voyagera bit će ok... Ono što mi smeta, i što mi je smetalo u reboot filmovima, su Klingonci. Novi dizajn ne valja kurcu, a u ovoj ce ih seriji, navodno, biiti na bacanje... Ugh... Worfe, vrati se :(
Dosta raje se žali, ali ne kontam zbog čega.
Da li ti je mrsko elaborirati?
Mišo_Kovač

#977 Re: Star Trek

Post by Mišo_Kovač »

Bloo wrote: Dosta raje se žali, ali ne kontam zbog čega.
Pa ne liče mi na Klingonce. Mislim jasno mi je, kostimografija i CGi su danas miljama daleko od zlatnih dana zvjezdanih staza, al jednostavno, mislim da su s Klingoncima otišli predalko. Od, defakto, svemirskih vikinga/barbara s bradama, bujnom kosom, i koliko toliko ljudskim izgledom, došli su do ćelavih, ćosavih čudovišta s minđušama i pirsinzima, u fensi kožnim i metalnim super-villain kostimima koji s originalom jedino zajedničko imaju čeone grebene, mada su i oni upitne kvalitete :D
Jebiga, možda sam ja jednostavno izbirljiv. Poslije rata sam odrastao uz TNG, voyager i DS9. Ovo nisu Klingonci koje volem, i nemaju taj šmek :(
Bloo
Globalna šefica

#978 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Mišo_Kovač wrote:
Bloo wrote: Dosta raje se žali, ali ne kontam zbog čega.
Pa ne liče mi na Klingonce. Mislim jasno mi je, kostimografija i CGi su danas miljama daleko od zlatnih dana zvjezdanih staza, al jednostavno, mislim da su s Klingoncima otišli predalko. Od, defakto, svemirskih vikinga/barbara s bradama, bujnom kosom, i koliko toliko ljudskim izgledom, došli su do ćelavih, ćosavih čudovišta s minđušama i pirsinzima, u fensi kožnim i metalnim super-villain kostimima koji s originalom jedino zajedničko imaju čeone grebene, mada su i oni upitne kvalitete :D
Jebiga, možda sam ja jednostavno izbirljiv. Poslije rata sam odrastao uz TNG, voyager i DS9. Ovo nisu Klingonci koje volem, i nemaju taj šmek :(
Razumijem, ali možda da učinimo pretpostavku da isto tako kod samih Klingonaca ima više plemena, koji se razlikuju po izgledu? Ovo ako isključimo alternative universe sa Cardasijancima.

“In the different versions of Trek, the Klingons have never been completely consistent,” Harberts said. “We will introduce several different houses with different styles. Hopefully, fans will become more invested in the characters than worried about the redesign.”

Image
Image
dale cooper

#979 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Ako ćemo realno, Klingonci su postali dosadni krajem TNG ere. Pretvorili su ih u gomilu pijanih bajkera
a ne u zajebanu I krvožednu ratničku rasu kakvom ih se uvijek opisuje. Tako da je meni promjena
na tom planu dobrodošla. I sam izgled se uklapa u to. Eh sad, šta će konkretno uraditi sa njima što se
tiče priča u Discoveryu, ostaje da se vidi.
Bloo
Globalna šefica

#980 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Ako ćemo realno, Klingonci su postali dosadni krajem TNG ere. Pretvorili su ih u gomilu pijanih bajkera
a ne u zajebanu I krvožednu ratničku rasu kakvom ih se uvijek opisuje. Tako da je meni promjena
na tom planu dobrodošla. I sam izgled se uklapa u to. Eh sad, šta će konkretno uraditi sa njima što se
Slažem se.
Plus, I will just leave this here :D
Image
dale cooper

#981 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Ako ćemo realno, Klingonci su postali dosadni krajem TNG ere. Pretvorili su ih u gomilu pijanih bajkera
Slažem se.
Plus, I will just leave this here :D
Image
Gawron! :lol:

Podsjeća me na:

Image

:mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#982 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Gawron! :lol:
Imao je previše komičnih ludi emperor momenata. Plus neopisivo buljave oči koje želiš da ubodeš prstom.
Novi Klingonci mi se na prvu sviđaju (izgledom), izgledaju nekako kao da su evoluirali zlo, ali su zadržali i plemenska obilježja.
dale cooper

#983 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Da, izgledaju kao neko sa kime se nije kačiti, a ne neko sa kime bi mogao u kafanu. :D
Pitam se da li su napravili sličan update i za Romulance. Iako...ako je ovo 10 godina prije
Kirka, Romulanci su enigma.
Bloo
Globalna šefica

#984 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Da, izgledaju kao neko sa kime se nije kačiti, a ne neko sa kime bi mogao u kafanu. :D
Pitam se da li su napravili sličan update i za Romulance. Iako...ako je ovo 10 godina prije
Poslije Klingonaca, meni su najdraži bili Jem'Hadar. Voljela bih da se nekad negdje pojave.
dale cooper

#985 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Da, izgledaju kao neko sa kime se nije kačiti, a ne neko sa kime bi mogao u kafanu. :D
Poslije Klingonaca, meni su najdraži bili Jem'Hadar. Voljela bih da se nekad negdje pojave.
Znaš koju su alien rasu još sjebali stalnim forsiranjem? Borg. Borg su bili zastrašujući i gotovo nepobjedljiv antagonist
u svojoj nemilosrdnoj potrazi za savršenošću. I onda su ih preforsirali u Voyageru, praveći svojevrsni retcon sa
Borg kraljicom i dajući ljudsko lice bezličnom i hladnom kolektivu. Pa ih je Janeway počela lupati na dnevnoj bazi
i...na kraju su postali dosadni. :|
Bloo
Globalna šefica

#986 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:
Znaš koju su alien rasu još sjebali stalnim forsiranjem? Borg. Borg su bili zastrašujući i gotovo nepobjedljiv antagonist
u svojoj nemilosrdnoj potrazi za savršenošću. I onda su ih preforsirali u Voyageru, praveći svojevrsni retcon sa
Borg kraljicom i dajući ljudsko lice bezličnom i hladnom kolektivu. Pa ih je Janeway počela lupati na dnevnoj bazi
i...na kraju su postali dosadni. :|
jbg treba musti ideju kada je popularna
mene su dotukli sa onom epizodom sa borgom ARthurom ili nešto slično kada mu se vrate emocije, barem rudimentarne

Anyway, nadam se da će ovi "novi" Klingonci biti badass i zlo :D
dale cooper

#987 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
jbg treba musti ideju kada je popularna
mene su dotukli sa onom epizodom sa borgom ARthurom ili nešto slično kada mu se vrate emocije, barem rudimentarne

Anyway, nadam se da će ovi "novi" Klingonci biti badass i zlo :D
Image

:mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#988 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Q'apla!
:D
dale cooper

#989 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Pogledao prve dvije epizode. Neloše, ima potencijala. Interesantno da omjer akcije i drame nije bio
u korist akcije kao što su trejleri dali naslutiti. I imali su muda da u prve dvije epizode ne prikažu
brod po kojem se zove serija. :mrgreen: Klingonci su...interesantni. Mnogo bliži onom originalnom
opisu ratničke rase. Da li će to biti dovoljno da ih pretvore u istinski svježe i zajebane antagoniste
tokom sezone, ostaje da se vidi.
Tito_i_Partija

#990 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

Eh joj, nelose. :|

Ja onu Sashu iz TWD ionako jedva podnosim, jos ako je serija nelosa mogu onda kompletno zaboravit' na novo izdanje ST. Shame. :sad:
Bloo
Globalna šefica

#991 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote:Eh joj, nelose. :|

Ja onu Sashu iz TWD ionako jedva podnosim, jos ako je serija nelosa mogu onda kompletno zaboravit' na novo izdanje ST. Shame. :sad:
Ne budi malodušan :mrgreen:
možda se iznenadiš :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: možda bude divnooo

dale, nemoj zucbut ni jedne više :D
dale cooper

#992 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Pa Sonequa je sasvim solidna u ovome ako će te to utješiti. Ne znam, trebaš probati. Mene nije razvalila, ali
ima potencijala ako se budu fokusirali na priču i karaktere. Izgled i estetika su već tu, serija izgleda odlično
što se toga tiče.
Bloo
Globalna šefica

#993 Re: Star Trek

Post by Bloo »

sad moram i ja skinuti prije nego nešto spoila :|
Tito_i_Partija

#994 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

Bloo wrote:

možda se iznenadiš :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: možda bude divnooo

Cura draga, valja mi gledat' Deadwood, The Shield, Oz, i Mad Men. Nemam ti ja vremena za "nelose" serije. :D
Tito_i_Partija

#995 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:

Pa Sonequa je sasvim solidna u ovome ako će te to utješiti. Ne znam, trebaš probati. Mene nije razvalila, ali
ima potencijala ako se budu fokusirali na priču i karaktere. Izgled i estetika su već tu, serija izgleda odlično
što se toga tiče.
Pada mi na pamet ona scena iz Deadpool kad Morena "razvaljuje" Ryana. :D
Last edited by Tito_i_Partija on 25/09/2017 20:01, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#996 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote:
Cura draga, valja mi gledat' Deadwood, The Shield, Oz, i Mad Men. Nemam ti ja vremena za "nelose" serije. :D
A kraj života se bliži..... :-?

Prioriteti, prioriteti :D

Hajd jedva čekam da dođeš oduševljen poslije OZa :D
dale cooper

#997 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Bloo wrote:

Šta je sa Twin Peaksom? Jel' to još nisi gledo' treću sezonu? :twisted:
Tito_i_Partija

#998 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Šta je sa Twin Peaksom? Jel' to još nisi gledo' treću sezonu? :twisted:
Joj dragi Kufere, ne smijem ti rec' istinu, inace ces me ekspresno stavit' na ignore. :run:
Mišo_Kovač

#999 Re: Star Trek

Post by Mišo_Kovač »

Prve dvije epizode su dobre. Burnham je sexy samotako :D Klingonci su sranje :sad: LIjepo je što su ubacili Spockovog ćaću :D Dizajn klingonske ratne ptice takodjer izgleda moćno u CGIju :D
Bloo
Globalna šefica

#1000 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Mišo_Kovač wrote:Prve dvije epizode su dobre. Burnham je sexy samotako :D Klingonci su sranje :sad: LIjepo je što su ubacili Spockovog ćaću :D Dizajn klingonske ratne ptice takodjer izgleda moćno u CGIju :D
znači jeb se tamo i jebla sebe što uđoh
odoh gledat sad
Image
Post Reply