Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Skyfox

#426 Re: Star Trek

Post by Skyfox »

zasto ne snime neki novi serijal??? Evidentno je da je velika zainteresovanost... Sigurno bi bila i dobra gledanost...
vox-populi

#427 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

Skyfox wrote:zasto ne snime neki novi serijal??? Evidentno je da je velika zainteresovanost... Sigurno bi bila i dobra gledanost...
Tako su mislili i kada su snimali Enterprise pa su ga morali prekinuti zbog lose gledanosti. Ne vjerujem da ce se u blizoj buducnosti snimati nesto novo, mozda jos neki film ali na novi serijal cemo jos dugo cekati. Ipak, siguran sam da ce jednog dana snimiti i novi serijal.
Skyfox

#428 Re: Star Trek

Post by Skyfox »

vox-populi wrote:
Skyfox wrote:zasto ne snime neki novi serijal??? Evidentno je da je velika zainteresovanost... Sigurno bi bila i dobra gledanost...
Tako su mislili i kada su snimali Enterprise pa su ga morali prekinuti zbog lose gledanosti. Ne vjerujem da ce se u blizoj buducnosti snimati nesto novo, mozda jos neki film ali na novi serijal cemo jos dugo cekati. Ipak, siguran sam da ce jednog dana snimiti i novi serijal.
kladim se da bi sa nekim svjezim idejama i sa nekim manjim promjenama privukli mladu publiku...

nece znat dok ne probaju :)
Neelix

#429 Re: Star Trek

Post by Neelix »

mana je monotonost za povrsnu publiku...svaki serijal ima kapetana, doktora, prvog oficira, kao glavne likove (meni to ne smeta :D )...negdje sam citao da ce u buducem serijalu gledati da to malo izmjene. kako , ne znam.

isto tako sam citao da paramount za sad ne zeli uopste da razgovara o novom serijalu :roll:
stachu

#430 Re: Star Trek

Post by stachu »

Neelix wrote:mana je monotonost za povrsnu publiku...svaki serijal ima kapetana, doktora, prvog oficira, kao glavne likove (meni to ne smeta :D )...negdje sam citao da ce u buducem serijalu gledati da to malo izmjene. kako , ne znam.

isto tako sam citao da paramount za sad ne zeli uopste da razgovara o novom serijalu :roll:
Na zalost... :(
Ajatolah_

#431 Re: Star Trek

Post by Ajatolah_ »

Bitno je pobuditi interesovanje. Mislim da je ovaj film napravio dobar uspjeh što se toga tiče jer se svidio i mnogima koji nisu ljubitelji serija. Drugi bi mogao dovući još fanova. Ako bi se napravila dobra ST igra, vjerujem da bi serija bila dobar potez.
vox-populi

#432 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

Pa morate ih shvatiti. U pitanju je ogromna lova a jedini nacin da se ta lova vrati je kroz reklame tokom serijala. A firme se odlucju za reklamiranje u onim programima koji su gledani. Tako da, sa poslovne strane, potpuno razumijem nepostojanje zelje za novim serijalom. A sto Neelix rece, malo je vec postalo stereotipno (meni licno ne), brod, kapetan, prvi oficir, doktor i putuju oni po vaseljeni i susrecu se sa raznoraznim vanzemaljcima. Malo su pokusali izmjeniti sa DS9, nije vise brod nego space station, pa nisu podigli rating, odnosno broj publike je bio taman dovoljan da opravda serijal. Pa su onda pokusali u VOY da klasicni setup (brod sa posadom koji putuje) prebace u delta kvadrant pa ni to nije bio bog zna kakav uspjeh. I pad u gledanosti je zakljucio ENT, ne zbog lose price ili lose ideje vec zbog zasicenosti obicne publike. Ipak, Star Trek se emitovao neprekidno od 1987 do 2005, uz kratki period 1993-1995 kada su dva serijala isla paralelno. Dug je to period za serijal koji zahtjeva malo drugaciju publiku nego sto to trazi Esmeralda, Kasandra i sl.
BSn

#433 Re: Star Trek

Post by BSn »

Neelix wrote:mana je monotonost za povrsnu publiku...svaki serijal ima kapetana, doktora, prvog oficira, kao glavne likove (meni to ne smeta :D )...negdje sam citao da ce u buducem serijalu gledati da to malo izmjene. kako , ne znam.

Vec smo jednom raspravljali na tu temu:
BSn wrote:
imposible wrote:Ima li gdje download Zvjezdanih staza,ako neko ima linkove,pa da se u miru uz najkvalitetniju seriju svih vremena(za mene)!
Moze li mi neko reci,da li postoji mogucnost novog ciklusa serija,mada ne znam sta bi novo moglo da se desi,osim da asimiliraju Borga! :-D :-D
Pazi sad ideje:
Balkanci su se otisnuli u svemir i postali ravnopravni clan Federacije. Dvije hefte poslije, veliki gradjanski rat unutar Federacije. Jedan ogranak Balkanaca iznosi teoriju po kojoj je Borg vekovni juznoslovenski narod i zele ga vratiti njegovim korenima. Borg pokusava utec', al' vec je kasno - svi kvadranti su u ratu. :D
Last edited by BSn on 21/03/2010 00:32, edited 1 time in total.
sheilak

#434 Re: Star Trek

Post by sheilak »

vox-populi wrote:... Ipak, Star Trek se emitovao neprekidno od 1987 do 2005, uz kratki period 1993-1995 kada su dva serijala isla paralelno. Dug je to period za serijal koji zahtjeva malo drugaciju publiku nego sto to trazi Esmeralda, Kasandra i sl.
A sta kad bi se spojili interesi razlicite publike, recimo Esmeralda u svemiru i sl? :-D
vox-populi

#435 Re: Star Trek

Post by vox-populi »

sheilak wrote:
vox-populi wrote:... Ipak, Star Trek se emitovao neprekidno od 1987 do 2005, uz kratki period 1993-1995 kada su dva serijala isla paralelno. Dug je to period za serijal koji zahtjeva malo drugaciju publiku nego sto to trazi Esmeralda, Kasandra i sl.
A sta kad bi se spojili interesi razlicite publike, recimo Esmeralda u svemiru i sl? :-D
All My Circuits. Sapunica u Futurami, glavni likovi su razliciti roboti, tema, meksicka sapunica.
Šizika

#436 Re: Star Trek

Post by Šizika »

esmeralda je OUT

sad je IN Marićuj :D
BSn

#437 Re: Star Trek

Post by BSn »

Naatasha wrote:esmeralda je OUT

sad je IN Marićuj :D
To nesto na Klingonskom, je l'? :D
Skyfox

#438 Re: Star Trek

Post by Skyfox »

ovi ce sigurno gledati nove epizode :D

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#439 Re: Star Trek

Post by pici »

jaki smo i od star warova :mrgreen:

Image

Image

Image
ozbiljna fanovka star treka :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#440 Re: Star Trek

Post by pici »

Image

Image

poslije dobroga krvavog klingonskog vina i borgovice seven moglo bi se preć na par klingonki i jednu bajronku u rezervi :dance: :mrgreen:
sheilak

#441 Re: Star Trek

Post by sheilak »

Je li iko gledao jucer Voyager? :-D

Ja se jos ne mogu prestati smijati liku Chakotay-a u doktorovom holoromanu :lol:

( pojavljuje se negdje pri kraju ove snimke)
dadoka84

#442 Re: Star Trek

Post by dadoka84 »

Jesam ja juce :D Bas mu dobro stoji nausnica :D
ArnelG

#443 Re: Star Trek

Post by ArnelG »

Samo je kraj pravo glup...i tako odjendanput je dosao...kao da su preko noci odlucili da ukinu seriju i snime zadnju epizodu voyagera... :(
Ma.Le.Na

#444 Re: Star Trek

Post by Ma.Le.Na »

ArnelG wrote:Samo je kraj pravo glup...i tako odjendanput je dosao...kao da su preko noci odlucili da ukinu seriju i snime zadnju epizodu voyagera... :(
vala bas!!
koliko cuh danas je zadnja epizoda...
valjda stignem kuci s posla da je odgledam
:( :( :(
nikad mi nijedna epizoda bilo kojeg serijala Star Treka nije bila dosadna..i ova sa kapetanicom mi je ekstra sama za sebe..
kraj :( :( :( :( :cry: :cry: :cry:
vedrand

#445 Re: Star Trek

Post by vedrand »

:D no comment

Šizika

#446 Re: Star Trek

Post by Šizika »

ArnelG wrote:Samo je kraj pravo glup...i tako odjendanput je dosao...kao da su preko noci odlucili da ukinu seriju i snime zadnju epizodu voyagera... :(
a kako je završilo
ChataDodajStaHoces

#447 Re: Star Trek

Post by ChataDodajStaHoces »

Naatasha wrote:
a kako je završilo
pogledaj za 10tak min na hrt-u 1 :run:
Ma.Le.Na

#448 Re: Star Trek

Post by Ma.Le.Na »

zadnja epizoda odgledana :( :( :( :( :( :(
Šizika

#449 Re: Star Trek

Post by Šizika »

ebi ga kasno pročitah. nisam gledala. pa vrati li se kapetanica kući
shambho

#450 Re: Star Trek

Post by shambho »

Pa vrati.. :D

..Meni je bilo dobro..
Nego sad pocinje i Star Trek Enterprise.. :-?
Post Reply