Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3576 Re: Star Trek

Post by Truba »

ja to nisam mogao gledati...išla neka scena u autobusu ...tad sam odustao
Qler

#3577 Re: Star Trek

Post by Qler »

Treća sezona je OK, prva, nako, druga... za zaboraviti...
dr_Evil

#3578 Re: Star Trek

Post by dr_Evil »

Ateista wrote: 27/01/2026 15:41 Picard odlicna serija, ne znam cemu toliko pljuvanje po istoj.
Ja sam bas uzivao, nije samo zbog nostalgije, radnja sasvim OK.
Sinoc sam dosao do sedme epizode u drugoj sezoni, hvala titi dragom jos 3 epizode. Jedino sta me tjera da pogledam do kraja je nostalgija, inace serija odron, ne pomazu joj ni specijalni efekti napravljeni za generaciju Z.
Ateista

#3579 Re: Star Trek

Post by Ateista »

yoda82 wrote: 28/01/2026 09:17
Ateista wrote: 27/01/2026 15:41 Picard odlicna serija, ne znam cemu toliko pljuvanje po istoj.
Meni daleko najlošija ST serija. Čak lošija nego Dicovery. Pa Picard pola jedne sezone preplače :roll:
Sve se svodi na neki pokušaj nostalgije....
dr_Evil wrote: 28/01/2026 10:06
Sinoc sam dosao do sedme epizode u drugoj sezoni, hvala titi dragom jos 3 epizode. Jedino sta me tjera da pogledam do kraja je nostalgija, inace serija odron, ne pomazu joj ni specijalni efekti napravljeni za generaciju Z.
Malo sam i pozaboravljao vise sta se desavalo, jest bilo manje i vise zanimljivih, ali opet svaka sezona mi je bila ok.
dr_Evil

#3580 Re: Star Trek

Post by dr_Evil »

Ateista wrote: 28/01/2026 11:52
Meni daleko najlošija ST serija. Čak lošija nego Dicovery. Pa Picard pola jedne sezone preplače :roll:
Malo sam i pozaboravljao vise sta se desavalo, jest bilo manje i vise zanimljivih, ali opet svaka sezona mi je bila ok.
Pa ne znam, iskreno nakon TNG bilo je malo tuzno vidjeti da je Picard(Patrick Stewart) pristao da snimi "Picard". Ono, neki ljudi jednostavno ne znaju kad stati, da ih pamtimo po najboljem.

Covjek postao android, ona ga koka jucer(jucer gledao) prikopca na EKG i poravna mu ritam srca sa defibrilatorom. Kad se sjetim TNG-a pa Dati otvore glavu i onda onde diode se popale, to je bio zivot, pozitronski mozak. Nikad nikome nije na pamet palo da ga opali sa defibrilatorom.
Peacean

#3581 Re: Star Trek

Post by Peacean »

Dobra 4. epizoda, zanimljivo vidjeti klingonce kako su od velikog carstva završili kao izbjeglice.
ljubijankic

#3582 Re: Star Trek

Post by ljubijankic »

Ima li bar jedan strong female character oko kojeg se vrti cijela radnja serije? :-D
AleksoMKD

#3583 Re: Star Trek

Post by AleksoMKD »

Jay-Den Kraag imao majku i 2 oca?

Polyamorous Klingonci.
Ateista

#3584 Re: Star Trek

Post by Ateista »

dr_Evil wrote: 28/01/2026 12:20

Pa ne znam, iskreno nakon TNG bilo je malo tuzno vidjeti da je Picard(Patrick Stewart) pristao da snimi "Picard". Ono, neki ljudi jednostavno ne znaju kad stati, da ih pamtimo po najboljem.

Covjek postao android, ona ga koka jucer(jucer gledao) prikopca na EKG i poravna mu ritam srca sa defibrilatorom. Kad se sjetim TNG-a pa Dati otvore glavu i onda onde diode se popale, to je bio zivot, pozitronski mozak. Nikad nikome nije na pamet palo da ga opali sa defibrilatorom.
Ja to ne vidim tako, meni je bas falilo ovako nesto da se zaokruzi prica o najlgendarnijem kapetanu i posadi.
Malo je mozda na silu Data vracen, donekle i ta prica sa prebacivanjem Picarda u androida, ali sve u svemu opet nista sto moze pokvariti tu poslasticu. Vidjeti ih ponovo u akciji, Enterprise D, ona scena na kraju kad su svi na okupu, neprocjenjivo.
dr_Evil

#3585 Re: Star Trek

Post by dr_Evil »

Ateista wrote: 01/02/2026 12:57
dr_Evil wrote: 28/01/2026 12:20

Ja to ne vidim tako, meni je bas falilo ovako nesto da se zaokruzi prica o najlgendarnijem kapetanu i posadi.
Malo je mozda na silu Data vracen, donekle i ta prica sa prebacivanjem Picarda u androida, ali sve u svemu opet nista sto moze pokvariti tu poslasticu. Vidjeti ih ponovo u akciji, Enterprise D, ona scena na kraju kad su svi na okupu, neprocjenjivo.
Nije mi jasno koja scena, kad pogledah na netu 3 sezone, a ja gledao na sky show time imaju samo 2 :S sad moram opet sebe da mucim i da nadjem trecu.

P.S. poceo sam strange new worlds, ok priznajem, moze se gledati :d
Truba

#3586 Re: Star Trek

Post by Truba »

Nije losa ovaza zadnja s hologramkom
Ateista

#3587 Re: Star Trek

Post by Ateista »

Meni je zadnja smor totalni.
Inace me ona hologramica nervira, najiritantniji lik u seriji.
Qler

#3588 Re: Star Trek

Post by Qler »

Ne kontam hologram, ima odijelo da može disati, strah je da je izbace kroz airlock... znači ko im piše razumije se u Star Trek ko Mara u....
Truba

#3589 Re: Star Trek

Post by Truba »

Dobra epizoda
Puna akcije
Qler

#3590 Re: Star Trek

Post by Qler »

Ja sam vjerovao da ne može biti gore od Discovery-a.. ovo je toliko loše da ja ne mogu da vjerujem...

jebo me otac blesavog, što uopšte gledam... gledam paralelno TNG... pa jebem im pleme, šta uradiše od ovog svijeta, treba ih sve otpustiti i zabraniti im da se ikad više bave pisanjem, ni meni im ne bi dao da napišu..
Forumerrer

#3591 Re: Star Trek

Post by Forumerrer »

Odgledao 3 epizode, meni vala iskreno nije losa serija.

Jedino sto me nervira su LGBTQ sranja, ali to nije kriv Star Trek vec poremeceni amerikanci.
dr_Evil

#3592 Re: Star Trek

Post by dr_Evil »

Cracked wrote: 23/01/2026 14:05
dr_Evil wrote: 23/01/2026 09:12 Ne znam, meni tesko gledati sve te novotarije. Sto se tice Star Trek-a izgleda da sam ja vehabija :S

Samo recikliram TNG, Voyager, DS9, Archer i u krug.

Evo pokusavam pogledati Picarda ponovo, prosli put sam odustao u sred prve sezone, sad sam dosao do druge cak :S Sto kaze Truba, hocu jednu misteriju po epizodi, necu ove nastavke
Strange new world je dobra. Nisam jos zadnju sezonu pogledao ali prva sezona je stvarno klasicni star trek. Preskoci samo epizodu 8 ako ne zelis da odustanes od serije :run: . Inace ostale sve epizode lice na stari star trek
Evo sam kraju sa serijalom. Prva sezona je dobra, pa cak i osma ep se moze pogledati neka kopija one kad Janeway uleti u onaj virtuelni cirkus kad pronadju neke u stazi (The Thaw).

Kako proticu epizode postaje sve gore, prvo crtani, pa mjuzikl, pa reality show, generacija Z crap.
dr_Evil

#3593 Re: Star Trek

Post by dr_Evil »

Qler wrote: 19/02/2026 22:52 Ja sam vjerovao da ne može biti gore od Discovery-a.. ovo je toliko loše da ja ne mogu da vjerujem...

jebo me otac blesavog, što uopšte gledam... gledam paralelno TNG... pa jebem im pleme, šta uradiše od ovog svijeta, treba ih sve otpustiti i zabraniti im da se ikad više bave pisanjem, ni meni im ne bi dao da napišu..
:thumbup: :thumbup:
Truba

#3594 Re: Star Trek

Post by Truba »

baš loša epizoda
neki ko filer a imamo 10

ajde mogu shvatiti 2-3 filera kad smo imali 26 epizoda
ali sada?

framasonski scenaristicki nepotizam u holivudu
Qler

#3595 Re: Star Trek

Post by Qler »

8. epizoda isto lošda do bola, na pola sam, i kontam kakve ovo veze ima sa Star Trek. Ne znam šta će biti kasnije ali do sad katastrofa...
Qler

#3596 Re: Star Trek

Post by Qler »

Loše do bola...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3597 Re: Star Trek

Post by Chmoljo »

Truba wrote: 26/02/2026 13:53 baš loša epizoda
neki ko filer a imamo 10

ali sada?

ja sada opet gledam TNG i ti fileri su nekada bili toliko odlični da su itekako dobro došli. ako ima romulanaca ili borga, znaš da će biti dobra epizoda.

ali evo, odgledo epizodu Inner light Sezona 5, epizoda 25. baš me se dojmila, naježio sam se bukvalno. odem na IMDB baš da vidim je li je iko primjetio i vidim da je top rated :D

obični filer pred kraj sezone. zato je TNG serija za sva vremena.
drag_gost

#3598 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

Chmoljo wrote: 26/02/2026 22:09
Truba wrote: 26/02/2026 13:53 baš loša epizoda
neki ko filer a imamo 10

ali sada?

ja sada opet gledam TNG i ti fileri su nekada bili toliko odlični da su itekako dobro došli. ako ima romulanaca ili borga, znaš da će biti dobra epizoda.

ali evo, odgledo epizodu Inner light Sezona 5, epizoda 25. baš me se dojmila, naježio sam se bukvalno. odem na IMDB baš da vidim je li je iko primjetio i vidim da je top rated :D

obični filer pred kraj sezone. zato je TNG serija za sva vremena.
Ja sam nedavno zavrsio ponovo TNG, interesantno je koilko su evoluirali samo kao ljudi, pa onda kao glumci. Patrik je na pocetku smatran arogantnim, elitni pozorisni glumac iz Britanije, medjutim kada se opustio kasnije se zalagao za prava ostalih glumaca i bas su ga voljeli i postovali, to se osjeti na kasnijim, zrelinim epizodama itekako. Brent Spiner je poznat bio kao radoholicar, jer se bojao da ce Data postati epizodni ilk samo i za mene barem niko, nikada bolje nije odglumio androida. Druga sezona je najgora na primjer zbog disbalansa hemije nakon sto je Pulaski zamjenila Beverlicu, jer je ista trazila bolje uslove za sebe, pa ju je producent zamjenio. Kasnije su je morali vratiti, iako je glumica koja je glumila Pulaski dobro odglumila, medjutim nikada nije "sjela" fanovima. A bilo je i epizoda koje bolje da sam preskocio..., tjelesni horori, glupi plotovi ili fileri kada se Rajker sjeca necega. To mi je omiljeni ST serijal generalno, a Inner Light je kao film. Doslovno imas osjecaj kao da si pogledao neki film.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3599 Re: Star Trek

Post by Chmoljo »

Mislim ono, kraj epizode je... Dobro procitah komentar, kad zavrsi epizoda, u glavi vrtis jos jednu epizodu, nastavak... Jos pogotovo "ustogljen" lik poput picarda, kako se vratio na staro...

A recimo neki od filera su i mada se pojavljuje mater od Diane Troy. Al ne mogu ne primjetiti odlicnu dinamiku izmedju Diane i mame, kad inace mirna i stalozena savjetnica postaje ocajna tinejdzerka koju mater bruka gdje stigne :mrgreen:

Riker ide iz najkul lika u najkrindz, ali i tada mu covjek ne moze osporiti da je lajkabl karakter.

Mislim serija koja od whoopy goldberg napravi dobrog lika je za svaki pohvalu :lol:
Truba

#3600 Re: Star Trek

Post by Truba »

so so epizoda

ali zajebi ekvityyy dei i ostale kerefeke poceo sam gledati discovery
i vidim da sam gledao

sad je pitanje DOKLE
ne sjećam se
Post Reply