Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#1001 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Šta je sa Twin Peaksom? Jel' to još nisi gledo' treću sezonu? :twisted:
Joj dragi Kufere, ne smijem ti rec' istinu, inace ces me ekspresno stavit' na ignore. :run:
Ignore? Mogao bih doći i u Kanadu. :twisted:

:mrgreen:

Ali ok, ne đasvi ti se, sasvim ok, poštujem. :D
dale cooper

#1002 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
Mišo_Kovač wrote:Prve dvije epizode su dobre. Burnham je sexy samotako :D Klingonci su sranje :sad: LIjepo je što su ubacili Spockovog ćaću :D Dizajn klingonske ratne ptice takodjer izgleda moćno u CGIju :D
znači jeb se tamo i jebla sebe što uđoh
odoh gledat sad
Image
Sere Mišo, on voli tipove ko' štu su Gawon pa je logično da mu ovo ne valja. :mrgreen:
Tito_i_Partija

#1003 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Šta je sa Twin Peaksom? Jel' to još nisi gledo' treću sezonu? :twisted:
Joj dragi Kufere, ne smijem ti rec' istinu, inace ces me ekspresno stavit' na ignore. :run:
Ignore? Mogao bih doći i u Kanadu. :twisted:

:mrgreen:

Ali ok, ne đasvi ti se, sasvim ok, poštujem. :D
Ne moze ti se nesto svidjet' sto nikad nisi gled'o.

Image
dale cooper

#1004 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Ne moze ti se nesto svidjet' sto nikad nisi gled'o.

Image
E sad ćeš, ako stvarno nećeš da ti dođem u Kanadu, gurnuti Twin Peaks na vrh onog spiska. :twisted: :D
Pa čovječe 2017 godina je a ti nisi nikada pogledao Twin Peaks. :shock: :|

Malo ti i zavidim da budem iskren. :D
Mišo_Kovač

#1005 Re: Star Trek

Post by Mišo_Kovač »

dale cooper wrote:
Bloo wrote: znači jeb se tamo i jebla sebe što uđoh
odoh gledat sad
Image
Sere Mišo, on voli tipove ko' štu su Gawon pa je logično da mu ovo ne valja. :mrgreen:
Gawron, Martok, Worf - to su ba Klingonci :D I nisam spojlao ništa, šta kukaš Bloo :P Dobro, osim da se pojavljuje Sarek :P Al to je samo easter egg, nije nista monumentalno :D
Tito_i_Partija

#1006 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: E sad ćeš, ako stvarno nećeš da ti dođem u Kanadu, gurnuti Twin Peaks na vrh onog spiska. :twisted: :D
Pa čovječe 2017 godina je a ti nisi nikada pogledao Twin Peaks. :shock: :|

Malo ti i zavidim da budem iskren. :D
Jebiga, prvi put kad je izas'o na TV-u ja bio dijete, poslije k'o sto rekoh omarki vise su me zainteresovali filmovi, i gled'o sam i Lynchovih medju njima, al' nekako mi je serija pala u zaborav. Tek sada kad je izasla nova sezona opet mi je pala na pamet, al' imam toliko stvari za pogledat' i toliko malo vremena da stvarno ne mogu sve stic'. Halali. :D
Bloo
Globalna šefica

#1007 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Ok, odgledala prvu.
Jedan od razloga što bi se većini raje ovdje moglo ne svidjeti je slijedeće:

- 2 jake ženske upravljaju brodom. Jedini za sada muški lik koji je detaljnije predstavljen je poprilično isprepadan. Biće se malo teže navići na tu dinamiku većini ljudi.
- za sada se sve odjednom prebrzo dešava, bez nekog barem jednoepizodnog uvoda da se dobije na dubini likova
- mislim da je razlog što se većini ne sviđaju Klingonci je što pričaju na jebenom klingonskom. Doživljaj je totalno drugačiji od Klingonaca na koje smo navikli, koji se deru na engleskom i ona se dreknu tlhIngan maH ili wo’ batlhvaD i nama sve to zvuči ono awesome zajebano. Sam Klingonski je težak, glotalan i guturalan i dok ih slušam kako pričaju ovako u kontinuitetu, osjeti se formiranje gute negdje u prsnoj području :D. Priznajem, skroz je druga percepcija Klingonca dok pričaju na engleskom i ovih. Jako mi se sviđa ova ideja da ih stvore iznova na način da apsolutno nisu ono na što smo navikli, od izgleda do jezika...
- Da li postoji neka caka što onaj glavni Klingonac je onako crno crn, a ostali blago sivkasti ili se meni čini?
- scena sa albino Klingoncem dok drži ruku na vatri :cry: true Klingon scene...divna
- također sviđa mi se ideja različitosti - crni crni vođa koji želi da povede svoje ljude u borbu i sivi podanici koji se nećkaju i onda izađe bijeli klingonac koji je outcast and does the right thing :D
Mišo_Kovač

#1008 Re: Star Trek

Post by Mišo_Kovač »

Jebo jezik i to dal su crni/sivi/bijeli :D Đe su im kose, brade, kakvi su im ono šljašteći kosmički kombinezoni, kakav je ono slim bathlet :sad:
dale cooper

#1009 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Ok, odgledala prvu.
Jedan od razloga što bi se većini raje ovdje moglo ne svidjeti je slijedeće:

- 2 jake ženske upravljaju brodom. Jedini za sada muški lik koji je detaljnije predstavljen je poprilično isprepadan. Biće se malo teže navići na tu dinamiku većini ljudi.

- za sada se sve odjednom prebrzo dešava, bez nekog barem jednoepizodnog uvoda da se dobije na dubini likova
- mislim da je razlog što se većini ne sviđaju Klingonci je što pričaju na jebenom klingonskom. Doživljaj je totalno drugačiji od Klingonaca na koje smo navikli, koji se deru na engleskom i ona se dreknu tlhIngan maH ili wo’ batlhvaD i nama sve to zvuči ono awesome zajebano. Sam Klingonski je težak, glotalan i guturalan i dok ih slušam kako pričaju ovako u kontinuitetu, osjeti se formiranje gute negdje u prsnoj području :D. Priznajem, skroz je druga percepcija Klingonca dok pričaju na engleskom i ovih. Jako mi se sviđa ova ideja da ih stvore iznova na način da apsolutno nisu ono na što smo navikli, od izgleda do jezika...
- Da li postoji neka caka što onaj glavni Klingonac je onako crno crn, a ostali blago sivkasti ili se meni čini?
- scena sa albino Klingoncem dok drži ruku na vatri :cry: true Klingon scene...divna
- također sviđa mi se ideja različitosti - crni crni vođa koji želi da povede svoje ljude u borbu i sivi podanici koji se nećkaju i onda izađe bijeli klingonac koji je outcast and does the right thing :D
Pogledaj drugu epizodu ASAP! :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1010 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
moram uključiti drugu mašinu vešaaaaaaaaaaa dok nije nestalo vodeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee u mom jebenom kantonuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

:run:
dale cooper

#1011 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
moram uključiti drugu mašinu vešaaaaaaaaaaa dok nije nestalo vodeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee u mom jebenom kantonuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

:run:
:sad:
Tito_i_Partija

#1012 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

Kakva voda? Kakav kanton? Zar nije Bloo dijasporka sa dna kace? :-?
Bloo
Globalna šefica

#1013 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
:sad:
strah me pocet gledati drugu da se ne razocaram :D

javim se sa utiscima :D

Šta misliš o tome da li bi bilo čudno djetetu dati ime Kobayashi Maru :D ?
Bloo
Globalna šefica

#1014 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote:Kakva voda? Kakav kanton? Zar nije Bloo dijasporka sa dna kace? :-?
Bitch, please... :mrgreen:
roDŽena Sarajka, gospoDŽa...
ExNihilo

#1015 Re: Star Trek

Post by ExNihilo »

Hajmo biti iskreni. Valja li ovo curcu? :D
Bloo
Globalna šefica

#1016 Re: Star Trek

Post by Bloo »

ExNihilo wrote:Hajmo biti iskreni. Valja li ovo curcu? :D
Prerano je za dati ocjenu.

Erm, mislila sam nedovoljno epizoda za neku ocjenu.
dale cooper

#1017 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
Tito_i_Partija wrote:Kakva voda? Kakav kanton? Zar nije Bloo dijasporka sa dna kace? :-?
Bitch, please... :mrgreen:
roDŽena Sarajka, gospoDŽa...
And much more beside that. :D :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#1018 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
šta je Michael? tranny? what? :D jel da jel da

Anyway..otkud žena u Klingonskom High Councilu?
dale cooper

#1019 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Zasad...prolazno. Ali ima potencijala da bude bolje. Jebiga, ove dvije prve epizode primarno služe za
upoznavanje sa glavnim likom i sa narativnim arcom sezone koji će u velikom djelu vjerovatno sadržavati
Klingonce. Ove definitivno neće biti Star Trek sa standalone, alien of the week epizodama, nego će
sve biti dio cjeline, što je i normalno sa obzirom na današnje tv standarde. Eh sad da li će to sve to biti
dovoljno dobro i zanimljivo ostaje da se vide. Ove dvije prve epizode nisu dovoljne da se to procijeni,
posebice zato što na samom kraju druge epizode faktički dobijamo clean slate. Prve dvije epizode
su u praksi prolog za ostatak sezone.
dale cooper

#1020 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
šta je Michael? tranny? what? :D jel da jel da

Anyway..otkud žena u Klingonskom High Councilu?
Ma nije ba. :lol: Tebi padnu najbizarnije moguće ideje na pamet. :lol: :D
ExNihilo

#1021 Re: Star Trek

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
Zasad...prolazno. Ali ima potencijala da bude bolje. Jebiga, ove dvije prve epizode primarno služe za
upoznavanje sa glavnim likom i sa narativnim arcom sezone koji će u velikom djelu vjerovatno sadržavati
Klingonce. Ove definitivno neće biti Star Trek sa standalone, alien of the week epizodama, nego će
sve biti dio cjeline
, što je i normalno sa obzirom na današnje tv standarde. Eh sad da li će to sve to biti
dovoljno dobro i zanimljivo ostaje da se vide. Ove dvije prve epizode nisu dovoljne da se to procijeni,
posebice zato što na samom kraju druge epizode faktički dobijamo clean slate. Prve dvije epizode
To mi se zapravo sviđa. :D
dale cooper

#1022 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:
dale cooper wrote:
sve biti dio cjeline
, što je i normalno sa obzirom na današnje tv standarde. Eh sad da li će to sve to biti
To mi se zapravo sviđa. :D
I meni, dokurčilo mi je ono famozno reset dugme. :mrgreen:
Izlija

#1023 Re: Star Trek

Post by Izlija »

Ove prve dvije epizode su samo da daju podlogu za ostatak serije, da definišu karaktere pojedinih likova i da daju širu sliku za dalje dešavanje u seriji, imam osjećaj da će se moći gledati.
Bloo
Globalna šefica

#1024 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Usra mlada i šefa i stanicu.

Za sada se čini da ima potencijala da bude interesantno i veoma unlike TNG, već više DS9.
Tu su elementi onoga što mi se sviđalo u DS9, da nije sve crno i bijelo, već jako puno puno sivog.

I scena gdje se pojavljuju war birds i federation brodovi jedni naspram drugih...izmami suzu u oku :cry:
dale cooper

#1025 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Usra mlada i šefa i stanicu.

Za sada se čini da ima potencijala da bude interesantno i veoma unlike TNG, već više DS9.
Tu su elementi onoga što mi se sviđalo u DS9, da nije sve crno i bijelo, već jako puno puno sivog.

I scena gdje se pojavljuju war birds i federation brodovi jedni naspram drugih...izmami suzu u oku :cry:
Žao mi kapetanice. :sad: Michelle Yeoh je bila jedna od boljih stvari u ove prve dvije epizode.
Iako...ovo je Trek, tako da konačna sudbina ne mora biti baš onakva kakva se na prvi pogled čini. :D
Onaj trejler na kraju daje uvid u ono što će se dešavati dalje. I ne izgleda loše. Jason Isaacs mi se čini
kao dobar izbor za glavnog muškog leada i kapetana.

Da, super je izgledalo to sa dobrim budžetom i kvalitetnim efektima.
Post Reply