Šta je sa formulom za sezonu 2012
Moderator: _BataZiv_0809
-
chobi
#1 Šta je sa formulom za sezonu 2012
Kako naslov kaže interesuje me zna li ko da li je neko otkupio prava za prenos formule 1 za BiH.Sezona počinje za nešto manje od 6 dana a vidim da na TV1 ništa ne reklamiraju,a oni su prošlu sezonu prenosili formulu1. Znam da ce Sport Klub prime prenosit a hoće li biti zamračenja kao prošle godine??? Ako niko drugi nema kupljeno pravo za prenos da li oni moraju zamračit kad je utrka ili trening???
-
Gray
#2 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
Ma ne može se niti jedan naš prenos porediti sa UK prenosom, prošle godine je BBC bio nevjerovatan. Zato sam ja čekao da utrka prođe, poslije par sati je skinuo preko torrenta (zajedno sa emisijom prije utrke) i onda na miru gledao naredni dan, a u međuvremenu sam bio u izolaciji od svih sajtova gdje bi mogao vidjeti rezultat 
Samo u dvije ili 3 utrke sam vidio rezultat prije, ali to je zato što ssam bio nepažljiv pa otvorio mahinalno planetf1.
Ako niko ne bude prenosio, to ti je moj savjet. Jeste nezgodno što gledaš dan kasnije, ali je doživljaj neuporediv.
Samo u dvije ili 3 utrke sam vidio rezultat prije, ali to je zato što ssam bio nepažljiv pa otvorio mahinalno planetf1.
Ako niko ne bude prenosio, to ti je moj savjet. Jeste nezgodno što gledaš dan kasnije, ali je doživljaj neuporediv.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#3 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
Koji BBC kanal prenosi formulu? Wondering, da li se moze uhvatiti to live preko BBC iPlayer-a ?
- beco
#4 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
Vidi stvarno nema nikakvih najava, sad me vec panika hvata. BBC vise ne prenosi F1 ove godine to Sky radi, bila velika halabuka u GB zbog toga 
-
chobi
#5 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
A to za britance znam...Sjećam se zadnje utrke prije 3 sezone kad su se za titulu borili Massa i Hamilton...Brazil...I one famozne zadnje krivine kad je Hami u zadnjoj krivini osvojio titulu,nakon preticanja Toyote,Trulija čini mi se...E to sam skino preko torrenta,stvarno je vrh..I dan danas taj snimak imam,i s vremena na vrijeme ga pregledam...Osim što je HD a i komentatori su im vrh...Još Britanac prvak,stvarno znaju i umiju
...Kapa dole za prenos....
-
Gray
#6 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
gentoo wrote:Koji BBC kanal prenosi formulu? Wondering, da li se moze uhvatiti to live preko BBC iPlayer-a ?
Prenosit će pola utrka uživo a pola samo highlights, ali ne radi iPlayer ako ti IP nije iz UK.
-
Gray
#7 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
chobi wrote:A to za britance znam...Sjećam se zadnje utrke prije 3 sezone kad su se za titulu borili Massa i Hamilton...Brazil...I one famozne zadnje krivine kad je Hami u zadnjoj krivini osvojio titulu,nakon preticanja Toyote,Trulija čini mi se...E to sam skino preko torrenta,stvarno je vrh..I dan danas taj snimak imam,i s vremena na vrijeme ga pregledam...Osim što je HD a i komentatori su im vrh...Još Britanac prvak,stvarno znaju i umiju...Kapa dole za prenos....
Čini mi se da je tada bio ITV, BBC je digao na još viši nivo.
-
mrgreen
#8 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
proxyGray wrote:gentoo wrote:Koji BBC kanal prenosi formulu? Wondering, da li se moze uhvatiti to live preko BBC iPlayer-a ?
Prenosit će pola utrka uživo a pola samo highlights, ali ne radi iPlayer ako ti IP nije iz UK.
- beco
#9 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
To je opet pola utrke, mislim da je jedina prava alternativa RTL ili streaming 
-
Gray
#10 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
mrgreen wrote:proxyGray wrote:gentoo wrote:Koji BBC kanal prenosi formulu? Wondering, da li se moze uhvatiti to live preko BBC iPlayer-a ?
Pokušavao sam i to, ali nije to to, jer moraš naći proxy koji podržava iPlayer, pa naći IP iz velike britanije, onda se skori svi ti proxiji plaćaju...
tako da ću ja nastaviti prema prošlogodišnjem modelu, gledati sa dan zakašnjenja
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#11 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
Imam server u UK, ssh tunnel i to je to.. radi iPlayer OK 
-
mrgreen
#12 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
meni je expat shield radio super, a dzaba. dobro je to, samo bi meni bilo mrsko gledati dan poslijeGray wrote: Pokušavao sam i to, ali nije to to, jer moraš naći proxy koji podržava iPlayer, pa naći IP iz velike britanije, onda se skori svi ti proxiji plaćaju...
tako da ću ja nastaviti prema prošlogodišnjem modelu, gledati sa dan zakašnjenja
- BHF_Manijak
#13 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
RTL je kralj ba, kakav BBC!Gray wrote:Ma ne može se niti jedan naš prenos porediti sa UK prenosom, prošle godine je BBC bio nevjerovatan.
-
Gray
#14 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
BHF_Manijak wrote:RTL je kralj ba, kakav BBC!Gray wrote:Ma ne može se niti jedan naš prenos porediti sa UK prenosom, prošle godine je BBC bio nevjerovatan.
Ne zna svako Njemački
A BBC je vrh, čisto sumnjam da je RTL bolji.
- BHF_Manijak
#15 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
Ne znam, nisam gledao BBC ali ono sto radi RTL je drama! Po 2 sata prije utrke pocinje prenos, intervjui sa vozacima, setanje kroz boksove, svaku utrku na licu mjesta a ao expert je prisutan Nicki Lauda itd...Kazem ti ne znam kako BBC radi, ali vjerovatno isto tako vrhunski kao i Njemci. 
-
Gray
#16 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
BHF_Manijak wrote:Ne znam, nisam gledao BBC ali ono sto radi RTL je drama! Po 2 sata prije utrke pocinje prenos, intervjui sa vozacima, setanje kroz boksove, svaku utrku na licu mjesta a ao expert je prisutan Nicki Lauda itd...Kazem ti ne znam kako BBC radi, ali vjerovatno isto tako vrhunski kao i Njemci.
Pa slično tako. Komentatori su bili Martin Brundle i David Coulthard, tu je i Eddie Jordan (mada je on kao dvorska luda
A ove godine su unajmili i nekog lika koji je prije par godina bio jedan od glavnih dizajnera u nekoj od ekipa sa sredine polja da objašnjava nova pravila i rješenja na bolidima. Pa je npr na predstavljanju McLarena krenuo oko bolida i sve fino počeo crtati šta kako funkcioniše. Šteta što je Sky sada uzeo prenos, mada će vjerovato i oni biti super.
- van Basten
#17 Re: Šta je sa formulom za sezonu 2012
hm... sport klub? ako već nijedna naša stanica na prenosi, onda nema razloga da kod njih zamračuju prijenos.