Sjeca li se ko...

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
antares85

#1 Sjeca li se ko...

Post by antares85 »

kako se zvao crtani koji se pustao iza rata na Ftv-u, a likovi u crtanom su se zvali Hamo Baksuz, Pcela Mirana & Pcela Tihana, Brzi (ostalih ne mogu da se sjetim???
:) :)
cyprus

#2 Re: Sjeca li se ko...

Post by cyprus »

aaaaaa, sjećam se i ja crtanog, al ne mogu ni ja da se sjetim kako se zove... :-)
cyprus

#3 Re: Sjeca li se ko...

Post by cyprus »

:thumbup: Slučajno ili ne na posljednjoj stranici (danas) napisano i kako se zove crtani - Zloćko i dobrica :D

Mistery solved :-D
antares85

#4 Re: Sjeca li se ko...

Post by antares85 »

a pa ne mogu da vjerujem :)))

e jos kad bi bilo srece da se to moze negdje naci, na ytubu nema :(
Neelaalikhan

#5 Re: Sjeca li se ko...

Post by Neelaalikhan »

da li seneko sjeca tv-serije crni snjeg od Rarivoja-Lole Dukica? Glavni su bili Ckalja i Mija Alexic.Mislim da je iz 60-tih jer sam ja tada bila mnogo mlada od danas i naravno dali bi mogla da se nade (sto bi bilo veliko cudo jer na YT je nema) Ima isto jedan skec sa Mijom i Ckaljom u kome se radi o kemijskim elementima ili tako nesto, uglavnom se sve siri pod toplinom osim .... i tad kaze mija ako mi kazes jednu stvar koja se smanjuje pod toplinom postat ces profesor ovde. Ckalja ko iz puske odgovara pa CVARAK ;-) Kad bi i ovo moglo da da se nade bilo bi kao bozic i uskrs u jedan dan (tako se kaze ovde u old germany)
DZO999

#6 Re: Sjeca li se ko...

Post by DZO999 »

Sjecam se ja tog crtanog Zove se Zlocko i dobrica,kontaktirao sam i FTV urednika djecijeg progama Boris Siber
i on mi je rekao da im je licenca za emitiranje tog crtanog istekla :sad: i da potrazim na Google ali ga nigdje nema
NAJBOLJI CRTANI SVIH VREMENA ZA MENE
KPNCTNJAH

#7 Re: Sjeca li se ko...

Post by KPNCTNJAH »

antares85 wrote:kako se zvao crtani koji se pustao iza rata na Ftv-u, a likovi u crtanom su se zvali Hamo Baksuz, Pcela Mirana & Pcela Tihana, Brzi (ostalih ne mogu da se sjetim???
Nagari Hari, Cigra i njegove igracke, Zijo Napast :D

Edit: sad sam tek vidio kad je otvorena tema :mrgreen:
Saian

#8 Re: Sjeca li se ko...

Post by Saian »

kako se zvao ovaj crtani i chija je to produkcija?
TRENT

#9 Re: Sjeca li se ko...

Post by TRENT »

antares85 wrote:kako se zvao crtani koji se pustao iza rata na Ftv-u, a likovi u crtanom su se zvali Hamo Baksuz, Pcela Mirana & Pcela Tihana, Brzi (ostalih ne mogu da se sjetim???

Zlocko i Dobrica.Troka davao glas.A kako se zvao onaj crtani pustao se u ratu,neki pustinjak zivi u kuci i citavo vrijeme mu se ruga pas.Znam da je bilo debilno samo tako ali eto onako usput da pitam :D
iTo

#10 Re: Sjeca li se ko...

Post by iTo »

Saian wrote:kako se zvao ovaj crtani i chija je to produkcija?

zvao se "mumijevi" i sveCka je prodakšn

http://en.wikipedia.org/wiki/Moomin
Post Reply