Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj
SFF 2006
Moderator: _BataZiv_0809
-
labrusca
Jasmila Zbunic, ovaj Zbonic...
Nema prevodioca, piva 4 KM...
nema vatrometa
Sarajevo drum Orchestra nije vec u 11 pred meeting point jer zaboga Massimo svira na Grbavici u omladinskom centru...
Film nije bio los, simpa...
Ma moze i bolje!
L'oreal jer mi to zasluzujemo!!!
Nema prevodioca, piva 4 KM...
nema vatrometa
Sarajevo drum Orchestra nije vec u 11 pred meeting point jer zaboga Massimo svira na Grbavici u omladinskom centru...
Film nije bio los, simpa...
Ma moze i bolje!
L'oreal jer mi to zasluzujemo!!!
-
neocekivana_sila
a ono Nadam se da cemo se druziti sljedecih 8 godina pocev od danaslabrusca wrote:Jasmila Zbunic, ovaj Zbonic...
ko zna, zna. ko ne zna, nek'labrusca wrote:Nema prevodioca,...
vatromet je dosadanlabrusca wrote:nema vatrometa
- daduli_sa
Multipleks - neka hvala, u ovome i jeste car, vise lokacija, razlicite atmosfere.
Pomalo je u Metalcu veceras sve djelovalo neustimano, od kasnjenja na pocetku, "žbunjenog" Mire, jos zbunjenije Tataragicke, pomanjkanja mjesta (i to se desava), tehnika takodjer nije bila kao prije. Sponzori skroz podbacili! Osim Milke na ulazu. U svakom slucaju falilo je nesto sto ce malo svecanje oznaciti pocetak film festivala, makar to bio i uvijek vidjeni vatromet.
Film sasvim pristojan. Duhovit. Ocekujem od samog takmicarskog programa dosta.
Pomalo je u Metalcu veceras sve djelovalo neustimano, od kasnjenja na pocetku, "žbunjenog" Mire, jos zbunjenije Tataragicke, pomanjkanja mjesta (i to se desava), tehnika takodjer nije bila kao prije. Sponzori skroz podbacili! Osim Milke na ulazu. U svakom slucaju falilo je nesto sto ce malo svecanje oznaciti pocetak film festivala, makar to bio i uvijek vidjeni vatromet.
Film sasvim pristojan. Duhovit. Ocekujem od samog takmicarskog programa dosta.
- daduli_sa
Preboli! Najbolje da svi obucemo sivo odijelo, oduzmemo si i minimum civiliziranosti i uzitka i cekamo dok se iskorijeni siromatsvo i u nadubljoj africkoj drzavi! Nije stvar u apsolutnom samoodricanju nego u pomaganju drugima oko sebe!hool wrote:CRVENI TEPIH u zemlji u kojoj je toliko siromasnih i nezaposlenih ljudi
Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj![]()
p.s. tematika SFF, da ne fulimo i odemo previse u nepotrebnu kritiku.
-
to_the_roots
sto ne znaci da ga jedna takva zemlja ne bi trebala odmotati s vremena na vrijemehool wrote:CRVENI TEPIH u zemlji u kojoj je toliko siromasnih i nezaposlenih ljudi
-
jeftinifilmovi
Izvini Daduli, jesi li ti ikada bio u Multipleksu?
-
hool
Nije problem sto se odmota, nego za koga se odmotato_the_roots wrote:sto ne znaci da ga jedna takva zemlja ne bi trebala odmotati s vremena na vrijemehool wrote:CRVENI TEPIH u zemlji u kojoj je toliko siromasnih i nezaposlenih ljudi
-
jeftinifilmovi
... SFF ima fazon prikazivanja tzv. umetnickih filmova, jeftinije proizvodnje.
Isto kao npr. beogradski FEST ili Pulski festival.
U multipleksu se najcesce prikazuju najnoviji holivudski hitovi.
Znaci drugaciji repertoar... tako da nisu jedno drugom konkurencija.
.... btw, neces me ubediti da je bolji filing gledati film u raspaloj bioskopskoj dvorani, rasklimanih stolica, nego u multipleksu gde su sedista kao u avionu biznis klase, a zvuk kao na koncertu U2.
P. S. - Sarajevu treba multipleks kao i MC Donald`s.
.... btw, neces me ubediti da je bolji filing gledati film u raspaloj bioskopskoj dvorani, rasklimanih stolica, nego u multipleksu gde su sedista kao u avionu biznis klase, a zvuk kao na koncertu U2.
- daduli_sa
Pozdrav za BG!jeftinifilmovi wrote:... SFF ima fazon prikazivanja tzv. umetnickih filmova, jeftinije proizvodnje.
.... btw, neces me ubediti da je bolji filing gledati film u raspaloj bioskopskoj dvorani, rasklimanih stolica, nego u multipleksu gde su sedista kao u avionu biznis klase, a zvuk kao na koncertu U2.![]()
Prvo se molim te raspitaj GDJE se prikazuju filmovi za vrijeme SFFa i vidi ima li ikakve veze to sto pricas o inventaru kina pa onda da nastavimo razgovor, mada i nije potrebno jer je ovo tema pokrenuta za ljudi koji JESU trenutno na 12. SFFu!
O potrebi grada za multipleksom ne govorimo.
-
labrusca
shuriken wrote:Mary dosta zreo film![]()
al nek smo vidjeli frika Abela, jedinstven lik.
drazi mi je za.ebant koji napravi los film i prizna
nego nepogresivi sineasti koji zamisljeno puse i umjetnicki gledaju u daljinu
-
jeftinifilmovi
-
jeftinifilmovi
... pa nije FEST, jer je FEST odavno shit od festivala, ali je slican fazon repertoara.
SFF je dobar festival, ali ja sam isao na FEST tamo nekih osamdesetih, a SFF je nastao 95`. Znaci... ipak je stariji.
Sorry, izbegavam sarajevske bioskope tj. kina, ne zbog stolica, nego zato sto imam preko 2500 filmova koje nisam pogledao a verovatno nikad ni necu, jer nemam vremena.
Lep pozz.
SFF je dobar festival, ali ja sam isao na FEST tamo nekih osamdesetih, a SFF je nastao 95`. Znaci... ipak je stariji.
Sorry, izbegavam sarajevske bioskope tj. kina, ne zbog stolica, nego zato sto imam preko 2500 filmova koje nisam pogledao a verovatno nikad ni necu, jer nemam vremena.
Lep pozz.
- daduli_sa
Nije mi samo jasno zasto si se uopste osjecao prozvanim da komentarises ista na zadatu temu? A o komentarima da i ne pricamo...jeftinifilmovi wrote:... pa nije FEST, jer je fest odavno shit od festivala, ali je slican fazon repertoara.
Lep pozz.
Drzi se ti tih 2500 filmova...
Jos ljepsi ozdrav!
-
jeftinifilmovi
... ma nema ja nista protiv SFF-a, odlican festival, nego bih voleo da Sarajevo dobije multipleks i Mek.

-
jeftinifilmovi
Da jedem big mek, stavljaju zelenu salatu a i lepinje su na sprat.
, i da pevamo Zenicanima na utakmicama .... Mi imamo Mek Donalds, Mek Donalds, gdje je vama?
P.S. - 2 Daduli... nema nista protiv SFF-a, odlicno odranjen posao, svaka cast, samo si bio protiv Multipleksa, a ja kazem da to SFF-u nije nikakva konkurencija. Samo to, nista vise. Lep poz.
P.S. - 2 Daduli... nema nista protiv SFF-a, odlicno odranjen posao, svaka cast, samo si bio protiv Multipleksa, a ja kazem da to SFF-u nije nikakva konkurencija. Samo to, nista vise. Lep poz.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Imas i kod mene Mal Tvrd i Mashalla Beton ako ti Big Mek dosadi. Garanciju za kvalitet daju unuke popa Djujica iz Chicaga.jeftinifilmovi wrote:Da jedem big mek, stavljaju zelenu salatu a i lepinje su na sprat., i da pevamo Zenicanima na utakmicama .... Mi imamo Mek Donalds, Mek Donalds, gdje je vama?
![]()
Donosili su slican Zenicani na promociju u Bjelograd 2005-te u Oktobru, al' se nesto masa uskomesala, kaju lizali zabe odkad nije ni kod babe dzabe.
-
dario-x
Evo par slika sa otvaranja 12. SFF-a ispred Narodnog pozorista:
http://www.flickr.com/photos/sarajevo-x/
http://www.flickr.com/photos/sarajevo-x/