Serije sa najgorim krajem

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

90minut

#76 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

zomri wrote:
Artest wrote:The Shiled je TOP 3 serija u mojoj knjizi . Hvata od bukvalno prve epizode i vozi te sve do posljednje. Koliko je samo likova izaslo ispod sinjela Vica Mackeya. Od Waltera White pa nadalje.

Jedino je steta pa se ne moze naci neka bolja reza. @Zomri, imal sta u 1080p. ? :D

:kakoste:

Masterpis od serije.
urađen je 4k remaster prošle godine. 2160p nisam uspio pronaći ali imaš po standardnim mjestima 1080p sve sezone.
Nema torrenta nigdje da valja :D
Idemedosumom

#77 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Idemedosumom »

MarlboroGold wrote:
mali_balon wrote:A sta bi sa onim herojima.....oni sto imaju neke moci
Beton prva sezona. Kasnije smeće.

Sylar najjači :D
Ja koliko se sjećam, prva sezona je jako dobra bila, je li 4. ono bila zadnja? Kada u javnosti kažu da imaju posebne moći?
MarlboroGold

#78 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by MarlboroGold »

Idemedosumom wrote:
MarlboroGold wrote:

Ja koliko se sjećam, prva sezona je jako dobra bila, je li 4. ono bila zadnja? Kada u javnosti kažu da imaju posebne moći?
To je kraj četvrte sezone. Ima i neka peta sa onim likom sa cvikama, ali nije to to. Nema više od pola likova od prije. Uglavnom ne gubi vrijeme... katastrofa je.
alibaba_i_30_godina

#79 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by alibaba_i_30_godina »

geralt wrote: Najgore krajeve su imali BSG, Dexter, Lost, Alias i X-Files.
Aa ne mogu da vjerujem da se neko sjetio Alias. Koliko sam volio tu seriju, a svašta uradiše na kraju sa pričom. Žao mi Nađice na kraju. :sad: :sad:
alibaba_i_30_godina

#80 Re: Serije sa najgorim krajem

dječak sa šibicama wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:da onda ni ne pocinjem sa gledanjem lost-a?
Ja ne znam sta bih ti rekao, definitivno jedna od najbojih serija ikada, do odredjene tacke... kada sve postaje smijurija.

Mislim, kraj i objasnjenje cijele price je bljutav nekako. Ima to i nekog smisla ali to nije to sto se kroz seriju gradilo.
Pogledaj Lost, zabavna je jako, pogotovo prve 2-3 sezone.

Btw. jeste loš kraj serije, ali iskreno ne toliko koliko se svi bune. Slična stvar kao za GoT.
kakavdanakneiskustvu

#81 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by kakavdanakneiskustvu »

Idemedosumom wrote:
MarlboroGold wrote:

i meni se tako nesto cini,cini mi se onaj stariji od one brace cak se pojavi i kao predsjednik drzave ili nesto slicno
kakavdanakneiskustvu

#82 Re: Serije sa najgorim krajem

MarlboroGold wrote:
Idemedosumom wrote:

To je kraj četvrte sezone. Ima i neka peta sa onim likom sa cvikama, ali nije to to. Nema više od pola likova od prije. Uglavnom ne gubi vrijeme... katastrofa je.[/quote]

heroes reborn
MarlboroGold

#83 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by MarlboroGold »

Da reborn... smeće.
90minut

#84 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Ja koliko se sjecam heroji su bili baš vrh sezonu i još nešto moguce dvije, poslije toga je takav pad da covjek ne povjeruje.

Tako da ono ne mogu heroji ovdje biti definitivno oni su usrali više od pola serije.
kakavdanakneiskustvu

#85 Re: Serije sa najgorim krajem

prva sezona heroja je bila bas,bas dobra
alibaba_i_30_godina

#86 Re: Serije sa najgorim krajem

Samo prva sezona, ono ostalo je bezveze sve. Čini mi se da je u drugoj sezoni bio onaj poznati štrajk scenarista, tako da je i imala nešto pravo malo epizoda.
insomnia78

#87 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by insomnia78 »

A kako se zvala serija sa onom motelskom sobom i skupljanjem predmeta iz nje?
insomnia78

#88 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by insomnia78 »

Skonto
Image
alibaba_i_30_godina

#89 Re: Serije sa najgorim krajem

Nikad čuo za to, a vidim i ima samo 3 epizode.
kakavdanakneiskustvu

#90 Re: Serije sa najgorim krajem

alibaba_i_30_godina wrote:Samo prva sezona, ono ostalo je bezveze sve. Čini mi se da je u drugoj sezoni bio onaj poznati štrajk scenarista, tako da je i imala nešto pravo malo epizoda.
da
Qler

#91 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Qler »

Joj, Heroji su bili tako obećavajući... steta sto ih sjebase sa strajkom.
kakavdanakneiskustvu

#92 Re: Serije sa najgorim krajem

dodjoh u napast,shodno pricom o herojima,da probam ponovo pogledati prvu sezonu
karanana

#93 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by karanana »

heroji su meni licno bili obecavajuci svega 2-3 epizode ako se dobro sjecam.
nisam izdrzao ni sezonu.
90minut

#94 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Onda se ne sjecas dobro jer je prva sezona vrh, i može se komotno stati s gledanjem na kraju.
kakavdanakneiskustvu

#95 Re: Serije sa najgorim krajem

ja sam prvu sezonu nekad ponovo odgledao
todd_smith

#96 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by todd_smith »

dječak sa šibicama wrote:BB je imala finu pricu, profesor kemije koji umire od raka, odluci "kuhati" narkotike.

I solidno je uradjena, kraj je korektno smisljen, meni je serija ok.

Wire vec po meni precijenjena, ok je serija ali previse razvucena radnja, cetiri ili koliko prica koje su dio jedne price, Baltimorska svakodnevica. Prije svega, ocekivao sam malo vise od "specijalne ekipe". Ono, da ce nesto vise uraditi, a oni su se zapravo zadeverali birokratskim problemima, samim sobom.
Pa to je i poenta serije bila. Citav Baltimore. A birokratije sto se tice, i to je dio serije. Ljudi koji su stvorili seriju su bili bivsi novinar i bivsi porucnik u policiji, tako da su iskustva "iz prve ruke" pisana i kreirana. Najbolja sumacija serije je kada lik zvani Prez gleda utakmicu i zena ga pita ko pobjeduje on gleda i govori "niko ne pobjedjuje ovdje, jedna strana samo gubi sporije od druge."

Mislim ja sam fanatik The Wire, mislim da je prva sezona odlicna, druga solidna tek ako pregledas citavu seriju pa ponovo gledas, ali razumijem zasto ljudi ne vole drugu sezonu.

Ali cetvrta sezona The Wirea, epizode i scenarij te sezone..je mozda najbolja sezona u historiji televizije. Od radnje do razvijanja likova, do simbolike do pisanja pa do kadrova... Mislim da je 4. sezona zapravo bit citave serije.
90minut

#97 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Wire je perverzija zbog realnosti zato ne mozes ljudima prigovarati kad ti kazu smorila ih i stali s gledanjem jer ih razumiješ donekle..

Eh sad ja licno kad sam je poceo gledati tako sam je i završio, al' vidim između redova zbog cega bi jedan dio publike stao i ne okrenuo se više.
agnostic_front

#98 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by agnostic_front »

todd_smith wrote:
dječak sa šibicama wrote:BB je imala finu pricu, profesor kemije koji umire od raka, odluci "kuhati" narkotike.

I solidno je uradjena, kraj je korektno smisljen, meni je serija ok.

Wire vec po meni precijenjena, ok je serija ali previse razvucena radnja, cetiri ili koliko prica koje su dio jedne price, Baltimorska svakodnevica. Prije svega, ocekivao sam malo vise od "specijalne ekipe". Ono, da ce nesto vise uraditi, a oni su se zapravo zadeverali birokratskim problemima, samim sobom.
Pa to je i poenta serije bila. Citav Baltimore. A birokratije sto se tice, i to je dio serije. Ljudi koji su stvorili seriju su bili bivsi novinar i bivsi porucnik u policiji, tako da su iskustva "iz prve ruke" pisana i kreirana. Najbolja sumacija serije je kada lik zvani Prez gleda utakmicu i zena ga pita ko pobjeduje on gleda i govori "niko ne pobjedjuje ovdje, jedna strana samo gubi sporije od druge."

Mislim ja sam fanatik The Wire, mislim da je prva sezona odlicna, druga solidna tek ako pregledas citavu seriju pa ponovo gledas, ali razumijem zasto ljudi ne vole drugu sezonu.

Ali cetvrta sezona The Wirea, epizode i scenarij te sezone..je mozda najbolja sezona u historiji televizije. Od radnje do razvijanja likova, do simbolike do pisanja pa do kadrova... Mislim da je 4. sezona zapravo bit citave serije.
Četvrta je i meni beton, ali i druga je isto prejaka, u rangu sa ostalim sezonama, ova scena i ponajbolja u cijeloj seriji: https://youtu.be/g2omfj7CjZU

Ma strašna serija u svakom pogledu, kako li se nađe na ovoj temi. Birokratija je vrlo bitan dio cijele te priče koja onemogućuje da sistem profunkcioniše.
KB9

#99 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by KB9 »

8)
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#100 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Gerro »

Vidim ovu temu slucajno. Ne mogu naci temu sa najboljim krajem a to je Lost po meni.

Odmah iza toga Leftovers.

Lindelof genijalac
Post Reply