Serije sa najgorim krajem

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

dale cooper

#51 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by dale cooper »

zomri wrote: Pa to je sve obavezna literatura! Nemoj reći da nisi ni Žicu gledao? :shock:
Gledo' sam Žicu i Sopranose. :D Nisam ni The Shield doduše. :mrgreen: Mene te gritty crime drame iscrpe i baš mi treba da sam
u pravom modu da ih gledam.
90minut

#52 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Nisam ni ja mad men niti cu ne sviđa mi se tema.

Ja se sjecam dobro nakon odgledane prve sezone breaking bad da mi je prvo bilo kakvi idioti ovo smatraju vrhuncem necega i onda stvarno od druge sezone to ide na mnogo veci level.
Jack Be Nimble

#53 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Jack Be Nimble »

90minut wrote:
Jack Be Nimble wrote:Sto se tice tonija ja tumacim kraj da mu je to zivot gdje stalno mora gledati lijevo desno da li ce ga neko ubiti pa cak bio sa familijom u restoranu.

Druga opcija sto je meni licno logicno da je mrtav. Ubijen pred familijom, koja citav zivot moze sebi priustiti sve zahvaljujuci njegovom "poslu". Niko od njih troje nije pokusao da se odreknu takvog zivota, nego je bilo mnogo lakse okrenuti glavu.

Takodjer on je psihopata kojeg treba ubiti. Fino je da su ga roknuli pred familijom, da oni napokon osjete krv njegovog rada a ne samo $$$. Nadam se da je Carmela brisala njegovu krv sa svog lica.
Ja gotivim Gandolfinija i stvarno mi nikad njegov lik nije bio gotivan u sopranos da ono navijaš za njega pa makar ubijao malu djecu .. :lol:

Inace dobra ti je prva opcija koju sam i sam zamišljao između ostalog jer ko je ono na kraju ostao od druge familije da ga ubije?
Nije niko zar ne sve ih je pobio ko ce uopšte naruciti njegovo ubistvo?
Ko nece naruciti njegovo ubistvo? Moze biti Davey, andrijanova mati, neka treca familija jer su vidjeli kako je sve otislo izmedju NJ i NY. Zato stalno mora gledati okolo jer tesko je nabrojati kome je sve skrivio. Janice ga moze roknuti jer je zajebao u vezi para.
90minut

#54 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Jack Be Nimble wrote:
90minut wrote:
Jack Be Nimble wrote:Sto se tice tonija ja tumacim kraj da mu je to zivot gdje stalno mora gledati lijevo desno da li ce ga neko ubiti pa cak bio sa familijom u restoranu.

Druga opcija sto je meni licno logicno da je mrtav. Ubijen pred familijom, koja citav zivot moze sebi priustiti sve zahvaljujuci njegovom "poslu". Niko od njih troje nije pokusao da se odreknu takvog zivota, nego je bilo mnogo lakse okrenuti glavu.

Takodjer on je psihopata kojeg treba ubiti. Fino je da su ga roknuli pred familijom, da oni napokon osjete krv njegovog rada a ne samo $$$. Nadam se da je Carmela brisala njegovu krv sa svog lica.
Ja gotivim Gandolfinija i stvarno mi nikad njegov lik nije bio gotivan u sopranos da ono navijaš za njega pa makar ubijao malu djecu .. :lol:

Inace dobra ti je prva opcija koju sam i sam zamišljao između ostalog jer ko je ono na kraju ostao od druge familije da ga ubije?
Nije niko zar ne sve ih je pobio ko ce uopšte naruciti njegovo ubistvo?
Ko nece naruciti njegovo ubistvo? Moze biti Davey, andrijanova mati, neka treca familija jer su vidjeli kako je sve otislo izmedju NJ i NY. Zato stalno mora gledati okolo jer tesko je nabrojati kome je sve skrivio. Janice ga moze roknuti jer je zajebao u vezi para.
Joj morao sam guglati da se prisjetim e cuj pičkica Davey! :lol: :lol: :lol:

Još smijesnije je neka treca familija koje nema New York je najjaca New Jersey ( sopranosi ) druga..
Janice nigdje veze ne zna pertle zavezati, a ne naci profesionalca da odradi Bossa.

Sto opet dolazimo da je prvo tvoje tumačenje najrealnije kad malo bolje razmislimo.
dječak sa šibicama

#55 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by dječak sa šibicama »

BB je imala finu pricu, profesor kemije koji umire od raka, odluci "kuhati" narkotike.

I solidno je uradjena, kraj je korektno smisljen, meni je serija ok.

Wire vec po meni precijenjena, ok je serija ali previse razvucena radnja, cetiri ili koliko prica koje su dio jedne price, Baltimorska svakodnevica. Prije svega, ocekivao sam malo vise od "specijalne ekipe". Ono, da ce nesto vise uraditi, a oni su se zapravo zadeverali birokratskim problemima, samim sobom.
Jack Be Nimble

#56 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Jack Be Nimble »

Janice roknula ritchija, mama namjestila junu da skine tonija. Ta familija moze sve. Janice gora psihopata is tonija.
90minut

#57 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Jack Be Nimble wrote:Janice roknula ritchija, mama namjestila junu da skine tonija. Ta familija moze sve.
I zbog toga što je roknula njega ona zna neke ubice koje su spremne da ubiju glavu familije? :lol: :lol: :lol:

Mama k'o mama manipulator da stvarno niko nije ostao da naruci ili mi ti reci da li je iko ostao od NY mafije ili su si ubijeni?
Jack Be Nimble

#58 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Jack Be Nimble »

90minut wrote:
Jack Be Nimble wrote:Janice roknula ritchija, mama namjestila junu da skine tonija. Ta familija moze sve.
I zbog toga što je roknula njega ona zna neke ubice koje su spremne da ubiju glavu familije? :lol: :lol: :lol:

Mama k'o mama manipulator da stvarno niko nije ostao da naruci ili mi ti reci da li je iko ostao od NY mafije ili su si ubijeni?
Janice je takodjer gurala ritchija da ubije tonija. Tako da moze.

Ostalo je ljudi u NY mafiji.
90minut

#59 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Hahahahaha!

I šta sad gurala jebača svog da se izdigne i ubije joj brata više para za nju..

Kako objasniti narucivanje ubistve od strane Janice?

Spetljala se s kremom ubica u NY ili je putovala do sicilije pa se spetljala s slicnim poput onih koji su odrađivali Tonijeva pa narucila?
Ne mozes objasniti neobjasnjivo :lol:

Možda je ostalo, al' pitanje moje je ko je ostao od jačih trebas biti figura kako treba da bi mogao napasti i poslije toga izdrzati protunapad.
Jack Be Nimble

#60 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Jack Be Nimble »

90minut wrote:Hahahahaha!

Spetljala se s kremom ubica u NY ili je putovala do sicilije pa se spetljala s slicnim poput onih koji su odrađivali Tonijeva pa narucila?

Možda je ostalo, al' pitanje moje je ko je ostao od jačih trebas biti figura kako treba da bi mogao napasti i poslije toga izdrzati protunapad.
Ok.
90minut

#61 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Jack Be Nimble wrote:
90minut wrote:Hahahahaha!

Ok.

Malo me vratio u doba kad sam je pogledao prvi put i ono procesuiram ko šta kako i bukvalno mislim da si mi promjenio misljenje od tad David Chase se poigravao s nama i gurao nam paranoju..Jer svi opasni igraci su bili ubijeni..
MarlboroGold

#62 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by MarlboroGold »

mali_balon wrote:A sta bi sa onim herojima.....oni sto imaju neke moci
Beton prva sezona. Kasnije smeće.

Sylar najjači :D
zomri

#63 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote: Pa to je sve obavezna literatura! Nemoj reći da nisi ni Žicu gledao? :shock:
Gledo' sam Žicu i Sopranose. :D Nisam ni The Shield doduše. :mrgreen: Mene te gritty crime drame iscrpe i baš mi treba da sam
Cuj to :sad:
The Shield nije your average copper show i bas se lako gleda. Isplati se, vjeruj mi na...preporuku. Osobito sto sr tamo kvaliteta dize iz sezone u sezonu za sta ne znam ekvivalent u dramskom svijetu. Mislim za koliko serija UOPSTE se moze reci da su zadnje sezone najbolje? Ne puno njih, at best.
dale cooper

#64 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:
Cuj to :sad:
The Shield nije your average copper show i bas se lako gleda. Isplati se, vjeruj mi na...preporuku. Osobito sto sr tamo kvaliteta dize iz sezone u sezonu za sta ne znam ekvivalent u dramskom svijetu. Mislim za koliko serija UOPSTE se moze reci da su zadnje sezone najbolje? Ne puno njih, at best.
Ne sumnjam da je dobro i vjerujem u tvoju preporuku, samo eto nikada nije došlo na red. Što ne znači da neće. :)
Artest

#65 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Artest »

The Shiled je TOP 3 serija u mojoj knjizi . Hvata od bukvalno prve epizode i vozi te sve do posljednje. Koliko je samo likova izaslo ispod sinjela Vica Mackeya. Od Waltera White pa nadalje.

Jedino je steta pa se ne moze naci neka bolja reza. @Zomri, imal sta u 1080p. ? :D

:kakoste:

Masterpis od serije.
Last edited by Artest on 22/05/2019 23:59, edited 1 time in total.
Artest

#66 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Artest »

Dobri:

The Shield
Sopranos
Mad Men
Dr.House
Sons of Anarchy
Boardwalk Empire
Rubi :D

Losi:

GoT
Dexter
Lost

Neke sam ranije otkazao pa nisam docekao govnasto finale.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by _BataZiv_0809 »

Da li ovdje pricamo i o serijama koje su trajale duze nego je trebalo ili samo o serijama ciji je kraj razocaravajuci za gledatelja?
zomri

#68 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by zomri »

Artest wrote:The Shiled je TOP 3 serija u mojoj knjizi . Hvata od bukvalno prve epizode i vozi te sve do posljednje. Koliko je samo likova izaslo ispod sinjela Vica Mackeya. Od Waltera White pa nadalje.

Jedino je steta pa se ne moze naci neka bolja reza. @Zomri, imal sta u 1080p. ? :D

:kakoste:

Masterpis od serije.
urađen je 4k remaster prošle godine. 2160p nisam uspio pronaći ali imaš po standardnim mjestima 1080p sve sezone.
NightWatchMember

#69 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by NightWatchMember »

_BataZiv_0809 wrote:Da li ovdje pricamo i o serijama koje su trajale duze nego je trebalo ili samo o serijama ciji je kraj razocaravajuci za gledatelja?
Dobra poenta. Obično se i potrefi da su nepotrebno razvučene serije imale i usran kraj.
Najbolji kraj za mene uglavnom imaju serije koje mi inače i leže od-do: Sopranosi, Mad Men, Breaking Bad, The Wire, Forbrydelsen...
Of najgorih malo šta ima da se može mjeriti sa Dexterom. Četiri sezone viška. Da je završeno scenom u kadi, lagano bi bila jedna od najboljih serija ikad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by _BataZiv_0809 »

Serije koje su predugo trajale:

X files- odron krece od pete sezone

HIMYM- suvisno objasnjavati, razvuceno ko jufka smorio nas je zuti kisobran. Tacno sam osjetio fizicko zadovoljstvo kad je zavrsilo.

Two and a half men-znam da su morali nekako kompenzirati izostanak Sheena, ali i zadnje epizode sa njim su bile nategnute, ona lutka i gluposti.

Californication-jedna sezona viska ali ne zadnja, mislim da je treca....u jednoj epizodi su orgije u avionu koji dozivljava turbulencije, zenu od celavog menadzera na njegove oci frajer kara u pakas :lol:

Ovako na prvu....ima toga jos dok mi naumpadne.
lajkujMe

#71 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by lajkujMe »

Najgori krajevi serija su one serije koje nisu imale kraja jer su otkazane prerano a imale su potencijal da budu vrhunske.

Meni pada napamet par doduse ja sam teski sci fi zaljubljenik pa izvinite.

Stargate Universe nije imao kraj otkazana u drugoj sezoni kad su ih uspavali u kapsule dok ne dolete do druge galaksije.

Stargate Atlantis, vidjelo se da se koprcaju ali da serija nema kraja mi je neprihvatljivo poslije toliko epizoda samo kraj, nista, gotovo. I Atlantis i Universe nastradali jer je 2009 MGM bankrotirao. A Atlantis je imao u planu seriju filmova koji bi dali dostojan kraj serije.

Neko spomenu da je kraj Deep space 9 bio los.
Ne slazem se kraj price kao price je bio odlican i logican, zamjeram im samo sto su bili veoma skrti s scenama zadnje bitke u dominionskim ratovima gdje su koristili cgi iz proslih epizoda. Nadam se jednof dana digital remastered s novim animacijama.

BSG kraj uopste nije bio los veoma dobro odrađeno, sta mi jeste smetalo ali u komplet seriji je bila ta prica o bogu i sudbini i kako se sve ponavlja, mogli su to i bez religije i nekih misticnih andjela napraviti.
Cinjenica da je Starbucks bila neki andjeo poslat od boga a nikad razjasnjeno nije bilo sta i ko je to ja sam stekao misljenje da je taj cylonski bog nista vise nego super napredna AI koja prati i korigira historiju kroz hiljade i milione godina koja je nastala u prvom krugu ljudi i cylonaca. Svidjelo mi se isto sto prica nije bas "zavrsena" jer finalna scena pokazuje 6ticu i Baltara kao andjele 100'000 godina kasnije i history repeats it self....

Breaking Bad je imao odlican kraj bas onako kako je trebalo da bude.

Ali uglavnom svaka serija koja dozivi kraj ima dobar kraj jer se daje neka tacka na pricu, nisi dzaba pratio...
Point.

#72 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by Point. »

Lost definitivno. Toliko su bili zapetljali tokom sezona da vjerovatno nisu znali kako da to odmotaju pa su posegli za najlakšom solucijom. Koji fail.
šatirana_ljubičica

#73 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by šatirana_ljubičica »

dale cooper wrote:
zomri wrote:
dječak sa šibicama wrote:a koje su vam serije sa najboljim krajem?

jedna od, meni, zacudo, Leftovers. Nakon LOST-a bas uspjesno uradjeno.
The Shield
.
.
.
Sopranos
Masterchef Hrvatska II
Twin Peaks
Leftovers
Breaking Bad
Mad Men
:pasamoj: :kiss:

Ja još nisam odgledao Breaking Bad osim prve epizode, a ni Mad Men osim poneke epizode tu i tamo. :| :D
sretniče. voljela bih da nisam ni ja još gledala BB pa da mogu ispočetka da proživim tu fenomenalnu seriju.
90minut

#74 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by 90minut »

Point. wrote:Lost definitivno. Toliko su bili zapetljali tokom sezona da vjerovatno nisu znali kako da to odmotaju pa su posegli za najlakšom solucijom. Koji fail.
Upravo, a ko zna mozda i jesu znali od pocetka samo što je to bilo baš šamaranje publike koja je imala nesto drugo u planu.
KB9

#75 Re: Serije sa najgorim krajem

Post by KB9 »

lost je imo potencijal da bude easy najbolja serija ikad, kolko bi se on njoj pricalo kako vrijeme prolazi da su uradili stvari kako treba :-)
Post Reply