Serija: The L Word

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
StupskaBitanga

#1 Riječ na L

Post by StupskaBitanga »

The L Word (Reč na L) je dramska TV-serija, koja prati živote grupe lezbejskih i biseksualnih prijateljica, njihovih poznanica, porodica i ljubavnica u Los Angelesu.
Serija se originalno emituje na Showtime-u. The L Word se takođe emituje u UK-u na kanalu Living TV, na ProSiebenu u Nemačkoj, Showcase-u u Kanadi i Catchon u Južnoj Koreji.
Serija se još uvek ne prikazuje na srpskohrvatskom govornom području, mada, kao što je slučaj i sa gej serijom Queer as Folk, stekla je već veliku popularnost u LGBT zajednici, a posebno među lezbejkama.
Seriju je stvorila i producira je Ilene Chaiken, a u timu producentkinja i producenata nalaze se i Steve Golin, poznat po filmovima Being John Malkovich i Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Pored Ilene Chaiken, među scenaristkinjama se nalaze i Guinevere Turner (Go Fish, American Psycho) i Rose Troche (Go Fish, Six Feet Under).
Radnja serije se odigrava u West Hollywoodu, gej kvartu Los Angelesa, mada se serija snima u Vancouveru, zbog jeftinijih troškova.
Srijedom na OBN u 21h
Babsy

#2 Re: Riječ na L

Post by Babsy »

Gledala sam prve dvije sezone..
.. dunno. Lezbo safunjara.
Trenutno se u USA prikazuje 5. sezona.
Hera

#3 Re: Riječ na L

Post by Hera »

Serija je super, ja sam gledala svih 5 sezona, ma serija je ono Sex the City lezbo svijeta, nerealna ali uzasno zabavna i s vremena na vrijeme obradi i neku vaznu temu. Iskreno sam zapanjena da se OBN odlucio pustati je kod nas, jos u 21h... Wow, svaka cast OBN...
Kako serija odmice, ima sve vise i vise scena seksa, tako da se ne bi cudila da je pomjere na 22 ili 23h...
Nadam se da ce je sto vise strejt ljudi gledati, u edukativne svrhe :)
Babsy

#4 Re: Riječ na L

Post by Babsy »

A jel gleda ko još ovo.. il smo Herka i ja jedine što smo nešto gledale?
:skoljka:
elSaik

#5 Serija: The L Word

Post by elSaik »

Image

The L Word is a television drama series on Showtime that portrays the lives of a group of lesbian and bisexual women and their friends, family and lovers in the trendy Los Angeles-area city of West Hollywood.

The show was created and is executively produced by Ilene Chaiken (Barb Wire, The Fresh Prince of Bel-Air). Other executive producers include Steve Golin (Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) and Larry Kennar (Barbershop). Besides Chaiken, writers of the show have included Guinevere Turner (Go Fish, American Psycho) and Rose Troche (Go Fish, Six Feet Under).

The pilot episode premiered on January 18, 2004. Since then, five seasons have aired; The sixth and final season is to premiere on January 4th, 2009.

---------------------------------------------------------
OBN
Svake srijede, u 20:55h

“The L Word”

One su lijepe i u trendu, a vole žene. To su zgodne junakinje Američke serije "The L-Word" koja se bavi životima i ljubavima unutar otmjene lezbijske zajednice u Los Angelesu, a postala je veliki hit u SAD-u. Zaboravite stereotipe o nogometašicama i vozačicama kamiona, jer ove su žene pravo oličenje stila! Obrazovane, inteligentne, poduzetne, samouvjerene i spretne, ali ne uvijek i sretne, te se protagonistice nimalo ne srame svoje seksualnosti, a velegradska liberalna sredina oslobada ih značajnijih problema s društvenim okruženjem.

Uloge: Mia Kirshner, Eric Mabius, Erin Daniels, Jennifer Beals...
Režija: G. Kathy, A. Michele, Bob Roe
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 27/05/2015 08:34, edited 2 times in total.
Babsy

#7 Re: Serija: The L Word

Post by Babsy »

Soundtrack. :yes:

The Organ. :hypno:
burekodsira

#8 Re: Serija: The L Word

Post by burekodsira »

na kom je ova serija jeziku, jeli ima prevod na nas?
burekodsira

#9 Re: Serija: The L Word

Post by burekodsira »

Babsy wrote:Na engleskom pobogu.
pa sto to tako odbojno "pobogu", kad sam vec pokazao interes za vasu zajednicu ;) valjda postoje i drugi jezici na koje se sinhronizira serija njemacki npr...
Babsy wrote:Radi ju Showtime.. kao i Dextera :love:
ovo te nisam razumio :D

u svakom slucaju hvala :thumbup:
Babsy

#10 Re: Serija: The L Word

Post by Babsy »

burekodsira wrote:pa sto to tako odbojno "pobogu", kad sam vec pokazao interes za vasu zajednicu ;) valjda postoje i drugi jezici na koje se sinhronizira serija njemacki npr...
Moja, tvoja ili čija već zajednica.. gledanje neke serije nije odraz interesa za istu. ;) Ako je gore negdje navedeno da se priča odvija u L.A.-u.. serija je možebit ne znam, bosanska? :D
LM neise..
Prije koju godinu sam vidjela da je išla na Pro7.. ali mi je dosadila nakon 2. sezone pa nisam više ni gledala.
burekodsira wrote:
Babsy wrote:Radi ju Showtime.. kao i Dextera :love:
ovo te nisam razumio :D

u svakom slucaju hvala :thumbup:

Showtime

Code: Select all

http://www.sho.com/site/homepage/index.html
;)
Karabaja

#11 Re: Serija: The L Word

Post by Karabaja »

odvratno
burekodsira

#12 Re: Serija: The L Word

Post by burekodsira »

nigdje naseg prevoda naci za seriju ba ludnica ;)
skino sam 3 i 4 sezonu sinhr. na njemackom, ovih dana skidam i 1 i 2 sezonu takodje njemacki samo jos ne znam da li je sinhr ili sub.
jelena.05

#13 Re: Serija: The L Word

Post by jelena.05 »

serija je neverovatno dinamicna i nepredvidljiva
odusevljena sam pratila sma je foxlife-u i nekoliko propustila tako da sada nadoknadjujem propusteno jer sam poskidala 5 sezona
naravno kopkalo me je da li ima jos i pronasla sam da je snimljena i 6 sezona pa ako bi mi neko pomogao kako da skinem preko rapidshare bila bih jako zahvalna
i da posto vidim da se podigla prasina oko toga sto serija prati zivot lezbejki i biseksualaca ja nemam nista protiv iako sam straite
hvala za postavljanje linka za skidanje epizoda
Nikka

#14 Re: Serija: The L Word

Post by Nikka »

Predobra serija, imam svih 6 sezona, jelena.05 imas na torrentima sve sezone, steta sto OBN nije nastavio sa emitiranjem i ostalih sezona
Post Reply