Robin Williams RIP

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1 Robin Williams RIP

Post by pici »

Glumac Robin Vilijams pronađen mrtav
Izvor: Hafington post

Čuveni glumac Robin Vilijams pronađen je mrtav, preneli su svetski mediji. Vilijams je pronađen u u svom stanu u severnoj Kaliforniji i prema prvim informacijama radi se o samoubistvu, saopštile su vlasti.

Robin Vilijams imao je 63 godine, a ya ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting" nagrađen je Oskarom.

Njegova porodica povodom tragične smrti izdala je zvanično saoštenje: "Robin Viliajms preminuo je jutros. Vodio je veliku borbu sa akutnom depresijom poslednjih dana. Ovo je tragičan i iznenadni gubitak za sve nas. Familija moli za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku žalosti."

Popularni glumac rođen je 21. jula 1951. godine u Čikagu. Prvo je probao da studira političke nauke, koje je napustio posle godinu dana da bi upisao Fakultet dramskih umetnosti u Njujorku. Tokom studija, ali i nakon što je diplomirao, igrao je različite uloge, uglavnom u pozorišnim komedijama. Pošto se kao uspešan glumac u komedijama nametnuo mnogim rediteljima, ubrzo se pojavio u nekoliko televizijskih humoristickih serija, od kojih je najpoznatija "Happy Days as Mork".

Početkom osamdesetih godina dobija i prve uloge u serijama koje su se emitovale na kablovskoj televiziji. Te serije su mu donele veliku popularnost, posebno "Home Box Office". Na vrhuncu popularnosti na televiziji dobija i svoje šou emisije "Veče sa Robinom Vilijamsom" i "Robin Williams: Live at the Met".

Tih godina dobija i prve uloge u komedijama koje su ga proslavile širom sveta: "Popaj", "Moskva na Hadsonu", "Club Paradise" i "The Best of Times".

Na "A listu holivudskih glumaca" Vilijams stiže zahvaljujući nominaciji za Oskara za glavnu ulogu u filmu "Dobro jutro, Vijetname". Usledila je i nominacija za nagradu Akademije za ulogu u filmu "Društvo mrtvih pesnika". Solidan uspeh ostvario je i u filmu Stivena Spilberga "Kapetan Kuka", gde je igrao Petra Pana.

Svoj glas pozajmio je i crtanom filmu "Aladin". Producentski debi ali i uspešnu glavnu ulogu ostvario je u komediji "Mrs. Doubtfire", gde je igrao oca koji mora da se preruši u kućnu pomoćnicu da bi proveo više vremena sa decom. Devedesetih godina ističe se ulogama u filmovima "Fisher King", "Džumandži", "Devet meseci" i "Dobri Vil Hanting", u kom je imao sporednu ulogu za koju je dobio svog jedinog Oskara. Glumio je i u Spilbergovom SF-u "AI", "Insomniji", "Noći u Muzeju"....

Razveo se od svoje prve supruge Valerije Velardi 1988. godine, posle deset godina braka. Godinu dana kasnije venčao se sa Marsijom Gares, sa kojom je imao dvoje dece. Treći put oženio se 2011. godine sa Suzan Šnajder. Poznat je bio i po humanitarnom radu, bio je veliki zaljubljenik u biciklizam, ragbi, ekologiju, objavio je i nekoliko muzičkih albuma...
Image

RIP
smijesni_ste

#2 Re: Robin Williams RIP

Post by smijesni_ste »

Svi objaviše osim klix-a...oni zaista ozbiljno shvataju noć i spavanje :thumbup: :-)

RIP :(
nema me tamo

#3 Re: Robin Williams RIP

Post by nema me tamo »

Jumanji, Good will..

Dead poet society i još dosta filmova..

U zadnje vrijeme nije snimio ništa dobro.
Serija The crazy ones niš posebno..

Uglavnom evo dolaze 3 filma u post produkciji su vec..
U jednom je glas samo..

Ostala 2 isto trebaju da izađu..

RiP.
Cybernetic

#4 Re: Robin Williams RIP

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:55, edited 1 time in total.
nema me tamo

#5 Re: Robin Williams RIP

Post by nema me tamo »

Cybernetic wrote:Maloprije citam. Depresija ne bira zrtve. Nisam bio bas neki fan. Ima tu par filmova koji su ok, ali ne radi se o tome. R.I.P.

A realno o cemu ce se radit nego o filmovima? :D

Napisao sam RiP stoji to, al' realno ne zanima me nešto drugo...
Da mi je znat zbog cega njih depre pucaju.. :-)
Cybernetic

#6 Re: Robin Williams RIP

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:55, edited 1 time in total.
Adem_

#7 Re: Robin Williams RIP

Post by Adem_ »

Saian

#8 Re: Robin Williams RIP

Post by Saian »

covjek je imao bipolar disorder od malena, a ni tamich kokaina nije pomogao puno :D, depresija te tu ne moze mashit, al da je bio talentovan, to je nepobitno (prvih 5,6minuta ovog dole je jebena antologija, cesto kazem oplaka' tek tako, al na ovo sam jeco)

http://www.cloudy.ec/v/f5c7091004bcc

eh sad koliko je tog talenta upravo bolest zapravo, koju je on naucio kontrolirati, ovdje on to naziva voluntary tourette, bilo kako bilo, nachekat cemo se do slichnog njemu
nema me tamo

#9 Re: Robin Williams RIP

Post by nema me tamo »

Saian wrote:covjek je imao bipolar disorder od malena, a ni tamich kokaina nije pomogao puno :D, depresija te tu ne moze mashit, al da je bio talentovan, to je nepobitno (prvih 5,6minuta ovog dole je jebena antologija, cesto kazem oplaka' tek tako, al na ovo sam jeco)

http://www.cloudy.ec/v/f5c7091004bcc

eh sad koliko je tog talenta upravo bolest zapravo, koju je on naucio kontrolirati, ovdje on to naziva voluntary tourette, bilo kako bilo, nachekat cemo se do slichnog njemu
Pa nikad nisam procitao da voli povuc..
Sad mi je sve jasno.
Saian

#10 Re: Robin Williams RIP

Post by Saian »

pa covjek je izvuko Bjelashnicu na nos, bez da sudim, samokazem, mislim legitimno je to, bujrum, al posljedice ubishe, jebi ga, kad se naviknes na to, zakrzhljaju ti ovi prirodni mehanizmi za srecu, depresiji je staza utabana
PIMP-Meister-2000

#11 Re: Robin Williams RIP

Post by PIMP-Meister-2000 »

RIP legendo! :cry:

KRalj!
Saian

#12 Re: Robin Williams RIP

Post by Saian »

qqjada wrote:e nek si otvorio temu da vidimo ko sve kuka i žali :oops:
jes vala, bas kvari prosjek nekako, jer i dijete zna da na ovako ozbiljnom portalu kakav je klix skucheni i dragocjeni :D serverski prostor zauzimaju samo teme od krucijalnog znachaja :D docim tema o talentu i stvaralastvu jednog od najvecih komichara (covjek nasmijavao ljude ima li plemenitijeg posla) proslog stoljeca, sve su prilike, zauzima mjesto jednoj inachici ovih ispod

http://www.klix.ba/forum/upozorenje-u-t ... 28367.html

http://www.klix.ba/forum/idiotizam-oko- ... 28295.html

http://www.klix.ba/forum/komarci-talibani-t128225.html
nema me tamo

#13 Re: Robin Williams RIP

Post by nema me tamo »

Ma realno ono RiP reda radi u stvarnosti me ne zanima..
Iskren da budem Paul Walker kad je poginuo to mi je malo bezze bilo.. :D

Robin u nekoj filmčini nije bio godinama..
Saian

#14 Re: Robin Williams RIP

Post by Saian »

ko je Paul Walker titat
gnjev

#15 Re: Robin Williams RIP

Post by gnjev »

Brat teksaskog rendzera Walkera
Kal El

#16 Re: Robin Williams RIP

Post by Kal El »

Ne mogu da vjerujem,počivaj u miru Legendo!
nema me tamo

#17 Re: Robin Williams RIP

Post by nema me tamo »

Saian wrote:ko je Paul Walker titat
Ma znaš ko je.. :D

Ugl gotivan mi je uvijek bio..
Doduše Robin je za njega... :D

Evo par njegovih, pa pogledaj ako nisi..

http://www.imdb.com/title/tt0404390/?re ... lmg_act_15

http://www.imdb.com/title/tt0473188/?re ... lmg_act_12
Saian

#18 Re: Robin Williams RIP

Post by Saian »

ok, skonto, ovo je onaj vulkanizer jelde :D
omar little

#19 Re: Robin Williams RIP

Post by omar little »

robin williams je prvenstveno bio stand up komicar, tako je i poceo, i filmovi bas i nisu mjerilo njega. stvarno mi cudno da neko moze kao nekakvo mjerilo njegove velicine uzimati nedavno izasle filmove. covjek non-stop radio na stejdzu.
vecinu zivota je proveo u borbi sa alkoholizmom i drogama plus bolest, na zalost je i izgubio. niko, niko, niko ne moze kreirati toliko raznovrsnih, punih, uoblicenih likova kao sto je to mogao on, imao je nevjerojatan dar za akcente i propratne fizikalije. nekad ga nisam mogla pratiti, nekad mi je bio i iritantan zbog toga, ali vecinom me nasmijavao.

ima sjajna epizoda inside the actors studio s njim (na zalost, skinuli su je s youtube) gdje je covjek u ta dva sata sto je bio gost i, dijelom, ozbiljno pricao o sebi i svom zivotu (kako to sa liptonom ide) izmislio i napravio preko stotinu razlicitih likova sa kontekstima, pricama, skoro pa fully flushed kreacije a sve usput i mimohod. smijesno, saljivo, pametno, inteligentno. mislim, brzina kojom je procesirao i stvarao je zaista bila nevjerojatna (bez obzira na bijelo, nije uvijek bio sasiven). velemajstor. pokoj mu dusi.
Saian

#20 Re: Robin Williams RIP

Post by Saian »

omar little wrote:
ima sjajna epizoda inside the actors studio s njim (na zalost, skinuli su je s youtube) gdje je covjek u ta dva sata sto je bio gost i, dijelom, ozbiljno pricao o sebi i svom zivotu (kako to sa liptonom ide) izmislio i napravio preko stotinu razlicitih likova sa kontekstima, pricama, skoro pa fully flushed kreacije a sve usput i mimohod. smijesno, saljivo, pametno, inteligentno. mislim, brzina kojom je procesirao i stvarao je zaista bila nevjerojatna (bez obzira na bijelo, nije uvijek bio sasiven). velemajstor. pokoj mu dusi.
eto gore ima, ja nasho, ja nalazitelj, ja :D, a sad 'zvin filujem tamo fudbaleshtine
Šveđanin

#21 Re: Robin Williams RIP

Post by Šveđanin »

Pocivaj u miru.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Rob_Atl

#22 Re: Robin Williams RIP

Post by Rob_Atl »

Kad se sjetim koliko sam dana trazio po videotekama jumanji film :-) RIP
Logovan

#23 Re: Robin Williams RIP

Post by Logovan »

Pocivaj u miru Legendo!
bosanska senzacija

#24 Re: Robin Williams RIP

Post by bosanska senzacija »

Društvo mrtvih pjesnik i Dobri Will Hunting su filmovi koje svake godine mogu pregledati.

RIP.
Qler

#25 Re: Robin Williams RIP

Post by Qler »

Vala mi je zao, nekako mi je djelovao kao dobar covjek..
Post Reply