RIM

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Amneris90

#1 RIM

Post by Amneris90 »

Pozz raja

ev ja sam novi i nezz dal je bila il ne ( isao sam par listova unazad i nisam je nasao ) ova tema pa reko da upitam

dal neko zna ijedan link za direct download epizoda iz serije Rim
ubi onaj rapidshare sa partovima

ta serija je snimana od 2003 god mislim u produkciji BBC a i najskuplja je serija ikada snimljena
ima samo 2 sezone od po 12 epizoda

meni je puno bolja i od Prison Breaka koji je postao cisto komercijalna serija

et nadam se da ce se neko naci da mi pomogne

pozzz
tovarish

#2 Re: RIM

Post by tovarish »

Probaj na torrentima, jer ti je to najlakši način da skineš sve u komadu. Jedini je nedostatak što ide relativno sporo.

Ja sam je isto gledao i super je serija. Priču nisu razvodnili i trajala je taman onoliko koliko je trabalo da na jedan realan način prikaže život u Rimu koji je u to doba prolazio kroz najveću promjenu koja ga je zadesila u njegovom hiljadugodišem postojanju. I čini mi se da je seriju radio HBO, a ne BBC.
Miki123

#3 Re: RIM

Post by Miki123 »

Jedna od najboljih ikad snimljenih serija. I mislim da ju je radio HBO, a ne BBC.
BBC je radio Ancient Rome koja je u formi kvazi dokumentarca. Također, odlična.
Amneris90

#4 Re: RIM

Post by Amneris90 »

upravu ste radio je HBO

a sto se tice torrenta

trazio sam i tako

al nedostatak seedova

i oni koji se jave da mogu sidati termin nam se ne poklapa il sam ja na faxu il tako nesto
ugl uvijek nesto iskrsne

al ipak hvala
=) :razz: :razz: :razz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: RIM

Post by Truba »

dajte na ljudi ne pretejrujte

cuj najbolja...
koliko ste serija slice tematike pogledali i iz kojeg vremena
Amneris90

#6 Re: RIM

Post by Amneris90 »

komi wrote:dajte na ljudi ne pretejrujte

cuj najbolja...

hmmm da razmislim

nijednu
=)
tranquil

#7 Re: RIM

Post by tranquil »

komi wrote:dajte na ljudi ne pretejrujte

cuj najbolja...
Meni jeste najbolja a gledao sam ih dosta, ako pod "sličnom tematikom" smatraš seije o Rimu u vrijeme kasne republike i ranog carstva, koji nalazim izuzetno zanimljivim.

Prije nje za najbolju sam smatrao staru britansku seriju "Ja, Klaudije" (takođe, čitao knjige po kojima je snimljena). Govori o periodu od vremena Oktavijana Avgusta (otprilike od završetka "Rima") so smrti Klaudija.

"Quo vadis" je isto bila zanimljiva, pratila je već vrijeme Nerona, dakle poslije "Ja, Klaudije".

Ona BBC-ova je bila toliko upečatljiva da joj se ne mogu ni imena sjetiti, mada ne mogu tvrditi da sam gledao sve nastavke.

"Rim" je baš jak, bez uljepšavanja tadašnjeg vremena (vidjeti pod: Gladijator) - dakle nema političke korektnosti, rimski vojnik je koljač i silovatelj (bez obzira na to što je glavni junak), crnci su nemušti robovi a žene su seksualni objekti, ili često seksualni manipulatori, životinje se nemilosrdno i uz more krvi ubijaju kao žrtve bogovima.

Prava "muška" serija :lol:

Izvjesna odstupanja od historije su urađena svjesno, u službi fabule i uz poštovanje historijske verzije koju ostavljaju kao zvaničnu - npr. svi i dalje smatraju da je Cezarion sin Julija Cezara i Kleopatre, ali samo par likova u seriji i mi koji smo gledali znamo drugačiju priču :lol: Autori su dozvolili sebi ta odstupanja da bi malo iznenadili gledatelja, i obogatili radnju, a i više vezali sudbinu dvojice glavnih junaka za dešavanja u visokoj politici.
Post Reply