Psihotrileri/trileri

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#26 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Pera Trta »

Šta fali starijim filmovima?
Evo ti originalni "The Wicker Man" (1972.)...završnu scenu dugo nećeš izbaciti iz glave...baš savršeno, strašna, jeziva, žalosna, umobolna...
horion_bosona

#27 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by horion_bosona »

ili recimo Straw Dogs (1971) prava je steta ne pogledati jedan takav film...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#28 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Pera Trta »

horion_bosona wrote:ili recimo Straw Dogs (1971) prava je steta ne pogledati jedan takav film...
Tako je! :thumbup:
70-te su bile zlatno doba psiho trilera/horora.
therrarrius

#29 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by therrarrius »

davorf wrote:
therrarrius wrote:
187 wrote:Tears of Kali :thumbup:
The Mist izlizana prica kroz cijeli film , samo kraj je :lol:
Ovisi o kojoj verziji 'mista' govoris :wink:
Mist mi je odlican...samo...ne znam da ima vise verzija :shock: Mozes li to malo pojasniti? I ima li kakvih slicnih? :mrgreen:

Za 1408 sam cuo da ima 2 verzije...jednu sam gledao...i odlicna je...a drugoj je...po tome sto sam cuo...kraj bezveze :roll:
Da, imaju dvije verzije, Carpenterov klasik i 'onaj drugi' koji nema bas puno slicnosti sa originalom i nije bog zna kakav sem sto je kraj koji je '187' spomenuo po mom ukusu jako originalan :D
Pera Trta

#30 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Pera Trta »

Kakav Mist? Zar nije Carpenterov The Fog?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#31 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Entropio »

Odlična tema.

Zamolio bih poznavaoce ovog žanra da mi preporuče jedan odličan psihohoror. Kad kažem psihohoror, podrazumijeva se da u filmu nema nikakvih noževa, motornih pila i slično, jer to nije strašno. Kad kažem psihohoror, mislim nešto stvarno strašno, da kad gledaš da se trzaš, da je baš strašno. Također, ne valja kad ima nekih glupih, nerealnih stvari (neki duhovi, hodajući mrtvaci i slična sranja). Ima li neko nešto da mi preporuči?

U DVDteci su mi preporučivali razne filmove ovog žanra, i nijedan, ali nijedan nije bio strašan. Valjda se ljudi ne razumiju. Kad mi neko kaže da je ono sranje od filma "Paranormal activity" strašan, smije mi se.

Do sad sam gledao samo jedan psihohoror (nisam pogledao baš puno horora) od kojeg sam se usr'o, figurativno rečeno. Ne sjećam se kako se zvao, znam samo da su bili neki jebeni zvukovi u nekom studiju, trzaš se, puls raste... Hoću nešto takvo.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#32 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by davorf »

Pera Trta wrote:Kakav Mist? Zar nije Carpenterov The Fog?
Upravo to htjedoh napisati...to su dva razlicita filma...ako je na The Fog mislio :roll: Ali meni je Mist odlican...ne radi onih cuda sto se pojavljuju u filmu, nego radi nacina na koji prikazuje kako se masa u takvim situacijama ponasa...to je odlicno uradjeno...i puno strasnije od glavne price u filmu...a i kraj je za 10 :mrgreen:
Pera Trta

#33 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Pera Trta »

Entropio wrote:Odlična tema.

Zamolio bih poznavaoce ovog žanra da mi preporuče jedan odličan psihohoror. Kad kažem psihohoror, podrazumijeva se da u filmu nema nikakvih noževa, motornih pila i slično, jer to nije strašno. Kad kažem psihohoror, mislim nešto stvarno strašno, da kad gledaš da se trzaš, da je baš strašno. Također, ne valja kad ima nekih glupih, nerealnih stvari (neki duhovi, hodajući mrtvaci i slična sranja). Ima li neko nešto da mi preporuči?

U DVDteci su mi preporučivali razne filmove ovog žanra, i nijedan, ali nijedan nije bio strašan. Valjda se ljudi ne razumiju. Kad mi neko kaže da je ono sranje od filma "Paranormal activity" strašan, smije mi se.

Do sad sam gledao samo jedan psihohoror (nisam pogledao baš puno horora) od kojeg sam se usr'o, figurativno rečeno. Ne sjećam se kako se zvao, znam samo da su bili neki jebeni zvukovi u nekom studiju, trzaš se, puls raste... Hoću nešto takvo.
Meni Misery odgovara tim kriterijima. Gledao sam ga 10-ak puta, i uvijek je bio napet i strašan.
Ali vjerovatno si ga i ti gledao.
BHF_Manijak

#34 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
Panic room imas, nije bas psihohoror ali jeste psihotriler! Ako mi jos sta naumpadne preporucim ti! ;-)
BHF_Manijak

#35 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Pera Trta wrote:Šta fali starijim filmovima?
Evo ti originalni "The Wicker Man" (1972.)...završnu scenu dugo nećeš izbaciti iz glave...baš savršeno, strašna, jeziva, žalosna, umobolna...
Ne sekiraj se, the wicker man je u bookmarksima :mrgreen: I to naravno ova starija verzija, cuo sam da je remake odron teski i grozna kopija filma iz 70-tih! :roll:
Pera Trta

#36 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Pera Trta »

BHF_Manijak wrote:
Pera Trta wrote:Šta fali starijim filmovima?
Ne sekiraj se, the wicker man je u bookmarksima :mrgreen: I to naravno ova starija verzija, cuo sam da je remake odron teski i grozna kopija filma iz 70-tih! :roll:
Ma remake je sprdnja teška :) ...Nicholas Cage u medvjeđem kostimu :D
Finalna scena iz originala, koja je kako rekoh jedna od najstrašnijih koje sam gledao, u remakeu je pretvorena u šprdačinu, za koju čovjek teško može povjerovati da je ozbiljno zamišljena (a jeste) a ne parodija (a nije) :D
Entropio

#37 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Entropio »

BHF_Manijak wrote:Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
Panic room imas, nije bas psihohoror ali jeste psihotriler! Ako mi jos sta naumpadne preporucim ti! ;-)
Evo stavio sam Misery i Panic Room da se skidaju. Hvala Pera i Manijak na preporukama.

Šesto čulo... To ono Bruce Willis s onim malim? Zar je to horor?
therrarrius

#38 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by therrarrius »

Pera Trta wrote:Kakav Mist? Zar nije Carpenterov The Fog?
Do mene je :thumbup:
BHF_Manijak

#39 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Entropio wrote:
BHF_Manijak wrote:Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
Evo stavio sam Misery i Panic Room da se skidaju. Hvala Pera i Manijak na preporukama.

Nije klasicni horo sa masakrima i klanjem u svakoj drugoj sceni, vec bas na fazon psihohorora, ima svega pomalo u sebi i trilera i psihotrilera i horora, meni fakat extra film, bez greske sto bi rekli! :thumbup:
Entropio

#40 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Entropio »

BHF_Manijak wrote:
Entropio wrote:

Nije klasicni horo sa masakrima i klanjem u svakoj drugoj sceni, vec bas na fazon psihohorora, ima svega pomalo u sebi i trilera i psihotrilera i horora, meni fakat extra film, bez greske sto bi rekli! :thumbup:
Dobar je film, ali nije strašan. Strašan je u odnosu na "Glup i gluplji", ali nije strašan ako se poredi s nekim drugim hororima. Klanja i masakri nisu strašni, samo gadljivi. Bar meni.

Pogledaću ovaj Misery... pa ću javiti. :)
Irvinovo stado

#41 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Irvinovo stado »

Vidim ne spominjete Frailty... Bill Paxton poderao :D
Muzikjunki

#42 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Muzikjunki »

Psihotrileri:

- The Ninth Gate (odlican!)
- Secret Window (isto Johnny Depp)
- The Game (s Michaleom Douglasom)
- Fatal Attraction (isto)
- Signs
- The Butterfly Effect
- The Number 23
- The Machinist

Eto, valjda je dosta :D
BHF_Manijak

#43 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Zato i jesam otvorio temu, pregledah sve ove filmove @Muzikjunki sem Mechanista, moram i njega pogledati a dugo se vec kanim... :mrgreen:
mrgreen

#44 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by mrgreen »

Cure http://www.imdb.com/title/tt0123948/

zanimljiv.
jest da nije na engleskom al eto:P
duboka_misao

#45 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by duboka_misao »

johnny-bravo

#46 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by johnny-bravo »

Meni ovaj bio dobar :evil: razmislio sam dvaput prije nego sto sam se pogledao u ogledalo :cry:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

dobar je i onaj HOLE
sa torom birč ili kako već se zove
pravo zanimljiv triler
johnny-bravo

#48 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by johnny-bravo »

Black swan wrote:dobar je i onaj HOLE
pravo zanimljiv triler
:thumbup: Odlican, ta mala Thora Birch mi je dusu dala za te psihohorore, kad smo kod Thore jos jedan iz zanra psihohebatrije DEADLINE sa Brittany Murphy, film je skroz funky :-)
BHF_Manijak

#49 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Black swan wrote:dobar je i onaj HOLE
pravo zanimljiv triler
Jel to onaj kad dva para odu u onu rupu kao na neki svoj dernek pa nemaju lafo kljuca da izadju?! uuu ako je to taj, strasan je film, bas grmi, jest da sam se na kraju ko pašće iznerviro ali je film beton fakat! :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

jes to je to :D

dobar ti je Below ako voliš horore s podmornicama :D
Post Reply