Prometheus (2012)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#251 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Chmoljo wrote:ako neko od vas voli igrati PC igre, topla preporuka za Knight's of the Old Republic... :) radnja hiljadu godina prije dešavanja u filmovima, i prijatno iznenađenje što se tiče priče i zapleta. :)

ja fakat prestajem sa off-om :D
Igrao sam :D

Igrao sam i ovaj online mmorpg. Nije loše :D
Last edited by ExNihilo on 02/10/2012 03:06, edited 1 time in total.
ExNihilo

#252 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
Ellinor wrote:
dale cooper wrote:
Ali to su toliko glupe promjene. Samo tehnološke i kozmetičke prirode koje ništa ne doprinose poboljšanju
kvalitete samog filma. Isto kada bi sada Da Vinci želio da malo u Photoshopu popravlja Mona Lisu jer mu
se ne sviđa način kako joj je ispao nos. :D
Zašto slične stvari nije radio Spielberg? Što nije gumenu ajkulu zamjenio savršenijom CGI verzijom.
Zato što je ova sasvim dovoljno dobra i strašna i nakon svih godina izaziva isti strah.
Isto tako su i Star Wars filmovi dobri i bez ovog Lucasovog stalnog drkanja. :x
Jbg, on tvrdi da ih nije tako zamislio, već ovako kako sad mijenja. Ali da nije tada mogao realizirati kako je zamislio.
Ma sere, uvijek će se pojavljivati superiornije tehnologije koje pružaju bolju i kvalitetniju izvedivost određene
ideje. Je li to znači da se mora u nedogled mjenjati da bi se približilo perfekciji koja je samo njemu
poznata? Mislim on ima pravo na to, to je njegov film, ali to su jalova i beznačajna poboljšanja.
Bolje da je radio na poboljšanju pisanja scenarija i priče.
Kaže skoro je došao do tačke gdje više neće mijenjat :D :D :D
dale cooper

#253 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Treba napraviti temu za raspravu o sci-fi stvarima uopšteno. Znači i o filmu, seriji i knjigama, igrama svemu
vezano za ovaj fenomen. :D
ExNihilo

#254 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:Treba napraviti temu za raspravu o sci-fi stvarima uopšteno. Znači i o filmu, seriji i knjigama, igrama svemu
potpuno se slažem
dale cooper

#255 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:

Kaže skoro je došao do tačke gdje više neće mijenjat :D :D :D
Da kucnemo u drvo? :D
dale cooper

#256 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:
dale cooper wrote:Treba napraviti temu za raspravu o sci-fi stvarima uopšteno. Znači i o filmu, seriji i knjigama, igrama svemu
potpuno se slažem
Samo u koji forum smjestiti? Chmoljo, hajde odradi ovo za nas? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#257 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

Chmoljo rani, pravite temu sami :D . Umjetnost i kultura? :)

nekako mi je to za tog PF-a. :)
dale cooper

#258 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:Chmoljo rani, pravite temu sami :D . Umjetnost i kultura? :)

Zvuči dobro. I meni valja na spavanje. Ellinor, da sutra napravimo ovu mega temu? :D
Geeks of the world unite! :D
ExNihilo

#259 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:

Zvuči dobro. I meni valja na spavanje. Ellinor, da sutra napravimo ovu mega temu? :D
Može :) Možda otvorim sad, ako mi ne bude mrsko :D Pa stavim ovdje link. Valjda će biti odaziva među forumskim pučanstvom :)
zecko_kupuz

#260 Re: Prometheus (2012)

Post by zecko_kupuz »

Image

:dance:
ExNihilo

#261 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

zecko_kupuz wrote:Image

:dance:

Bio bi i ti ljut da ne neko probudi iz sna dugog 2000 godina :P :P

Šalim se. Iskreno, ko navede ovaj "argument" ili:

- nije gledao film
- nije sposoban upratiti radnju filma na bazičnoj osnovi. Trećeg fakat nema xD
ExNihilo

#262 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Ellinor wrote:
dale cooper wrote:

Može :) Možda otvorim sad, ako mi ne bude mrsko :D Pa stavim ovdje link. Valjda će biti odaziva među forumskim pučanstvom :)

Link za temu:

http://www.klix.ba/forum/science-fictio ... 5.html-f=7

:D
mayab

#263 Re: Prometheus (2012)

Post by mayab »

karanana wrote:od star warsa nekih 90ih, prequeli su u modi jer se tu moze napraviti jos hrpa materijala na uspjesnim filmovima koji su zavrsili pricu ili su pomalo dosadili sa pricom sa prednje strane.

a svak ce poletiti da vidi sta je bilo prije.
Imam malo vise godina starosti,i dobro se sjecam premijere StarWarsa i kasnije ostalih nastavaka (u bivsoj Yugi je to bilo podosta kasnije u odnosu na zapad), i ta teza o prequelima StarWarsa jednostavno nije tacna, jer jos tada je u medijima postojala informacija da je Star Wars zapravo 4. dio vec napisane price od 6 dijelova, samo se nije nista govorilo o ikakvom snimanju tih prvih tri dijela do kasnih 90-tih, kad je realizacija krenula
ExNihilo

#264 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

mayab wrote:
karanana wrote:od star warsa nekih 90ih, prequeli su u modi jer se tu moze napraviti jos hrpa materijala na uspjesnim filmovima koji su zavrsili pricu ili su pomalo dosadili sa pricom sa prednje strane.

a svak ce poletiti da vidi sta je bilo prije.
Imam malo vise godina starosti,i dobro se sjecam premijere StarWarsa i kasnije ostalih nastavaka (u bivsoj Yugi je to bilo podosta kasnije u odnosu na zapad), i ta teza o prequelima StarWarsa jednostavno nije tacna, jer jos tada je u medijima postojala informacija da je Star Wars zapravo 4. dio vec napisane price od 6 dijelova, samo se nije nista govorilo o ikakvom snimanju tih prvih tri dijela do kasnih 90-tih, kad je realizacija krenula

Lucas je za vrijeme snimanja originalne trilogije planirao da kompletna saga ima 9 ili čak 12 nastavaka.
karanana

#265 Re: Prometheus (2012)

Post by karanana »

da li je planirao ici unaprijed ili unazad?
ExNihilo

#266 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

karanana wrote:da li je planirao ici unaprijed ili unazad?

U oba smjera.

p.s. Definitivno nije imao unaprijed napisanu priču za te nastavke odnosno prequele. BTW, koji je naš prevod riječi prequel ? :D
Last edited by ExNihilo on 02/10/2012 03:05, edited 1 time in total.
Donnie Darko

#267 Re: Prometheus (2012)

Post by Donnie Darko »

A da otvorite temu o Star Warsima? :D
statixx

#268 Re: Prometheus (2012)

Post by statixx »

Meni je film katastrofa. Mislim, ako ga pitanja koja postavlja cine dobrim onda nemam rijeci. Takva pitanja svaki covjek nametne sebi u toku zivota. Konkretnih odgovora naravno nema, pa tako ni u filmu. Rjesenje je u vjerovanju, pa tako na pocetku filma otac joj objasnjava kako postoje razlicita vjeorvanja i razliciti bogovi. Medjutim u trenutku kada slijedi kljucno pitanje "Kako znas?" (da je mama u raju i da je lijepo) odgovor je "Ne znam, tako sam odlucio vjerovati". Kasnije, ona nudi isti odgovor na pitanje kako zna da je Darvin u krivu i da je njena hipoteza tacna. Ali, dr. So je naucnik, tako da kada naucnik kaze da vjeruje to ima drugaciju konotaciju. Spremna je na dalek put kako bi potvrdila svoju hipotezu, a ujedno i vjerovatno pokusala rijesiti problem neplodnosti. Jedini nacin da osjeti ljubav majke prema djetetu. S druge strane, ljubav izmedju muskarca i zene je ocrnjena onom recenicom "Navrni u sobu za desetak minuta". :lol:

I sta se desava, upravo potvrdjuje hipotezu, ali to nije dovoljno jer se njoj ne svidja ono sto je vidjela, tako da slijede opet klasicna pitanja "Ko je stvorio njih?", koja svaki covjek moze postaviti. Ona kao naucnik trebala bi da zna da je to cirkularna logika, te da imas dvije opcije: da prihvatis odredjenu dogmu i vjerujes ili da budes skeptican i istrazujes. Nekada, pojedini Stari Grci izabrase drugu opciju i stvorise nauku. Ona je takodje izabrala da istrazuje, ali kasnije postavlja nova pitanja, nadajuci se odgovorima koji ce ipak ostaviti mogucnost postojanja raja, koja je besmislena. Kada umres, znat ces dr. So ili ipak neces.
kokuz_sa

#269 Re: Prometheus (2012)

Post by kokuz_sa »

film odron
bar za mene
ocekivao sam nesto spektakularno
a dobio nista
bar da su stavili scenu kad Charliz se kresne s kapetanom
a oni ni to ne dadose

puno stvari nepotrebni, puno nedostataka..puno otvorenih pitanja koja su se trebala zatvoriti..
minjonja

#270 Re: Prometheus (2012)

Post by minjonja »

karanana

#271 Re: Prometheus (2012)

Post by karanana »

vako malo ocjenjujuci sa distance, jebes ga, film nije tako ni los. valjda kako sam zadnjih dana gledao nekoliko ovih emisija o svemiru i opcenito o postanku covjeka koje su bile na historiju i na nat geo, pa me neke price iz tih emisija podsjetise malo na film
ExNihilo

#272 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Jako dobar :)
minjonja

#273 Re: Prometheus (2012)

Post by minjonja »

jako los.
minjonja

#274 Re: Prometheus (2012)

Post by minjonja »

karanana wrote:vako malo ocjenjujuci sa distance, jebes ga, film nije tako ni los. valjda kako sam zadnjih dana gledao nekoliko ovih emisija o svemiru i opcenito o postanku covjeka koje su bile na historiju i na nat geo, pa me neke price iz tih emisija podsjetise malo na film
jebes ga, nije od jucer ideja, a jos manje da ju je scott izmislio, da je svijet nastao negdje u svemiru pa da je DNK prenesena na zemlju i nastavila razvijati zivot. ideja postoji sigurno otkad je covjeka, a to sto danas timovi sa savremenom naukom to istrazuju ne moze ispraviti film sa tako losom glumom (wtf sa theronkom, ona trojica kamikaza... doduse nisu oni krivi sto su im likovi tako napisani), prelose razradjenim likovima i radnjom koja se grana na hiljadu strana a koja ne zatvara jednu cijelu. ok, to ce vjerovatno sequel dijelom rijesiti, ali preko likova, glume, naucnih gresaka ne mogu prevaliti ni da je film osrednji.
Zmijuga loma

#275 Re: Prometheus (2012)

Post by Zmijuga loma »

minjonja wrote:
To je to. :lol: Stej ovej from Blejd Raner.
Post Reply