Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zamzija

#651 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zamzija »

Na šta li će ovo ličiti....

ABC picks up 'X-Files'-like series 'Weird Desk'

ABC has picked up a sci-fi drama that will likely pique the interest of many X-Files fans.

The network has just ordered 13 episodes of Weird Desk, a drama series that centers on an a top-level organization (“Weird Desk”) that is tasked with investigating paranormal, supernatural and extra-terrestrial cases. The organization is led by a character named Morgan, a stubborn and brilliant man who has a female partner named Rosetta.

The series, written by Carl Binder (“Stargate”), is scheduled to air Summer 2013 on ABC.

http://www.hollywoodreporter.com/live-f ... mal-398518
bpsang

#653 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by bpsang »

maya83 wrote:Ova dva zadnja zvuče odlično! Nemogu vjerovati da sam ih fulila:)
Prvi mi vuče više na horor, a to je žanr koji izbjegavam, jer ne volim nasilje...
Film true blood je također SF, ali je o vampirima, kažu da je dobar, ja nisam imala želudac za to...Pa eto, ko voli ...
Ono što me buni, ne mogu vjerovati da na cijelom sa-x u nema ljubitelja SFa :roll: :roll: :roll: :roll:
IMA SAMO SE KRIJU ,sad je pokasno da izlistam svoje sf filmove, mogao bi ih opet pogledati , :)
lajkujMe

#654 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lajkujMe »

zamzija wrote:
sumirprimus wrote:joj ovaj SGU je toliko dobar,ne mogu da vjerujem da su samo dvij sezone snimljene :(
Slažem se.

Ali ta druga godina prikazivanja tj godina u kojoj je prikazana druga sezona je baš bila baksuzna. Prvo je mislim bio onaj štrajk producenata, pa su premještali termine emitovanja ( i raja nije više mogla upratiti kad se emituje - pa je opao i broj gledaoca) onda se mijenjala struktura TV kuće u SyFy...i nije im se isplatilo snimati tu seriju....i ukinuli je.....

Zato su snimili gomilu idiotskih filmova na Sy Fy koji su grozni i produkcijski i samom pričom i glumom , ma svime...

Nije bilo problema s snimanjem ni prve ni druge sezone (strajk scenarista je bio mnogo ranije nego sto je serija izasla) Jednostavno se desilo da je gledanost bila losa od samog pocetka a i cijena pravljenja te serije je bila preskupa, nije se svidjela starim zaljubljenicima Stargatea a nije se ni svidjela potencijalnim novim ljubiteljima, i to nisu govorili da je serija glupa itd.. nego jednostavno da im bila previse prosjecna i ne originalna. Mnogi su je poredili kao mjesavinu Star
Trek Voyagera (sami i izgubljeni daleko od kuce) i Battlestar Galactice (mracna i misteriozna + opet lutaju daleko od kuce). I da Syfy kao prvo je dozivio promjenu na lose na zalost nemaju trenutno kvaliteten program sve neki vampiri vukodlaci zombiji i duhovi (po mom misljenju inace vrlo los zanr) ime syfy i sama tv kuca (koje je uvreda ionako) nema skoro nikakve veze s Sci-fi.

Glavna greska SGU je bila sto je prvih 10tak epizoda bilo vrlo dosadno i lose i od 10 epizode pocela je serija da lici na nesto mnogo se poboljsavala tokom 2 sezone je postajala sve bolja i bolja ali problem su uvijek bile prve epizode bile su dosadne itd... a zna se da su prve epizode najvaznije u odluci da li ce neko da prati seriju ili ne.
I tako je vec gledanost opala snazno u prvih 10 epizoda. Pokusali su da gurnu seriju na drugi termin samo se jos vise pogorsala gledanost i tako su je ukinuli.
Filter

#655 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Filter »

sumirprimus wrote:joj ovaj SGU je toliko dobar,ne mogu da vjerujem da su samo dvij sezone snimljene :(
:( ebga... i jericho je bio dobar pa su prestali snimati. i firefly...
sumirprimus

#656 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sumirprimus »

zato sad nek snimjau lampire na 100 naćina i neka im gleda ko hoce,bez mene ko domina :evil:
madtv

#657 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by madtv »

lajkujMe wrote:
Nije bilo problema s snimanjem ni prve ni druge sezone (strajk scenarista je bio mnogo ranije nego sto je serija izasla) Jednostavno se desilo da je gledanost bila losa od samog pocetka a i cijena pravljenja te serije je bila preskupa, nije se svidjela starim zaljubljenicima Stargatea a nije se ni svidjela potencijalnim novim ljubiteljima, i to nisu govorili da je serija glupa itd.. nego jednostavno da im bila previse prosjecna i ne originalna. Mnogi su je poredili kao mjesavinu Star
Trek Voyagera (sami i izgubljeni daleko od kuce) i Battlestar Galactice (mracna i misteriozna + opet lutaju daleko od kuce). I da Syfy kao prvo je dozivio promjenu na lose na zalost nemaju trenutno kvaliteten program sve neki vampiri vukodlaci zombiji i duhovi (po mom misljenju inace vrlo los zanr) ime syfy i sama tv kuca (koje je uvreda ionako) nema skoro nikakve veze s Sci-fi.

Glavna greska SGU je bila sto je prvih 10tak epizoda bilo vrlo dosadno i lose i od 10 epizode pocela je serija da lici na nesto mnogo se poboljsavala tokom 2 sezone je postajala sve bolja i bolja ali problem su uvijek bile prve epizode bile su dosadne itd... a zna se da su prve epizode najvaznije u odluci da li ce neko da prati seriju ili ne.
I tako je vec gledanost opala snazno u prvih 10 epizoda. Pokusali su da gurnu seriju na drugi termin samo se jos vise pogorsala gledanost i tako su je ukinuli.
bas tako
poceo da gledam i nakon par epizoda odustao :oops: :mrgreen:
ExNihilo

#658 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by ExNihilo »

timPra
Rock n rolla

#659 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Rock n rolla »

haman odavno nije bilo bolje godine za sci fi od ove barem po najavama...oblivion jedva chekam a i onaj sa will smithom i sinom mu afther earth mi se chini solidno po trailerima...sve u svemu polazem nade u oblivion ne vjerujem da che ofulat ipak je kosinski reziser ni sa tron legacy me nije razocarao :-D

i jedna preporuka malo stariji sci fi bez nekih efekata al ideja predobra :-D
eol

#660 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by eol »

Ne bih da vrijeđam forumaše navodeći recentnije i poznatije uratke tako da ću navesti samo one SF filmove i serije koji su nepravedno zapostavljeni jer su stariji ili imaju za današnje pojmove zastarjele specijalne efekte;
Serija:
http://www.imdb.com/title/tt0112111/
The Outer Limits ima čini mi se sedam sezona i lako ju je naći na PTB posebno me se dojmila epizoda Quality of Mercy (1995). Alieni žele uništiti posljednje uporište ljudske rase u svemiru i zarobljavaju kapetana... obavezno pogledati. Nije loša ni The Light Brigade (1996) epizoda. U objema glumi Robert Patrick. Cijeli serijal je po meni super.
Filmovi:
http://www.imdb.com/title/tt0067756/
Silent Running je filozofski tip SF a onakav kakav u današnje vrijeme više nije moguće napraviti jer publika ne može zadržati koncentraciju. Sladokusci će cijeniti "realistični setting" a i film je dotakao više nego aktuelnu temu prenapučenosti i ekoloških problema koji nas čekaju u budućnosti.
http://www.imdb.com/title/tt0114367/
Screamers (nastavak nipošto ne gledati jer je smeće) je sjajna mješavina akcije i filozofskog SF odnosa ljudi i mašina ali ne očekujte novog Terminatora ili Robocopa (inače u filmu glumi Peter Weller iz Robocopa). Vidi se da je budžet bio limitiran ali realistični pristup je doprinio uvjerljivosti događaja. Posebno je zanimljiv zadnji dio filma sa vrhunskim obratom. Po meni vrhunski SF B produkcije.
http://www.imdb.com/title/tt0078869/?ref_=fn_al_tt_4
The Black Hole ima određene sličnosti sa filmom Sunshine Dannyja Boylea jer tretira pitanje religije (fantastičan završni kadar!) ali u isto vrijeme podsjeća na kultni Forbidden Planet jer uključuje briljantnog/ludog naučnika i njegovu desnu ruku robota (izaziva jezu!)
http://www.imdb.com/title/tt0114558/
Strange Days udario sam po ranim radovima K. Bigelow najmuškije od svih ženskih redateljica i odgledao ovaj film bladerunnerovski po atmosferi na ulicama postapokaliptične zemlje gdje vlada hronični nedostatak resursa, traži se bijeg od realnosti a neredi su svakodnevnica. Film tretira problem virtualne realnosti, posuđenih sjećanja i posredovanog iskustva i ujedno zgodan triler u kojem se trazi ubica.
drag_gost

#661 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by drag_gost »

Svaka cast, drugi post pa musko. Odlican. :)
Skream

#662 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Skream »

eol wrote: http://www.imdb.com/title/tt0112111/
The Outer Limits ima čini mi se sedam sezona i lako ju je naći na PTB posebno me se dojmila epizoda Quality of Mercy (1995). Alieni žele uništiti posljednje uporište ljudske rase u svemiru i zarobljavaju kapetana... obavezno pogledati. Nije loša ni The Light Brigade (1996) epizoda. U objema glumi Robert Patrick. Cijeli serijal je po meni super.
prvi put čujem za ovo jbt, čak ima i TOS haha
ovo ću sigurno pogledati
Hvala
ExNihilo

#663 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by ExNihilo »

Također preporuka za Outer Limits i pomenutu epizodu.
irac300

#664 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by irac300 »

Za ovu seriju nažalost nema titlova, mislim da je prva sezona titlovana i nešto malo druge, za ostale za sada nema ništa. Pa ko nije dobar s engleskim da ne skida džaba.
Filter

#665 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Filter »

irac300 wrote:Za ovu seriju nažalost nema titlova, mislim da je prva sezona titlovana i nešto malo druge, za ostale za sada nema ništa. Pa ko nije dobar s engleskim da ne skida džaba.
yep..moze se naci prva, malo druge, trece, cetvrte, pete i sedme. sve u svemu, trc trc pa titl :(
roki

#666 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by roki »

Da li je neko već preporučio trilogiju Stargate.Isplati li se skidati? Je li to mini serija ili su tri filma

http://www.imdb.com/title/tt0111282/

http://www.imdb.com/title/tt0942903/

http://www.imdb.com/title/tt0929629/?ref_=tt_rec_tti
lider

#667 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lider »

roki wrote:Da li je neko već preporučio trilogiju Stargate.Isplati li se skidati? Je li to mini serija ili su tri filma

http://www.imdb.com/title/tt0111282/

http://www.imdb.com/title/tt0942903/

http://www.imdb.com/title/tt0929629/?ref_=tt_rec_tti
Tri filma između kojih dođe ukupno 15ak sezona serija, Stargate:SG-1, Atlantis i Universe. Kako to sve ide hronološki možeš naći na googlu.

Ako si ljubitelj sci-fi, isplati se skidati.
madtv

#668 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by madtv »

Atlantis :mrgreen: :thumbup:
lajkujMe

#669 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lajkujMe »

:D moram te sad upoznati u Stargate :D.

Prvo je nastao film nazvan Stargate, prvo njega pogledaj, snimljen i pusten 1994 i bio je veliki kino hit.
1997 pokrenuta je serija Stargate SG1 koja pocinje radnjom nakon tog filma, prva i druga sezona nisu mi nesto ali imaju dobrih epizoda uglavom radnja mnogo dobra i snimljeno je cak 10 sezona, u pratnji te serije 2004 je izbacena nova serija nazvana Stargate ATLANTIS ona je imala slicnu ali drugaciju pricu, uglavnom druga serija s elementima prve meni je ekstra dobra serija :) ako krenes gledati Stargate pocni s prvim filmom, onda odgledaj komplet seriju Stargate SG1 i kad dodjes do kraja, gledaj film Stargate Ark of Truth, e onda pocni da gledas komplet atlantis serijal kad snjim zavrsis odgledaj slobodno zadnji film Stargate Continuum, i onda ostaje jos Stargate Universe, posljednja franciza ovog serijala, ona je komplet drugacija od ostale dvije, mnogo tamnija i misteriozna, onda je snimana meni se cini 2010-2011 ima samo dvije sezone, prvih 10 epizoda je poprilicno dosadno ali ostale 30 su mnogo dobre vrijedi pogledati.

Zanimljivost kod stargate francize je da nijedna od 3 serijala "nema kraj" jedino je sg1 dobio kraj pomocu 2 zadnja filma nazvana Ark of Truth i Continuum zato ih preporucujem da ih gledas tek nakon sto odgledas komplet sg1 serijal inace neces shvatiti nista u tim filmovima. Atlantis je trebao dobiti isti kraj to jest filmom novim ali otkazano je u produkciji kad je MGM filmska industrija bankrotirala.

Nazalost nema vise nista novo iz Stargate francize vec eto 2 godina ali on je kao Star trek i Star wars imaju veliku bazu ljubitelja i vjerujem da ce u skoroj buducnosti makar novi filmovi biti snimljeni :)
karanana

#670 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by karanana »

jel ko gledo ovaj europa report?
nisam ni znao za film. vidjeh na yahoo-u i sad pogledah na imdb-u prikolicu. ne izgleda mi lose.
se7en84

#671 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by se7en84 »

Rock n rolla wrote:haman odavno nije bilo bolje godine za sci fi od ove barem po najavama...oblivion jedva chekam a i onaj sa will smithom i sinom mu afther earth mi se chini solidno po trailerima...sve u svemu polazem nade u oblivion ne vjerujem da che ofulat ipak je kosinski reziser ni sa tron legacy me nije razocarao :-D

i jedna preporuka malo stariji sci fi bez nekih efekata al ideja predobra :-D
extra film, ko nije gledao mora pogledati... jedan od mojih favorites
donaldx

#672 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by donaldx »

U nedostatku dobrog SF filma za pogledati kod kuće, sjetio sam se jednog stari SF hita, The Arrival: http://www.imdb.com/title/tt0115571/. Upozorenje: ako vam se svidi, nipošto nemojte gledati The Arrival II :)

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#673 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

to sam u kinu apolo gledao
nije loš bio
karanana

#674 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by karanana »

A nije los. Iako mi charlie sheen nije nikakav glumac nego je decko od skandala. Nisam ni znao da ima drugi dio, ali me ne iznenadjuje da je odron.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#675 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

Ridik isporučuje

i želimo još
Post Reply