Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ateista

#576 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

lajkujMe wrote:
Ateista wrote:
lajkujMe wrote:Novosti: Star Trek 2012 je preimenovan u Star Trek 2013, snimanje pocinje u januaru 2012 a premiera je 2013 na ljeto :x kako god film mora biti ekstra....
Zna li se o kojoj generaciji je rijec?

Ja sam co da se vise nece snimati filmovi sa TNG sastavom, da je Nemesis zadnji.
Ista postava kao zadnji film

osim sto su negativci drugi
Steta, ja sam se taman ponadao da ce ipak snimiti bar jos jedan film sa TNG sastavom.
Nemam nista protiv Kirka i kompanije, ali TNG mi je nekako besmtrna generacija. :roll:
BHCluster

#577 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by BHCluster »

Ateista wrote: Steta, ja sam se taman ponadao da ce ipak snimiti bar jos jedan film sa TNG sastavom.
Nemam nista protiv Kirka i kompanije, ali TNG mi je nekako besmtrna generacija. :roll:
Izgleda sa Startrekom oni pokusavaju krenuti ispocetka ka kako bude islo...
jastuk1

#578 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by jastuk1 »

BHCluster wrote:
Ateista wrote: Steta, ja sam se taman ponadao da ce ipak snimiti bar jos jedan film sa TNG sastavom.
Odnosno po vremenskoj liniji nastaviti tamo gdje je Voyager stao. Sviđa mi se predložena fabula, liči dosta na Babylon 5 i ako je scenari zaista dobar može biti nezaboravno gledanje.

Meni će sve zavisiti od castinga. Od ST serijala Voyager mi je imao najbolji casting, :thumbup: pa the Original Series, pa Enterprise, DS9, dok je "najpopularniji" TNG po meni imao najlošiji casting. Jedostavno su neki glumci bili preslabi i pretjerano patetični u svojim ulogama i pridikama. Al opet, moglo se gledat. :D Kome li će pripasti najnezavidnija uloga kapetana/kapetanice? ;-)
zagok

#579 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zagok »

Mojih par favorita:
Solaris (2002)
Gandahar aka Light Years
Pi Movie
Source Code [2011]
Equilibrium [2002]
Planet majmuna (prva dva dijela sa Charltonom Hestonom)
Ateista

#580 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

jastuk1 wrote:
BHCluster wrote:
Odnosno po vremenskoj liniji nastaviti tamo gdje je Voyager stao. Sviđa mi se predložena fabula, liči dosta na Babylon 5 i ako je scenari zaista dobar može biti nezaboravno gledanje.

Meni će sve zavisiti od castinga. Od ST serijala Voyager mi je imao najbolji casting, :thumbup: pa the Original Series, pa Enterprise, DS9, dok je "najpopularniji" TNG po meni imao najlošiji casting. Jedostavno su neki glumci bili preslabi i pretjerano patetični u svojim ulogama i pridikama. Al opet, moglo se gledat. :D Kome li će pripasti najnezavidnija uloga kapetana/kapetanice? ;-)
Kako mislis nastaviti gdje je Voyager stao, Voyager je vremenski dosta poslije Kirka i njegove raje?

Cudan mi taj komentar za TNG, Patrick Stewart je meni ubjedljivo najbolji glumac koji je glumio u Star Trek-u i lik Pickarda je odlicno razradjen po meni, a ne treba zanemariti ni Datu, Worfa, Dianu, mozda je Riker eventualno malo bezlican jedino...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#581 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

meni TOS ima najbolji šmek ST-a
Ateista

#582 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

Kod mene je vjerovatno kljucno sto je TNG prva serija koju sam gledao, pa mi nekako ostala kao "pravi" star trek. :D
Ateista

#583 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

Pogledao sam juce In time, sa Justinom Timberlakoem :lol: :lol: (da mi je neko rekao da cu gledati film sa njim ne bih vjerovao :D )

Moram priznati da nije los i da je odlicna ideja. Imam nekih sitnih zamjerki, mogao se jos malo doraditi i mogao je bez nekih nelogicnosti, ali to sam vec navikao u svakom filmu pa i nije strasno. :D
sarajev_o

#584 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sarajev_o »

Ne mogu preboliti sto su ugasili stargate universe :(
jastuk1

#585 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by jastuk1 »

sarajev_o wrote:Ne mogu preboliti sto su ugasili stargate universe :(
I to baš kad su glumci odlično sjeli u svoje uloge nakon katkad klimave prve sezone kada je o glumi riječ. Stvarno katastrofa. Namamo ni Star Trek ni Star Gate više. :-x
Ateista wrote:Patrick Stewart je meni ubjedljivo najbolji glumac koji je glumio u Star Trek-

Ma ni slučajno. On je samo prenapuhani derator (samo se dere kad priča) koji dosta dobro radira aroganciju. Vrlo je jednodimenzionalan i ne zna prikazati tugu, čežnju, ranjivost. Meni je u TNG najbolji Ryker pa Data, jer su najdosljednije iznjeli likove koje glume. A tek tupa i uvijek jedna te ista Marina Sirits? Ugh. :roll: Bez obzira, slijedeće godine TNG izlazi na blu ray. :-D

Meni je najbolji glumac u Star Treku Kate Mulgrew - Captain Kathryn Janeway, jer je pokazala cijeli dijapazon uvjerljive karakterizacije. Smatram da je gluma u Voyageru jedna od najboljih ikad upravo jer je casting besprijekorno urađen.

Ne znam da li sam spomenuo, nakon što sam izgledao Farscape :dance: sa blu-ray-a, prešao sam na Andromedu. Prvi put sam gledo prije par godina, pa se dosta toga zaboravilo. Scenarij i dijalozi u Andromedi su izvanredni.

Gledao sam i prvu sezonu španske serije El Barco - Globalna kataklizma zbog incidenta u Ženevi tokom rada akceleratora čestica, nestaje svo svjetsko kopno, pa se prikazuju avanture posade nasukane na Estrella del Norte barci. Druga sezona upravo završena, pa će se to gledati. Drama i gluma su odlični. Solidan eskejpizam.
irnes77

#586 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by irnes77 »

Prometheus, nekako jedva cekam da vidim sta je to... A sta je s onim novim riddickom (vin diesel)???
lajkujMe

#587 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lajkujMe »

jastuk1 wrote:
BHCluster wrote:
Ateista wrote:

Kako mislis nastaviti gdje je Voyager stao, Voyager je vremenski dosta poslije Kirka i njegove raje?

Cudan mi taj komentar za TNG, Patrick Stewart je meni ubjedljivo najbolji glumac koji je glumio u Star Trek-u i lik Pickarda je odlicno razradjen po meni, a ne treba zanemariti ni Datu, Worfa, Dianu, mozda je Riker eventualno malo bezlican jedino...

On misli na novu seriju koja je po glasinama u pripremi i ta serija ce biti u vremenskoj liniji poslije voyagera
jastuk1

#588 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by jastuk1 »

Upravo to. Hvala na interpretaciji, lajkujMe.
zamzija

#589 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zamzija »

Black swan wrote:meni TOS ima najbolji šmek ST-a
šta je TOS ? :-D
vox-populi

#590 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by vox-populi »

zamzija wrote:
Black swan wrote:meni TOS ima najbolji šmek ST-a
šta je TOS ? :-D
The Original Series, sa Kirkom, Spockom i tom ekipom.
Ateista

#591 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

jastuk1 wrote:
Ateista wrote:Patrick Stewart je meni ubjedljivo najbolji glumac koji je glumio u Star Trek-

Ma ni slučajno. On je samo prenapuhani derator (samo se dere kad priča) koji dosta dobro radira aroganciju. Vrlo je jednodimenzionalan i ne zna prikazati tugu, čežnju, ranjivost. Meni je u TNG najbolji Ryker pa Data, jer su najdosljednije iznjeli likove koje glume. A tek tupa i uvijek jedna te ista Marina Sirits? Ugh. :roll: Bez obzira, slijedeće godine TNG izlazi na blu ray. :-D

Meni je najbolji glumac u Star Treku Kate Mulgrew - Captain Kathryn Janeway, jer je pokazala cijeli dijapazon uvjerljive karakterizacije. Smatram da je gluma u Voyageru jedna od najboljih ikad upravo jer je casting besprijekorno urađen.

Ne znam da li sam spomenuo, nakon što sam izgledao Farscape :dance: sa blu-ray-a, prešao sam na Andromedu. Prvi put sam gledo prije par godina, pa se dosta toga zaboravilo. Scenarij i dijalozi u Andromedi su izvanredni.

Gledao sam i prvu sezonu španske serije El Barco - Globalna kataklizma zbog incidenta u Ženevi tokom rada akceleratora čestica, nestaje svo svjetsko kopno, pa se prikazuju avanture posade nasukane na Estrella del Norte barci. Druga sezona upravo završena, pa će se to gledati. Drama i gluma su odlični. Solidan eskejpizam.
Onda je valda stvar ukusa, meni Pikard bas ima izgradjen karakter, moze nekad i nervirati i biti arogantan, ali ima nesto... Janeway je meni recimo nekako prazna i neuvjerljiva, cini mi se da se popravila u kasnijim sezonama, ali mi nikad nije legla kao ni bilo ko iz Voyagera osim 7of9, ona mi je tu najzanimljiviji lik (ne zbog izgleda, nije losa ali nije bas moj tip), a same epizode su bile zanimljive, to se mora priznati. :D

Za Datu se definitivno slazem. :thumbup:
Ateista

#592 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

irnes77 wrote:Prometheus, nekako jedva cekam da vidim sta je to...
I mene pravo zanima, a ne postoji ni jedan triler da se bar ugrubo vidi u cemu je fazon, vjerovatno marketinski fazon da bude vece iscekivanje, nadam se da ce i opravdati ocekivanja. :D

Poredi se sa Alienom, ali me zanima hoce li biti nastavak ili neka skroz druga prica, i naravno, ako bude nastavak, hoce li Sigourney Weaver glumiti, bez nje nema Alien-a. :D
Ateista

#593 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Ateista »

lajkujMe wrote: On misli na novu seriju koja je po glasinama u pripremi i ta serija ce biti u vremenskoj liniji poslije voyagera
Aha, u tome je fazon.

Konacno da nastave dalje, nesto mi je bezveze ovo stalno vracanje u "proslost" sto je danas poprilicno popularno kad su novi filmovi u pitanju.
vox-populi

#594 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by vox-populi »

@jastuk1

ukus je subjektivna kategorija, svako ima pravo na njega i o njemu se obicno ne raspravlja :)

Pogledaj malo gdje su i sta su glumili Stewart i Mulgrew pa ces sam moci donijeti zakljucak o kvaliteti.

Meni licno je Mulgrew najlosiji ST kapetan i jedan od losijih likova generalno.
zamzija

#595 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zamzija »

zanimljiva ova novozelandska serija na fox crime - this is not my life
dale cooper

#596 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Ne znam odakle ove glasine of novoj Star Trek seriji, ali mislim da od toga nema ništa.
Reboot JJ Abramsa je jedino ono što je Paramountu na pameti što se tiče Star Trek-a
i nema šanse da se to u dogledno vrijeme promijeni. I ako nekad bude nova serija
biće u ovom novo stvorenom univerzumu iz prošloga filma. Po zadnjim glasinama
moguće je da negativac u novom filmu bude dobro poznati Khan. Benicio Del Toro je
bio u konkurenciji za ulogu ali je odustao.

Što se tiče želja za novi TNG film, mislim da je glumačka ekipa postala prestara za
bilo kakvih novih avantura. Ironično je što jedino Patrick Stewart (koji je mislim bio
najstariji član ekipe) danas liči na sebe iz dana dok se snimala serija. Svi ostali
su se poprilično postarali. Osim toga meni lično su uglavnom svi TNG filmovi bili prosječni,
osim First Contact-a ili čak i loši što je bio slučaj sa zadnjim filmom Nemesis.
TNG je mnogo bolje funkcionisao kao serija, što je uostalom vjerovatno slučaj i sa
Star Trek-om uopšte. Mnogo bolji prelaz na kino ekrane je imala TOS ekipa.
Ali njihova hemija (i na malom i velikom ekranu) je bila nešto posebno i teško ponovljivo.
neo7

#597 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by neo7 »

hmmm nova serija Lagrange Point 5 http://www.youtube.com/watch?v=PtHgj8Z-F_Y

Skida se pa javim utiske...
Point.

#598 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Point. »

Mrsko mi pretrazivati 22 stranice ove teme pa neznam jel neko preporucio ova tri, po meni, sasvim solidna filma:

Image

Image

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#599 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

prva dva su mi super treći mi je loš bio
deviltoy

#600 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by deviltoy »

ne znam da li je neko vec postavljao,ne tako poznat SF Novo Zelandske produkcije iz 1985,mene je odusevio,tematikom je slican filmu - I Am Legend (2007) -
http://www.imdb.com/title/tt0089869/

Image
Post Reply