sarajev_o wrote:Ne mogu preboliti sto su ugasili stargate universe

I to baš kad su glumci odlično sjeli u svoje uloge nakon katkad klimave prve sezone kada je o glumi riječ. Stvarno katastrofa. Namamo ni Star Trek ni Star Gate više.
Ateista wrote:Patrick Stewart je meni ubjedljivo najbolji glumac koji je glumio u Star Trek-
Ma ni slučajno. On je samo prenapuhani derator (samo se dere kad priča) koji dosta dobro radira aroganciju. Vrlo je jednodimenzionalan i ne zna prikazati tugu, čežnju, ranjivost. Meni je u TNG najbolji Ryker pa Data, jer su najdosljednije iznjeli likove koje glume. A tek tupa i uvijek jedna te ista Marina Sirits? Ugh.

Bez obzira, slijedeće godine TNG izlazi na blu ray.
Meni je najbolji glumac u Star Treku Kate Mulgrew - Captain Kathryn Janeway, jer je pokazala cijeli dijapazon uvjerljive karakterizacije. Smatram da je gluma u Voyageru jedna od najboljih ikad upravo jer je casting besprijekorno urađen.
Ne znam da li sam spomenuo, nakon što sam izgledao Farscape

sa blu-ray-a, prešao sam na Andromedu. Prvi put sam gledo prije par godina, pa se dosta toga zaboravilo. Scenarij i dijalozi u Andromedi su izvanredni.
Gledao sam i prvu sezonu španske serije
El Barco - Globalna kataklizma zbog incidenta u Ženevi tokom rada akceleratora čestica, nestaje svo svjetsko kopno, pa se prikazuju avanture posade nasukane na Estrella del Norte barci. Druga sezona upravo završena, pa će se to gledati. Drama i gluma su odlični. Solidan eskejpizam.