opet hvalim FRINGE
serija je sve bolja i bolja
Moderator: _BataZiv_0809

Je li moguce da je serija u pitanju "Rat svjetova", ili "War of the Worlds"? Prikazivana je jedno vrijeme i na OBN-u, dok sam i ja bio u osnovnoj skoli. Proizvedene su samo dvije sezone.Iga123 wrote:Možda nije pravo mjesto da pitam, ali ovo bi Komi ili neko drugi mogao znati.
Prvo, interesuje me serija koju sam gledao dok sam bio u osnovnoj školi. Jedno vrijeme je emitovana na Astra Tv( koja se vrlo brzo ugasila) Uglavnom, alieni su izvršili invaziju na zemlju, a onda se neki lik uz pomoć prijatelja bori protiv njih. Na kraju prve sezone alieni bježe sa zemlje, ali samo do mjeseca gdje se skrivaju. Serija je vjerovatno nastala prije devedesetih, mada ne tvrdim. Stvarno se ne sjećam serije baš najbolje da bi mogao nešto dodatno da napišem.
Drugo, bio je jedan film često emitovan kod nas. Neki klinac je izgubljen na nekoj planeti, a onda nakon nekoliko godina svemirski brod dolazi na tu planetu i pronalazi ga. Preživio je tako što su mu pomogle vanzemaljska bića il' šta već, pa ga sad žele iskoristiti da dođu do njih. Film je valjda nastao van engleskog govornog područja,jbg čini mi se.
Možda su pitanja banalna, al' stvarno ne pratim sci-fi. Uglavnom, ako iko zna bio bih zahvalan da me prosvijetli.
Na žalost nelord-executioner wrote:Je li moguce da je serija u pitanju "Rat svjetova", ili "War of the Worlds"? Prikazivana je jedno vrijeme i na OBN-u, dok sam i ja bio u osnovnoj skoli. Proizvedene su samo dvije sezone.Iga123 wrote:Možda nije pravo mjesto da pitam, ali ovo bi Komi ili neko drugi mogao znati.
Prvo, interesuje me serija koju sam gledao dok sam bio u osnovnoj školi. Jedno vrijeme je emitovana na Astra Tv( koja se vrlo brzo ugasila) Uglavnom, alieni su izvršili invaziju na zemlju, a onda se neki lik uz pomoć prijatelja bori protiv njih. Na kraju prve sezone alieni bježe sa zemlje, ali samo do mjeseca gdje se skrivaju. Serija je vjerovatno nastala prije devedesetih, mada ne tvrdim. Stvarno se ne sjećam serije baš najbolje da bi mogao nešto dodatno da napišem.
Drugo, bio je jedan film često emitovan kod nas. Neki klinac je izgubljen na nekoj planeti, a onda nakon nekoliko godina svemirski brod dolazi na tu planetu i pronalazi ga. Preživio je tako što su mu pomogle vanzemaljska bića il' šta već, pa ga sad žele iskoristiti da dođu do njih. Film je valjda nastao van engleskog govornog područja,jbg čini mi se.
Možda su pitanja banalna, al' stvarno ne pratim sci-fi. Uglavnom, ako iko zna bio bih zahvalan da me prosvijetli.
maya83 wrote:U zadnje vrijeme mi je postalo gotovo nemoguće pronaći dobar SF,a to je popriličan hendikep, jer gledam samo SF i crtane filmove:)
Uglavnom, do sad gledano:
Zvjezdane Staze (sve)
Lost
Fireflay
Fastforward
SG-1
Galaktica
Farscape
Stargate Atlantis
karanana wrote:da li je u pitanju serija gdje je glavno komandujuca aliena neka baba koja se zove zelda ili tako nesto?
sjecam se neke serije slicne i onaj neki jingl na pocetku je isao nesto kao: zelda napada zemlju, sokolovi brane zemlju....nesto tako.
haj kad smo vec na ovom topicu "kako se zove sf serija....", mene interesuje kako se zove ceska sf serija koja je isla kod nas u 80im. uglavnom jedan stariji covjek, neki mozgator, sa svojom ekipom iz buducnosti dolazi u nasu sadanjost gdje je ovaj mozgator tinejdzer i trazi neku svoju svesku u koju je on kao djecak pisao neke naucne formule ili sta vec. jos se sjecam detalja stave na tanjir kao neku pilulu i onda se ona pretvori u bilo sta od hrane.
mislim da sam to vec na ovom forumu pitao ali ne mogu sad da nadjem gdje sam pitao. komi bi kao iskusni sf-ovac mogao znati odgovor na kako se zvala ova ceska serija.